Περί Ποδοσφαίρου...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Η στάση απέναντι σ αυτα τα κσραγκιοζιλικια μαρτυρά μια γενικότερη απαράδεκτη νεοτροπια....
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Aς μη το χοντρύνουμε κι ας μη το γενικεύουμε όμως. Μιλάμε για χούντα στο ποδόσφαιρο που προφανώς και έχει έννοια μεταφορική.
Δεν είναι και πολύ μεταφορική.
Τα "Εδώ είναι Πειραιάς", τα πεσίματα στα κλαμπ των "αλλόθρησκων", η απειλή της σωματικής σου ακεραιότητας επειδή υποστηρίζεις την λάθος ομάδα σε λάθος τόπο και χρόνο εκφάνσεις φασισμού είναι, τις οποίες με τον καιρό τις έχουμε συνηθίσει τόσο ώστε να τις θεωρούμε αναμενόμενες, αν όχι και δικαιολογημένες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αν πω σε κάποιον πως με τραμπούκισαν στον Πειραιά επειδή φορούσα εμφάνιση της ΑΕΚ, πιθανότατα η πρώτη απορία που θα εισπράξω είναι το "Καλά μαλάκας είσαι, τι σκεφτόσουν όταν κατέβηκες με εμφάνιση της ΑΕΚ εκεί";


Προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον οπαδικό τσογλανισμό σαν μία βιομηχανία παραγωγής κάφρων που απλά συμφέρει κάποιους να υπάρχουν για εντελώς εξωγηπεδικούς σκοπούς.
Κάθε φορά που διαβάζω αθλητικογράφους να ηθικολογούν για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέλω να σκοτώσω έναν αγιοβασίλη.
Δεν μπορείς εσύ (ή ο συνάδελφός σου) να φτιάχνεις κλίμα μια εβδομάδα με εμετικά-σεξιστικά εξώφυλλα, να πίνεις νερό στο όνομα προέδρων που θα έπρεπε να είναι φυλακή, να εκθειάζεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που φοράνε την φανέλα της "επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων" (γελάει ο κόσμος) και κυνηγιούνται να τις παίξουν σαν 12χρονα, και να διαμαρτύρεσαι επειδή ο τύπος που έχει κατεβάσει 10 μαλαματίνες πριν πάει στο γήπεδο γεμίζει τον χώρο με καπνογόνα.

Ε όχι, φάε το ξεροκόμματο που σου πετάνε και σκάσε, στον ίδιο στρατό είσαι.


Αυτά τα βαρετά, και οντόπικ πολύ το χάρηκα που δεν πέρασαν οι γαύροι. ;p
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Βρέθηκε και τιμωρείται ο ρατσιστής...
Σε μία σοβαρή χώρα αυτά συμβαίνουν. Οπαδοί της Βιγιαρεάλ βοήθησαν να βρεθεί αυτός που έριξε τη μπανάνα στον Ντάνι Αλβες και ο σύλλογος τον αποβάλλει παραδειγματικά.

http://www.gazzetta.gr/football/article/608407/vrethike-kai-timoreitai-o-ratsistis
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Βρέθηκε και τιμωρείται ο ρατσιστής...
Σε μία σοβαρή χώρα αυτά συμβαίνουν. Οπαδοί της Βιγιαρεάλ βοήθησαν να βρεθεί αυτός που έριξε τη μπανάνα στον Ντάνι Αλβες και ο σύλλογος τον αποβάλλει παραδειγματικά.

http://www.gazzetta.gr/football/article/608407/vrethike-kai-timoreitai-o-ratsistis
Μια μέρα μετά την ενέργεια του Ντάνι Άλβες να φάει μια μπανάνα που του πέταξαν ρατσιστές στην Ισπανία και την καθολική επιβράβευσή του απ’ όλο τον κόσμο, ο «δικέφαλος του Βορρά» επεδίωξε να δικαιολογήσει το παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε με τον Σαλίνο στην Τούμπα με μια τουλάχιστον… πρωτότυπη εκδοχή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του, Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομμάτης, εφόσον η εκτόξευση μπανάνας στον αμυντικό του Ολυμπιακού είχε ρατσιστικό χαρακτήρα, είναι καταδικαστέα. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο, κατά τους ίδιους, ο δράστης απλά να την είχε φέρει στο γήπεδο για να τη φάει και να την πέταξε όπως θα έκανε με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Οι δικαιολογιες που εχουν ακουστει στα αθλητικα δικαστηρια κατα καιρους ειναι θεικες....
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Δικηγόροι είναι, τη δουλειά τους κάνουν... και κάπως έτσι κόλλησε στην κατα τα άλλα συμπαθή συντεχνία δικηγόρων και η ατάκα "τι είναι 100 δικηγόροι στον πάτο της θάλασσας;" .....
Το ποδόσφαιρό μας είναι αυτό που βλέπουμε στα γήπεδα τόσα χρόνια, όσοι πάνε βέβαια ακόμη, με τα συνήθη έκτροπα τις φωτοβολίδες τα ντου στον αγωνιστικό χώρο τις βρισιές, τις ψιλές σε παίχτες και παράγοντες τις δηλώσεις εκατέρωθεν ενόψει οποιουδήποτε ντέρμπι με την βοήθεια της κατα τα άλλα συμπαθούς συντεχνίας των αθλητικογράφων κλ... και δεν πρόκειται να αλλάξει αφού κανένας απο αυτούς που μπορούν δεν έχει την βούληση....
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
ακόμα πιο χειρότερα τα πράματα διπλα μας-κρίμα
Χάος στη Ρώμη... (vid+pics)

Ο οπαδός της Νάπολι που πυροβολήθηκε στο στήθος πριν την έναρξη του τελικού του Coppa Italia είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται.
Μετά από όσα έγιναν λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού, το κλίμα στη Ρώμη είναι τεταμένο. Τόσο στο «Ολίμπικο», όπου οι οπαδοί της Νάπολι είναι σε έξαλλη κατάσταση, όσο και εκτός καθώς τα ΜΜΕ μάλλον δεν βοηθούν την κατάσταση. Διάφορα Μέσα εκτός Ιταλίας μεταδίδουν ότι ο 30χρονος οπαδός της Νάπολι έφυγε τελικά από την ζωή αλλά οι Ιταλοί δεν το επιβεβαιώνουν αυτό.

Για λίγα λεπτά υπήρξε ρεπορτάζ ιταλικής ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο όντως έφυγε από την ζωή ο 30χρονος αλλά μέσα σε λίγα λεπτά αυτό άλλαξε και τα νέα αυτή την στιγμή είναι ότι έχει υποβληθεί σε εγχείρηση και η κατάσταση του είναι πάρα πολύ δύσκολη... Στο νοσοκομείο έχει ήδη μεταβεί και ο πατέρας του, με την αστυνομία να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση όσο μπορεί.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa αλλά και την Gazzetta dello Sport υπήρξε συμμετοχή των οπαδών της Ρόμα στο σκηνικό και αυτό -αν φυσικά ισχύει- σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το «μετά» καθώς υπάρχει βεντέτα με τους Ναπολιτάνους από την δεκαετία του '80..

 

Attachments

Last edited:

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ
δυστυχως γινονται παντου αυτα κ εκτος ελλαδας..νεκρος στην βραζιλια χτες,τραυματιας η νεκρος και στην ιταλια σημερα..πανε κ παμε να δουμε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα και δεν ξερεις αν γυρισεις σπιτι σου..απλα τραγικο και καταντια !!!
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
«Οι ήρωες παίζουν όπως οι Έλληνες», θα ειναι το σλόγκαν στο πούλμαν της Ελλάδας
Ναι αλλά αν κάνουμε 3 ήττες (που δεν είναι και απίθανο) θα φάμε μεγάλο κάζο.. "ρε για δες κάτι ήρωες που κάνουν το αγροτικό τους" και κάτι τέτοια και χειρότερα....

Η Σίτυ πανηγύρισε χθες την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αναμένουμε την επόμενη κυριακή στο ντέρμπυ στην Βαρκελώνη να αναδειχθεί ο Πρωταθλητής Ισπανίας... η Μπάρτσα μόνο με νίκη ενώ η Ατλέτικο βολεύεται και με ισοπαλία (την οποία λέω εγώ δεν θα πρέπει να επιδιώξει)....πάντως μιλάμε για αυτοκτονικές τάσεις στα τελευταία παιχνίδια απο τούς υποψήφιους....
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.674
Ανεξαρτητως τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι,η μπαρτσα δεν έπαιξε καλά φέτος.Καλύτερα να το πάρει η Αθλέτικο.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom