Πως γίνεται κάποιος συνοδός ή αρχηγός γκρουπ στην Ελλάδα

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Ε καλά, δε πιάνουν και όλοι δουλειά με μέσον. Αυτό πάντως με τον ιδιωτικό τομέα με βρίσκει σύμφωνο, όχι σαν κάποιους που νομίζουν ότι έχουμε το Δημόσιο της Νιγηρίας και τον ιδιωτικό τομέα της Φιλανδίας. Δημόσιο-Ιδιωτικό τομέα της βαλκανικής δημοκρατίας του Ελλαδιστάν είχαμε και έχουμε.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Σε αυτήν την ελεεινή χώρα που ζω, για κακή μου τύχη, δε μου δίνονται ευκαιρίες να αποδείξω τι αξίζω
....
Είμαι Ελληνίδα, μορφωμένη, πολυταξιδεμένη με όρεξη για δουλειά και πάαααααααααααααααααρα πολύ εξυπνάδα. Και όμως έχουν οι μπούφοι, τα βύσματα, οι που... και οι τρελές δουλειά και εγώ δεν έχω.
Θα σου γράψω κάποια πράγματα που θα σου φανούν πολύ επιθετικά. Δεν έχω κάτι προσωπικό, ούτε θέλω να σε πληγώσω, θέλω απλά να σε ταρακουνήσω. Θαυμάζω τον ενθουσιασμό σου και το ψώνιο σου και σου δηλώνω οτι εγώ είμαι 10 φορές πιο ψώνιο απο εσένα.

Αρχικά, να ξεκινήσω λέγοντάς σου οτι για να υποστηρίξεις αυτό το τουπέ, πρέπει να είσαι στο τοπ 5% της εργασιακής προσφοράς. Εάν δεν είσαι σίγουρη πως είσαι, προτείνω να καθίσεις στην καρέκλα, να πιείς λίγο χαμομήλι και να αναρωτηθείς, τί μπορεί να έχουν οι άλλες που δεν έχω εγώ. Άλλαξε την προοπτική σκέψης απο εδώ, πάνε την απο εκεί, παραπέρα, ερεύνα. Καμιά φορά ο ενθουσιασμός μας τυφλώνει και δεν βλέπουμε καλά τί ψάχνουν οι άλλοι.

Δεύτερον, αν όντως μετά απο σκέψη καταλήξεις πως είσαι πολύ καλή για τους εργοδότες, έχεις κάνει τουλάχιστον ένα απο τα παρακάτω λάθη (πάλι εσύ φταις):
-Ζητάς δουλειά σε επίπεδο που δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι παραπάνω λόγω του ότι δεν απαιτούνται τα επιπλέον προσόντα σου. 250 πτυχία να έχεις, εάν ο άλλος ψάχνει έναν άνθρωπο να βάζει παγωτό σε χωνάκια, δεν τα μετρά σαν πλεονέκτημα. Θα πάρει το παιδί γνωστού του ή τον μαθητευόμενο (όπως σωστότατα αναφέρεις για τον τουρισμό).
-Ζητάς δουλειά σε αγορά κορεσμένη και δεν ανήκεις στην ελίτ που θα ενθουσιάσει τον άλλον.
-Ζητάς δουλειά σε χώρα/τομέα/επιχειρήσεις χωρίς υποδομές που να αξιοποιούν τις γνώσεις σου.

Όσο για το επίπεδο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έχω να πω οτι ακολουθούν κι αυτές την ποιοτική κατανομή όλων των άλλων τομέων της χώρας που ζεις. Υπάρχουν οι σοβαρές που παρακαλάνε σοβαρούς υπαλλήλους, οι αρπακολατζήδικες, οι άχρηστες, οι οικογενειακές, οι, οι, οι...
Εάν τα ισοπεδώνετε όλα, απλά δίνετε στον εαυτό σας μια δικαιολογία για να αισθάνεται όμορφα στον καθρέπτη.

Υγ1. όλα τα παιδιά σου δώσανε εξαιρετικές ιδέες. Σταμάτα μία στιγμή και αναρωτήσου τί κάνεις λάθος. Εάν είσαι πολύ καλή για την Ελλάδα, σήκω και φύγε. Σταμάτα την κλάψα.
Υγ2. Το 5 γλώσσες όπως σου έγραψε και η @alma δεν είναι κάτι εξωπραγματικό για την Ελλάδα. Εγώ γνωρίζω 4 μαζί με τα Ελληνικά μόνο και μόνο για χόμπυ.
 

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Fotast, σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου στείλεις τη σχετική ιστοσελίδα αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε απόφοιτους άλλων σχολών πέραν της δικής μου. Σίγουρα, ομως, αν δεν υπήρχε αυτό το κόλλημα θα με ενδιέφερε η περίπτωση αυτή.
 

nikosx89

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Παλιο το θεμα, αλλα μηπως γνωριζει καποιος εαν θα συνεχισουν να γινονται ταχύρρυθμα σεμιναρια καταρτισης ξεναγων για αποφοιτους Ιστοριας- Αρχαιολογιας απο τη στιγμη που επαναλειτουργει η Σχολη Ξεναγων στην Αθηνα; Υπαρχει περιπτωση να λειτουργησει και αλλη σχολη εκτος Αθηνων; Γνωριζει καποιος ποια ειναι περιπου η βαση στα μορια για τα σεμιναρια αλλα και τη Σχολη; Σας ευχαριστω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom