Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γεια σου Anna141414.
Φαντάζομαι όταν λες ότι θες να μείνεις παραθαλάσσια εννοείς κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα ε; Λοιπόν, η δυτική πλευρά της Λευκάδας, όπου είναι οι παραλίες που σε ενδιαφέρουν, είναι άγρια και τα χωριά είναι ορεινά. Οπότε αν θες να μείνεις δίπλα-κοντά στη θάλασσα θα μείνεις ή Κάθισμα ή Αγιο Νικήτα. Υπόψιν το Κάθισμα δενε ίναι χωριό, ούτε καν οικισμός, έχει μόνο δωμάτια και μαγαζιά, οπότε το βράδυ ερημιά. Μετά σε εξυπηρετεί και η Βασιλική που είναι παραθαλάσσιο χωριό και κοντά σε Πόρτο Κατσίκι-Εγκρεμνούς, αλλά από τη νότια πλευρά, δηλαδή μακριά απ΄την πόλη της Λευκάδας.
Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο πες να σε βοηθήσω, γιατί το να ζητάς ξενοδοχείο σε όλη εκείνη την πλευρά είναι λίγο γενικό. Κάνε μια έρευνα, δες τί σε βολεύει και τί θες και εδώ είμαστε πάλι.;)
 

matsas78

Member
Μηνύματα
111
Likes
1.199
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Άσχετο , αλλά για φρυγαδέλια και άλλους μεζέδες πάντα στον Παύλο στα Χαραδιάτικα .
 

nikos88

Member
Μηνύματα
28
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
λημνος
γεια σας, σκεφτομαι να παω φετος λευκαδα γυρω στις 20 αυγουστου. Απο θεμα κοσμου λετε να γινεται ο κακος χαμος εκεινη την περιοδο? Αν δεν μεινω στν πολη της λευκαδας τι αλλες επιλογες εχω ??
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Πέρσι έφτασα Λευκάδα 17 Αυγούστου με σκοπό να βρω εκεί εκί ξενοδοχείο και ήταν όλα κλεισμένα... όταν σου λέω όλα όλα! Σταματούσαμε μόλις βλέπαμε ένα , τρώγαμε πόρτα και στο επόμενο. Ευτυχώς είχαμε στο αυτοκίνητο την σκηνή μας και κάναμε καμπινγκ τελικά. Ο φίλος μου έχει τους συγγενείς του στο νησί και μας είπαν ότι ήταν πρωτοφανές το περσινό φαινόμενο. Στις παραλίες κυκλοφοριακό κομφούζιο! Για να κατέβεις στις παραλίες, χαμός... Αστα!! Δε το ευχαριστήθηκα καθόλου.. Αν αντέχεις τον κόσμο μόνο τότε πήγαινε.
 
Μηνύματα
20
Likes
15
Καταρχάς, καλησπέρα σε όλους σας. Έγινα νέο μέλος, διότι ήθελα να μάθω περί Λευκάδας. Έχω κλείσει εγώ και η φίλη μου για 28 Ιουλίου με 2 Αυγούστου στο υπέροχο νησί αυτό στην περιοχή Καρυές Λευκάδος, μετά από παρότρυνση της κολλητής μου! (Ήταν να πάμε Πάργα...). Καθότι λατρεύω παραλίες πάρα πολύ, όχι ιδιαίτερα κόσμο και το καλό φαγητό (με λογικές τιμές φυσικά).
Διάβασα διάφορα εδώ μέσα, θεωρώ ότι παραλίες είναι υποκειμενικό, σε άλλους θα αρέσουν σε άλλους δεν θα τους κάνει την ίδια εντύπωση. Εμένα από φωτο. με καλύπτει.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
Στις άνω ημερομηνίες θα έχει τόσο κόσμο;;;; Προτιμώ την ησυχία μου στις παραλίες. Εάν ναι, που μου προτείνεται για μπάνιο;
Εντάξει, δε λέω, θα επισκεφτώ σίγουρα το Πόρτο Κατσίκι μόνο και μόνο να την δω live.
Όσον αφορά, για φαγητό είμαι λάτρης του ψαριού, φρέσκο σε καλές τιμές. Εεε και τις υπόλοιπες μέρες θα βγουν με σουβλάκι και κλασσικά κανένα ταβερνάκι.
Θα ήθελα την γνώμη σας για τις 5 μέρες των διακοπών μου.
Ευχαριστώ
 

tsopirs

Member
Μηνύματα
40
Likes
37
Και εγώ ενδιαφέρομαι..θα μείνω έξω από βασιλική από 30Αυγ έως 06 Σεπ...μόνος θα είμαι...εγκρεμους κτλ με καραβάκι μάλλον...ξέρει κανείς πόσο κάνει το εισιτήριο για την βόλτα Ιθάκη,φισκαρδο και από που ξεκινάει και το ώρα;
 
Μηνύματα
13
Likes
3
Καλησπέρα στην παρέα...Εχω ψαξει σχεδόν ολες τις σελίδες απο το topic και δεν εχω βρει κατι σχετικο με ημερησιες κρουαζιερες.Υπάρχει καποιο προγραμμα να δω τις ωρες αναχωρησης και τα μερη που επισκεφτεται το καθε καραβι?
 

drazen3

Member
Μηνύματα
11
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Scotland
Ταξίδι-Όνειρο
U.S
Καλησπερα Αργυρη . Υπαρχουν πολλα καραβακια και πολλες ημερησιες κρουαζιερες. Οι περισσοτερες ξεκινανε το πρωι ! Καλο θα ηταν να πας να επιλεξεις απο εκει . Απο το Νυδρι ξερω οτι εχει 3-4 καραβακια .
 
Μηνύματα
13
Likes
3
Επειδη θα μενω Αρτα στους παππουδες ελεγα μπας και υπηρχε καποιο site με ολες τις κρουαζιερες συγκεντρωμενες.
 

sailing_away

Member
Μηνύματα
9
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Επειδή η Βασιλική ειναι και ο τόπος καταγωγής μου :) καραβάκι για Εγκρεμνούς παίρνεις από Βασιλική κάθε πρωί, πιάνει πρώτα Πόρτο Κατσίκι, κατεβαίνουν όσοι θέλουν και μετά συνεχίζει Εγκρεμνούς σε αφήνει κάποιες ώρες και επιστρέφει το απόγευμα. Ιθάκη και Φισκάρδο πας πάλι από Βασιλική με ferry μόνος σου άμα γουστάρεις να κάνεις το δικό σου πρόγραμμα αλλιώς από Νιδρύ υπάρχουν αρκετά καραβάκια που περιλαμβάνουν διάφορα μέρη (Μεγανήσι, Ιθάκη, Σκορπιός κλπ) το καθένα με δικό του πρόγραμμα. Ρίξε μια ματιά στο site εδώ για τις κρουαζιέρες, έχει πληροφορίες και τηλέφωνα: http://www.lefkadaslowguide.gr/business/activities/travel-excursions/cruises/?region=13304

γεια σας, σκεφτομαι να παω φετος λευκαδα γυρω στις 20 αυγουστου. Απο θεμα κοσμου λετε να γινεται ο κακος χαμος εκεινη την περιοδο? Αν δεν μεινω στν πολη της λευκαδας τι αλλες επιλογες εχω ??
Θα έχει σίγουρα κόσμο μέχρι τις 25 αλλά άν πήγαινες καμια βδομάδα νωρίτερα θα ήταν χειρότερα! :eek:
Πρόσεξε παραλίες όπως Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνούς, Κάθισμα καλύτερα να φτάνεις νωρίς στην παραλία για να αποφύγεις την ταλαιπωρία. Στα ανατολικά του νησιού είναι γραφική η Νικιάνα (και η Λυγιά κάπως) για να μείνεις αλλά έχεις λίγο κόπο για να φτάσεις στα Δυτικά που είναι οι ωραίες παραλίες. Άν δεν σε ενδιαφέρει να είσαι κοντά στην πόλη της Λευκάδας, η Βασιλική νότια είναι μια καλή επιλογή και έχει κίνηση και ζωή. Μετά Νυδρί θα σου συνιστούσα να το αποφύγεις καθότι γίνεται ο κακός χαμός και ειδικά από ξένους τουρίστες. Άγιος Νικήτας επίσης καλή πρόταση χωριό με πολύ άμεση πρόσβαση στις δυτικές παραλίες σύν ότι είναι γραφικότατο. Αυτά είναι τα τουριστικότερα σημεία με τα περισσότερα δωμάτια.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.285
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom