Ιταλία Dolomites - Val Gardena Christmas 2013-2014

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Φανταστικό ταξίδι. Παρόμοιο είχαμε κάνει και εμείς πριν χρόνια. Οι τρεις τελευταίες φωτογραφίες μαγικές :)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.850
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Είπα κι εγώ: "Μας ξέχασε ο Jimakos?".
Πανέμορφες χειμωνιάτικες φωτογραφίες.
Ελπίζω να μην περιμένουμε άλλους δύο μήνες για τη συνέχεια. :p
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.400
Πόσο τυχερός είσαι που η γυναίκα σε ακολουθεί και κάνει και αυτή σκι και κυρίως δεν γκρινιάζει για κρύο και τα σχετικά... Σε ζηλεύω:)
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
ΣΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ – ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

SellaRonda

27/12 και μετά από 2 μέρες κακοκαιρίας και ισχυρών χιονοπτώσεων ξημέρωσε μια “ανοιξιάτικη” θα έλεγα μέρα. Θερμοκρασίες από 0 μέχρι 3 βαθμούς κελσίου με άπνοια και έναν ήλιο να τον τρως με το κουτάλι!
Απολάυσαμε το πρωινό μας γνωρίζοντας ότι μας περίμενε μια κουραστική αλλά γεμάτη μέρα.
Με το αυτοκίνητο διανύσαμε κάπου στα 10 km ώστε να κατευθυνθούμε ανατολικά του Ortisei στο χωριό Selva. Εκεί παρκάραμε το αυτοκίνητο σε ένα από τα parking του χωριού όπου χρέωναν 1,8€ την ώρα, βγάλαμε κάρτες για τα lift, αυτήν τη φορά την superdolomiti ski pass που την χρεώνουν στα 52€ και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα lift και των 12 χιονοδρομικών περιοχών των Δολομιτών και περνώντας από μια πεζοσκιγέφυρα φτάσαμε στο lift 31 “costabella” από όπου και ξεκινούσε η πορτοκαλί, η αλλιώς clockwise route της Sella Ronda! Ενθουσιασμένοι που ο καιρός ήταν τέλειος και το χιόνι μπόλικο κατεβήκαμε την πρώτη μικρή κόκκινη πίστα της Selva για να φτάσουμε και να ανεβούμε στο lift 30 “Dantercepies” το οποίο σε ανέβαζε ουσιαστικά στο Passo Gardena και από κει και πέρα πλέον έμπαινες στη διπλανή κοιλάδα της Val Gardena την Alta Badia!













Κατευθυνόμενοι προς το χωριό Colfosco γευτήκαμε για αρκετά χιλιόμετρα την υπέροχη κόκκινη και μετά μπλε πίστα που σε κατέβαζε στο χωριό. Εκεί ήταν που συναντήσαμε και την πρώτη καλή ουρά στο lift 34 “Borest” που σε οδηγούσε και από το χωριό Colfosco στην Corvara που είναι και το μεγαλύτερο χωριό της κοιλάδας Alta Badia.



Στην μεγάλη αυτή ουρά που όμως προχωρούσε σχετικά γρήγορα συναντήσαμε και τους πρώτους έλληνες που μετα λύπης μας πληροφόρησαν πως τον επόμενο lift που θα έπρεπε να πάρουμε από την Corvara για να συνεχίσουμε την Sella Ronda, το lift “Boe” ήταν κλειστό λόγο του πολύ χιονιού που είχε πέσει τις προηγούμενες μέρες και δεν είχαν προλάβει να στρώσουν την πίστα που οδηγούσε στο Passo Campolongo και από κει στο χωριό Arabba που πλέον ανήκει και στην τρίτη κοιλάδα “Arabba – Marmolada”. Μετά θλίψης και λύπης φτάσαμε τελικά μέχρι την Corvara όπου και αποφασίσαμε να γευτούμε τις υπόλοιπες πίστες τις Alta Badia μιας που ήμασταν, ας πούμε άτυχοι, και θα ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε για την Sella Ronda. Η θλίψη βέβαια κράτησε μόνο λίγο γιατί και το συγκεκριμένο χιονοδρομικό πεδίο δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα και έτσι μας χάρισε μερικές ώρες ηλιόλουστου σκι σε κόκκινες και μπλε πίστες και άπειρες επιλογές για χιονοδρομία. Κατεβήκαμε τις πίστες προς το χωριό San Casiano και μετά προς το χωριό La Villa και μετά από κανα 2ωρο αποφασίσαμε πως πρέπει να πάρουμε σιγά σιγά τον δρόμο της επιστροφής διότι το passo gargena ήταν κλειστό (οδικός) και σε περίπτωση που κάτι στράβωνε και δεν προλαβαίναμε να γυρίσουμε, τα πράγματα μετά θα ήταν πολύ δύσκολα.
Ακολουθήσαμε λοιπόν πλέον την πράσινη διαδρομή από Corvara προς Selva με τα lift, κάναμε και μια στάση για ξεκούραση και την καθιερωμένη σοκολάτα στο σαλέ που υπάρχει στο ψηλότερο σημείο στο passo gardena και από κει πλέον χωρίς lift μπορείς να κατεβείς μέχρι και το χωριό Selva όπου και είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο.
Φτάνοντας στο χωριό κατά τις 14:00 σκεφτήκαμε πως είχαμε ακόμη ένα δωράκι διαθέσιμο και έτσι έπρεπε να δοκιμάσουμε και τις πίστες της Selva από την άλλη πλευρά του βουνού, δηλαδή προς την κορυφή Plan de Gralba.








Ατελείωτο σκι, ατελείωτες πίστες, ατελείωτα lift, άπειρος κόσμος που όμως δεν ταλαιπωρείται και στο μυαλό να στριφογυρνά συνέχεια η σκέψη της μόνιμης παραμονής σε αυτά τα μέρη ….

Αλλά……. Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα…!

Η ώρα είχε ήδη πάει 16:00 και οι τετρακέφαλοι έτρεμαν και άντε εγώ είμαι και τρελός, είχα και το κορίτσι να τρέχει από πίσω μου και να μην παραπονιέται
(μάλλον της άρεσε και αυτής :))
οπότε έπρεπε να κατηφορίσουμε προς το αυτοκίνητο.

Η νούμερο 3 μαύρη πίστα που σε κατέβαζε από την κορυφή Ciampioni στην Selva ήταν η τελευταία γεύση της σημερινής γεμάτης μέρας!


Λίγο περπάτημα μέχρι το Parking, λίγες διατάσεις, 15€ στο μηχάνημα πληρωμής στάθμευσης και μετά από 25 περίπου λεπτά ήμασταν στο ξενοδοχείο μας στο Ortisei όπου μας περίμενε ένα καυτό μπάνιο για να συνέλθουμε!




Φυσικά η μέρα δεν θα τελείωνε έτσι μιας και ο λόγος του ταξιδιού δεν ήταν μόνο το σκι…
(απλά δεν μπορούσα να το αναφέρω νωρίτερα για ευνόητους λόγους).
Είχα σκεφτεί πως θα ήταν ένα υπέροχο μέρος για να κάνω πρόταση γάμου στο ταλαιπωρημένο μου τόσα χρόνια έτερον ήμισυ που ακολουθεί και ανέχεται όλες τις δικές μου τρέλες αδιαμαρτύρητη…!
Οπότε όπως καταλαβαίνεται ήταν προμελετημένο το έγκλημα και όλα είχαν κανονιστεί στην εντέλεια.
Το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο να μας οδηγήσει προς το χωριό Castelrotto,





όπου ανήκει και αυτό στην κοιλάδα της Val Gardena και από εκεί στο χιονοδρομικό πεδίο Alpe di Siusi και στο χωριό Compatsch όπου ένα έλκηθρο που έσερναν δυο άλογα θα μας οδηγούσε στην μέση μιας πίστας όπου βρισκόταν ο βραβευμένος Sef Franz Mulser που θα μας καλωσόριζε στην καλύβα του – εστιατόριο ώστε να μας προσφέρει ένα super γεύμα και μια αξέχαστη βραδιά!






Ευτυχώς όλα έγιναν όπως τα είχα προγραμματίσει… πηρά και το πολυπόθητο “NAI” και το καλοκαίρι θα μπει και η κουλούρα…. Εεεεεεε μετά από όλα αυτά…. Αν έλεγε και όχι….. θα πηδούσα από την Marmolada…….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πανευτυχείς και εξουθενωμένοι και οι δυο οδηγήσαμε μετά το γεύμα από το Alpe di siusi μέχρι και το Ortisei περίπου 45 λεπτά όπου το ζεστό κρεβατάκι με το πουπουλένιο πάπλωμα φάνταζε πλέον σαν το καλύτερο όνειρο!

Το επόμενο πρωί το πρόγραμμα έλεγε σκι στην Marmolada!

……..Συνεχίζεται……!!!
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αχ μπράβο παιδιά...Τι όμορφα, να ζήσετε! :)
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Σε ευχαριστουμε πολυ
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αυτά είναι τα ωραία. μπράβο και από εμένα παιδιά. να είστε πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Συγχαρητήρια παιδιά!!! Με το καλό ο γάμος...από τις φωτογραφίες φαίνεστε πολύ ευτυχισμένοι και ταιριαστοί! Πάντα τέτοια σας εύχομαι!!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας...Φανταστικό το ταξιδάκι σας..Και οι φωτογραφίες είναι όνειρο! :)
Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
ΣΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ – ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

Arabba – Marmolada

Η τρίτη ημέρα μας στους Δολομίτες ήταν αφιερωμένη και την υψηλότερη κορυφή της περιοχής.
Marmolada λοιπόν και τα 3342 μέτρα περίμεναν να μας υποδεχτούν ώστε να μας χαρίσουν όμορφες χιονοστιγμές!
Ο καιρός ήταν για άλλη μια φορά υπέροχος και σε συνδυασμό με το πολύ χιόνι που είχε ρίξει 2 μέρες πριν έκανε τις συνθήκες να είναι μοναδικές.


Για να κατευθυνθείς οδικός μέχρι το χωριό Arabba από το Ortisei έχεις τρεις επιλογές.

Είτε να πας στην Selva και από κει να επιλέξεις να πας αριστερά προς το Passo Gardena (2137m), και μετά Corvara (περιοχή Alta Badia) και να περάσεις το Passo Campolongo όπου μετά από 5 χλμ φτάνεις Arabba, κάτι που όμως ήταν αδύνατο τη σημερινή μέρα επειδή στο Passo Gardena είχε 2 μέτρα χιόνι και ο δρόμος ήταν κλειστός,

Είτε από την Selva να κατευθυνθείς δεξιά και περνώντας το Passo Sella (2244m) να βγεις στο Canazei (περιοχή Val di Fassa), έπειτα Passo Pordoi (2239m) και από κει Arabba, που όμως και αυτή η επιλογή ήταν αδύνατη για τον ίδιο λόγο που ήταν και η πρώτη!

Οπότε αναγκαστικά επιλέξαμε την τρίτη επιλογή που ήταν λιγότερο όμορφη και με περισσότερα χιλιόμετρα. Έπρεπε λοιπόν να επιστρέψουμε 30 χλμ πίσω προς την Autostrata και να κατευθυνθούμε βόρια προς το Bressaxone ή Brixen, έπειτα στο Brunico και από κει νότια,να μπούμε στην κοιλάδα Alta Badia ακλουθώντας τις ταμπέλες προς Corvara.













Από την Corvara περίπου 10 χλμ νότια και βρίσκεσαι στην Arabba!!!
Αυτή η διαδρομή περνάει από χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι δεν υπήρχε πρόβλημα με το χιόνι. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι χάσαμε περίπου 2 ώρες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να είμαστε στις πιστές τις Marmolada κάπου κατά τις 12:00 το μεσημέρι.

Αυτό όμως δεν μας πτόησε καθόλου. Βγάλαμε τα lift pass όπου ήταν λόγο της ώρας στη μισή τιμή (24€ έκαστος) και ξεχυθήκαμε στις πίστες!

Για το σκι δεν θα αναφέρω και πολλά γιατί νομίζω πως ότι και να γράψω δεν μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματα που νιώθαμε κατεβαίνοντας την Marmolada και έχοντας μπροστά μας την Sella Ronda. Ελπίζω οι φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους!!!










Μετά από ένα τετράωρο φουλ σκι, με μια εμφανή χαρμολύπη γιατί οι συγκεκριμένες κατεβασιές θα ήταν και οι τελευταίες των χριστουγεννιάτικων διακοπών μας, βρεθήκαμε στο parking της Arabba να φορτώνουμε τον εξοπλισμό στο Fabiaκι και να ανηφορίζουμε πίσω προς Corvara!




Μπορεί το σκι να τελείωσε αλλά έμενε το τελευταίο βράδυ που είχαμε σκοπό να το ξεζουμίσουμε μέχρι τέλους…

Μετά από μια μικρή στάση και περιήγηση στην Corvara, που την προηγούμενη μέρα είχαμε επισπευτεί με τα σκι στην προσπάθεια μας να πραγματοποιήσουμε τον γύρο της Sella Ronda, σειρά είχε το μικρό χωριό La Villa.

Το πολύ ψάξιμο και το πολύ διάβασμα στο internet πριν ξεκινήσουμε μας οδήγησε στο parking του lift 55 Piz la villa της Alta Badia, που το Ratrak του Club Moritzino μας περίμενε για να μας ανεβάσει στην κορυφή της ομώνυμης πίστας όπου το σαλέ είχε μεταμορφωθεί σε εστιατόριο πολυτελείας – dj club!





Μας καλωσόρισαν με ανάμενες φωτιές και glu vine και στην συνέχεια ακλούθησαν πολύ εκλεπτυσμένοι gourmet μεζέδες και ονειρεμένα πιάτα!








Ταυτόχρονα υπήρχε dj που έπαιζε μουσική που στο τέλος κατάφερε να μας ξεσηκώσει όλους και να επιδοθούμε σε τρελούς χορούς με πολύ κέφι!





Η βραδιά τελείωσε με μια έκπληξη!

Η επιστροφή στο Parking έγινε με snowmobile!!!





Τρελές ταχύτητες και τρελά γούστα σε πίστες που το πρωί χρησιμοποιούν σκιέρ!!! Ήταν το κάτι άλλο! Πιστεύω πως όποιος βρεθεί στην περιοχή αξίζει να το επισκεφθεί!


Σε μιάμιση ώρα περίπου από την Corvara φτάσαμε στο Ortisei (ευτυχώς χωρίς αλκοτέστ…) και με μια γλυκιά κούραση λιώσαμε στον ύπνο!!!

Η επομένη μέρα θα μας έβρισκε στην Βενετία όπου και θα αλλάζαμε το 2013 στην πλατειά του San Marco!


Ένα ονειρεμένο ταξίδι που νιώθω τυχερός που κατάφερα να το πραγματοποιήσω!
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
ΥΣΤ

ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του φόρουμ:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
http://www.travelstories.gr/community/help/terms
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
jimakos υπεροχή ιστορία και πολύ ωραία η πρόταση γάμου!!! Συγχαρητήρια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom