Τουρκία 5 μερες στην Πολη δεν ειναι αρκετες !!!

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο

Ήταν Σεπτέμβριος 2013 όταν ο κολλητός μου έριξε την πρόταση, πριν το Πάσχα να πάμε ένα ονειρεμένο ταξίδι στην Πόλη !!! Αφού ενημερώσαμε και έναν τρίτο και πήραμε και την απαραίτητη συγκατάθεση από τις κοπέλες μας ότι μας ακολουθούν, συμφωνήσαμε ότι μετά τα Χριστούγεννα κλείνουμε εισιτήρια!! Αν κι εγώ ήμουν λίγο διστακτικός λόγω δουλειάς!!!!!!!Δεν πέρασαν 2 μήνες κι αυτός που έκανε την πρόταση ήδη αποχώρησε γιατί τον κέρδισε η επιχειρηματικότητα ,θα άνοιγε δικό του μαγαζί. Λίγο πριν ξεκινήσουμε τις κρατήσεις αποχώρησε κι o δεύτερος ,γιατί τα χρήματά του πήγαν στην επισκευή του αυτ/του του, που μόλις είχε τσακίσει, μαζί μ αυτό τσάκισαν και οι ελπίδες της κοπέλας μου να γλυτώσει λίγο περπάτημα στην Πόλη, γιατί πλέον θα είμαστε μόνοι μας……………
Κλείσαμε εισιτήρια με Pegasus για SABIHA και δωμάτιο στο SkyΚamer (μην το σχολιάσω καλύτερα…….)
Στις 2 Απριλίου και στις 13.40 μετά από μια πολύ ωραία πτήση βρισκόμασταν στην Πόλη!!!!!!

Πρώτη κίνηση συνάλλαγμα , αγορά και γέμισμα της Istanbulkard ακριβώς απέναντι από την έξοδο του αεροδρομίου και κατευθείαν επιβίβαση στο Ε-10 με προορισμό το Kadikoy!!!!!!!
Πρώτες όμορφες εικόνες από τη ασιατική πλευρά της Πόλης !!! Σε 1 ώρα και κάτι ψιλά βρισκόμασταν στο λιμάνι , όπου εδώ η τύχη δεν ήταν αρωγός μας, μόλις έφευγε το πλοίο αλλά μετά από κανένα 20λεπτο σαλπάραμε κι εμείς και στο μισάωρο μαζί με το μπες- βγες ,αντικρίσαμε μπροστά μας τη Γέφυρα του Γαλατά και το YeniCamii.

Βρισκόμασταν στο Eminonu όπου μας πηρέ λίγο χρόνο να βγάλουμε άκρη με κάγκελα και υπόγειες διαβάσεις αλλά τελικά μπήκαμε στο Τ1 και σε λίγα λεπτά ήμασταν στο ξενοδοχείο!!
Μέχρι να ταχτοποιηθούμε πρόχειρα η ώρα κόντευε 17.00 , όποτε βουρ για την κατάκτηση της Πόλης και καταρχήν φαγητό γιατί ήδη υπήρξαν διαμαρτυρίες απ΄το στομάχι!!!!!
Τ1 στάση kabatas και από εκεί F1 και τσουπ στην πλατεία Ταξιμ.
Πρώτη στάση στο Gani Gani για φαγητό, όπου δεν ξετρελαθήκαμε κιόλας , αλλά τι να λέει μας αποζημίωσε μετά το προφιτερόλ στο INCI !!

Ατελείωτο περπάτημα στην , πάτα με να σε πατώ, Istiklal και το πρώτο μας τσάι στο HouseCafé. Επειδή ήμασταν και κουρασμένοι, σε ένα μαγαζάκι που ξεχείλιζαν οι σοκολάτες (Ιstiklal & BuyukParmakapi) πήραμε από μια και κατηφορίσαμε προς την Πλατεία Τunel , και αφού πιο κάτω θαυμάσαμε τον Πύργο του γαλατά φωτισμένο, βλέπετε είχε πια νυχτώσει ,μπήκαμε πάλι στο Τ1 από Karakoy και πίσω για να αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα!!!


2η μέρα και όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, το πρώτο αξιοθέατο που μπήκαμε η επιβλητική Αγία Σοφία!!! 20ΤL εισιτήριο και χωρίς ουρές βρισκόμαστε κατευθείαν στο εσωτερικό της!!!Συγκίνηση και θαυμασμός μην περιγράψω άλλα συναισθήματα οι περισσότεροι τα ιδία νοιώσαμε!!!!! Ακολούθησαν η εντυπωσιακή Βασιλική Κινστέρνα (10TL) , το Τοπ Καπί με το Χαρέμι του (40 TL) και σημειωτέον φωτογραφίες μόνο στην αυλή και τα άδεια δωμάτια ,όπου υπήρχαν εκθέματα απαγορευόταν!!! Με ένα χυμό ρόδι στο χέρι και κάστανα καταλήξαμε στο Μπλε Τζαμί όπου με μια 10λεπτη αναμονή, γιατί μόλις είχε τελειώσει η προσευχή, μπήκαμε για να θαυμάσουμε τα χιλιάδες iznik!!! Αφού λοιπόν είχαμε κερδίσει χρόνο από τις αναμονές ,διασχίζοντας τον πάλαι ποτέ Βυζαντινό Ιππόδρομο και κάποιες γραφικές συνοικίες επισκεφτήκαμε και την μικρή Αγιά Σοφιά όπως λένε εκείνοι , ναός Αγίου Σέργιου & Βάκχου που σαφώς και δεν σε αφήνει ασυγκίνητο!!!!

Ώρα για περπάτημα σε άλλες συνοικίες έξω απ τα φωτά!! πήραμε το πολύ όμορφο tunel και ανεβήκαμε στην Istiklal , από κει Cukurcuma όπου χαθήκαμε μέσα στα παλαιοπωλεία και τις αντικερί καθώς και το γαλλικό ροζ σοκάκι !!!! όμορφες εικόνες και ακόμα πιο όμορφες φωτογραφίες για το άλμπουμ μου.
Μετά από μια στάση στο πανέμορφο περιβάλλον του limonlu Bache , για την καταπληκτική λεμονάδα του και ενώ ο ήλιος μας άφηνε σιγά σιγά κινηθήκαμε για την πολύχρωμη και πολυπολιτισμική συνοικία του Tarlabasi, αλλά οι κοπελίτσες που περίμεναν στις γωνίες καθώς και τα πηγαδάκια 2-3 αντρών με τα ύποπτα βλέμματα μας απέτρεψαν απ΄την περεταίρω πολύωρη περιήγηση και φωτογράφηση!!!!!
Φαγητό και EFES στο στενό πολύβουο tunel Cedici και ξενοδοχείο για νάνι!!


 

Attachments

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο
Πολλά γραφω το ξέρω αλλά η Πόλη μας πήρε τα μυαλά!!!!!!! συνεχεια με την 3η μέρα
 

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο
3η μέρα ακόμα πιο ηλιόλουστη ,μπουφάν στα χεριά, ” just in case”.
E-99 από Eminonu πρώτη στάση(Fener) το Πατριαρχείο, όπου και Θεία Λειτουργία πετύχαμε στον Άγιο Γεώργιο και Αντίδωρο απ΄το χέρι του Παναγιότατου λάβαμε και φωτογραφίες μαζί του. Μετά από λίγη περιπλάνηση στο Φανάρι, που σαφώς έχει χάσει την αίγλη του φτάσαμε να φωτογραφίζουμε τη ΜΓΣ. Επόμενη στάση του Ε 99 , Ayvansaray , και προσκύνημα στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου συνομιλήσαμε με τον ιερέα της Μονής και με την τσάντα μας πιο βαριά απ΄τα μπουκαλάκια με τον Αγιασμό αποχωρήσαμε για να απολαύσουμε τον καφέ μας με μαγευτική θέα στην επόμενη μας στάση, και το όνoμα αυτής PierreLotti!!!!!! Μπήκαμε στο τελεφερίκ και πιάτο ο Κεράτιος……..
IMG_0534.JPG

IMG_0580.JPG

IMG_0597.JPG
IMG_0660.JPG

Ο επόμενος σταθμός μας Edirnekapi και Μονή της Χώρας (mustsee), ακόμα δεν κλείνει το στόμα μου από την έκπληξη και τον θαυμασμό, δυστυχώς το κεντρικό μέρος του ναού κλειστό για συντήρηση όπως και το διπλανό εστιατόριο asitane!!
IMG_0701.JPG
IMG_0702.JPG

Συνέχεια είχε η χαλάρωση στο sultanahmet hamam, με 35€ /άτομο για περίπου 1 ½ ώρα ξεγνοιασιάς και επιστροφή στο ξενοδοχείο για την απαραίτητη προετοιμασία για τη βραδινή μας έξοδο.
Η βράδια ξεκίνησε με yeniraki, meze και kokorec στη στοά των λουλουδιών ,saray για πανδαισία γλυκών γεύσεων με εκμέκ και κιουνεφέ κλείνοντας με κοκτέιλ στο πολυδιαφημισμένο 360 και την ωραία του θέα γιατί κατά τα αλλά…………(no comment)
IMG_0780.JPG



4η μέρα = μέρα για ψώνια αρχίζοντας από kapali carci, που η κίνηση την ώρα που πήγαμε εμείς ήταν χαλαρή και οι κράχτες δεν είχαν αρχίσει ακόμα το τρελό παζάρι .Απλώς το γυρίσαμε για την εμπειρία και τις απαραίτητες φωτογραφίες ,δεν μας έκανε κλικ για ψώνια ήπιαμε το καφεδάκι μας και ξεδώσαμε στην αγορά των μπαχαρικών και να τα μυρωδικά και να τα ξερολούκουμα !!!!
Βγαίνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην ψωνίσουμε καφέ από του Mehmet Efenti Mahdumlari αφού η ουρά της αναμονής σε προέτρεπε.
IMG_0822.JPG
IMG_0829.JPG

Αφήσαμε τα ψώνια μας στο ξενοδοχείο και με Μ2( στάση osmanbey) πήγαμε να πάρουμε αριστοκρατικό αέρα στο Nisantasi βολτάροντας στην Abdi Ipekci, έξω από CITY’S και τις βιτρίνες με τα επώνυμα brands και απολαμβάνοντας το brunch μας στο Beymen , όπως όλοι οι επώνυμοι άλλωστε………
M2 και στάση Ayazaga, με λίγο περπάτημα και βρίσκεσαι σε άλλη Πόλη. Istinyepark το εμπορικό κέντρο της χλιδής και της πολυτέλειας .Τα πολυτελή αυτοκίνητα δίνουν και παίρνουν , η LouisVuitton και η Dior σφύζουν από κόσμο ενώ στο εσωτερικό του εμπορικού γίνεται το αδιαχώρητο!!!!! Χρειάζεται μέρες κανείς να το γυρίσει , με μια μικρή απόπειρα μας πήρε η νύχτα και δειπνήσαμε στον πυθμένα του σε ένα Steakhouse“ gunaydin” , λίγο ακριβό βέβαια αλλά απίστευτες γεύσεις!!! Η κούραση έκανε εμφανή τα σημάδια της και το ξενοδοχείο πλέον μονόδρομος!!!
IMG_0853.JPG

IMG_0875.JPG

IMG_0885.JPG


IMG_0936.JPG
 

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο
Υπομόνη σας παρακαλώ μια μέρα εμεινε!!!!!!!!
 

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο
5η μέρα ο αέρας έντονος και δυστυχώς δεν πήγαμε Πριγκηπόνησα, φάγαμε όμως Βalik Ekmek στη γεμάτη από ψαράδες γέφυρα του Γαλατά, ψωνίσαμε μπακλαβάδες στον Gulluoglu και αλλαντικά στο διπλανό του Νamli. Φορτωθήκαμε souvenir στην αγορά του Γαλατά και απολαύσαμε τον ναργιλέ μας στο Τophane. Ενώ από τη μίνι βόλτα μας στο Βόσπορο φύγαμε πλημμυρισμένοι από υπέροχες εικόνες!!!!
IMG_0987.JPG
IMG_1061.JPG
IMG_1107.JPG
IMG_1110.JPG

Μια τελευταία βόλτα στην Istiklal και πίσω στο ξενοδοχείο για πακετάρισμα. Πριν το ξενοδοχείο όμως μια στάση για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε .

IMG_1163.JPG


Τι κι αν την φωτίζουν λιτότερο απ΄το Μπλε Τζαμί , η αίγλη της είναι ανυπέρβλητη.......
Εδώ δώσαμε την υπόσχεση της επιστροφής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η επόμενη μέρα είχε πολύ πρωινό ξύπνημα γιατί το ταξί θα μας περίμενε να μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο από τις 6.30, ένεκα της πολύ πρωινής πτήσης και των πολλών αποσκευών!!! Απ΄το ξενοδοχείο μας είπαν 150 TL , ενώ τελικά βρήκαμε με 100.
Αφού πληρώσαμε το ταξί μας περίσσεψαν αρκετές λίρες και είχαμε σκοπό να τις αλλάξουμε στο havalimani (αεροδρόμιο) , αλλά μας έβγαλε η Pegasus από τον κόπο πληρώντας υπέρβαρο !!!

To be continued…………….. σίγουρα όμως
Εις την Πόλην!!!
 

Attachments

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πολύ ωραία η περιγραφή σου και απίθανες οι φωτογραφίες σου.
με το καλό να ξαναπάς.
 

Kafkasios

Member
Μηνύματα
144
Likes
79
Όμορφη ιστορία και φανταστικές φώτο (αυτή στην κιστερνα όλα τα λεφτά, δεν ξαναείδα πιο καθαρή). Επίσης πολύ ωραία αυτή στο Πατριαρχείο με τις ηλιαχτίδες.

Να είμαστε γεροί να ξαναπάμε
 

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο
Ετσι ακριβώς να ειμαστε γεροι να ξαναπαμε και να συμπληρωσω και συντομα!!!καλο Πασχα σε ολους !!!!!
 

vaggelakas

Member
Μηνύματα
20
Likes
10
πραγματικά, όσοι επισκεφθούν τήν Κωνσταντίνου Πόλη, αυτό λένε: ότι θέλουν νά ξαναπάνε!

Πολύ ωραίες φώτος! Καλό Πάσχα!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.909
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Οι φωτογραφίες σου πανέμορφες, όπως και η ιστορία σου.
 

Kokonaki

Member
Μηνύματα
56
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Υπεροχες φωτογραφιες, οπως και η ιστορια σου. Εγω αναχωρω για Πολη την Κυριακη και δε βλεπω την ωρα. Καλο Πασχα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.313
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom