Ισπανία Mαγιορκα, τι να δουμε?

sirley_22

Member
Μηνύματα
92
Likes
43
Ταξίδι-Όνειρο
Νεβαδα, Νησια Σολομωντα
γεια σας, εχουμε κλεισει για μαγιορκα ενα 5ημερο. θα μεινουμε στη χωρα και θα νοικιασουμε αμαξι. ποιες περιοχες λετε πρεπει να δουμε οπωσδηποτε? χωρια, μερη που αξιζει να δουμε κλπ. δεν ειμαστε των αξιοθεατων ουτε των μουσειων θελουμε μονο εκδρομουλες και παραλιες. ηλικια 23. οποιαδηποτε πληροφορια γενικα ευπροσδεκτη και κυριως για σος μερη :p
 

ribo7

Member
Μηνύματα
177
Likes
170
Παιδιά τη Παρασκευή πάει ένας φίλος Μαγιόρκα και με είχε ψήσει να τον ακολουθήσω. Αλλά λόγω δουλειάς δεν έχω προλάβει να ψαχτώ τι παίζει με παραλίες και ωραία μέρη. Θα μένουμε Palma. Διάβασα λίγο ότι η βόρεια πλευρά είναι πιο όμορφη αλλά θέλει αμάξι. Τα οικονομικά μας όμως για αμάξι ίσως δε βγαίνουν (φοιτητές γαρ, απλά πάω γιατί αεροπορικά είναι στα 60Ε πήγαινε-έλα + 10/μέρα διαμονή Airbnb). Εκεί κοντά στη Palma θα έχει σοβαρές παραλίες? Αλλιώς παίζουν λεωφορεία με καλά δρομολόγια για τη βόρεια πλευρά?
Ευχαριστώ παιδιά, το ξέρω έπρεπε να ψαχτώ πριν ρωτήσω αλλά είμαι λίγο πιεσμένος (σε σημείο που υπάρχει πιθανότητα να το ακυρώσω το ταξίδι :( )
 

ribo7

Member
Μηνύματα
177
Likes
170
Σήμερα επέστρεψα από Μαγιόρκα και είπα να γράψω μερικές εντυπώσεις για παιδιά που θέλουν να πάνε και ψάχνουν πληροφορίες..

Η φάση μου θύμισε Ρόδο, με τη πρωτεύουσα Palma να έχει τα πάντα και μετά κοντινά παραθαλάσσια μέρη φάση Ιαλυσσό, Φαληράκι (δε κάνω τη σύγκριση για καλό ή κακό, απλά ενδεικτικά το λέω).
Μέναμε Palma και γενικά παίξαμε σε κοντινές παραλίες (όλες ίδια φάση, λευκή άμμο, γαλανά νερά, προσοχή στους πορτοφολάδες):
-Cala majo, μικρή αλλά ωραία, αρκετό κόσμο, όχι πάρα πολλά μαγαζιά.
-S' Arenal: μεγάλη παραλία, φουλ γερμανούς. Ακόμα και τα μαγαζιά έχουν μόνο γερμανικές πινακίδες.
-Platja de Palma: επίσης μεγάλη, ίδια φάση με S' Arenal.
-Magaluf: Ωραία παραλία, ωραία μαγαζάκια για άραγμα, φουλ άγγλους. Έχει να κάνεις water sports και έβλεπα καραβάκια και catamaran να γεμίζουν κόσμο και να φεύγουν. Μουσική, πιτσιρικαρία αγγλάκια, πλωτό πάρτυ βασικά.

Για έξοδο όλοι λένε ότι S'arenal και Magaluf έχει το πιο νταβαντούρι. Και καλά λόγω τουριστών. Εμείς επειδή λιώναμε όλη μέρα παραλία, επιστρέφαμε διαμέρισμα, φαγητό, και μετά βόλτα στη πρωτεύουσα. Τα μπαράκια στην Av. Argentina (και σε κάθετους όπως η Carrer de Sant Magi) μου άρεσαν πολύ. Και κυρίως παίζουν πολύ ισπανοί απ' ότι είδα εκεί. Το Bar Cuba είδα να μαζεύει και καλό κόσμο, πιο μεγάλο.
2-3 δρόμους πιο πάνω (Carrer d'Annibal νομίζω) έχει πολλά restaurant για φαγητό, τουριστική αλλά καλή φάση.
Επιλογές υπάρχουν και στον παραλιακό δρόμο με αρκετά bars και μερικά clubs. Επίσης, στη παλιά πόλη έχει κάτι πολύ ψαγμένα μαγαζάκια για ποτό, απλά θέλουν περπάτημα και ψάξιμο.

Δε γυρίσαμε το νησί να πάμε στο βόρειο μέρος ή σε πιο ορεινά χωριά, αλλά για το στυλ διακοπών που ήθελα (άραγμα παραλία, να βλέπω κόσμο, να υπάρχουν μαγαζάκια να βγω το βράδυ) είμαι ευχαριστημένος γενικά.
Ότι άλλο γνωρίζω, ρωτάτε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom