Βέλγιο Επιλογή προορισμού!

Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βουλγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλημέρα και από μένα!!!

αρχίσαμε την οργάνωση για το νέο μας ταξίδι τον Αύγουστο και έχω διαβάσει απίθανες ιστορίες για Βέλγιο σε συνδυασμό με Ολλανδία και Λουξεμβούργο! Επειδή το πατζετ μας είναι λίγο, γνωρίζει κανείς αν είναι ακριβός προορισμός (θα μείνουμε Βρυξέλλες); δηλαδή φαγητό και είσοδος σε αξιοθέατα;
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
Μόλις επέστρεψα από Βέλγιο!Σε λίγες μέρες θα ανεβάσω και ταξιδιωτική ιστορία (να βρω το χρόνο)!Κοίταξε από τιμές δεν είναι όπως η Ρώμη και το Παρίσι (δηλαδή πανάκριβα)!Εμείς δίναμε περίπου 20 ευρώ στο φαγητό (ο καθένας). Την περίμενα (τη χώρα) αρκετά πιο ακριβή από αυτό που συνάντησα!
Τώρα μιας και το Budget σου είναι λίγο, δες τι σου κοστίζουν εισιτήρια και διαμονή και μετά πόσο σου περισσεύει! Πάντως εκδρομές σε Λουξεμβούργο και Ολλανδία μάλλον ανεβάζουν το κόστος του ταξιδιού!Άσε που αξίζει να αφιερώσεις ένα ταξίδι μόνο στο Βέλγιο
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
Μόλις επέστρεψα από Βέλγιο!Σε λίγες μέρες θα ανεβάσω και ταξιδιωτική ιστορία (να βρω το χρόνο)!
περιμένω φρέσκα νέα. μην χρονοτριβείς και στρώσου στο γράψιμο. στις 16 Μαίου φεύγω.
 
Last edited by a moderator:

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές μου στο Βέλγιο και σαν ηθική υποχρέωση απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας του travelstories, που τόσο με βοήθησαν στην οργάνωση του ταξιδιού, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα για τους επόμενους που θα ταξιδέψουν στο Βέλγιο!

Αρχικά να πω ότι το ταξίδι περιελάμβανε επτά διανυκτερεύσεις σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, ότι ήμασταν παρέα 4 ατόμων και τέλος ότι το πρόγραμμα των πτήσεων ήταν το εξής: Ηράκλειο-Μιλάνο, Μιλάνο-Βρυξέλλες και το αντίστροφο με την easyjet. Επίσης να πω ότι πέρα από τις χειραποσκευές που σημειωτέον πλέον η εταιρία δεν επιτρέπει πλέον να παίρνουμε στην καμπίνα, είχαμε αγοράσει έξτρα δύο βαλίτσες ούτως ώστε ανά δύο άτομα να έχουμε μια αποσκευή. Ωστόσο το ταξίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο ένας από την παρέα αν και μπαίνει σχετικά συχνά σε αεροπλάνα, με το που μπήκαμε μέσα και ετοιμαζόμασταν για την πρώτη μας απογείωση, λίγο πριν μαζέψουν τη σκάλα από το αεροπλάνο, τον έπιασε ένας ανεξήγητος φόβος με αποτέλεσμα να σηκωθεί από την θέση του, να πάει στον αεροσυνοδό λέγοντάς του ότι ήθελε να αποχωρίσει. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβαινε, ο φίλος μας ήταν έξω στο από το αεροπλάνο κι ανένδοτος ως προς την απόφαση του να φύγει! Για να μη σας κουράζω μετά από 15 λεπτά και μετά από πολλές πιέσεις δεν καταφέραμε κάτι και τελικά ξεκινήσαμε αντί για τέσσερα άτομα, τρία.

Όμως ο λόγος που το αναφέρω αυτό το περιστατικό είναι άλλος. Καθότι ο φίλος μας έφυγε από το αεροπλάνο, έπρεπε οι αρμόδιοι να του επιστρέψουν την χειραποσκευή του! Έλα όμως που έτσι όπως πήγαμε και οι 4 για checkin, στην αποσκευή τη δικιά κόλλησαν το όνομα ενός άλλου από την παρέα, στου άλλου το δικό μου κλπ. Μόλις προσγειωνόμαστε στο Μιλάνο έχουμε ο καθένας 15 αναπάντητες κλήσεις από τον φίλο μας. Και τι ήθελε να μας πει; Ότι τελικά δεν του έδωσαν τις δικές του αποσκευές αλλά τη δική μου και την extra αποσκευή που είχα τα υπόλοιπα πράγματα μου! Να σημειώσω εδώ ότι στην χειραποσκευή μου είχα μέσα τα checkin των υπόλοιπων πτήσεων, το voucher του αυτοκινήτου το οποίο και είχαμε πληρώσει, αλλά και όλες τις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι βγάζουμε εισιτήρια και γυρίζουμε πίσω! Αλλά ηρέμησα κάπως την κατάσταση και τους είπα να περιμένουμε να δούμε αν όντως ισχύουν τα όσα μας είπε ο φίλος μας. Κι ευτυχώς για μας τελικά η χειραποσκευή μου ταξίδεψε κανονικά, ενώ του δεύτερου της παρέας όχι, ενώ δεν έφτασε ούτε η κοινή μας βαλίτσα! Αντ’ αυτού είχαμε την χειραποσκευή του φίλου μας που έμεινε πίσω στην Κρήτη! Ηθικό δίδαγμα: να ελέγχετε το όνομα που κολλάνε πάνω στην βαλίτσα σας ακόμα κι αν ταξιδεύετε με τη γυναίκα σας .

Στα του ταξιδιού τώρα:

Κατά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο παραλάβαμε το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει. Ένα opelMokkaμε κόστος 270 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και της ασφάλισης του για 8 ημέρες. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο διευκόλυνε το ταξίδι μας. Κάναμε με αυτό 890 χιλιόμετρα (γυρίσαμε σχεδόν όλο το βόρειο Βέλγιο), ενώ το παρκάραμε δίπλα ακριβώς σε κάθε αξιοθέατο που πηγαίναμε (σε απόσταση 25 μέτρων από την GrandePlace). Το parkingστοίχιζε 15 ευρώ την ημέρα αλλά εμείς ποτέ δεν το βάλαμε σε κάποιο, αφού το παρκάραμε πάνω στον δρόμο όπως και οι ντόπιοι. Αποτέλεσμα δύο κλήσεις των 25 ευρώ, δηλαδή σύνολο 50, άρα είμαστε κερδισμένοι.

Τις πρώτες 2 διανυκτερεύσεις τις κάναμε στην Αμβέρσα στο ξενοδοχείο Coco Μat, στην οδό deKeyserlei (πολύ καλό location) το οποίο είναι ελληνική ιδιοκτησία της ομώνυμης εταιρίας με τα στρώματα. Και οι τρεις υπάλληλοι ήταν Έλληνες κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό μιας κι από την πρώτη μέρα του ταξιδιού μας είχαμε κάποιον να μας κατευθύνει. Η πόλη βέβαια δεν άξιζε το χρόνο που της αφιερώσαμε. Αν οργανώναμε τώρα το ταξίδι δεν θα της αφιερώναμε ούτε μια διανυκτέρευση (λίγες ώρες μόνο). Τα αξιοθέατά της είναι ο κεντρικός δρόμος με τα μαγαζιά (Meir), η κεντρική πλατεία με το δημαρχείο, το σπίτι του Ρούμπενς και κάποιες εκκλησίες. Είδαμε και την εβραϊκή συνοικία όπου γίνονται και οι αγοραπωλησίες των διαμαντιών, πήγαμε και στο λιμάνι (αρκετά έξω από την πόλη). Ωστόσο έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή που περιλαμβάνει τα πάντα. Η πόλη τη νύχτα χωρίζετε σε δύο κομμάτια. Το ένα που απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες και περιλαμβάνει το redlightsdistrict(πολλά ζευγάρια παρατηρούσαν τις βιτρίνες λες και ήταν αξιοθέατο) και το CAFÉ D’ ANVERS και το άλλο που διασκεδάζουν οι ντόπιοι με καλύτερο κλαμπ το Noxx. Για φαγητό κάτσαμε στην dekeyserleiστο Boston. Φάγαμε ribs και φιλέτα μοσχαριού και πληρώσαμε 88 ευρώ (3 πιάτα, 5 μπύρες και ένα νερό). Επίσης φάγαμε σε άλλο ένα που μας πρότειναν τα παιδιά από το ξενοδοχείο, είναι στο δεύτερο παράλληλο δρόμο της Markt (δεν πήρα την κάρτα κι έτσι δεν θυμάμαι όνομα και διεύθυνση) και φάγαμε επίσης SpareRibs (και μάλιστα αν δε χόρταινες με την πρώτη μερίδα σου έφερνα δεύτερη δωρεάν) και φιλέτο μοσχαριού. Δεν θυμάμαι πόσο πληρώσαμε αλλά κάπου 25 ευρώ το άτομο. Μιας και είχαμε πρωινό στο διαμέρισμα που μέναμε, παίρναμε πρωινό σε ένα κατάστημα που ονομάζεται EXKI και είναι αλυσίδα μιας και το βρήκαμε και σε άλλες πόλεις του Βελγίου.

Πεταχτήκαμε μέχρι τα σύνορα με τη Γερμανία, σε ένα εκπτωτικό χωριό προκειμένου να ψωνίσουμε κάποια ρούχα (λόγω και του θέματος με τις αποσκευές είχαμε θέμα με τα ρούχα, ειδικά ο ένας μας είχε μόνο τα ρούχα που φορούσε), και στην επιστροφή ήπιαμε ένα καφέ στην Genk (μου φάνηκε η πιο αδιάφορη πόλη που είδαμε), και επισκεφτήκαμε μια πίστα kart.

Στη συνέχεια μείναμε δυο βράδια Μπρίζ ή Μπρουζ ή Μπρούχαε όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Φανταστικό μέρος και θεωρώ τις μέρες που μείναμε λίγες. Πέρα από όλα τα αξιοθέατα που είδαμε και έχουν αναφερθεί στο forumπολλές φορές, κάναμε βαρκάδα με 7,6 ευρώ, πήγαμε στο DeHalveManBreweryκαι είδαμε τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας (7 ευρώ) ενώ από την ταράτσα βγάλαμε τις καλύτερες φωτογραφίες και στο τέλος μας κέρασαν και μια μπύρα. Την ξενάγηση μας την έκανε μια κυρία με έντονη αίσθηση του χιούμορ και η ώρα πέρασε ευχάριστα. Από φαγητό κάτσαμε την πρώτη μέρα στο GranKaffedePassage(πρόταση μέσα από το φόρουμ), όπου είχε πολύ καλό φαγητό. Πήραμε ένα πιάτο Flemishstew, ένα SpareRibsκι εγώ κλασικά το φιλέτο μου. Κι εδώ η τιμή πάνω κάτω ήταν 25 με 30 ευρώ το άτομο. Ακόμα φάγαμε σε ένα φανταστικό μαγαζί το RibsnBeer στην οδό Ezelstraat 50. Εδώ συνήθως τρως μετά από κράτηση (είχαμε κάνει την προηγούμενη ημέρα) και το φαγητό ήταν πολύ καλό. Η τιμή ήταν 84 ευρώ. Απέναντι από το RnB βρήκαμε μια μπυραρία όπου για 3 μπύρες μια πίτσα και 1 μερίδα πατάτες δώσαμε 9 ολόκληρα ευρώ. Μέσα εκεί μας έπιασε την κουβέντα ένας ευγενέστατος Βέλγος, από το Brugge μάλιστα, όπου μεταξύ άλλων μας είπε ότι η συγκεκριμένη μπυραρία ήταν hostel για αυτό και οι τόσο φτηνές τιμές. Το hostelονομάζεται Snuffel για όποιον ενδιαφέρεται.

Επόμενος προορισμός Γάνδη αλλά δυστυχώς μόνο για ένα βράδυ. Κατά την γνώμη μου η πόλη χρειάζεται περίπου δυο βράδια να μείνεις για να την ευχαριστηθείς λίγο. Είναι πανέμορφη πόλη με πολλούς φοιτητές και αρκετά ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή.

Για το τέλος του ταξιδιού μας αφήσαμε 2 μέρες (2 διανυκτερεύσεις πιο σωστά) στις Βρυξέλλες. Μεγάλο λάθος. Σε δύο μέρες είναι πολλά αυτά που κάναμε, αλλά κυρίως είναι περισσότερα αυτά που δεν προλάβαμε να δούμε. Πήγαμε σε δύο μουσεία αν και δεν τα είχαμε στο πρόγραμμα. Το ένα είναι το Autoworld (στο πάρκο Cinquantenaire), η θεματική του οποίου είναι αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών (εισιτήριο 9 ευρώ, το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και ξοδέψαμε περί τις 3 ώρες) και το άλλο είναι το μουσείο των comics (8 ευρώ, πετάξαμε τα λεφτά μας, σε μισή ώρα άντε λίγο παραπάνω το είχες δει). Πήγαμε Atomium αλλά δεν μπήκαμε, καθότι είχε ουρά δύο ωρών και περπατήσαμε γύρω από την GrandPlace. Από φαγητό την μία μέρα οι φίλοι μου φάγανε (προσωπικά δεν τρώω θαλασσινά) στο ChezLeon (RuedesBouchers) και την άλλη μέρα φάγαμε στο Amadeustheplaceforribs (SintKatelijnestraat αν το γράφω σωστά η οδός). Από το μεν πρώτο με 55 ευρώ φάγανε 2 άτομα και ήταν ευχαριστημένοι (το ότι πεινούσαν το βράδυ, όπου φάγαμε σε ελληνικό μαγαζί σουβλάκια, νομίζω κάτι λέει), όσο για το δεύτερο φαντάζομαι ξέρεται τι φάγαμε (ribsasmuchasyoucaneat), ενώ πληρώσαμε κάτι λιγότερα από 75 ευρώ τα τρία άτομα. Από νυχτερινή ζωή η πόλη των Βρυξελλών μετράει πολύ. Έχει ποικιλία. Εδώ να πω ότι το ξενοδοχείο μας ήταν το Renaissancehotel δίπλα στην πλατεία Λουξεμβούργου. Πολύ καλό ξενοδοχείο με εσωτερική πισίνα και πρωινό (τεράστια ποκιλία). Τις Πέμπτες λοιπόν στην πλατεία του Λουξεμβούργου που όπως σας είπα μέναμε, στήνεται ένα υπαίθριο πάρτι με μπύρες και όλη την νεολαία της πόλης. Πάθαμε πλάκα όταν είδαμε πόσο μεγάλο είναι το πλήθος που διασκέδαζε και φυσικά καθίσαμε κι εμείς μαζί. Κλείνοντας να σας πω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί στο θέμα του καιρού καθότι όλες οι μέρες ήταν ηλιόλουστες και κυκλοφορούσαμε με τα κοντομάνικα (το βράδυ με μια ζακέτα), ενώ όταν μιλούσαμε με τους δικούς μας στην Κρήτη μας λέγανε ότι έριχνε καρέκλες.

Στην επιστροφή είχαμε 7 ώρες αναμονή στο Malpensaτου Μιλάνου και μιας και δεν είχαμε ψωνίσει δώρα στις καλές μας, πήραμε το λεωφορείο, κατεβήκαμε στο Duomo. Κάθε φορά που πηγαίνω Μιλάνο κάθομαι για καφέ στο laRinascente, ένα εμπορικό δίπλα στην εκκλησία. Εκεί φάγαμε κιόλας. Νόστιμο φαγητό, αλλά οι μερίδες ήταν απελπιστικά μικρές.

Από μπύρες ήπιαμε τόσες πολλές που δεν τις θυμάμαι όπως: dekoninck, chimay, Hoegaarden, Jupiler, Leffe, Duvelκαι άλλες. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η Leffe, η μαύρη. Τώρα από σοκολάτες και μπισκότα τι να πω; Τόσες/α πολλές/α που φάγαμε δε θυμάμαι ποια ήταν η/τα γευστικότερη/α.
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
Επίσης να πω ότι το ταξίδι έγινε την Μεγάλη Εβδομάδα!Κυριακή του Πάσχα γυρίσαμε!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
MOSXRI σ'ευχαριστούμε για τις φρέσκες πληροφορίες. αν θυμηθείς καμιά άλλη λεπτομέρεια από Μπρύζ-Γάνδη ή Βρυξέλλες είναι ευπρόσδεκτη.
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
φίλε Μάκη είμαι εδώ αν θέλεις να ρωτήσεις το οτιδήποτε.
 
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βουλγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ευχαριστώ πολύ για την ιστορία σου με βοήθησε πάρα πολύ!!! Οι τιμές φαίνονται όπως εμάς εδώ στην Κύπρο, αλλά φαίνεται ότι αξίζει σαν προορισμός!:)
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
Κοίταξε Τόνια μιας και έχω επισκεφτεί την Κύπρο και για μεγάλο διάστημα, λόγω του ότι έχω αγαπημένους φίλους από το Πανεπιστήμιο, θα σου έλεγα ότι σε πολλά πράγματα είναι οικονομικότερο το Βέλγιο (ας πούμε ήπιαμε κοκτέιλ με 5 ευρώ).
Τώρα σαν προορισμός αν και είναι υποκειμενικό αυτό καθότι είναι προσωπική η άποψη, αξίζει όντως. Ειδικά Βρυξέλλες, Γάνδη και Μπριζ!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές μου στο Βέλγιο και σαν ηθική υποχρέωση απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας του travelstories, που τόσο με βοήθησαν στην οργάνωση του ταξιδιού, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα για τους επόμενους που θα ταξιδέψουν στο Βέλγιο!

Αρχικά να πω ότι το ταξίδι περιελάμβανε επτά διανυκτερεύσεις σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, ότι ήμασταν παρέα 4 ατόμων και τέλος ότι το πρόγραμμα των πτήσεων ήταν το εξής: Ηράκλειο-Μιλάνο, Μιλάνο-Βρυξέλλες και το αντίστροφο με την easyjet. Επίσης να πω ότι πέρα από τις χειραποσκευές που σημειωτέον πλέον η εταιρία δεν επιτρέπει πλέον να παίρνουμε στην καμπίνα, είχαμε αγοράσει έξτρα δύο βαλίτσες ούτως ώστε ανά δύο άτομα να έχουμε μια αποσκευή. Ωστόσο το ταξίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο ένας από την παρέα αν και μπαίνει σχετικά συχνά σε αεροπλάνα, με το που μπήκαμε μέσα και ετοιμαζόμασταν για την πρώτη μας απογείωση, λίγο πριν μαζέψουν τη σκάλα από το αεροπλάνο, τον έπιασε ένας ανεξήγητος φόβος με αποτέλεσμα να σηκωθεί από την θέση του, να πάει στον αεροσυνοδό λέγοντάς του ότι ήθελε να αποχωρίσει. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβαινε, ο φίλος μας ήταν έξω στο από το αεροπλάνο κι ανένδοτος ως προς την απόφαση του να φύγει! Για να μη σας κουράζω μετά από 15 λεπτά και μετά από πολλές πιέσεις δεν καταφέραμε κάτι και τελικά ξεκινήσαμε αντί για τέσσερα άτομα, τρία.

Όμως ο λόγος που το αναφέρω αυτό το περιστατικό είναι άλλος. Καθότι ο φίλος μας έφυγε από το αεροπλάνο, έπρεπε οι αρμόδιοι να του επιστρέψουν την χειραποσκευή του! Έλα όμως που έτσι όπως πήγαμε και οι 4 για checkin, στην αποσκευή τη δικιά κόλλησαν το όνομα ενός άλλου από την παρέα, στου άλλου το δικό μου κλπ. Μόλις προσγειωνόμαστε στο Μιλάνο έχουμε ο καθένας 15 αναπάντητες κλήσεις από τον φίλο μας. Και τι ήθελε να μας πει; Ότι τελικά δεν του έδωσαν τις δικές του αποσκευές αλλά τη δική μου και την extra αποσκευή που είχα τα υπόλοιπα πράγματα μου! Να σημειώσω εδώ ότι στην χειραποσκευή μου είχα μέσα τα checkin των υπόλοιπων πτήσεων, το voucher του αυτοκινήτου το οποίο και είχαμε πληρώσει, αλλά και όλες τις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι βγάζουμε εισιτήρια και γυρίζουμε πίσω! Αλλά ηρέμησα κάπως την κατάσταση και τους είπα να περιμένουμε να δούμε αν όντως ισχύουν τα όσα μας είπε ο φίλος μας. Κι ευτυχώς για μας τελικά η χειραποσκευή μου ταξίδεψε κανονικά, ενώ του δεύτερου της παρέας όχι, ενώ δεν έφτασε ούτε η κοινή μας βαλίτσα! Αντ’ αυτού είχαμε την χειραποσκευή του φίλου μας που έμεινε πίσω στην Κρήτη! Ηθικό δίδαγμα: να ελέγχετε το όνομα που κολλάνε πάνω στην βαλίτσα σας ακόμα κι αν ταξιδεύετε με τη γυναίκα σας .

Στα του ταξιδιού τώρα:

Κατά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο παραλάβαμε το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει. Ένα opelMokkaμε κόστος 270 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και της ασφάλισης του για 8 ημέρες. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο διευκόλυνε το ταξίδι μας. Κάναμε με αυτό 890 χιλιόμετρα (γυρίσαμε σχεδόν όλο το βόρειο Βέλγιο), ενώ το παρκάραμε δίπλα ακριβώς σε κάθε αξιοθέατο που πηγαίναμε (σε απόσταση 25 μέτρων από την GrandePlace). Το parkingστοίχιζε 15 ευρώ την ημέρα αλλά εμείς ποτέ δεν το βάλαμε σε κάποιο, αφού το παρκάραμε πάνω στον δρόμο όπως και οι ντόπιοι. Αποτέλεσμα δύο κλήσεις των 25 ευρώ, δηλαδή σύνολο 50, άρα είμαστε κερδισμένοι.

Τις πρώτες 2 διανυκτερεύσεις τις κάναμε στην Αμβέρσα στο ξενοδοχείο Coco Μat, στην οδό deKeyserlei (πολύ καλό location) το οποίο είναι ελληνική ιδιοκτησία της ομώνυμης εταιρίας με τα στρώματα. Και οι τρεις υπάλληλοι ήταν Έλληνες κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό μιας κι από την πρώτη μέρα του ταξιδιού μας είχαμε κάποιον να μας κατευθύνει. Η πόλη βέβαια δεν άξιζε το χρόνο που της αφιερώσαμε. Αν οργανώναμε τώρα το ταξίδι δεν θα της αφιερώναμε ούτε μια διανυκτέρευση (λίγες ώρες μόνο). Τα αξιοθέατά της είναι ο κεντρικός δρόμος με τα μαγαζιά (Meir), η κεντρική πλατεία με το δημαρχείο, το σπίτι του Ρούμπενς και κάποιες εκκλησίες. Είδαμε και την εβραϊκή συνοικία όπου γίνονται και οι αγοραπωλησίες των διαμαντιών, πήγαμε και στο λιμάνι (αρκετά έξω από την πόλη). Ωστόσο έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή που περιλαμβάνει τα πάντα. Η πόλη τη νύχτα χωρίζετε σε δύο κομμάτια. Το ένα που απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες και περιλαμβάνει το redlightsdistrict(πολλά ζευγάρια παρατηρούσαν τις βιτρίνες λες και ήταν αξιοθέατο) και το CAFÉ D’ ANVERS και το άλλο που διασκεδάζουν οι ντόπιοι με καλύτερο κλαμπ το Noxx. Για φαγητό κάτσαμε στην dekeyserleiστο Boston. Φάγαμε ribs και φιλέτα μοσχαριού και πληρώσαμε 88 ευρώ (3 πιάτα, 5 μπύρες και ένα νερό). Επίσης φάγαμε σε άλλο ένα που μας πρότειναν τα παιδιά από το ξενοδοχείο, είναι στο δεύτερο παράλληλο δρόμο της Markt (δεν πήρα την κάρτα κι έτσι δεν θυμάμαι όνομα και διεύθυνση) και φάγαμε επίσης SpareRibs (και μάλιστα αν δε χόρταινες με την πρώτη μερίδα σου έφερνα δεύτερη δωρεάν) και φιλέτο μοσχαριού. Δεν θυμάμαι πόσο πληρώσαμε αλλά κάπου 25 ευρώ το άτομο. Μιας και είχαμε πρωινό στο διαμέρισμα που μέναμε, παίρναμε πρωινό σε ένα κατάστημα που ονομάζεται EXKI και είναι αλυσίδα μιας και το βρήκαμε και σε άλλες πόλεις του Βελγίου.

Πεταχτήκαμε μέχρι τα σύνορα με τη Γερμανία, σε ένα εκπτωτικό χωριό προκειμένου να ψωνίσουμε κάποια ρούχα (λόγω και του θέματος με τις αποσκευές είχαμε θέμα με τα ρούχα, ειδικά ο ένας μας είχε μόνο τα ρούχα που φορούσε), και στην επιστροφή ήπιαμε ένα καφέ στην Genk (μου φάνηκε η πιο αδιάφορη πόλη που είδαμε), και επισκεφτήκαμε μια πίστα kart.

Στη συνέχεια μείναμε δυο βράδια Μπρίζ ή Μπρουζ ή Μπρούχαε όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Φανταστικό μέρος και θεωρώ τις μέρες που μείναμε λίγες. Πέρα από όλα τα αξιοθέατα που είδαμε και έχουν αναφερθεί στο forumπολλές φορές, κάναμε βαρκάδα με 7,6 ευρώ, πήγαμε στο DeHalveManBreweryκαι είδαμε τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας (7 ευρώ) ενώ από την ταράτσα βγάλαμε τις καλύτερες φωτογραφίες και στο τέλος μας κέρασαν και μια μπύρα. Την ξενάγηση μας την έκανε μια κυρία με έντονη αίσθηση του χιούμορ και η ώρα πέρασε ευχάριστα. Από φαγητό κάτσαμε την πρώτη μέρα στο GranKaffedePassage(πρόταση μέσα από το φόρουμ), όπου είχε πολύ καλό φαγητό. Πήραμε ένα πιάτο Flemishstew, ένα SpareRibsκι εγώ κλασικά το φιλέτο μου. Κι εδώ η τιμή πάνω κάτω ήταν 25 με 30 ευρώ το άτομο. Ακόμα φάγαμε σε ένα φανταστικό μαγαζί το RibsnBeer στην οδό Ezelstraat 50. Εδώ συνήθως τρως μετά από κράτηση (είχαμε κάνει την προηγούμενη ημέρα) και το φαγητό ήταν πολύ καλό. Η τιμή ήταν 84 ευρώ. Απέναντι από το RnB βρήκαμε μια μπυραρία όπου για 3 μπύρες μια πίτσα και 1 μερίδα πατάτες δώσαμε 9 ολόκληρα ευρώ. Μέσα εκεί μας έπιασε την κουβέντα ένας ευγενέστατος Βέλγος, από το Brugge μάλιστα, όπου μεταξύ άλλων μας είπε ότι η συγκεκριμένη μπυραρία ήταν hostel για αυτό και οι τόσο φτηνές τιμές. Το hostelονομάζεται Snuffel για όποιον ενδιαφέρεται.

Επόμενος προορισμός Γάνδη αλλά δυστυχώς μόνο για ένα βράδυ. Κατά την γνώμη μου η πόλη χρειάζεται περίπου δυο βράδια να μείνεις για να την ευχαριστηθείς λίγο. Είναι πανέμορφη πόλη με πολλούς φοιτητές και αρκετά ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή.

Για το τέλος του ταξιδιού μας αφήσαμε 2 μέρες (2 διανυκτερεύσεις πιο σωστά) στις Βρυξέλλες. Μεγάλο λάθος. Σε δύο μέρες είναι πολλά αυτά που κάναμε, αλλά κυρίως είναι περισσότερα αυτά που δεν προλάβαμε να δούμε. Πήγαμε σε δύο μουσεία αν και δεν τα είχαμε στο πρόγραμμα. Το ένα είναι το Autoworld (στο πάρκο Cinquantenaire), η θεματική του οποίου είναι αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών (εισιτήριο 9 ευρώ, το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και ξοδέψαμε περί τις 3 ώρες) και το άλλο είναι το μουσείο των comics (8 ευρώ, πετάξαμε τα λεφτά μας, σε μισή ώρα άντε λίγο παραπάνω το είχες δει). Πήγαμε Atomium αλλά δεν μπήκαμε, καθότι είχε ουρά δύο ωρών και περπατήσαμε γύρω από την GrandPlace. Από φαγητό την μία μέρα οι φίλοι μου φάγανε (προσωπικά δεν τρώω θαλασσινά) στο ChezLeon (RuedesBouchers) και την άλλη μέρα φάγαμε στο Amadeustheplaceforribs (SintKatelijnestraat αν το γράφω σωστά η οδός). Από το μεν πρώτο με 55 ευρώ φάγανε 2 άτομα και ήταν ευχαριστημένοι (το ότι πεινούσαν το βράδυ, όπου φάγαμε σε ελληνικό μαγαζί σουβλάκια, νομίζω κάτι λέει), όσο για το δεύτερο φαντάζομαι ξέρεται τι φάγαμε (ribsasmuchasyoucaneat), ενώ πληρώσαμε κάτι λιγότερα από 75 ευρώ τα τρία άτομα. Από νυχτερινή ζωή η πόλη των Βρυξελλών μετράει πολύ. Έχει ποικιλία. Εδώ να πω ότι το ξενοδοχείο μας ήταν το Renaissancehotel δίπλα στην πλατεία Λουξεμβούργου. Πολύ καλό ξενοδοχείο με εσωτερική πισίνα και πρωινό (τεράστια ποκιλία). Τις Πέμπτες λοιπόν στην πλατεία του Λουξεμβούργου που όπως σας είπα μέναμε, στήνεται ένα υπαίθριο πάρτι με μπύρες και όλη την νεολαία της πόλης. Πάθαμε πλάκα όταν είδαμε πόσο μεγάλο είναι το πλήθος που διασκέδαζε και φυσικά καθίσαμε κι εμείς μαζί. Κλείνοντας να σας πω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί στο θέμα του καιρού καθότι όλες οι μέρες ήταν ηλιόλουστες και κυκλοφορούσαμε με τα κοντομάνικα (το βράδυ με μια ζακέτα), ενώ όταν μιλούσαμε με τους δικούς μας στην Κρήτη μας λέγανε ότι έριχνε καρέκλες.

Στην επιστροφή είχαμε 7 ώρες αναμονή στο Malpensaτου Μιλάνου και μιας και δεν είχαμε ψωνίσει δώρα στις καλές μας, πήραμε το λεωφορείο, κατεβήκαμε στο Duomo. Κάθε φορά που πηγαίνω Μιλάνο κάθομαι για καφέ στο laRinascente, ένα εμπορικό δίπλα στην εκκλησία. Εκεί φάγαμε κιόλας. Νόστιμο φαγητό, αλλά οι μερίδες ήταν απελπιστικά μικρές.

Από μπύρες ήπιαμε τόσες πολλές που δεν τις θυμάμαι όπως: dekoninck, chimay, Hoegaarden, Jupiler, Leffe, Duvelκαι άλλες. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η Leffe, η μαύρη. Τώρα από σοκολάτες και μπισκότα τι να πω; Τόσες/α πολλές/α που φάγαμε δε θυμάμαι ποια ήταν η/τα γευστικότερη/α.
Πολύ ωραία ιστορία με πολλές χρηστικές πληροφορίες.
Αν είχες και φωτογραφίες θα ήταν ακόμη καλύτερη.
Γιατί όμως δεν την έγραψες στις ταξιδιωτικές ιστορίες να μπορεί εύκολα ο καθένας να τη διαβάσει;
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.183
Likes
4.033
Ωστόσο το ταξίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο ένας από την παρέα αν και μπαίνει σχετικά συχνά σε αεροπλάνα, με το που μπήκαμε μέσα και ετοιμαζόμασταν για την πρώτη μας απογείωση, λίγο πριν μαζέψουν τη σκάλα από το αεροπλάνο, τον έπιασε ένας ανεξήγητος φόβος με αποτέλεσμα να σηκωθεί από την θέση του, να πάει στον αεροσυνοδό λέγοντάς του ότι ήθελε να αποχωρίσει. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβαινε, ο φίλος μας ήταν έξω στο από το αεροπλάνο κι ανένδοτος ως προς την απόφαση του να φύγει! Για να μη σας κουράζω μετά από 15 λεπτά και μετά από πολλές πιέσεις δεν καταφέραμε κάτι και τελικά ξεκινήσαμε αντί για τέσσερα άτομα, τρία.

Όμως ο λόγος που το αναφέρω αυτό το περιστατικό είναι άλλος. Καθότι ο φίλος μας έφυγε από το αεροπλάνο, έπρεπε οι αρμόδιοι να του επιστρέψουν την χειραποσκευή του! Έλα όμως που έτσι όπως πήγαμε και οι 4 για checkin, στην αποσκευή τη δικιά κόλλησαν το όνομα ενός άλλου από την παρέα, στου άλλου το δικό μου κλπ. Μόλις προσγειωνόμαστε στο Μιλάνο έχουμε ο καθένας 15 αναπάντητες κλήσεις από τον φίλο μας. Και τι ήθελε να μας πει; Ότι τελικά δεν του έδωσαν τις δικές του αποσκευές αλλά τη δική μου και την extra αποσκευή που είχα τα υπόλοιπα πράγματα μου! Να σημειώσω εδώ ότι στην χειραποσκευή μου είχα μέσα τα checkin των υπόλοιπων πτήσεων, το voucher του αυτοκινήτου το οποίο και είχαμε πληρώσει, αλλά και όλες τις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι βγάζουμε εισιτήρια και γυρίζουμε πίσω! Αλλά ηρέμησα κάπως την κατάσταση και τους είπα να περιμένουμε να δούμε αν όντως ισχύουν τα όσα μας είπε ο φίλος μας. Κι ευτυχώς για μας τελικά η χειραποσκευή μου ταξίδεψε κανονικά, ενώ του δεύτερου της παρέας όχι, ενώ δεν έφτασε ούτε η κοινή μας βαλίτσα! Αντ’ αυτού είχαμε την χειραποσκευή του φίλου μας που έμεινε πίσω στην Κρήτη! Ηθικό δίδαγμα: να ελέγχετε το όνομα που κολλάνε πάνω στην βαλίτσα σας ακόμα κι αν ταξιδεύετε με τη γυναίκα σας .
Δεύτερο ηθικό δίδαγμα: ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην επιλογή της παρέας. Το γεγονός ότι με κάποιον τα βρίσκεις σε καφέ, δεν σημαίνει ότι θα καταφέρεις να συνεννοήσε και σε μία εκδρομή. Χαρά στο κουράγιο σας.
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
Δεύτερο ηθικό δίδαγμα: ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην επιλογή της παρέας. Το γεγονός ότι με κάποιον τα βρίσκεις σε καφέ, δεν σημαίνει ότι θα καταφέρεις να συνεννοήσε και σε μία εκδρομή. Χαρά στο κουράγιο σας.
Σωστός!Ωστόσο δεν ήταν το πρώτο ταξίδι που κάναμε αλλά είχαν προηγηθεί κι άλλα!Πάντα του υπήρχε ο φόβος αλλά αυτή τη φορά τον κατέβαλε!

Πολύ ωραία ιστορία με πολλές χρηστικές πληροφορίες.
Αν είχες και φωτογραφίες θα ήταν ακόμη καλύτερη.
Γιατί όμως δεν την έγραψες στις ταξιδιωτικές ιστορίες να μπορεί εύκολα ο καθένας να τη διαβάσει;
Σε ευχαριστώ. Δεν έβαλα φωτογραφίες (να φανταστείς ακόμα δεν τις έχω περάσει στον υπολογιστή μου) ούτε έγραψα ταξιδιωτική ιστορία (αν κι ετοιμαζόμουν) διότι ήθελα να τελειώνω γρήγορα γιατί κάποια μέλη μου ζήτησαν να επισπεύσω, προκειμένου να προετοιμαστούν κι αυτά στο ταξίδι τους. Φωτογραφίες θα ανεβάσω μέσα στο Σαββατοκύριακο!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom