Σαν τη Χαλκιδική...ΔΕΝ έχει???

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
εδώ άκουσα μια που την πήγε ο άνδρας τς στη Φλωρεντία, και σοβαρότατη δήλωσε: "εμ, και τι με πήγε, η πόλη είναι ίδια Πολύγυρος......................................................................"
τι να πούμε τότε για παραλίες
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
437
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Οι Μαλδίβες θεωρούνται από πολλούς υπερεκτιμημένος προορισμός. Σε σένα και σε πολλούς ακούγεται εξωτικό αλλά είναι κάτι μικρά νησάκια, πολλά από τα οποία γυρίζεις σε λίγα λεπτά με τα πόδια και βαριέσαι μετά από λίγες μέρες. Δεν είναι όλοι φαν τέτοιων διακοπών. Στη Χαλκιδική συνδυάζει παραλίες με περισσότερα πράγματα να κάνεις.
Δεν εχω απλα ακουσει για τις Μαλδιβες εχω παει και μεινει 7 μερες και δεν εξεταζε η κοπελα αν βαρεθηκε ή οχι αλλα απαντησε στην ερωτηση τι λενε οι θαλασσες-παραλιες εκει,με το "ε....καλες ηταν αλλα σαν τη Χαλκιδικη δεν εχει"....

Γενικα εχω καταλαβει οτι αυτοι που πιστευουν οτι σαν το μέρος τους δεν εχει δεν εχουν βγει και πολυ ή και καθολου εξω απο αυτο....

Νταξει εχει υπεροχες παραλιες στη Σιθωνια αλλα εχει και κοσμο στριμωγμενο,τουριστες απο ανατολικες χωρες που πετανε τα σκουπιδια τους στην αμμο,τσιγγανους,λεωφορεια με ΚΑΠΗ,θειες που ουρλιαζουν μεσα στ αυτι σου το Μιχαλακη να βγει να φαει το ροδακινο, κάγκουρους ,και ολα αυτα τα ειδα σε ενα μονο απογευμα στο λατρεμενο μου Καρυδι στη Βουρβουρου και εχω να παω 4 χρόνια Χαλκιδικη. Σε εξισου υπεροχες παραλιες στα νησιά μας δεν εχω δει τετοια κατασταση ποτέ και εχω γυρισει καμια 30ρια νησιά...
 
Last edited:

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
437
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
εδώ άκουσα μια που την πήγε ο άνδρας τς στη Φλωρεντία, και σοβαρότατη δήλωσε: "εμ, και τι με πήγε, η πόλη είναι ίδια Πολύγυρος......................................................................"
τι να πούμε τότε για παραλίες
Α αααααααα...να σαι καλά μ εκανες και γελασα...μου θυμισες ενα συγγενη μου Ποντιο που πηγε στη Ρωμη και γυρισε και μας ειπε "Ρώμη και Ρώμη...τι βρισκετε και πατε....ολο κατι παλια σπιτια ειχε και βρυσες...ελα ασον Κιλκίς να δεις εκει σπιταρώνες και συντριβανια που εχομεν ολα χρυσά γειά...."

Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη αλλά ορισμένες παραλίες της Σιθωνίας είναι απ' τις ωραιότερες της Ελλάδας.
Μα αυτο ακριβως λεω κι εγω. ΑΠΟ τις ωραιοτερες ναι. Οχι ομως και ΤΙΣ μοναδικες ωραιες και μαλιστα στον κοσμο....
 
Last edited by a moderator:

veronikos

Member
Μηνύματα
42
Likes
55
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει....

Όλα τα άλλα απλά συμπληρώνουν τους χάρτες....;)

ΥΓ Είναι βέβαια προφανές ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να καταλάβει την παραπάνω έκφραση...:D
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
437
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει....

Όλα τα άλλα απλά συμπληρώνουν τους χάρτες....;)

ΥΓ Είναι βέβαια προφανές ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να καταλάβει την παραπάνω έκφραση...:D
Δεν μας την εξηγεις κι εμας που την καταλαβαινουμε "λαθος"?
 

veronikos

Member
Μηνύματα
42
Likes
55
H έκφραση αυτή, που τόσο έχει παρεξηγηθεί ακόμα και από τα ίδια τα πατριωτάκια μου (ναι καλά καταλάβατε, Σαλονικιός είμαι που μένω όμως Αττική) είναι πέρα για πέρα λάθος μεταφρασμένη.

Οι περισσότεροι (όπως και εσύ ΄πατριωτάκι μου) την μεταφράζεις μόνο ''ποιοτικά''.

Λάθος όμως.

Η έκφραση Σαν την Χαλκιδική δεν έχει είναι ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ αλλά και ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ!!! (για παραλίες μιλάμε έτσι???)

Πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ όσες στην Χαλκιδική. Και ασφαλώς μετράει και η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ (για τους Θεσσαλονικείς) που την κάνει τόσο ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ!!!

Ασφαλώς αν κατάλαβες τι εννοώ θα κατάλαβες και την έκφραση. Αν δεν την κατάλαβες χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν δε θα μπώ σε διαδικασία αντιπαράθεσης .

Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή!!!

ύ.γ Θα μπορούσα να προσθέσω στον ορισμό της παραπάνω έκφρασης ''πουθενά τόσο ομόρφες παραλίες, τόσες πολλές και με τόσο αγενέστατους ντόπιους (αλλά μετά θα βρεθεί κανας Χαλκιδικιώτης και θα 'στραβώσει'' οπότε μένω εδώ!:D

Ελπίζω να σε κάλυψε η απάντηση μου!!!!

υ.γ 2 Αν μένεις Σαλόνικα , κάνε μια βουτιά και για μένα το Σ/Κ που μας έρχεται!!!
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
μαυρικιος
Πολλές αμμουδερές παραλίες η μία δίπλα στην άλλη, γαλαζοπράσινα και "ζεστά "νερά -όχι παγωμένα όπως στα νησιά , πεύκα που φτάνουν έως την θάλασσα, εναλλαγές τοπίων και χωριών, καλό φαγητό, ηρεμία όταν θέλεις αλλά και νταβαντούρι αν το επιζητείς και ΚΥΡΙΩΣ ... το ότι στα 30' λεπτά από το σπίτι σου στην πόλη μπορείς να είσαι σε τέλεια παραλία (Σάνη, Μπούσουλας) και το αργότερο σε 1 με 1.5 ώρα στις ωραιότερες παραλίες του δεύτερου ποδιού. Για όλα αυτά λοιπόν και για πολλά άλλα ...... ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!!
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Θεσσαλονικιά είμαι κι ακόμη δεν κατάλαβα γιατί λένε την έκφραση αυτή. Αλλά άλλο αυτό κι άλλο το αν έχει ωραία θάλασσα. Προσωπικά θα την έλεγα εν μέρει για όσα λέει ο Koker, με μόνη διαφωνία το Σάνη που αναφέρει το οποίο είναι μεν για διασκέδαση (ειδικά με τα συναυλιακά του) και τυπικές διακοπές αλλά, όχι, δεν έχει τέλεια θάλασσα. Καμιά σχέση μάλιστα. Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ νησιού και Χαλκιδικής, ναι, θα έλεγα "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" κι αυτό γιατί τα περισσότερα νησιά έχουν βαθιές θάλασσες με ρεύματα κλπ, δεν έχουν δηλαδή τους φιλικούς και ταυτόχρονα καθαρούς κόλπους της Χαλκιδικής. Δε μιλάω για όλα τα νησιά, το τονίζω, αλλά για τα περισσότερα.

Λοιπόν για'μένα "Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" γιατί 1. έχει πολλές αμμουδερές παραλίες και νερά, 2. τα νερά σε πολλές παραλίες (αρκεί να ξέρεις πού θα πας) είναι τέλεια, διάφανα-γαλάζια-λαχταριστά και ταυτόχρονα και ρηχά στην αρχή και πιο βαθιά πιο μέσα για όσους θέλουν βαθιά* και ειδικά αυτά τα νερά, ναι, τα συγκρίνω με αυτά των Μαλδίβων (κρίνοντας από τις φωτογραφίες). Ενδεικτικές παραλίες: Παλιούρι Ξενία από 1ο πόδι και Καβουρότρυπες και άπειρες άλλες στη Σιθωνία. Προσωπικά μόνο σε τέτοιες παραλίες πάω λόγω "ψυχικού τραύματος" που μου δημιουργήθηκε όταν πήγα στα 15 σε πεντακάθαρα νερά στην Κρήτη και ορκίστηκα ότι θα πήγαινα μόνο σε τέτοιες θάλασσες: καθαρές, διαυγείς, ρηχές , με άμμο, ρηχές, λαχταριστές. Οτιδήποτε άλλο δε μου κάνει αίσθηση και το λέω για να δείξω πόσο "αυστηρή" είμαι. Βάζω φωτο που τράβηξα με μέτρια μηχανή κιόλας και δεν είναι επεξεργασμένη που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος για τις εμπορικές φωτο (άρα πού ξέρουμε αν οι Μαλδίβες κλπ είναι τέλειες; Εκτός αν μας το πει κάποιος που πήγε)

Το πρόβλημα είναι αλλού. Ότι μαζεύτηκαν πολλοί τουρίστες και δυστυχώς παραλίες που κάποτε είχαν λίγο κόσμο ή και καθόλου πλέον έχουν έως και πολύ κόσμο. Για να μην πω για τις ξαπλώστρες και τα beach bar. Προσωπικά γι'αυτό το λόγο και μόνο θα απέρριπτα πλέον τη Χαλκιδική ή ακόμη και τη λατρεμένη Κρήτη (Μπάλος, Ελαφόνησος.......αχ). Πολλή ξαπλώστρα. Δύσκολοι οι καιροί για τους φυσιολάτρεις.
 

Attachments

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.073
Σε εξισου υπεροχες παραλιες στα νησιά μας δεν εχω δει τετοια κατασταση ποτέ και εχω γυρισει καμια 30ρια νησιά...
Συμφωνώ κι εγώ με τα περίπου 45 ελληνικά νησιά που έχω δει, αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι προφανώς την έκφραση την χρησιμοποιούν για την ποιότητα και την ποσότητα των παραλιών.
Προσωπικά τους επαίνους για τις παραλίες της Χαλκιδικής τους ακούω κυρίως από εμάς τους Αθηναίους πάντως που τις έχουμε μακριά.
 

Chris22

Member
Μηνύματα
64
Likes
110
Εχω παει μια φορα μονο Χαλκιδικη,οποτε δεν ειμαι και ο πιο αξιοπιστος παρατηρητης,και πραγματικα εχει καποιες εκπληκτικες παραλιες!Ομως ειναι πολυ κοντα στην Θεσσαλονικη και μαζευει και χιλιαδες τουριστες,οποτε αυτο καπου την χαλαει..Δεν το συζητω οτι ειναι υπεροχη επιλογη για σκ απο Θεσσαλονικη,αλλα για καποιον που θελει να κανει μια βδομαδα διακοπες καπου στην Ελλαδα νομιζω πως δεν ειναι οτι το καλυτερο..Δεν σου δινει αισθηση νησιου,μεγαλες αποστασεις,απιστευτη κινηση καποιες μερες κτλ..
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Διαλεγω οποια στιγμη θελετε την Turtle beach στα perhentian, μια στις Σευχελλες, 6-7 παραλιες στα Virgin Islands και μερικες αλλες στη Καραιβικη απεναντι στην ωραιοτερη ελληνικη, η οποια θα πηζει απο κοσμο και θα χεις αυτοκινητα παρκαρισμενα στην αμμο για φοντο.
Κοινως, χεθτε μας :D:p:haha:

Υ.Γ. Τις ελληνικες παραλιες τις λατρευω, αλλα παιδια, τις βιασαμε. Ασε που δε βλεπονται 11,5 μηνες το χρονο, μια ειναι χειμωνας, μια δε βλεπεις την αμμο απο πετσετες και ομπρελες.
Δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου για το βιασμό που αναφέρεις αλλά όταν συγκρίνουμε παραλίες, συγκρίνουμε τις παραλίες και όχι την εκάστοτε κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας. Άλλος μπορεί να γνώρισε την παραλία την δεκαετία του '80 που ήταν 3 και ο κούκος, άλλος την χαίρεται το πρωί στις 9 ή τον Μάιο που δεν έχει κόσμο ή άλλος πήζει στις 2 που είναι τίγκα κόσμο και αυτοκίνητο. Για αυτό και συγκρίνω πραγματικά την παραλία, την καθαρότητα των νερών, την μέση θερμοκρασία των νερών, το τοπίο που την περιβάλλει κτλ. Αν αφήσω να συνυπολογιστούν οι παράγοντες που αναφέρεις τότε φοβάμαι ότι θα μείνουν ελάχιστες στην Ελλάδα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.166
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom