Κούβα Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για Κούβα;

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Επαναφέρω το ερώτημα μήπως γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει μέρη για φαγητό και διασκέδαση. Από φαγητό στο δρόμο μέχρι ρομαντικά εστιατόρια με θέα κλπ, και από καφέ μέχρι ωραία ατμοσφαιρικά μπαράκια και γειτονιές που μαζεύονται οι Κουβανοί για χορό.
Εμείς το πιο καλό δείπνο κάναμε στην πλατεία Βέχια, με καλή μουσική, μπύρα σε τεράστια μπουκάλια με βρυσάκι και σουβλάκι αστακού.
 

DiTravel

Member
Μηνύματα
114
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου...
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θυμάσαι μήπως πώς λεγόταν το μέρος;
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θυμάσαι μήπως πώς λεγόταν το μέρος;

Είναι ένα μπάρ ρεστωράν με τραπεζάκια στην πλατεία. Θα σε τραβήξει η μουσική. Ήταν τέλεια οι μουσικοί τραγουδούσαν πάνω από τα τραπέζια μας . Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα περάσετε τέλεια , καλό ταξίδι.
 

fidaki

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καταρχήν, συγχαρητήρια...
Απίστευτη περιγραφή!!!
Φεύγω Κούβα σε ένα μήνα με τον άντρα μου και χρειάζομαι πληροφορίες για φαγητό και κυρίως για την νυχτερινή ζωή εκεί. Δεν είμαστε της χλιδής. Θέλω να την ζήσω έντονα και κουβανέζικα, όχι τουριστικά.
Απ'ότι κατάλαβα την ξέρεις καλά.
Αν έχεις χρόνο και διάθεση περιμένω πληροφορίες...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Όταν λες κέντρο, τι εννοείς; Βεδάδο ή παλιά πόλη; Οι τουρίστες αποκαλούν κέντρο το δεύτερο, οι ντόπιοι το πρώτο.


Θα το απέρριπτα. Το να πας στην Αβάνα και να μένεις στο Μιραμάρ είναι σαν να μένεις εκτός πόλης. Μακράν η πιο βαρετή περιοχή της Αβάνας.



Τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία. Το δεύτερο είναι πραγματικά εξαιρετικό και με απίστευτη τοποθεσία, το πρώτο είναι ό,τι πρέπει για έναν καφέ (κτίριο με πολλή ιστορία κλπ) αλλά κατά τα’ άλλα άστα να πάνε: υδραυλικά που δε δουλεύουν, προσωπικό που χέστηκε, πολυέλαιοι που προσγειώνονται σε κρεβάτια, δωμάτια χωρίς νερό, βραχυκυκλώματα που διαλύουν λάπτοπ… 100% δημόσιο είναι. Αν αξιολογείς την (εντυπωσιακή) ιστορία του κτιρίου και αποδεχθείς ότι πας στο πιο υπερτιμημένο πεντάστερο (εδώ γελάνε) της αμερικάνικης ηπείρου, κάνει. Εγώ θα έπαιρνα το Ιμπεροστάρ με τα χέρια κάτω.




Κακές επιλογές και τα δύο. Το πρώτο διότι συγκριτικά με το Τρινιδάδ υστερεί σε γραφικότητα και νυχτερινή ζωή, το δεύτερο διότι παρότι καλούτσικο ως σέρβις (καλό φαγητό ωραία δωμάτια) είναι τίγκα στο κουνούπι τον Αύγουστο διότι είναι πίσω από λίμνη κι επιπλέον η παραλία είναι πάρα πολύ μέτρια.



Το ξενοδοχείο στην Αβάνα είναι στο Μιραμάρ. Οικονομικό και όχι τίποτε φοβερό, αλλά υποφερτό, με κάκιστη τοποθεσία όμως.

Σιενφουέγος του πρώτου γραφείου είναι ένα παλαιού τύπου Σοβιετικής κατασκευής
Αμερικάνικης κατασκευής είναι, επί Μπατίστα φτιάχτηκε από εταιρεία της μαφίας, πολλά χρόνια πριν αρχίσουν οι Σοβιετικοί να κάνουν έργα στην Κούβα. Δεν είναι κακό για επαρχία, ψιλομέτριο το φαγητό, αλλά όμορφη θέα και… συνήθως έχει και ζεστό νερό (καμιά φορά καθόλου, Κούβα είναι αυτή).



Μέτριο κι αυτό, έχει πολύ καλύτερες (και ακριβότερες) επιλογές στο Τρινιδάδ, αλλά επειδή η πόλη «λέει» πολύ περισσότερο σε σχέση με το Σιενφουέγος θα το επέλεγα. Το ηλιοβασίλεμα εδώ όχι τόσο εντυπωσιακό όπως στο Σιενφουέγος (άλλο πράγμα…), ούτε και το σέρβις ή το φαγητό είναι καλύτερο (100% δημόσια ξενοδοχεία και τα δύο… κάνε το σταυρό σου), αλλά μιλάμε για ένα βράδυ, το οποίο το πιθανότερο είναι να το περάσεις στην πόλη χορεύοντας. Θα επέλεγα Τρινιδάδ, αλλά όχι για το ξενοδοχείο.




Κανένα από τα δύο δεν κάνει για μένα: ο κόσμος πάει στο Βαραδέρο για έναν και μόνο λόγο, να κάνει μπάνιο. Και τα δύο είναι στο τέλος της χερσονήσου με κακή (Ιμπεροστάρ) έως άθλια (Patriarca) παραλία, από αυτές που περπατάς και δε φτάνεις ποτέ στο ύψος του ισχίου. Αν πάτε Βαραδέρο κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μείνετε στην αρχή της χερσονήσου, κανένα Μελιά Βαραδέρο, κανένα Ιντερνασιονάλ, κάτι που να έχει παραλία αντί για κουνούπια και λίμνη στο σχήμα θάλασσας.



Θέμα γούστου είναι, αλλά θα διαφωνήσουμε με τον προλαλήσαντα. Μένουν ελάχιστοι Κουβανοί, δεν έχει κανένα χρώμα, μεγάλες αποστάσεις ακόμη και για να βρεις ένα μέρος να πιεις νερό, κανένα απολύτως χρώμα. Είναι σαν να πηγαίνεις στην Αθήνα ως τουρίστας κι αντί αν μείνεις στο Σύνταγμα (Βεδάδο, όπου κυκλοφορούν οι Κουβανοί, πάνε για ψώνια, όλο μπαράκια για ντόπιους), ή την Πλάκα (Παλιά Πόλη, γραφική, τουριστική αλλά ιστορική, με όμορφα κτίρια), να προτιμήσεις να πας στα Κιούρκα, επειδή εκεί μένουν οι πλούσιοι, έχει βίλες και περνάει ένα αυτοκίνητο κάθε 10 λεπτά, κατά πάσα πιθανότητα ο πρέσβης του ΚΑτάρ ή ο πρόξενος του Καναδά, μάλλον δεν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει.




Το πρώτο και το τρίτο είναι εξαιρετικά μόνο αν ψάχνεις εργαζόμενα κορίτσια…μάλλον δε θες να πας τον άντρα σου εκεί… Το δεύτερο είναι ένα τουριστικό σόου. Σε κανένα από τα τρία δε θα δεις πολλούς Κουβανούς, είναι για σεξοτουρίστες (1 & 3) ή γηραιότερους τουρίστες (το 2). Έχει πολλά κλαμπάκια η Αβάνα (και ξεπετάγονται συνεχώς νέα ιδιωτικά), όπου θα βρεις 95% Κουβανούς μέσα, να χορεύουν μέχρι ξεθεώματος, ξοδεύοντας τα μαλλιά τους (μετά δεν έχουν λεφτά για ταξί να γυρίσουν πίσω, έτσι ζει ο κόσμος εδώ) και χωρίς ίχνος τουριστών και πορνών. Το Tropicana είναι θέμα γούστου πάλι, αλλά με 80-90 ευρώ είσοδο να πας κάπου όπιου δεν πάει ποτέ κανείς Κουβανός και είναι μόνο για Γερμανούς που χτυπάνε παλαμάκια, για μένα είναι μια πανάκριβη επιλογή που δεν έχει καμία αίσθηση Αβάνας. Μιλ’άμε για πόλη με άπειρες επιλογές και θα έχεις μόνο 4 βράδια, κρίμα είναι να χαραμίσεις ένα από αυτά στο Τροπικάνα. Το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι καν στο Μιραμάρ, αλλά στο Μαριανάο… ουδεμία σχέση δηλαδή, το Μιραμάρ είναι κάτι σαν την Εκάλη, το Μαριανάο μια λαϊκή αυθεντική γειτονιά εργατικής τάξης.





Ισχύει, αλλά δυστυχώς δεν είναι πολύ βολικές, χώρια ότι αν δεν τις προ-κρατήσεις μπορεί να μη βρεις θέση γιατί κλείνουν γρήγορα, βάζουν ένα μόνο βανάκι για ξενοδοχείο δεκάδων δωματίων. Μετά τις 6 δεν έχει βαν, οπότε θα πληρώσεις σε ταξί αρκετά, όπως ανέφερε και ο προηγούμενος.

Συνοπτικά, με σειρά προτεραιότητας τα κριτήριά μου θα ήταν:
1. Το ξενοδοχείο της Αβάνας να μην είναι Μιραμάρ. Προτιμώ Βεδάδο, αλλά αν είναι το Ιμπεροστάρ θα έπαιρνα και Παλιά Πόλη. Μιραμάρ με τίποτε, καταστρέφεις μεγάλο κομμάτι της μαγείας της Αβάνας
2. Στο Βαραδέρο σε καμία περίπτωση ξενοδοχείο στο τέρμα της χερσονήσου
3. Αν γίνεται Τρινιδάδ αντί για Σιενφουέγος, εκτός κι αν είναι ΣΚ οπότε η διαφορά είναι μικρότερη (πάλι υπέρ του γραφικότερου Τρινιδάδ), αφού η νυχτερινή ζωή στις δύο πόλεις το ΣΚ είναι ίδια (καθημερινές το Σιενφουέγος υστερεί). Ναι, υπάρχουν πολύ καλύτερα ξενοδοχεία στο Τρινιδάδ από το Brisas αλλά δε θα στα κλείσει ελληνικό πρακτορείο ακι μάλλον δε θα βρεις διαθεσιμότητα, έχουν ελάχιστα δωμάτια

Το 1 και το 2 είναι σύπερ σημαντικά, το 3 καλό είναι αν το τηρήσεις, αλλά ελάσσονος σημασίας.

Αυτά από την Αβάνα, φιλιά.
 

pixies

Member
Μηνύματα
120
Likes
95
Επόμενο Ταξίδι
Myanmar
11 Μαίου φευγω για Κουβα!!

Πάμε μόνες 2 γυναίκες και δεν είμαστε για να νοικιαζουμε αμάξι. Οπότε πως μπορουμε να παμε από Trinidad στην playa pilar στο Jardines del Rio οεο?

Άλλο μεγάλο δίλημμα: To Varadero or not to Varadero? (κατάτο to be or not to be?) Γιατί αν το μεγαλύτερο αξιοθεατο της Κουβας είναι οι κουβανοι, δε θελουμε να παμε σε ένα μερος οπου δεν επιτρεπεται να πανε εκεινοι!

Επίσης, τι παιζει με τα 2 νομισματα τωρα? Ειχα διαβασει καπου οτι θα καταργηθει το ενα. Σε ΑΤΜ μπορώ να βγαλω;

Οσοι πηγατε ειχατε κλεισει κασας απο πριν? γιατι από τις ιστοριες εχω την εντυπωση οτι παμε χυμα κ οπου βρουμε!

(Εχω κατεβασει διαφορους οδηγους για Κουβα lonelyplanet για οποιον ενδιαφερεται!)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.468
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οπότε πως μπορουμε να παμε από Trinidad στην playa pilar στο Jardines del Rio οεο?

Jardines del Rey, αν το πεις ντελ Ρίο πας περίπου 800χλμ δυτικότερα. Πάτε με Viazul, την κρατική εταιρεία πολύ αξιόπιστων (ναι, δεν κάνω πλάκα) λεωφορείων μακρινής απόστασης.

To Varadero or not to Varadero? (κατάτο to be or not to be?) Γιατί αν το μεγαλύτερο αξιοθεατο της Κουβας είναι οι κουβανοι, δε θελουμε να παμε σε ένα μερος οπου δεν επιτρεπεται να πανε εκεινοι!

Ποιος σου είπε ότι δεν επιτρέπεται; Γεμάτο με Κουβανούς είναι το Βαραδέρο, ειδικά το καλοκαίρι που παίρνουν τις άδειες τους, αλλά και το Μάιο που είναι καρα-λόου σίζον και βγάζουν προσφορές ειδικά για τους Κουβανούς τα ξενοδοχεία. Παρεμπιπτόντως, ανάμεσα στο Κάγιο Γκιγιέρμο (όπου είναι η παραλία που ανέφερες) και το Βαραδέρο, το πρώτο είναι αυτό που δεν έχει ούτε έναν Κουβανό κι όχι το δεύτερο. Κι αυτό γιατί είναι ακριβότερο και πολύ μακριά από αστικά κέντρα.

Επίσης, τι παιζει με τα 2 νομισματα τωρα? Ειχα διαβασει καπου οτι θα καταργηθει το ενα.


Ναι, έτσι έχει ανακοινωθεί, αλλά μέχρι σήμερα τίποτε, συνεχίζουμε με δύο. Αν καταργηθεί όσο είσαι στην Κούβα θα ζήσεις ιστορικές στιγμές (χρόνια το περιμένουμε), αλλά πρόβλημα δε σας δημιουργήσει μην ανησυχείς.

Σε ΑΤΜ μπορώ να βγαλω;
Τελείως αναξιόπιστα και "τρώνε" και κάρτες. Ξέχασέ τα. Μετρητά για ανταλλαγή σε ανταλλακτήρια και τράπεζες και σε περίπτωση ανάγκης κάνεις cash advance από την πιστωτική σου σε κάποιο ανταλλακτήριο. (αρκεί να μην είναι American Express, Citibank και λοιπά ιδρύματα του Σατανά).

Οσοι πηγατε ειχατε κλεισει κασας απο πριν? γιατι από τις ιστοριες εχω την εντυπωση οτι παμε χυμα κ οπου βρουμε!

Ε ναι, γενικά το χύμα δεν έχει μεγάλο πρόβλημα. Θα σου έλεγα να κλείσεις μόνο την Αβάνα από πριν, γιατί δεν έχει μια γειτονιά που να έχει μπόλικα σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο και οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Για τα υπόλοιπα μέρη που θα πάτε, ειδικά Μάιο μήνα (καλή χρονική επιλογή by the way) πάτε και τελείως χύμα, δεν τρέχει τίποτε. Εννοείται όστο Κάγιο Γκιγέρμο που ανέφερες δεν έχει casas, μόνο ξενοδοχειάρες.
(Εχω κατεβασει διαφορους οδηγους για Κουβα lonelyplanet για οποιον ενδιαφερεται!)
Εγώ ενδιαφέρομαι για ό,τι οδηγούς έχεις κατεβάσει (ειδικά εκτός Κούβας) πληζ πμ.
 

pixies

Member
Μηνύματα
120
Likes
95
Επόμενο Ταξίδι
Myanmar
Ευχαριστώ πολύ! Αυτο με το ΑΤΜ δε το ειχα σκεφτει καθολου!

Οι μέρες που εχουμε ειναι λιγες (δυστυχως μια βδομαδα μονο).
Φτανουμε Κυριακη απογευμα 11/5 και φευγουμε την επομενη Κυριακη βραδυ και μεταφορες μονο με δημοσια μεσα!

Το προγραμμα μας τωρα το φτιαχνουμε κ ψιλοκαταληγουμε σε αυτο:
Κ havana αργά (διανυκτέρευση)
Δ havana (διανυκτέρευση)
Τ viniales μονοήμερη με επιστροφή Αβάνα (αξιζει να μεινουμε?)
Τ trinidad (φτάνουμε 14.30, διανυκτέρευση)
Π
Π varadero (διανυκτέρευση)
Σ varadero- havana (γυρνάμε ό,τι ώρα θέλουμε Αβάνα για διανυκτέρευση)
Κ havana

Στην κενή μερα σκεφτομαι για Parque Natural Topes de Collantes και Salto del Caburni.
Πως σας φαινεται?

Δηλαδη Γιωργο εισαι υπερ του Βαραντερο? Δεν ειναι πολυ τουριστοπαγιδα? Ο μονος λογος που το σκεφτομαι λιγο πιο θετικα ειναι για το snorkelling και το καταμαραν τουρ που σε αφηνει να κολημπησεις με δελφινια (αν κ μου ειχε φανει πανακριβο κ ειναι κ το ηθικο του θεματος..).
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
157
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Κατα την γνωμη μου οι 3 μέρες που έμεινα στο Βαραδέρο ηταν χαμένος χρόνος, κλεισμένη σε ενα ξενοδοχείο με ενα βραχιολάκι στο χέρι.
Όςο για την ολοήμερη εκδρομή με το καταμαράν, ήταν τα πιο πεταμένα χρήματα που ξόδεψα στην Κούβα, μαζί με αυτα στο club Tropicana. Η Αβάνα είναι τόσο ερωτεύσιμη που μετάνιωσα κάθε λεπτό που ξόδεψα στο Varadero.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.468
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι μέρες που εχουμε ειναι λιγες (δυστυχως μια βδομαδα μονο).
AΙΣΧΟΣ, φτου σας.

Κ havana αργά (διανυκτέρευση)
Δ havana (διανυκτέρευση)
Τ viniales μονοήμερη με επιστροφή Αβάνα (αξιζει να μεινουμε?)

Ναι μπορείτε. Κάθε δύο μέρες έχει λεωφορείο απευθείας από Βινιάλες για Τρινιδάδ, σας βολεύει αυτό.

Τ trinidad (φτάνουμε 14.30, διανυκτέρευση)
Π varadero (διανυκτέρευση)
Σ varadero- havana (γυρνάμε ό,τι ώρα θέλουμε Αβάνα για διανυκτέρευση)
Κ havana


Ασε το Βαραδέρο. Βάλε μια νύχτα στο Σιενφουέγος και επιστρέφοντας Αβάνα από Τρινιδάδ κάντε στάση στη Σάντα Κλάρα. Να περάσετε Παρασκευή και Σάββατο Αβάνα ή έστω ένα από τα δύο Σιενφουέγος, έχουν πολλή ζωή αυτά. Το Βινιάλες δεν έχει και το Τρινιδάδ έχει κάθε μέρα, οπότε για εκεί δεν παίζει ρόλο.
Στην κενή μερα σκεφτομαι για Parque Natural Topes de Collantes και Salto del Caburni.
Πως σας φαινεται?


Μμμμ, ναι και όχι. Το Τόπες δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. Το Βινιάλες ας πούμε είναι κλάσεις καλύτερο. Δυστυχώς οι μέρες σας δε φτάνουν να πάτε στα σημεία με την καλύτερη φύση: Γκράνμα και Μπαρακόα. Εγώ με τόσο λίγες μέρες δε θα "έτρωγα" μια μέρα στο Τόπες. Το Σάλτο είναι συμπαθητικό. Μέχρι εκεί.

Δηλαδη Γιωργο εισαι υπερ του Βαραντερο? Δεν ειναι πολυ τουριστοπαγιδα?

Γενικά είμαι κατά της παραλίας, άρα και του Βαραδέρο. Απλά σε σχέση με την άλλη που ανέφερες (στο Κάγιο Γκιγιέρμο) τουλάχιστον έχει ντόπιους, νυχτερινή ζωή κλπ. Αλλά θα το άφηνα απέξω για τους λόγους που είπαν και οι άλλοι. Μια χαρά παραλία (καλύτερη του Βαραδέρο) έχει η Αβάνα και μπορείτε να πάτε και στην παραλία του Τρινιδάδ να πείτε ότι βρέξατε τα πόδια σας και στην Καραϊβική.

Ο μονος λογος που το σκεφτομαι λιγο πιο θετικα ειναι για το snorkelling

Αυτό δε λέει τίποτε, πολύ μέτριος ο βυθός σε εκείνα τα μέρη. Αν δεις κανα-δυο ψάρια, καλά θα είναι, κοράλια ξέχνα τα.

και το καταμαραν τουρ που σε αφηνει να κολημπησεις με δελφινια (αν κ μου ειχε φανει πανακριβο κ ειναι κ το ηθικο του θεματος..)

Το καταμαράν έχει την πλάκα του, όπω και τα δελφίνια, αλλά είναι βέβαια τουριστικό (και ναι ακριβό). Το ηθικό του πράγματος το αφήνω σε σένα.

Ξαναλέω, με τόσες λίγες μέρες θες ιεράρχηση και για μένα τίποτε από όσα προσφέρει το Βαραδέρο δε δικαιολογεί να φάτε έστω και μισή μέρα εκεί.

Εγώ θα πρότεινα:
Κ: άφιξη Αβάνα, ξεσκίζεστε στα κλαμπ
Δ: Βινιάλες με διανυκτέρευση
Τ: πάτε Σιενφούεγος, διανυκτέρευση
Τ: πάτε Τρινιδάδ, διανυκτέρευση
Π: παραλάι Τρινιδάδ
Π: νωρίς για Σάντα Κλάρα και φτάνε Αβάνα το βραδάκι. Ξεσκίζεστε στο κλάμπινγκ
Σ: Αβάνα όλη μέρα. ΞΕσκίζεστε στο κλάμπινγκ
Κ: Αβάνα, αν έχετ τη μέρα, χτυπάτε και την παραλία Σάντα Μαρία στις Πλάγιας νελ Έστε, Κυριακή γεμάτη Κουβανούς, πολύς χαβαλές, ΩΡΑΙΑ νερά.
 

pixies

Member
Μηνύματα
120
Likes
95
Επόμενο Ταξίδι
Myanmar
Ευχαριστώ για το προγραμμα!
To Cienfuegos το ειχαμε υποψη μας αρχικα αλλα μετα δε μπορουσα να θυμηθω γιατι το εβαλα και ψαχνοντας ξανα δε βρηκα αλλα αξιοθεατα περα απο τον καταρρακτουλη που εχει. Ειναι απλά μια γραφικη πολη κ αυτη σαν το Τρινιδαδ?

Σαντα Κλαρα θελουμε να δουμε κατι αλλο εκτος απτο μουσειο του Τσε? Πρακτικη ερωτηση: lockers υπαρχουν;

Για να προτείνεις 3 βραδιές Αβανα αλλα μονο μια μερα από το πρωι περιμενω μεγαλα πραγματα απτη νυχτερινη ζωη αλλα προβληματιζομαι αν θα μας φτασει το Σαββατο για να τη γυρισουμε όλη.

Και χαζή ερωτηση για Βινιαλες: παμε μεμονομενα και κοβουμε βολτες στην κοιλαδα.. πως? Πρεπει να εχουν καποια αποσταση τα αξιοθεατα. Ειδα κατι τουρ με ποδια, ποδηλατα, αλογα κ λεωφορεια αλλα δεν εχω πολυ καλη εμπειρια απο τετοια οργανωμενες τουριστοπαγιδες. Εχεις να προτείνεις τιποτα?

Εχω ακομα αποριες για το θεμα με τα λεφτα. Μπορουμε να κινουμαστε με CUP αν και τουριστες;
 

pixies

Member
Μηνύματα
120
Likes
95
Επόμενο Ταξίδι
Myanmar
Και αν εχεις να προτεινεις καποια παραλια για snorkelling που να αξιζει!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.468
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ για το προγραμμα!
Τίποτες (πατάς κλικ στο κουμπάκι ευχαριστώ κάτω από τα μηνύματα που βρίσκεις χρήσιμα).

To Cienfuegos το ειχαμε υποψη μας αρχικα αλλα μετα δε μπορουσα να θυμηθω γιατι το εβαλα και ψαχνοντας ξανα δε βρηκα αλλα αξιοθεατα περα απο τον καταρρακτουλη που εχει. Ειναι απλά μια γραφικη πολη κ αυτη σαν το Τρινιδαδ?


Είναι πανέμορφη, έχει πιο όμορφη παραλιακή κι από την Αβάνα, τελείως άλλου είδους αρχιτεκτονική, ίσως το καλύτερο βιοτικό επίπεδο στην Κούβα, όμορφο κάστρο και πολύ έντονη νυχτερινή ζωή, χωρίς πολλούς πέφτουλες στο δρόμο. Εξαιρετικά ευχάριστη και όμορφη. Γραφική ναι, αλλά αρχιτεκτονικά τελείως διαφορετική από το Τρινιδάδ, άλλη εποχή, άλλο στιλ, πιο αριστοκρατία κατάσταση. Οι καταρράκτες έτσι κι έτσι, αλλά να πάτε.
Σαντα Κλαρα θελουμε να δουμε κατι αλλο εκτος απτο μουσειο του Τσε?

Το βασικό είναι αυτό. Αλλά μια βόλτα στην κεντρική πλατεία δεν είναι κακή. Όμορφη πόλη δεν τη λες. Lockers στο μουσείο του Τσε, δωρεάν, μέχρι τις 7 που κλείνει το μουσείο. Δευτέρες κλειστά.

Για να προτείνεις 3 βραδιές Αβανα αλλα μονο μια μερα από το πρωι περιμενω μεγαλα πραγματα απτη νυχτερινη ζωη αλλα προβληματιζομαι αν θα μας φτασει το Σαββατο για να τη γυρισουμε όλη.

Ο μόνος λόγος που έβγαλα το τελευταίο πρωινό από την Αβάνα και το έβαλα στην παραλία ήταν για να πάτε για μπάνιο. Αλλά όσο περισσότερο χρόνο έχετε στην Αβάνα, τόσο καλύτερα. Πάντως τα μουσεία να τα κάνετε πρωί όλα τα άλλα γίνονται και βράδυ. Μιλάμε για την ομορφότερη πρωτεύουσα του κόσμου κατά τη γνώμη μου (και τη γνώμη του φόρουμ σε γκάλοπ που έγινε), οι βόλτε είναι ατέλειωτες. Το αν θα τις ξάνεις στις 11 το πρωί ή τις 5 το απόγευμα είναι αδιάφορο, η πόλη είναι για πολύ περπάτημα. Τα μουσεία είναι μέχρι τις 5, διάλεξε προσεκτικά ποια σε ενδιαφέρουν, δεν υπάρχει λατινοαμερικάνικη πόλη με μεγαλύτερο πολιτιστικό πλούτο (πλην του Μέξικο Σίτυ ίσως), οπότε οι επιλογές είναι άπειρες. Το Διεθνούς Τέχνης και το Ναπολεόντειο ας πούμε είναι δυο μουσεία που οι περισσότεροι αγνοούν και είναι παγκόσμιας κλάσης χαλαρά, χώρια ότι τα κτίρια είναι εξωπραγματικά και στις δύο περιπτώσεις.

Και χαζή ερωτηση για Βινιαλες: παμε μεμονομενα και κοβουμε βολτες στην κοιλαδα.. πως? Πρεπει να εχουν καποια αποσταση τα αξιοθεατα. Ειδα κατι τουρ με ποδια, ποδηλατα, αλογα κ λεωφορεια αλλα δεν εχω πολυ καλη εμπειρια απο τετοια οργανωμενες τουριστοπαγιδες. Εχεις να προτείνεις τιποτα?

Δεν είναι τουριστοπαγίδες. Φτάνετε στο Βινιάλες και νοικιάζετε μηχανάκι ή παίνρετε το λεωφορείο ή συνεννοείστε με το σπίτι σας και σας βρίσκουν άλογο σε 5 λεπτά. Προτιμώ το μηχανάκι (γίνεται και ποδήλατο) και γυρίζετε όπως θέλετε τα βασικά αξιοθέατα: κοιλάδα, τοιχογραφία προϊστορίας, σπήλαια, θέες από διάφορα σημεία. Στη χειρότερη πάρτε ένα ταξιτζή, φτηνά είναι. Δεν είστε υποχρεωμένες να τα κάνετε ομαδικά εννοώ.


Εχω ακομα αποριες για το θεμα με τα λεφτα. Μπορουμε να κινουμαστε με CUP αν και τουριστες;

Κάποια προϊόντα είναι σε CUP, π.χ. φαγητό, τοπικές κλήσεις, κούρεμα και πετικιούρ (τα φτηνότερα στη ζωή σου, εγώ με 0,42€ κουρεύομαι), αυτά τα πληρώνεις σε CUP, δεν παίζει ρόλο αν είσαι τουρίστας ή όχι. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία υπηρεσιών και προϊόντων (π.χ. ό,τι πωλείται σε σούπερ μάρκετ, βενζίνη, νερό) είναι σε CUC, και οι Κουβανοίσ σε CUC τα ψωνίζουν. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι Κουβανός ή αλλοδαπός, αυτό είναι αδιάφορο (με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν αφορούν τώρα), η ιδέα ΄τι οι ξένοι πληρώνουν σε CUC ό,τι οι Κουβανοί πληρώνουν σε CUP είναι τελείως λάθος.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.619
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom