Κωνσταντινούπολη με bebek

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Φαντάζομαι είναι πολύ μεγάλος για μάρσιππο, ε;
Πάντως οι Τούρκοι αγαπάνε πολύ τα παιδιά, και πιστεύω θα σε βοηθάνε να κυκλοφορείς.
Θα πάρω μαζί μου σίγουρα τον μάρσιπο αλλά δεν θα μπορώ να τον κουβαλώ συνέχεια εκεί ...θα μου πέσει το νεφρί. ναι το διαβάζω συνέχεια αυτό για τους Τούρκους
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
χαχαχααα ναι θα είναι σαν βόλτα στην Αθήνα. Κοίτα γενικά όπου και να πάμε πάμε μαζί με το μωρό. Καταρχάς δεν έχουμε άλλη επιλογή αλλά το ποιο σημαντικό δεν θέλουμε κιόλας. Άλλωστε όπως είπα και πριν ο μικρός είναι αρκετά ταξιδεμένος (έχει μάθει δηλαδή στο έξω και χωρίς πολλές ανέσεις) Τώρα όσον αφορά στο κυκλοφοριακό κτλ δεν πιστεύω ότι θα είναι πολύ διαφορετικά από την Αθήνα. Κι εδώ για να ανέβεις ή να κατέβεις από πεζοδρόμιο θέλει μεγάλη τύχη και προσπάθεια ...:)
Ως πατέρας παιδιού 24 μηνών, τα ξέρω πολύ καλά αυτά (άπειρες βόλτες με καρότσια στην Αθήνα, σε μετρό, τραμ κτλ). Δε νομίζω όμως να ευχαριστιόμουν βόλτα στη Πόλη με το καρότσι, αλλά όταν δεν έχεις επιλογή...αμόλα τον στο Πάρκο του Τοπ Καπί αν έχει καλό καιρό να ευχαριστηθεί και αυτός.
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Καλησπέρα και καλά ταξίδια!
Ήμουν πρόπερσι το καλοκαίρι με καρότσι στην Κων/πολη και το πρώτο που μου έρχεται έντονα στο μυαλό ήταν η απουσία ασανσέρ για να κατέβεις στις υπόγειες διαβάσεις και να ξανανέβεις τις σκάλες για να βγεις στις γραμμές του τραμ. Όχι όλες.... οι περισσότερες όμως δεν είχαν.
Ειδικά η στάση στο Εμίνονου, μου είχε κάνει τα νεύρα κορδέλες!!
Αναγκαστικά με τον άντρα μου, τα χωρίσαμε : Ο ένας το παιδί από το χέρι και ο άλλος το καρότσι.
Κι επειδή για μας το καρότσι ήταν και αποθηκευτικός χώρος (το δίχτυ κάτω και πίσω) δεν μπορούσαμε να το ανοίγουμε και να το κλείνουμε συνέχεια και το σηκώναμε ολόκληρο!

Η αλήθεια είναι όμως ότι με βοήθησε πολύς κόσμος, χωρίς να προλάβω καν να το ζητήσω! Ειδικά όταν ο άντρας μου κρατούσε το παιδί και ήταν σειρά μου να κατεβάσω το καρότσι στις σκάλες, σχεδόν πάντα κάποιος το σήκωνε από μπροστά και το κατεβάζαμε παρέα! (Μη σου πω ότι το κάναμε κι επίτηδες κάποια στιγμή, γιατί εμένα με βοηθούσαν.... τον άντρα μου όχι!)
Επίσης στα στενά στο Σουλτάνχμέτ θα έχεις πρόβλημα να πας στην άκρη όταν θα θέλει να περάσει αυτοκίνητο από τον - λέμε τώρα - δρόμο και δεν θα υπάρχει άκρη για να πας. Το καλό είναι βέβαια, ότι σου δίνουν το χρόνο σου να τη βρεις!!

Στα λεωφορεία θα το έχετε μαζεμένο οπωσδήποτε. Θα το μαζεύετε από πριν στη στάση και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μέσα!
Επίσης αν θελήσετε να ανεβείτε στο λόφο στο Eyup, ενώ κανονικά μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ τελεφερίκ και ανεβάσματος πεζή, με το καρότσι είναι μονόδρομος : τελεφερίκ. Αν είναι στο πρόγραμμά σας βέβαια...
Στο Τοπ Καπί θα πρέπει να το αφήσετε στην (εσωτερική) αυλή όταν θα μπαίνετε στα δωμάτια του παλατιού, και - πρόπερσι τουλάχιστον - είχε σκάλες κι εμπόδια στο έδαφος που τα περνούσες με το καρότσι σούζα, όσο διέσχιζες τις αυλές. Φτιάχνανε όμως ράμπες!! Σε τι κατάσταση είναι σήμερα, δεν ξέρω...
Κάπου αλλού δεν είχαμε πρόβλημα με το καρότσι.
Το παιδί ήταν καλοδεχούμενο παντού. Όταν είχε πολύ κόσμο στο δρόμο, τον είχα δεμένο στο καρότσι και ήμουν πιο ήσυχη, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι προχωρούσα πιο αργά και δύσκολα, από ότι αν τον κρατούσα από το χέρι!
Έτρωγε ότι τρώγαμε, πίναμε όλοι εμφιαλωμένο νερό , πέρναμε φρέσκο γάλα και γιαούρτι από το σούπερ μάρκετ και το κρατούσα στο ψυγειάκι στο δωμάτιο και κανείς μας δεν έπαθε το παραμικρό. Αν μείνετε πολλές μέρες, επειδή θα είναι λίγο δύσκολο να περιλάβετε πολλά λαχανικά στη διατροφή του, μπορείτε να κρατάτε την επαφή του με την τουαλέτα σε ανεκτά για την εκδρομή επίπεδα με γιαούρτια που βρίσκονται παντού.
Αλωνίζαμε τους φούρνους για πρωινό, έφαγε και κεφτεδάκια και παγωτό και χυμούς και σιροπιαστά και μπαλίκ κάτω από τη γέφυρα του Γαλατά... δόξα να 'χει ο Γιαραμπής.... όλα τα δοκίμασε το γιαβρί μου χωρίς κανένα στομαχικό πρόβλημα.

Κάτι τελευταίο, αν περιλαμβάνεται η Μίνιατουρκ στο πρόγραμμά σας, επειδή η πινακίδα στην είσοδο αναφέρει την τιμή ανά άτομο χωρίς να διευκρινίζει μικρούς - μεγάλους κι επειδή σκέφεται κανείς ότι το λογικό είναι να πληρώνουν τα παιδιά, μια και σε εκείνα απευθύνεται στην τελική....θα σου πω ότι τα παιδιά είναι δωρεάν μέχρι τα πέντε τους σίγουρα, μπορεί και μεγαλύτερα.
Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο πρακτικό να σου πω, θυμάμαι πάντως ότι ήταν μια πολύ όμορφη κι εύκολη εκδρομή για μικρό παιδί, εύχομαι και είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε πολύ πολύ καλά!
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
καλησπέρα παιδιά! Εδώ και κάποιες μέρες διαβάζω με αφοσίωση περιγραφές από ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται να πάω για πρώτη φορά 21-25 Μαρτίου, μαζί με τον 20 μηνών γιο μου. Θα μείνουμε στο Maywood Hotel. Αλήθεια έχει ταξιδέψει κανείς εκεί με μωρό? Αν ναι έχετε κάποια tips ή μέρη προς αποφυγή? Να πω κάπου εδώ ότι ο μικρός ταξιδεύει μαζί μας από 5 μηνών και γενικά είναι εκπαιδευμένος :). Μέχρι τώρα έχει πάει Νάπολη & Costiera, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ρώμη, Βενετία και έχει κάνει και 700χλμ με ποδήλατο (σε τρέιλερ) στη Γαλλία (La Loire a velo) σε συνδυασμό με camping. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη (εδικά για το μωρό-για τα υπόλοιπα υπάρχει άφθονο υλικό :))
Μπραβο ρε παιδια εμενα έγιναν τα παιδια μου 22-23 ΧΡΟΝΩΝ ! :haha:για να αρχισω να ταξιδευω στο εξωτερικο!! υπέροχη η Πόλη και οι άνθρωποι ..Παω ξανά ( και ξανά) 8-16 Φεβρουαριου αν θελετε κατι συγκεκριμένο να τσεκαρω στειλτε μου στα εισερχομενα..Καλά ταξιδια!
 

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
ωωωωω τέλειες πληροφορίες Kate247! σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Ευτυχώς με το φαί δεν έχω πολύ μεγάλο άγχος γιατί ο μικρός δοκιμάζει τα πάντα. Ασε που μετά από τόσα ταξίδια έχουμε πάρει το κολάι (ανάθεμα και αν ξερω πως γράφεται...) Πρόγραμμα δεν έχω βγάλει ακόμα, αλλά θα λάβω υπόψη τις οδηγίες σου σίγουρα
 

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα! πήγε υπέροχα. δεν αντιμετώπισα σχεδόν καμία δυσκολία αν εξαιρέσεις μια μερα στο τραμ που δεν μπορούσαμε να βγουμε έξω από τον κόσμο που είχε μπλοκάρει την πόστα θελοντας να μπει.... Η Κωνσταντινούπολη είναι μαγευτική και θα παω ξανα οπωσδήποτε. Ο μικρός ενθουσιαστηκε με τα παζάρια και τα λουκούμια που (δυστυχώς για μένα) τον κερνούσαν συνεχώς χαχχαχαααα Ότι θες να ρωτήσεις πες μου. Γενικά ήταν όλοι φοβερά εξυπηρετικοί και μας βοηθούσαν συνέχεια όπου αντιμετωπίζαμε δυσκολία πχ με το καρότσι. Να ξέρεις ότι θα στον τσιμπολογάνε συνεχώς και ότι θα τον κερνάνε συνέχεια (αν το παιδί έχει κάποια αλλεργία να είσαι προσεκτική)
 

Kokonaki

Member
Μηνύματα
56
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ωωωχ παει η υγιεινη διατροφη χαχαχα.
Σε ευχαριστω για την απαντηςη, με καθησυχαζεις!
Τωρα που σε βρηκα μανα, να σου κανω μερικες ερωτησουλες;;
1) Καροτσι χρειαζεται παντου; Υπαρχει καποια βολτα που κανατε που να μπορει να γινει και μονο με συγκοινωνια και περπατημα; Σιγουρα καθε παιδι ειναι διαφορετικο,αλλα λεω καθαρα συμφωνα με τη δικη σου εκτιμηση. Θα μενουμε Sirkeci.
2) Τι τρωγατε πιο ευχαριστα στα εστιατορια; Δεκατιανα-απογευματινα τι του εδινες;
3) Μπανιο πως τον εκανες; Εννοω δεν πρεπει παει καθολου νερο βρυσης στο προσωπο του;
4) συγκοινωνιες κτλ ο μικρος δεν πληρωνει εισητηριο,ετσι;
5) αν πετυχατε μερα με κακο καιρο, πως την περασατε; (Πχ σκεφτομαι αν βρεξει να παμε στο ενυδρειο.
Δεν ειμαι αγχωμενη, οπως ισως δειχνω, αλλα θελω να ειμαι οσο το δυνατον καλυτερα προετοιμασμενη!
 
Last edited:

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Λοιπόν
1) εμείς μέναμε Sultanahmet και δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε στην Πόλη και στην περιοχή είναι μαζεμένα όλα τα αξιοθέατα. Μένοντας λοιπόν κεντρικά και πολύ κοντά σε στάση του τραμ μπορώ να πω ότι ήταν πολλές οι διαδρομές που μπορείς να κάνεις χωρίς καρότσι. εμείς βέβαια φεύγουμε πρωί και γυρνάμε βράδυ στο ξενοδοχείο οπότε προτιμούσα την ασφάλεια του καροτσιού στην περίπτωση που ο μικρός κουραζόταν και ήθελε ύπνο. Για το Sirceci δεν ξερω να σου πω (είχα πάλι το καρότσι) Υπάρχουν μέρη που δεν επιτρέπεται όπως το μπλε τζαμί και μέρη που έχουν αρκετές σκάλες όπως το υδραγωγείο (το οποίο είναι εκπληκτικό) παρόλαυτά μας βοήθησαν στο ανεβοκατέβασμα. Τη δεδομένη στιγμή ο μικρός κοιμόταν αλλιώς θα το άφηνα στο ξενοδοχείο μια και ήταν κοντά μας. Στην παλιά πόλη λοιπόν (όπου και κινηθήκαμε πιο πολύ) υπάρχουν μέρη που ο μικρός σου μπορεί να περπατήσει και να τρέξει άνετα. Το τραμ επίσης είναι ΠΑΡΑ πολύ βολικό και πολύ συχνό. Γενικά πάντως δεν αντιμετώπισα παραπάνω προβλήματα από όσα αντιμετωπίζω κινούμενη στην Αθήνα με καρότσι...
2) Φαγητό....Ο δικός μου είναι λάτρης των μπαχαρικών οπότε δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. γενικά ξεκινούσαμε με πρωινό στο ξενοδοχείο. Για δεκατιανό φρούτο (που είχα προμηθευτεί από μανάβη) ή και αυγό (που ζητούσα από το ξενοδοχείο) Τσάκισε και κάτι κουλούρια (πολύ νόστιμα) από πλανόδιους. Μεσημεριανό έφαγε απ'όλα ...κεμπάπ (φαντάσου κοκκινιστό) με κάτι σαν πουρέ καπνιστής μελιτζάνας (εκπληκτικό!!!!), μπιφτεκάκια με ρύζι γενικά δεν είχαμε πρόβλημα, απογευματινό γιαουρτάκι κτλ Χυμό ρόδι με τον οποίο ξετρελάθηκε, πίτες που φτιάχνουν κάτι τύπες σε σοφράδες και βεβαίως βεβαίως ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ....
3) Μπάνιο κανονικά. Του έριχνα νερό στο κεφαλι και στο πρόσωπο με το χέρι μου. Δεν αποπειράθηκε να πιει οπότε δεν υπήρξε θέμα. Αλλιώς θα τον έλουζα αγκαλιά με το κεφάλι πίσω. Τώρα σίγουρα θα πήγε λίγο νερό στο στόμα αλλά δεν τον ενόχλησε κάτι.
4) όχι δεν πληρώνει
5) δεν πετύχαμε μέρα με κακό καιρό ευτυχώς . Αλλά αν γινόταν θα πήγαινα παζάρια ή ενυδρείο (που δεν πήγαμε)

Η Κωνσταντινούπολη είναι ΥΠΕΡΟΧΗ θα τη λατρέψετε. Και ο κόσμος φοβερά φιλόξενος. Εχει επίσης πολύ όμορφα πάρκα για να ξεσαλώσει ο μικρός. Να ανεβείτε με το τελεφερικ στο Πιερ Λοτι, θα του αρέσει πολύ και σε σας περισσότερο. Κάτι που έκανα και το μετάνιωσα ήταν η επίσκεψη στο Τοπ Καπι. Προσοχή μόνο στο τραμ τις ώρες αιχμής.
Ότι άλλο θες ρώτα με
 

Kokonaki

Member
Μηνύματα
56
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αχ, σε ευχαριστω για την αναλυτικη σου απαντηση! Με βοηθησες παρα πολυ!!!
Ναι, το pierre loti ειναι στο προγραμμα, οπως και δε θα δουμε καθολου παλατια γιατι ξερω οτι δε θα συνεργαστει.
Κρουαζιερα στο Βοσπορο της μιας ωρας κανατε; Προσανατολιζομαι στο να μην κανουμε γιατι ισως η μια ωρα κουρασει τον μικρο και να το χαρουμε παιρνοντας το ferry για βολτα σε Ortakoy και Kadikoy , δυο απογευματα. Kαλα θα ειναι;
Οι γλαροι θα φανε απο το χερι μας;;; :D
 

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Εμείς δεν πήραμε καθόλου καραβάκι. Να σου πω την αλήθεια αυτό που σκεφτόμουνα περισσότερο ήταν ότι είχε κύμα και ζαλίζομαι...:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.639
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom