Ερωτησεις για ταξιδι στην Βαρκελωνη.

Marilena_

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα! Πρωτη φορα γραφω, οποτε συγνωμη αν κανω καποιο λαθος. Θα ηθελα καποιες πληροφοριες για ενα τετραημερο που σκοπευω να παω τον Σεπτεμβριο. Γενικα ειδα αρκετα καλες τιμες απο Θεσσαλονικη για Χιρονα τον Σεπτεμβριο και τον Οκτωβριο με την ryanair. Οποτε, μιας και ειναι η πρωτη φορα που ταξιδευω καπου θα ηθελα να παω προετοιμασμενη. Απ'οτι ειδα η ryanair εχει πτησεις για Χιρονα εμεις ομως θελουμε να μεινουμε στην Βαρκελωνη. Συμφερει κατι τετοιο η ειναι προτιμοτερο να πεταξουμε απ'ευθειας για Βαρκελωνη? (κατι το οποιο κοστιζει παραπανω απο τα διπλασια) Γενικα πως ειναι η συγκοινωνια? Ποσο κοστιζει το τρενο/λεοφωρειο για Βαρκελωνη. Η πτηση εχει αφιξη το μεσημερι οποτε οι ωρες δε θα ειναι προβλημα φανταζομαι. Δρομολογια θα υπαρχουν.
Αυτα που θελω να μαθω κυριως ειναι για την ryanair. Τι πρεπει να προσεξω κατα την κρατηση? Πιθανες εξτρα χρεωσεις? Επισης δεν καταλαβα ακριβως τι παιζει με τις χειραποσκευες! Τι πρεπει να κανω? Για βαρος κλπ εννοω. Θα μου φτασουν τα 8-10 κιλα? Και πολυ περισσοτερο περα απο τα κιλα θα φτασουν οι διαστασεις? Σαν μικρες μου φαινονται. Υγρα, καλλυντικα αρωματα κλπ επιτρεπονται? Σας ευχαριστω!!
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Μεξικό
Οταν θα κανεις κρατηση, θα προσπερνας ό,τι επιπλέον σου προσφέρει. Δεν είναι εύκολο να χρεωθείς για κάτι που δεν θέλεις αφού σου δείχνει συνεχώς το ποσό που θα πληρώσεις. Μετά την κράτηση, το μόνο που μένει είναι να κάνεις τσεκ ιν, αυτο ανοίγει λιλγες μέρες πριν την πτήση.
Χειραποσκευές δικαιούσαι δύο, δες τις διαστάσεις και μέτρα βαλίτσες!
Για τα υγρά δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να είναι κάτω των 100ml η κάθε συσκευασία και στο σύνολο να μην ξεπερνούν το καθε λίτρο. Λέει για ειδικές σακούλες κλπ, αλλά εγώ τα βάζω πάντα σε ενα διαφανο νεσεσέρ με φερμουάρ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πουλάνε και σε αρκετά καταστήματα τετοια με μικρά μπουκαλάκια μέσα όπου μπορείς να αδειάσεις το δικό σου σαμπουάν πχ.

Επειδή το κοιτούσα κι εγώ πρόσφατα, μπορείς να "παρακολουθείς" και τιμές από αλλες εταιρείες. Εγώ αυτό εκανα και τελικά δεν προτίμησα την ράιαν καθώς η διαφορά στην τιμή για μένα προσωπικά δεν άξιζε το πήγαινε έλα στην Χιρόνα και κυρίως τις άβολες ώρες.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις δυσκολία στην μετακίνηση.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Εχει λεωφορειο που σε αφηνει στον κεντρικο σταθμο.Κανει περιπου μια ωρα και κοστιζει 23 ευρω περιπου με επιστροφη.Να κανετε και μια διανυκτερευση στην χιρονα που ειναι πανεμορφη.Οσο για την ryanair εχει πολλες απαντησεις σε οτι θες σε διαφορα θεματα εδω μεσα.
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι η επιστροφή σου. Στην περίπτωση της Χιρόνα, τι ώρα φεύγει η πτήση σου για Θεσσαλονίκη? Αν η πτήση σου φεύγει στις 07:00, όπως είδα στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, τότε θα πρέπει να είσαι στο αεροδρόμιο περίπου μία ώρα πριν, άρα 06:30, οπότε αφού το λεωφορείο κάνει μία περίπου ώρα θα πρέπει να το πάρεις στις 05:30, άρα να ξυπνήσεις το αργότερο στις 05:00, για να πας εκεί που θα ξεκινάει το λεωφορείο, ίσως και πιο νωρίς. Αν λοιπόν καλείσαι να ξυπνήσεις τόσο νωρίς, γιατί να πληρώσεις το ξενοδοχείο της προηγούμενης νύχτας? Δεν βρίσκεις ότι είναι μάταιο? Δεν νομίζω ότι είναι βολικές ώρες αυτές. Το να γλιτώσεις λεφτά είναι πολύ καλό, αλλά τι να το κάνεις, αν πρόκειται να γυρνάς σαν το χάρο νύχτα από δω κι από κει?
Στη θέση σου θα επέλεγα είτε την πτήση που φεύγει από εκεί μεσημέρι στις 15:45, είτε θα επέλεγα να μείνω την τελευταία νύχτα στην Girona. Να δω και αυτή την πόλη με την ευκαιρία...χωρίς άγχος, χωρίς κούραση και με περισσότερες εικόνες από Ισπανία!!!!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom