Γαμήλιο σε Ταϊλάνδη Koh Samui

Di_Manolio

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Τέλη Ιουνίου παντρευόμαστε και είμαστε σε διαδικασία ψαξίματος για τα του γαμηλίου ταξιδιού, περίπου 8-9 νύχτες.

Θα παρακαλούσα τους γνώστες για βοήθεια με κάποιες απορίες. Απ'ότι έχω ψάξει δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να παρακάμψουμε τα ταξιδιωτικά γραφεία και να τα κλείσουμε όλα μόνοι μας. Tα ταξιδιωτικά γραφεία προσπαθούν να μας κατευθύνουν προς Μπαλί ή Κο Σαμούι και Μπαγκόγκ ενώ έχω διαβάσει τα καλύτερα για Κο Πανγκαν και ίσως τελικά συνδυάσουμε Κο Σαμούι και Κο Πανγκάν.

Αξίζει να μείνουμε Μπανγκόκ ή να την παρακάμψουμε χάρη του Κο Πανγκάν; Θέλουμε χαλάρωση, ηρεμία και ωραίες παραλίες αλλά να δούμε και μερικά αξιοθέατα.

Ο καιρός εκείνη την εποχή στις περιοχές γύρω από το Κο Σαμούι πως θα είναι;

Αν κλείσω εισιτήρια με Egyptair και άρα πάμε Αθήνα-Κάιρο-Μπανγκόκ- Κο Σαμούι χρειαζόμαστε ειδική άδεια ή βίζα για την Αίγυπτο; Έστω κι αν απλά περιμένουμε να μπούμε στο επόμενο αεροπλάνο; Κυρίως με ενδιαφέρει να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο...

Στο Κο Σαμούι αξίζει να μείνουμε στη Chaweng ή κάπου αλλού; Έχετε κάποιο κατάλυμα να προτείνετε;

Αξίζει να πάω στην ΕΛΠΑ να κάνω διεθνές το δίπλωμά μου ώστε να νοικιάσουμε μεταφορικό μέσο εκεί και αν όχι πως θα μετακινούμαστε;

Αυτά μου ήρθαν προς το παρόν..

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλώς σας βρήκα!

:)
 

Panos_65

Member
Μηνύματα
506
Likes
1.170
Ο καιρός εκείνη την εποχή στις περιοχές γύρω από το Κο Σαμούι πως θα είναι;
:)
Ιδανικός, καθώς το πρόβλημα αυτή την εποχή είναι στην άλλη πλευρά (andaman sea)...
Στο Κο Σαμούι αξίζει να μείνουμε στη Chaweng ή κάπου αλλού;
:)
Μόνο Chaweng και πουθενά αλλού, καθώς εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινή ζωή είναι όλα εκεί.
Αξίζει να πάω στην ΕΛΠΑ να κάνω διεθνές το δίπλωμά μου ώστε να νοικιάσουμε μεταφορικό μέσο εκεί και αν όχι πως θα μετακινούμαστε;
:)
Στην Ταϊλάνδη οδηγούν αριστερά κάτι που μπορεί να σε δυσκολέψει. Από την άλλη το Σαμούι είναι μικρό νησί και δεν χρειάζεται να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Εγώ είχα νοικιάσει μηχανάκι που είναι φτηνό και πιο βολικό.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Μπανγκοκ οπωσδηποτε για μενα κ να μη νοικιασεις επουδενι αυτοκινητο αλλα ουτε κ μηχανακι. Σονγκταο κ αγιος ο Θεος, φολκλορ μεσο μετακινησης μαζι με ντοπιους, τι καλυτερο; (κ τσαμπα σχεδον). Να πατε στο Eranda spa, απλα απιστευτο, μεσα στη φυση κι οχι σε ενα κλειστο δωματιο. Chaweng κ σια, μετριοτατες παραλιες, στο φαληρο ειναι πιο ωραια τα νερα. Εφυγες για Πανγκαν..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Το Σαμουι κάποτε ήταν ένας μικρός παράδεισος, αλλά τώρα έχει κανιβαλιστεί από τον τουρισμό δυστυχώς. Πιθανόν αν πας για πρώτη φορά και δεν το έχεις δει όπως το είδα εγώ 13 χρόνια πριν που πήγα πρώτη φορά Ταυλάνδη, να σου αρέσει.
Ίδια ακριβώς εποχή, Ιούλιο το 2011 που ξαναπήγα στα νησιά, απέφυγα το Σαμούι και προτίμησα το Κο Παγκάν. Ήταν σαν το Σαμούι που είχα δει τότε :)
Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο νησιά, αλλά θα σε συμβούλευα να δώσεις περισσότερες μέρες στο Παγκάν. Η Μπανγκοκ αξίζει δυο-τρεις μέρες, αλλά δε βλέπω να έχετε πολλές στη διάθεσή σας. Έτσι κι αλλιώς θα ξαναπάτε Ταυλάνδη :).

Έχω γράψει αναλυτική ιστορία αφού νοικιάσαμε τζιπάκι (χωρίς ΕΛΠΑ και διεθνές το δίπλωμά) με ειδική αναφορά στις παραλίες του Παγκάν και ξεχωριστά κεφάλαια για το Koh Nangyuan (το οποίο δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα όποιο νησί κι αν διαλέξεις τελικά ) εδώ:
http://www.travelstories.gr/community/threads/go2-koh-phangan.32000/
Μη σε πτοήσει το πρώτο κεφάλαιο με τα θαλάσσια αγγούρια :haha::haha:, το Παγκαν είναι υπέροχο!
 

Di_Manolio

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Σε ποια περιοχή θα προτείνατε να μέναμε στο Κο Πανγκαν;

Τι ακριβώς είναι τα σονγκταο και φολκλορ;
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Σε ποια περιοχή θα προτείνατε να μέναμε στο Κο Πανγκαν;
Το νησί είναι γενικά ήρεμο αλλά οι περιοχές έχουν κάποιες διαφορές, ειδικά την περίοδο του full moon party. Τον Ιούλιο που θα πας εσύ πέφτει στις 13 του μήνα, οπότε δε σε επηρεάζει νομίζω.

Εγώ έμεινα στα βορειοδυτικά του νησιού, στην παραλία Salad και στο Cookies salad resort http://www.cookies-phangan.com/
Αναλυτικά για το ξενοδοχείο και την παραλία με φωτος δες εδώ:
http://www.travelstories.gr/community/threads/go2-koh-phangan.32000/?chapter=5

Αυτο το κομμάτι του νησιού, το βορειοδυτικό (Haad Yao, Salad, Koh Ma) έχει το πλεονέκτημα οτι έχει δρόμους εστω τσιμεντένιους, και αν τελικά σκέφτεσαι να νοικιάσεις ρόδα μπορείς να εξερευνήσεις όσο τουλάχιστον επιτρέπει το νησί (δεν έχει δρόμους παντού και μεγάλα κομμάτια είναι ακόμα χωματόδρομοι, κάποιοι σε άσχημη κατάσταση). Είναι ήσυχη περιοχή και δεν έχει την τρελή ποικιλία από μαγαζιά και μπαράκια. Επηρεάζεται κι εδώ από την παλίρροια αλλά όχι τόσο όσο νοτιότερα. Εμείς που το πρωί εξερευνούσαμε άλλα μέρη και γυρνούσαμε το απόγευμα, βρίσκαμε τη θάλασσα στη θέση της.

Νοτιοδυτικά δε θα πρότεινα σε κάποιον να μείνει γιατί η παλίρροια είναι πολύ έντονη σε σημείο που η θάλασσα εξαφανίζεται για ορισμένες ώρες το πρωί.

Νότιοανατολικά στην περιοχή γυρω από τη HaadRin, είναι το κομμάτι που αναπτύχθηκε πρώτο, με μπαρ κλαμπ κλπ Χάλι μαύρο κατά την άποψή μου...Το διάσημο full moon partyέχει φέρει όλη τη σαβούρα που φέρνει μαζί ο τουρισμός, αλλά έχει παραμείνει εδώ, ενώ το υπόλοιπο νησί παραμένει υπέροχο. Αν σε ενδιαφέρει πιο πολύ η νυχτερινή ζωή, τότε μείνε εδώ..Οι παραλίες, Haadrinαλλά και όσες γειτονεύουν με αυτή δεν ειναι οι καλύτερες του νησιού.

Βορειοανατολικά έχει κατά τη γνώμη μου τις καλύτερες παραλίες. Το μειονέκτημα (για κάποιους είναι πλεονέκτημα βέβαια) είναι ότι ο μοναδικός δρόμος είναι κακός χωματόδρομος. Αυτό βέβαια βοηθάει στο να παραμείνει η περιοχή παράδεισος. Εμείς πήγαμε με τζιπάκι. Βέβαια υπάρχει συγκοινωνία δια θαλάσσης με longtails που κάνουν δρομολόγια. Οι Thong Nai Pan Yai και Noi είναι υπέροχες, καλές για κολύμπι με όμορφα νερά, τι στα λεω...να δες και μόνοs σου:


Συνοψίζοντας θα έλεγα οτι αν θες μια πανέμορφη και ήσυχη παραλία, αλλά είσαι και λίγο τύπος που θες να γυρίσεις και να δεις και δυο-τρια μέρη με δικο σου όχημα ή ένα σκουτεράκι (περιγράφω εμένα τώρα), τότε μείνε στη Salad.

Αν θες να αράξεις στον παράδεισο και δε σε νοιάζει τι γίνεται στο έξω κόσμο ούτε θες να κουνηθείς πολύ, τότε Thong Nai Pan.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Τελικά ποια είναι ωραιότερη παραλία (νερά, φύση, όλα), η Salad ή οι "δικές μου" Thong Nai Pan?
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Οι Thong Nai Pan ήταν καλύτερες σε όλα.
Η Σαλαντ θα ήταν ισότιμη αν δεν είχε το αρνητικό με τα θαλάσσια αγγούρια :haha: και την παλίρροια κάθε πρωί που δε μπορούσες να κολυμπήσεις.
 
  • Like
Reactions: GTS

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Λοιπόν, σχετικά με την παλίρροια, όταν είχα πάει το 2008 τα είχα ψάξει σε βαθμό αηδίας κι είχα διαβάσει ότι καλοκαίρι οι θάλασσες ανατολικά ήταν πιο "κολυμβήσιμες", γι'αυτό διάλεξα ανατολικά, ενώ με είχε τραβήξει η Σαλάτα με τη περίφημη φωτογραφία του φίλου μου @xenos :) (η κούνια είναι ακόμα εκεί έτσι? :xalara:)
Εγώ μετακινήθηκα με βαρκούλες σε άλλες παραλίες, πάντα ανατολικά, δυτικά δε πήγα καν, δε πρόλαβα...και η Bottle Beach στα βόρεια φοβερή παραλία, τέλεια για απομόνωση.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ναι, η κούνια είναι ακόμα εκέι :)
Καλά δεν έχασες τίποτα φοβερό που δεν πήγες δυτικά.
Είσαι σε νησί, σήμα κατατεθέν οι longtails, οπότε τι καλύτερο από το να μπαίνεις στη βάρκα και να πηγαίνεις σε άλλη παραλία κάθε μέρα:xalara:
 

Di_Manolio

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες!

Καταλήξαμε να κανονίσουμε το ταξίδι μόνοι μας με συνδυασμό 4 νύχτες Σαμούι, 3 Πανγκάν και 2 νύχτες Μπανγκόκ. Τα αεροπορικά που βρίσκω για τις πτήσεις είναι περί τα 1050-1100 το άτομο. Εκτός απο skyscanner και airtickets που αλλού να τσεκάρω;

Οπότε βουρ για κλείσιμο εισιτηρίων και από εκεί και πέρα για καταλύματα το βλέπουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.801
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom