Γενικά Αεροπορικά Ατυχήματα

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Αν εννοείς την εταιρία που όλοι ξέρουμε, έχω να καταγγείλω ότι οι αργυρώνητοι λακέδες των ιμπεριαλιστών, προσπαθούν με κάθε τρόπο να στραγγαλίσουν την λαϊκή εταιρία υπόδειγμα σπιλώνοντας με κάθε τρόπο την φήμη της... εις μάτην όμως, ο λαός γνωρίζει άριστα με ποιες εταιρίες πρέπει να πετάξει και η αύξηση του επιβατικού και εμπορικού έργου της λαϊκής εταιρίας είναι ηχηρό ράπισμα στις ανυπόστατες φήμες που αναίσχυντα διαδίδουν τα παπαγαλάκια της αντίδρασης...
Επιτέλους οργασμός, άντε γιατί είχαμε πιάσει αράχνες
ΥΓ Εγώ που πετάω με MS προτιμώ να μην το σκέφτομαι καν!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
1. Εγώ είμαι ζαβός και κυνηγάω τα χρέπια, για τους νορμάλ ανθρώπους μιλάω...

2. Αν εννοείς την εταιρία που όλοι ξέρουμε, έχω να καταγγείλω ότι οι αργυρώνητοι λακέδες των ιμπεριαλιστών, προσπαθούν με κάθε τρόπο να στραγγαλίσουν την λαϊκή εταιρία υπόδειγμα σπιλώνοντας με κάθε τρόπο την φήμη της... εις μάτην όμως, ο λαός γνωρίζει άριστα με ποιες εταιρίες πρέπει να πετάξει και η αύξηση του επιβατικού και εμπορικού έργου της λαϊκής εταιρίας είναι ηχηρό ράπισμα στις ανυπόστατες φήμες που αναίσχυντα διαδίδουν τα παπαγαλάκια της αντίδρασης...
1. Καλά, κι εγώ έχω πετάξει με banned εταιρίες (και όχι μια και δυό), και δε συμβουλεύω κανέναν άλλο να κάνει το ίδιο. Αλλά έτσι όπως το έγραψες...
2. Φυσικά και εννοώ (και) την εταιρία που όλοι ξέρουμε, και κάποιοι έχετε κάνει και avatar. Πετάω άλλωστε κι εγώ μαζί τους σε λίγες μέρες...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
@Traveller
Αφασία είσαι. Σε αφήνω ελεύθερο να πείσεις για το credibility ελέγχων που "ναι μεν αλλά" σε αυτές που επιχειρούν εντός με έδρα εκτός αλλά "πάντα χωρίς εξαιρέσεις" σε αυτές που έχουν έδρα εντός.

Βοήθα και τον 13 στα τα περί κλιματικής αλλαγής.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Το ζήτημα με τρομάζει η ryan που κάνει ανεφοδιασμο την ωρα που ο κόσμος ανεβαινει στο αεροσκαφος για να γλυτώσει χρόνο (και χρήμα)
2.γενικα αποφευγετε την ενημερωση απο ''ειδικους''...
1. Ποια Ραιαν?ολες οι εταιρειες το κανουν. Πιστοποιημενη διαδικασια που αφορα το αεροδρομιο.
2.την αποφευγουμε.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
@Traveller
Αφασία είσαι. Σε αφήνω ελεύθερο να πείσεις για το credibility ελέγχων που "ναι μεν αλλά" σε αυτές που επιχειρούν εντός με έδρα εκτός αλλά "πάντα χωρίς εξαιρέσεις" σε αυτές που έχουν έδρα εντός.

Βοήθα και τον 13 στα τα περί κλιματικής αλλαγής.
Όταν η εξυπνάδα καταντά σαχλαμάρα... εσύ κι ένας άλλος φίλος, νομίζοντας ότι θα με αποστομώσετε τρομάρα σας, προσπαθήσατε, ανατρέχοντας σε προηγούμενα ποστ μου, να βγάλετε την άποψη μου για το θέμα της MS ανακόλουθη... για την τάξη και για την ορθή πληροφόρηση των συμφορμιτών, επανήλθα στο θέμα και εξήγησα όσο καλύτερα μπορούσα, την περίπτωση της MS, αναφέροντας αναλυτικότατα τις πληροφορίες που έχω για το θέμα καθώς και τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ μου λόγους που την θεωρώ αναξιόπιστη...

Τα ρέστα λοιπόν με τους χαρακτηρισμούς και τις εξυπνακίστικες δηλώσεις τι διάολο τα θέλεις? Αν δέχεσαι την γνώμη μου καλώς, αν όχι νομίζεις ότι θα βάλω την γάτα μου να κλαίει? Σοβαρέψου...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
...αναφέροντας αναλυτικότατα τις πληροφορίες που έχω για το θέμα καθώς και τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ μου λόγους που την θεωρώ αναξιόπιστη...
Σοφός άγνωστος said:
τα συμπεράσματά μας λοιπόν είναι ότι ο κάθε άσχετος μπορεί να λέει ανεύθυνα ότι παπαριά θέλει και ο κάθε ανόητος να την αναπαράγει χωρίς να σκέφτεται τι γράφει...
Συμφωνώ και στα δύο και σε χαιρετώ γιατί όταν αρχίζεις τον λίβελο σε βαριέμαι.
Καλό είναι αν θέλεις να μην στην πέφτουν άλλοι, να μην στολίζεις κι εσύ.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Βγήκε ένας αναλυτης νωρίτερα σε ενα δελτίο ειδήσεων (νομίζω Μεγκα) και αν κατάλαβα καλα την προηγούμενη 10ετια ο Μ.Ο. Ατυχημάτων σε επιβατικά αεροσκάφη ήταν κάπου 25 το έτος και πλέον ειναι κάπου 100 το χρόνο... Δηλαδή πέφτει ενα κάθε 3-4 μερες!!!!
Κοίτα την αύξηση της αεροπορικής κίνησης τα τελευταία 10 χρόνια για να πάρεις μια ιδέα για τι νούμερα πτήσεων μιλάμε.
http://data.worldbank.org/indicator/IS.AIR.DPRT/countries?display=graph
Πχ το 2012 έγιναν πάνω από 30,000,000 πτήσεις και είχαμε συνολικά μόλις 119 ατυχήματα.

Επίσης απ' το παρακάτω link, η πιθανότητα να πεθάνεις σε ένα αεροπορικό είναι μία στα 29,4 εκατομμύρια δηλαδή μπορείς να πετάς κάθε μέρα για τα επόμενα 80,000 χρόνια και να επιζήσεις.
http://www.statisticbrain.com/airplane-crash-statistics/

Αν δε σε πείθουν οι αναλύσεις των παραπάνω ειδικών, κοίτα τις αναλύσεις των αυτοκινητιστικών και άλλων ατυχημάτων για να καταλάβεις πόσες τάξεις μεγέθους ασφαλέστερο είναι το αεροπλάνο.
 
Last edited:

G13_on_Tour

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
Φίλε G13 μην μπερδευεις την προβλεπόμενη επιθεώρηση με την επισκευή βλαβών - το ν'αλλαξεις πχ ενα φιλτρο στις 5-6 ώρες αντι στις 10 που θελει ο κατασκευαστής (άρα στις 12 ωρες θα εχεις αλλαξει δυο φίλτρα,αρα κοστος *2) δεν ειναι και κανα κατόρθωμα σε επιπεδο ασφαλειας πτησεων...Μόνο καποιοι από το τμημα προμηθειών επωφελούνται και καποιοι που βρίσκονται στη μέση απο την διαδικασια αυτη - σε καποιες κρατικές εταιριες ίσως να συνεβαινε παλιότερα - στα προτοκολλα συντηρησης όμως δεν εχει αλλάξει κάτι.

Το ζήτημα ειναι στις βλάβες και στα εκτός αεροσκαφους πχ. περισσότερο με τρομάζει η ryan που κάνει ανεφοδιασμο την ωρα που ο κόσμος ανεβαινει στο αεροσκαφος για να γλυτώσει χρόνο (και χρήμα) παρά το οτι μπορει ενα φίλτρο ή μια βαλβίδα ν'αντικατασταθηκε 2-3 ωρες πανω απο το προβλεπόμενο (λέμε τώρα).

Ο μεσος ορος των ατυχηματων την τρεχουσα δεκαετια (χωρίς το 2014) ηταν 29 και θυματων 658.Το 100 μάλλον προεκυψε απο την προσθεση περιστατικων τυπου 'εσκασε λαστιχο στην τροχοδρομηση κτλ.', γενικα αποφευγετε την ενημερωση απο ''ειδικους'' που εχουν παρει σβάρνα τα καναλια και λοιπους δημοσιοκάφρους.

Η χειρότερη χρονια ηταν το 2005 με 1.050 νεκρους,εχουν περασει δλδ και χειρότερα απλα τα τελευταια ατυχηματα ηταν ιδιαιτερως ηχυρα...Μενουν ακομα 5 μηνες,μακαρι να μην υπαρξει άλλο περιστατικο και να μεινουν εδω τ'ασχημα.
Θα απαντήσω μονο σε εσένα γιατι κανεις σοβαρό διάλογο και δεν βρίζεις χωρίς λόγο.

1. Ο άνθρωπος στην τηλεόραση είπε οτι φέτος έχουμε φτάσει ήδη τα 50 ατυχήματα μέσα στο 2014
2. Δεν ξέρω τι μετράει και πως το μετράει, οι "ειδικοί" του φόρουμ ας αποφανθούν.
3. Δεν εμπιστεύομαι ¨τηλέ- ειδικούς¨ Εχω δικιά μου άποψη είτε σωστή είτε λάθος
4. Δεν ανέχομαι όμως απο κανένα να με βρίζει και να προσπαθεί με τον τσαμπουκά να μου επιβάλει την γνώμη του.
5. Οποίος δεν συμφωνεί με τα στοιχεία που είπε ο αλλος στη τηλεόραση, ας τα χωςει στον "ειδικό" κι όχι σε μένα που απλα το μετέφερα για να σχολιαστεί κι όχι για να γίνουν προσωπικές επιθέσεις
6. Τελικά δεν είμαι ο μόνος που βασίζομαι σε γνώμες φίλων... χεχε!:rolleyes-80:
7. Κάποιοι έσπευσαν να με κοροϊδέψουν και για την κλιματική αλλαγή... Δεν πειράζει η έλλειψη παιδείας ειναι γενικότερη... Ίσως να εχει πέσει jet lag στο φόρουμ... Για δείτε πως η φύση μπορεί να επηρεάσει όλα τα μηχανήματα http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=317527&catid=7
Λέτε να τρολάρει και η NASA??

Πάντως επειδή θα ήθελα ακομα ενα στατιστικό καλο θα ήταν να μας πει κάποιος πόσους νεκρούς έχουμε απο αυτοκίνητα κάθε μέρα αλλα με βάση ποσά εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους της Ευρώπης το ενα κολλητά δίπλα στο άλλο και πόσες ώρες οδήγησης συμπληρώνουν... Γιατι σίγουρα αθροιστικά ειναι πολλαπλάσια απο τις ώρες πτήσεις και των αριθμό πτήσεων και φυσικά κανένα αεροπλάνο δεν πετάει στα 5 μέτρα απο το άλλο με κίνδυνο να παςει επάνω του... Καλα τα στατιστικά αλλα επειδή κάτι κάναμε απο στατιστική παλιότερα, μπορούν άνετα να μαγειρευτούν για να μας επιβεβαιώσουν αυτό που θελουμε να αποδείξουμε. Σορυ που λέω και παλι τη γνώμη μου!! Συγχωρεστε με! :innocent:

Υγ κι επειδή εγω δεν το παίζω ξερολας.. Ποια εταιρεία ειναι η ms??
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Το νήμα καθαρίστηκε από άσχετα και εκτός θέματος μηνύματα.
Παρακαλώ συνεχίστε εντός...
Μηνύματα άσχετου περιεχομένου θα διαγράφονται.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
To 2012 στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι σε αυτοκινητιστικά (984) απ' ότι σε όλο των κόσμο των 7 δις από αεροπορικά (794). Προφανώς οι τρομολάγνοι των πτήσεων δε δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για τους 3 κατά μέσο όρο ανθρώπους που πεθαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα σε αυτοκινητιστικά.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Υγ κι επειδή εγω δεν το παίζω ξερολας.. Ποια εταιρεία ειναι η ms??
Egyptair.

Επειδή αυτήν την καραμέλα με τα στατιστικά την ακούω πολύ συχνά, θα σας βάλω λίγη εργασιοθεραπεία.
Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως αποφεύγω φανατικά την οδήγηση ενώ θα έμπαινα άνετα σε αεροπλάνο της Turkish (που για διάφορους λόγους προσωπικά δεν την θεωρώ ασφαλή και την αποφεύγω). Αυτό για να δείξω πως η πτήση (για εμένα) είναι πολύ ασφαλής, ειδικότερα όταν στην Ελλάδα σκοτώνονται στις εθνικές σαν τα κουνούπια.

Στατιστικές αναζητήσεις νο1
Δεν μπορείς να προσθέτεις ανόμοιες μάζες για να συλλέξεις συνολικά στατιστικά. Στην περίπτωση που συζητάμε, χρειάζεσαι οπωσδήποτε δεσμευμένες πιθανότητες για να πεις μια κάποια αλήθεια. Είναι ηλίθιο να λέμε "100 ατυχήματα τον χρόνο" γιατί το στατιστικό δείγμα μας είναι ανομοιόμορφο.
Δεν είναι ίδια η εταιρία της χώρας ούγκα μπούκα με την εταιρεία της Ευρώπης. Εάν θέλεις να συμπεριλάβεις και τις δύο εταιρείες στην στατιστική σου ανάλυση, πρέπει να μιλήσεις για ΠΟΣΟΣΤΟ ατυχημάτων και όχι για απόλυτο αριθμό.
Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν τα δείγματά μας, έστω σε "Εντός ΕΕ" και "Εκτός ΕΕ" που σωστότατα λέει ο ακατανόμαστος.

Στατιστικές αναζητήσεις νο2
Το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο ανά χιλιόμετρα απόστασης.
Πόσο σωστό όμως είναι να συγκρίνουμε έτσι όλα τα μέσα;
Ποιές είναι οι επικίνδυνες φάσεις για κάθε μέσο ;
Μήπως πρέπει να πούμε και για την θέση του αεροπλάνο στα στατιστικά "ανά ταξίδι" ;

Τέλος, επειδή εγώ σας θεωρώ αρκετά έξυπνους (ακόμα κι αν διαφωνείτε μαζί μου), σας δίνω 2 κείμενα να διαβάσετε για να αποφασίσετε εσείς τί θέλετε να πιστεύετε.
http://www.planecrashinfo.com/cause.htm
http://www.boeing.com/news/techissues/pdf/statsum.pdf
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Ποιος μίλησε για στατιστική και για δεσμευμένες πιθανότητες; Eδώ κάνουμε αριθμητική του δημοτικού. 984 πέθαναν στην Ελλάδα το '12 στο αυτοκίνητό τους και 794 πέθαναν στον κόσμο σε αεροπορικό. Ακόμα και αν για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρείς ότι το αεροπλάνο δεν είναι ασφαλές, το αριθμητικό (και όχι στατιστικό) αποτέλεσμα είναι ότι το '12 πέθαναν λιγότεροι άνθρωποι σε αεροπορικά στον κόσμο απ' ό,τι πέθαναν σε αυτοκινητιστικά στην Ελλάδα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom