Ινδία Άμα δεν με σκάσει εμένα δεν θα αντέξει...

Μηνύματα
66
Likes
25
Κι ο λόγος για την Ινδία. Τα προβλήματα ξεκινούν και μόνο με τη σκέψη, φανταστείτε να φτάσω εκεί τι θα γίνει. Σίγουρα θα καταλήξω να ξυλοφορτώνω Ινδούς και να περνάω την υπόλοιπη ζωή μου, στον τάφο του Ινδού!!!! Είπα να ρίξω μια ματιά στα εισιτήρια των τρένων. Σιγά μην τα κατάφερα. Πώς διάολο τα βρίσκετε όλα, δεν μπορώ να τα καταλάβω. Από τις πέντε σελίδες που βρήκα, ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ. Ε πώς διάολο θα δω τιμές και εισιτήρια, αν δεν πληκτρολογήσω τις δύο πόλεις που θέλω? Καμία ελπίδα. Μετά από 3 ώρες περιπλάνηση σε ακαταλαβίστικα σάιτς, βρίσκω ένα στο οποίο για να δείξει δρομολόγια, θέλει εγγραφή. Κάνω την εγγραφή και αφού με ρώτησε ακόμη και τι νούμερο βρακί φοράω, μετά από μισή ώρα καταχώρησης δεδομένων, μου ζητάει έναν ακατανόητο κωδικό για να ενεργοποιήσει την εγγραφή, τον οποίο λέει μου έστειλε στο τηλέφωνο. Τηλέφωνο βέβαια δεν καταχωρείται με καμία κυβέρνηση, αφού στο πεδίο δέχεται μόνο 9 ψηφία!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟΣ. Το αποτέλεσμα? Μετά από 4 περίπου ώρες θέλω να βάλω φωτιά σε όλα τα τρένα της Ινδίας!!!!!!! Μπορείτε να δώσετε ένα σάιτ με ανθρώπινες διαδικασίες, όπου θα πληκτρολογείς δύο πόλεις, και θα σου λέει ότι το τρένο κοστίζει τόσο?????????? Ευχαριστώ!!!!!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Κατ'αρχήν ηρέμησε μη πάθεις τίποτα μέρες που είναι!
Δεν χρειάζεται πανικός.
Θα σου πρότεινα για να είσαι πιο ήρεμος και στο ταξίδι να χρησιμοποιήσεις ένα ινδικό πρακτορείο να σου κλείσει τις συγκοινωνίες γιατί με τα τραίνα όντως είναι μπέρδεμα.Προσωπικά είχα κλείσει τα πάντα από το πρακτορείο γιατί το είχα ψάξει και ανεξάρτητα και κατέληξα ότι με συμφέρει.Το πρακτορείο μπορεί να σου κλείσει και αυτοκίνητο με οδηγό για να αποφύγεις κάποια τρένα ή αν θέλεις και για όλο το ταξίδι.Αυτό που χρησιμοποίησα εγώ και άλλα δύο μέλη του φόρουμ που γνωρίζω είναι αυτό http://www.getsholidays.com/new-lp/...d-6March2014&gclid=CLzMqbC_5L0CFW7MtAodqnIAXg
Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε την ιστορία που γράφω http://www.travelstories.gr/community/threads/Ινδία-τα-πάντα-είναι-πιθανά.48287/
για να κατατοπιστείς λίγο.Επίσης με λίγη αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις πολλές και ωραίες ιστορίες από Ινδία που και μένα με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ κατα την προετοιμασία καθώς και άλλα προτεινόμενα και δοκιμασμένα πρακτορεία για να πάρεις προσφορές και να διαλέξεις.
Η Ινδία θέλει υπομονη!
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Από ιστορίες και εμπειρίες, τις έχω διαβάσει όλες και γενικά είμαι πολύ καλά ενημερωμένος. Αλλά το κακό με όλες τις εμπειρίες είναι ότι παραμένουν στο πώς πέρασαν εκεί αυτοί που τις διηγούνται και πολύ σπάνια ή και καθόλου δεν γίνεται λόγος για κόστη και μεταφορές. Για παράδειγμα έχω διαβάσει πάρα πολλές ιστορίες για τα τρένα εδώ μέσα και την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά, αλλά κανείς δεν έχει αναφέρει ποτέ, ότι πλήρωσε τόσα. Η πήρε αυτοκίνητο από δελχί για να πάει Αγκρα με οδηγό και πλήρωσε τόσα. Η έμεινε σε εκείνο το ξενοδοχείο και του κόστισε τόσο. Αυτό παραλείπεται από σχεδόν όλους και θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Ενα ταξίδι είναι ΚΑΙ το κόστος, κι αφού έχει πάει κάποιος και μετά κάνει τόσο κόπο να μας γράψει τις εμπειρίες του, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρεί περιττό να ενημερώσει ΚΑΙ για αυτό το σκέλος. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ, ακόμη κι εσύ που μου απάντησες στο μήνυμα, πάλι μου παραθέτεις σελίδες και πρακτορεία και δεν μπαίνεις στον κόπο να αναφέρεις ότι για παράδειγμα η ενοικίαση αυτοκινήτου κοστίζει τόσο, ή ο οδηγός κοστίζει τόσο. Γιατί παραλείπεται αυτό το σκέλος από όλους?
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Συγνώμη κιόλας αλλά ποιος περιμένεις να κάτσει να σου γράψει αναλυτικά για κάθε ξενοδοχείο που πάει ή για κάθε τρένο που χρησιμοποιεί?Μπαίνεις σε ένα σάιτ βρίσκεις το ξενοδοχείο που σε ενδιαφερει βάζεις τις ημερομηνίες που θες και βλέπεις πόσο έχει!!!Στην ιστορία μου αναφέρω το κόστος σε γενικές γραμμές και το ταξιδιωτικό στο πρότεινα για να στείλεις μήνυμα με τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σου και να λάβεις απάντηση για το κόστος.Επίσης ένα ξενοδοχείο μπορεί να κοστίζει 20ευρώ τον Ιούλιο και 50 τον Δεκέμβρη που είναι υψηλή σεζον οπότε τι νόημα έχει να σου γράψω πόσο κόστισε όταν πήγα εγώ?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.316
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
To cleartrip.com το δοκιμασες; (με ultrex λούστηκες; )

Εγω δεν πολυαγχώθηκα με κρατήσεις, πήγαινα την προηγούμεν στο σταθμό του τραίνου ή ακόμη κι επιτόπου κι έβρισκα ό,τι χρειαζόμουν, δεν έβρισκα και το λόγο να κάνω κρατήσεις εκ των προτέρων. Εντάξει στους κάμποσους μήνες που έχω ταξιδέψει συνολικά στην Ινδία συνέβησαν και διάφορα τραγελαφικά, αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι κι αυτά. Π.χ. μια φορά έπεσα σε θρησκευτική εορτή στο Βαρανάσι και για να φύγω βρήκα μόνο θέση ορθίου σε βαγόνι με λεπρούς (κυριολεκτικά) και μια άλλη φορά ήμουν τρο τραίνο που έφευγε από το σταθμό της Βομβάης όταν μπήκαν μέσα κάτι αφιονισμένοι Πακιστανοί κι άρχισαν να εκτελούν τον κόσμο. Αλλά Ινδία είναι, κάτι θα πάει στραβά. Ωστόσο στο 99% των περιπτώσεων, τα τραίνα δεν είναι πρόβλημα.
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Να είσαι καλά Yorgo (παρεμπιπτώντως ωραίο μαλλί!!!). Σ ευχαριστώ που με έβγαλες από το δίλημμα να πάω ή να μην πάω. Αν πρόκειται να ταξιδεύω μαζί με λεπρούς και αν πρόκειται να δολοφονούνται μπροστά μου ΠακιστανοΙνδοί, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!!!
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Κι επιτέλους ΝΑΙ!!!! Να ένα σάιτ, που σου λέει ότι το τρένο κοστίζει τόσο, χωρίς να απαιτεί να καταχωρήσεις όλη τη βιογραφία σου πρώτα (και στο τέλος, να σου λέει κιόλας ότι δεν τα καταχώρησες και σωστά!!!)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.316
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ήταν αυτό το νόημα ούτε η διάθεση του μυνήματός μου. Αλλά ναι, είναι μια χώρα απρόβλεπτη όπου το να προγραμματίζεις και πολλά δεν έχει νόημα, αλλά αυτή είναι και η μαγεία της. Να πας, σε γενικές γραμμές είναι ασφαλέστατη. Απλά μην περιμένεις να πάνε όλα ρολόι.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι να περιοριστει κανεις στα τραινα στην Ινδια. Ωραιοτατη και κυριως ασφαλεστατη η οδηγηση στους δρομους. :D
 
  • Like
Reactions: GTS

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom