Πως γίνεται κάποιος συνοδός ή αρχηγός γκρουπ στην Ελλάδα

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Σου είχε απαντήσει ο Γιώργος .

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι ο συνοδός είναι εύκολη δουλειά,λόγω των ταξιδιών.
Πλανώνται πλάνην οικτράν.
Είμαι στον χώρο του τουρισμού 3 δεκαετίες,είχα αρχίσει και εγώ σαν συνοδός και σήμερα
είμαι ξεναγός και ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου εκτός Ελλάδος.
Κάθε ημέρα έρχονται αρκετά βιογραφικά στο γραφείο από άτομα με πείρα στο τουρισμό,που
μιλάνε διάφορες γλώσσες,με δίπλωμα οδήγησης.
Όπως καταλαβαίνεις αν χρειαζόμουν κάποιο άτομο σίγουρα θα προτιμούσα τον πεπειραμένο.
Πως θα αντιδρούσες σε ένα ατύχημα πελάτη;Κάταγμα,χέρι,πόδι,θάνατο,νοσοκομεία,
σύλληψη για κλοπή.Αυτά μου έχουν συμβεί,μπορείς να τ'αντέξεις;
Αγαπητέ panpan,
Είμαι άτομο με υπευθυνότητα και πρόθυμο να μάθει. Δεν είμαι κάνα βλαμμένο που ήθελε να γίνει μοντέλο σήμερα, ηθοποιός αύριο και συνοδός μεθαύριο. Και όμως αυτά βλέπω στην Ελλάδα να έχουν τις καλύτερες δουλειές και εγώ ακόμη να ψάχνομαι (και αυτούς που έχουν μέσον και γνωστούς). Τι πρέπει να κάνω δηλ. σύμφωνα με σένα για να μου δοθεί μια ευκαιρία; Εσύ μπορεί ΤΩΡΑ να έχεις εμπειρία 3 δεκαετιών στον χώρο γτ κάποιος θέλησε να σε προσλάβει και να σου δείξει για να μάθεις τη δουλειά. Όσα έμαθες εσύ, δε γίνεται να τα μάθει άλλος κανείς; Όσοι έχουν πείρα γεννήθηκαν με αυτή; Εσύ πώς τα έμαθες; Εσύ πώς τα χειρίστηκες την πρώτη φορά που σου έτυχαν όλα αυτά που αναφέρεις; Γιατί αν όλα τα επαγγέλματα στηρίζονταν μόνο σε όσους είχαν πείρα θα είχαν εκλείψει προ πολλού γιατί πολύ απλά θα πέθαιναν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Τι προτείνεις λοιπόν να κάνω; Είμαι καταδικασμένη σε ανεργία επειδή δε γεννήθηκα με πείρα όπως και κανένας άλλος; Όταν κάποτε έψαχνα δουλειά ως πωλήτρια με απέρριπταν λόγω απειρίας. Μετά έγινα κράχτης, ταμίας και πωλήτρια σε τουριστικο και ήμουν η καλύτερη όλων. Το ίδιο και στη μετάφραση και στην ταυτόχρονη διερμηνεία και σε όλα. Σε αυτήν την ελεεινή χώρα που ζω, για κακή μου τύχη, δε μου δίνονται ευκαιρίες να αποδείξω τι αξίζω. Πώς προτείνεις να το αντιπαρέλθω αυτό; Τι πρέπει να κάνω; Δεν προλαβαίνω να γίνω αλλοδαπή για να μου δώσουν δουλειά ως πράκτική σε ξενοδοχεία ή στην Πλάκα. Δεν είμαι κάτω από 29. Είμαι Ελληνίδα, μορφωμένη, πολυταξιδεμένη με όρεξη για δουλειά και πάαααααααααααααααααρα πολύ εξυπνάδα. Και όμως έχουν οι μπούφοι, τα βύσματα, οι που... και οι τρελές δουλειά και εγώ δεν έχω. Ειλικρινά μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι; Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να φύγω στο εξωτερικό. Αυτήν τη στιγμή μόνο εντός Αττικής και τριγύρω μπορώ να ψάξω για δουλειά. Στο μέλλον, ναι θα ήθελα πάλι να φύγω για τα ξένα για να δουλέψω εκεί γτ δε φοβάμαι τη δουλειά. Τι να κάνω όμως; Τι θα με συμβούλευες panpan? Έχω πιο πολλά προσόντα από όλους, μου κόβει, δεν αφήνω πελάτη να φύγει και να μην ψωνίσει και όμως προτιμάται το κάθε χαμένο 20 ετών που κοιμάται ολόρθο. Τι να κάνω πια;;; Πέσμου ειλικρινά τι να κάνω, συμβούλεψέ με!!! (Το μήνυμα αυτό δεν έχει καμία πρόθεση να προσβάλλει καανέναν, απλά έχω βγει από τα ρούχα μου γιατί η αναξιοκρατία σε αυτήν τη χώρα είναι πια αηδιαστική! Με τη χώρα τα έχω, δεν τα'χω με κανέναν άλλο, αλλά αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να φύγω γτ δεν έχω λεφτά στην άκρη!)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.297
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ο panpan δε σου είπε ότι κάνεις κάτι λάθος. Σου είπε πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ η συγκυρία είναι τέτοια και οι άνεργοι έμπειροι τόσοι, που είσαι πολύ άτυχη, ακριβώς διότι είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις ευκαιρία για εμπειρίες τώρα. Αν αυτή η συζήτηση γινόταν το 1996 ή ακόμη πιο πριν όταν δούλευε η ΚΙΚΙ, θα λέγαμε άλλα. Αλλά τότε ως κοινωνία -κι όχι μόνο ως κλάδος του τουρισμού- ζούσαμε όλοι στη Χώρα των Θαυμάτων και γκρινιάζαμε κι από πάνω.

Εγώ ειλικρινά στο λέω, χωρίς να είμαι κανένας μαθουσάλας, τα νέα παιδιά που μπάινουν στην αγορά εργασίας τα λυπάμαι. Θα τα π...ξουν, θα τα στίψουν και θα πληρωθούν τρεις κι εξήντα και το φοβερό είναι ότι πολλά από αυτά έχουν απείρως περισσότερα προσόντα από τους γραφικούς τσέλιγκες που έπιασαν την καλή στον ελληνικό τουρισμό της δεκαετίας του '80. Δε γνωρίζω για ποιον λόγο δεν μπορείς να φύγεις από την Αττική, αλλά στην ηλικία που είσαι μάλλον είναι η τελευταία σου ευκαιρία, η μετανάστευση στα 35-40 δεν είναι εύκολη και λίγοι θα επενδύσουν σε μια σαραντάρα.

Αν δεν μπορείς να φύγεις, η δική μου η συμβουλή είναι να ψάξεις δουλειά όταν με το καλό ξανάρθει η αρχή της τουριστικής σαιζόν σε μικρό αλλά νοικοκυρεμένο νησί. Σε τέτοιες μικρές κοινωνίες ο μη μέτριος ξεχωρίζει εύκολα και κάνει εύκολα και κονέ με τους προύχοντες, σα χωριά είναι. Τέτοια εποχή Αύγουστο, σκούρα τα πράγματα...
 

AERAS

Member
Μηνύματα
758
Likes
1.113
Η "χώρα" που λες αποτελείται από εμάς, δεν είναι ελεεινή από μόνη της.Εμείς που την συνθέτουμε και την κάνουμε από ελεεινή ως και παράδεισο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.297
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η "χώρα" που λες αποτελείται από εμάς, δεν είναι ελεεινή από μόνη της.Εμείς που την συνθέτουμε και την κάνουμε από ελεεινή ως και παράδεισο.
Δεν είπα εγώ το αντίθετο. Από και και πέρα υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείς να επηρεάσεις και άλλα τα οποία δεν μπορείς. Να επηρεάσεις τη συγκυρία ότι πλέον είναι τόσοι οι άνεργοι έμπειροι που δεν υπάρχουν ευκαιρίες για άπειρους δεν μπορείς. Άρα το αναγνωρίζεις και κοιτάς τις επιλογές σου που είναι:
α) μετανάστευση ώστε να πληρωθείς υπό καλύτερες συνθήκες για τα προσόντα που έχεις
β) παραμονή στη χώρα, αποδεχόμενος πως θα πληρώνεσαι ψίχουλα ή θα εργάζεσαι σε πόστο πολύ κατώτερο των προσόντων σου
 

AERAS

Member
Μηνύματα
758
Likes
1.113
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Yorgos,απάντηση προς το μήνυμα της ΜΑΙΡΗΣ έδωσα που ανέφερε τον χαρακτηρισμό "ελεεινή"
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.423
Likes
7.781
Λοιπον, για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας... Καθε χρονο σχεδον, η Emirates διοργανωνει ημερα καριερας σε καποιο αθηναϊκο ξενοδοχειο, συνηθως, και επιλεγει αεροσυνοδους... Με τοσες γλωσσες και αν σε παιρνει απο αποψη ηλικιας, νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα....
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Μπορω να καταλαβω την αγανακτηση σου που σιγουρα ειναι η αγανακτηση χιλιαδων αλλων ανθρωπων και που πολλοι απο αυτους εχουν κατσει και καποια χρονια στα θρανια για να παρουν ενα πτυχιο.
Αλλα,δεν υπαρχει αναξιοκρατια στον ιδιωτικο τομεα.Πως μπορει να γινει αυτο;γινεται ενας επιχειρηματιας να παρει καποιον που δεν του κανει τη δουλεια του;πολυ απλα τις θεσεις τις παιρνουν οποιοι εχουν τα προσοντα(μηπως πτυχια?),που εσυ μαλλον δεν εχεις...οπως,επισης υπαρχει και ο "γνωστος"...πρωτα οι θεσεις θα φυγουν στο περιβαλον του γραφειου...που ειναι το κακο;Εδω το δημοσιο δουλευε και δουλευει ετσι και δεν διαμαρτυρηθηκε κανεις...
Αλλα,θα συμφωνησω και με τον Γιωργο,εχουν αλλαξει ολα τωρα...
Μαθε ποια γραφεια εχουν εισερχομενο τουρισμο και δωσε βιογραφικα ,ακομη επιδιωξε συναντηση,ειναι μια αρχη...
 
Last edited:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Αχ Μαίρη λυπάμαι πολύ πραγματικά όταν διαβάζω τέτοια πράγματα.
Δικαιολογημένη η αγανάκτηση σου.Εδώ αγανακτώ εγώ που δεν έχω τις γνώσεις σου.
Την εμπειρία γενικά την θέλανε από παλιά σχεδόν σε όλες τις εργασίες και τώρα είναι σχεδόν αδύνατον να σε προσλάβουν χωρίς εμπειρία.Δεν είναι κανείς διατεθειμένος να δώσει μια ευκαιρία σε έναν άπειρο άνθρωπο και η εμπειρία πια συνήθως αποκτάται μόνο με γνωστούς η αν εργασθείς χωρίς χρήματα.
Καλό κουράγιο.Απλά ήθελα να σου γράψω ένα μήνυμα συμπαράστασης γιατί στεναχωρήθηκα με το μήνυμα σου.
 

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Αγαπητοί συμπολίτες, συνέλληνες, συν ''αγωνιστές'' (σαν πολιτικός σε προεκλογικό αγώνα μοιάζω!), συνάνθρωποι, ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες, τα διαβάζω όλα τα μηνύματα και παίρνω ιδέες. Πτυχία έχω και τα έχω σε κορνίζες, μετάφρασης και διερμηνείας, δεν ξέρω αν το είχα αναφέρει. Στον τουρισμό ή μάλλον και στον τουρισμό στην Ελλάδα ισχύει το θέμα του γνωστού και όχι του καλύτερου τουλάχιστον σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά γραφεία. Αλλά θα ξανακάνω μια προσπάθεια και θα περάσω από τουριστικά γραφεία μήπως φέτος έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι περισσότεροι γνωστοί/φίλοι μου έχουν μπει σε δουλειές είτε με πολιτικό μέσον είτε με γνωστούς. Σε όλους τους τομείς, όχι ειδικά σε τουρισμο. Προχτές πληροφορήθηκα από έναν φίλο μου το λόγο για τον οποίο πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν Έλληνες υπαλλήλους αλλά τουναντίον είναι γεμάτα από άτομα από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης: πρόκειται για παιδιά που στέλνονται στην Ελλάδα από τη χώρα τους για να κάνουν την πρακτική τους με αντάλλαγμα δωρεάν διαμονή και φαγητό. Χαίρομαι που το έμαθα γιατί πριν πίστευα ότι εγώ δεν κάνω κάτι καλά, φταίει που μου λείπει εκείνο ή το άλλο. Τώρα απομένει να οργανωθώ και να ''χτυπήσω''τα τουριστικά γραφεία να δω τι παίζει εκεί. Οποιαδήποτε ιδέα ξαναλέω είναι καλοδεχούμενη! Yorgos είσαι σοφός σε μερικά θέματα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα ούτε ο ενθουσιασμός ούτε τα χρήματα για να την κάνουμε από Ελλάδα τη στιγμή που το θέλουμε.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Σιγά σιγά αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ακόμα χειρότερη απ' το δημόσιο στην Ελλάδα. Γι' αυτό βλέπεις τόσους βλάκες, άσχετους και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά ανθρώπων που απαρίθμησες πιο πριν να δουλεύουν σε πόστα και εσύ να βρίσκεις όλες τις πόρτες κλειστές.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Φίλος μου έβαλε μέσον για να δουλέψει στα jum.. για 350€ τον μήνα με 6ωρο ωράριο:)
Μετά από ένα μήνα τον διώξανε γιατί πήραν άλλο άτομο με μεγαλύτερο μέσον:xalara:
Ζούμε σε ιστορικές εποχές!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom