Γερμανία Ταξίδια στη Γερμανία

Honey bee

Member
Μηνύματα
28
Likes
39
Γεια σας,
είμαι καινούρια σε αυτό το φόρουμ κι η αγάπη μου για τα ταξίδια με προκάλεσε να γραφτώ στο φόρουμ.Στο θέμα μας όμως.Είμαι φοιτήτρια και με το καλό από Μάρτιο θα βρεθώ με Erasmus στην Κολωνία της Γερμανίας. Ο ενθουσιασμός μου δεν κρύβεται κι από τώρα ανυπομονώ γι αυτήν την εμπειρία.'Εχω σκοπό να γυρίσω σε αρκετά μέρη της χώρας, Το ξέρω ότι είναι νωρίς κι όλα θα τα βρω στην πορεία αλλά τώρα που έχω χρόνο για ψάξιμο θα ήθελα τις γνώμες σας.
1) Τι εκδρομές θα μπορούσα να κάνω σε κοντινούς αλλά και πιο μακρινούς προορισμούς από την Κολωνία ??
Ποιες γερμανικές πόλεις αξίζουν για την ομορφιά τους??
2) Η Κολωνία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με Ολλανδία και Βέλγιο.Πως μπορώ να πάω σε αυτές τις δύο χώρες και τι ενδείκνυται να επισκεφτώ??
3) Ποια αεροπορική είναι η πιο οικονομική ??

'Οτι άλλο γνωρίζετε θα σας είμαι ευγνώμων αν μου το πείτε
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βορεια Αμερικη
Από τη στιγμή που θα είσαι για αρκετό διάστημα Γερμανία θα μπορούσες να πας Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Φρανκφούρτη και λογικά θα πας και σε όλες τις πόλεις της Βεστφαλιας που είναι σε απόσταση μισής ώρας η μία από την άλλη. Μπορείς να πας και Χαϊδελβέργη που κάποιοι την θεωρούν την πιο όμορφη γερμανική πόλη (εγώ οχι) . Βέλγιο εγώ έχω πάει Μπριζ και Βρυξέλλες, αλλοι συμφορουμιτες λένε και για τη Γάνδη ότι είναι πολύ ωραία. Την Ολλανδία μπορείς να γυρίσεις όλη, μικρή είναι (το ίδιο και το Βέλγιο). Στο αεροδρόμιο της Κολωνίας έχει βάση η germanwings που είναι loco και πετάει για διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη, για Ελλάδα πετάει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος. Εισιτήρια κάποιες φορές έχει και μέσω Φρανκφούρτης που συνεχίζεις με τρένο για Κολωνία σχετικά οικονομικά.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Εγώ νομίζω τη Φρανκφούρτη θα την άφηνα απέξω - όχι ότι δεν είναι όμορφη, αλλά δεν έχει τη μοναδικότητα των άλλων πόλεων που αναφέρθηκαν. Eίχα πάει στη διεθνή έκθεση βιβλίου γεμάτη προσδοκίες, αλλά κι αυτή με απογοήτευσε, οπότε γενικά τη Φρανκφούρτη δεν τη θεωρώ must. Επίσης ίσως να άφηνα απέξω το Μόναχο, που ωραίο μεν, αλλά πέφτει λίγο μακριά και μπορεί να γίνει αργότερα θεματικό ταξίδι μόνο του (Άλπεις) μαζί με Αυστρία κλπ., όπως έχουν κάνει πολλοί συμφορουμίτες. Σαν Ημιμοναχέζα, θα έλεγα μάλιστα ότι έτσι αναδεικνύεται καλύτερα το Μόναχο, αν το δει δηλαδή κανείς στο context της Βαυαρίας με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Επίσης θα πρότεινα αν βγαίνει Λειψία-Δρέσδη.

Τώρα στο κρατίδιό σου, απαραίτητη η επίσκεψη στη Βόννη, ακόμη καλύτερα με το ποδήλατο από Κολωνία κατά μήκος του Ρήνου. Εμένα μου αρέσει και το Düsseldorf, αν και δεν έχω βρει πολλούς να συμφωνούν.

Καλά να περάσεις!
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βορεια Αμερικη
Κι εμένα μου άρεσε το Düsseldorf, είχα πάει άνοιξη, είχε ανοίξει ο καιρός και είχε πολύ κόσμο. Σαν να μην ήταν Γερμανία μου φάνηκε :cool:
 

Honey bee

Member
Μηνύματα
28
Likes
39
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις! Το να πάω ξανά εξωτερικό είναι λιγάκι δύσκολο τουλάχιστον στην παρούσα φάση, οπότε θέλω να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο.Οι τιμές των τρένων και των λεωφορείων για υπεραστικές αποστάσεις σε τι τιμές κυμαίνονται??
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
1. Το αεροδρόμιο της Κολωνίας έχει φήμη για τα φτηνότερα αεροπορικά στη Γερμανία (κυρίως για προορισμούς εκτός Ευρώπης, αλλά ενίοτε και για εντός). Το Κολωνία - Φρανκφούρτη - <κάπου στον κόσμο> και πίσω είναι γενικά φτηνότερο από το Φρανκφούρνη - <ίδιο μέρος> και πίσω (μιλάμε πάντα για τις προσφορές, όταν βγαίνουν, όχι σε ένα τυχαίο search).
2. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κολωνίας είναι "hub" για γρήγορα τρένα που πάνε σε όλη την Ευρώπη, και εκτός από τα Γερμανικά τρένα φιλοξενεί και Thalys, TGV, και κάποια στιγμή και Eurostar. Αν κλείσεις εισιτήρια αρκετά νωρίς (= 3 μήνες πριν) μπορείς να πας σχετικά φτηνά σε Αμστερνταμ, Βρυξέλλες, Παρίσι ή και σε όλη τη Γερμανία. Πιο "κοντά", θα σου κοστίσει λιγάκι.
3. Λιγότερο από ώρα, ακόμα και με το αργό τρένο, προς τα δυτικά, είναι το "τρίγωνο" Aachen (Γερμανία) - Maastricht (Ολλανδία) - Liege (Βέλγιο). Είναι ενδιαφέροντες προορισμοί και οι 3 (το Aachen, για παράδειγμα, ήταν η έδρα της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου). Μεταξύ τους πας με άπειρους τρόπους (π.χ. με αστικό λεωφορείο).
4. Μια από τις ωραιότερες διαδρομές στη Γερμανία, είναι η κοιλάδα του Ρήνου από το Mainz ως το Koblenz, σχετικά κοντά στη βάση σου, όπως και η κοιλάδα του Mosele από το Trier ως το Koblenz. Επίσης κοντά σου είναι το θέρετρο Maria Laach, τα όμορφα χωριουδάκια στην κοιλάδα του Aar, τα δυο παλάτια στο Bruhl, κ.α.
 

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ονειρεμένο Ταξίδι
αλασκα και σκανδιναβια
καλημερα σας θα ταξιδεψουμε στην γερμανια στο lubben (spreewald) απο 24 δεκεμβριου εως 4 ιανουαριου . θα εχουμε και τα παιδια μας μαζι 6,5 και 3,5 χρονων. θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει τι να επισκεφτουμε..( εκτος απο λειψια, δρεσδη και βερολινο γιατι εκει ξερω θα παμε και εκτος απο μουσεια). εχω ψαξει αλλα δεν βρισκω κατι ιδιαιτερο . θα παμε στο tropical island σιγουρα αλλα επειδη στο lubben δεν εχει και πολλα ελεγα να πηγαιναμε σχετικα κοντινες αποστασεις να δουμε ομορφα τοπια , κατι διαφορετικο απο μια μεγαλουπολη οπως το βερολινο για παραδειγμα. ευχαριστω....
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βορεια Αμερικη
Λειψια δεν λέει πολλά πράγματα, μέτρια. Βερολίνο δεν το βγάζεις σε μια μέρα και χωρίς να πας σε μουσεία. Τώρα από αλλά μέρη έχω ακούσει ότι Wittenberg αξίζει. Επίσης σκεφτείτε την πιθανότητα να πάτε Τσεχία. Πάντως μην κάνετε πολλά σχέδια γτ ο καιρός μπορεί σας τα χαλάσει. Χιονοπτωση και νύχτα από τις 4 το μεσημέρι και δύο μικρά παιδιά μαζί είναι δύσκολος συνδυασμός για πολλές εκδρομές
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Η ιδια η περιοχη του Spreewald ειναι πολυ γραφικη,τωρα βεβαια οπως πολυ σωστα τονιστηκε ο καιρος παιζει σπουδαιο ρολο.Τα κριτηρια βεβαια ειναι υποκειμενικα,εμενα πχ. η Λειψια μου αρεσε πολυ,ισως να μην ειναι τοσο εντυπωσιακη οσο η Δρεσδη,αλλα μου φανηκε πολυ ζωντανη κι ενδιαφερουσα πολη.Το Ποτσδαμ σιγουρα αξιζει και κοντα σας ειναι η γραφικοτατη πολη Meissen και το εντυπωσιακο καστρο Moritzburg.Aλλες εναλλακτικες το ομορφο Bautzen αλλα και η Pirna λιγα χλμ μετα τη Δρεσδη.
 

ελεν30

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας και απο μενα!!!!Καλως σς βρηκα!!!Λοιπον εγω ειμαι ολιγον αρχαρια στα ταξιδια και συγκεκριμενα ξωτερικου.Μου αρσουν τα ταξιδια,θελω να γνωρισω καινουργιεσ χωρεσ κ πολεις απλα δεν ειναι παντα ευκολο.Φετος λοιπον τα χριστουγεννα(περιοδο περιπου χριστουγεννων) μου δινεται η ευκαιρια να παω το γιο μου Γερμανια(heidelberg) να δει τον μπαμπα του για μια εβδομαδα περιπου.Ετσι λεω κ εγω να κανω ενα tour εκει κοντα μονη μου.Ειναι προφανες λοιπον να μην ξερω που να πρωτοπαω,τι να δω,που να μεινω.....Αν λοιπον μπορει καποιος να βοηθησει για το πως λιγο να οργανωθω,μην παω και ειμαι στα χαμενα....θα ηταν πραγματικα ωραια κινηση!!!!!!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Καλώς ήρθες,
Για αρχή μπορείς να κοιτάξεις αυτά τα θέματα και τις ιστορίες που έχουν να κάνουν με περιοχές γύρω από την Heidelberg:
http://www.travelstories.gr/community/search/1250042/?q=heidelberg&t=post&o=date&g=1
Θα κινηθείς με ΜΜΜ ή θα νοικιάσεις αυτοκίνητο; Τι θα σε ενδιέφερε να δεις;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom