Ιταλία Καλοκαιρινό τετραήμερο στη Ρωμη

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Γεια σας παιδιά,
Γύρισα χθες απο Ρωμη όπου περασαμε με τον άντρα μου ένα καταπληκτικό τετραήμερο. Μου φάνηκαν πολυ χρήσιμα τα τιπς άλλων μελών του φόρουμ και θα προσπαθήσω να σας πω κι εγω ένα συντομία την ταξιδιωτική μας ιστορία.
Το ταξιδι έγινε 22-27 Ιουλίου. Πετάξαμε στο πήγαινε με Vueling και γυρίσαμε με Aegean. Η Vueling είχε 1.30 ώρα καθυστέρηση κι απο το αεροδρόμιο μου είπαν οτι αυτο ειναι το σύνηθες. Δεν θα με ενοχλούσε τόσο αν η πτήση ηταν μέρα. Όμως η πτήση μας ηταν 11.30 το βράδυ και τελικά φύγαμε γύρω στις 1.
Παραμονή: μείναμε σε ένα γλυκιτατο bed and breakfast στην κΑρδια της πόλης 10 λεπτά απο τον σταθμο barberini στη Via Veneto. Το συνιστο ανεπιφύλακτα, λέγεται Residenza Roma Centro http://www.residenzaromacentro.com/en/default.html
Καθαρό, κεντρικό, ήσυχο, σε πολυ ασφαλή περιοχή, δίπλα απο αμερικανική πρεσβεία, με πολυ καλό πρωινό, ευγενικό προσωπικό και πολυ όμορφα διακοσμημένα δωμάτια. Για 5 βραδυα πληρώσαμε 550 ευρώ μαζι με το δημοτικό φόρο.
Μετακινήσεις: βγάλαμε τη roma pass, πήραμε μετρό- ηταν πάντα πηγμένα- λεωφορεία- καλύτερα κι απο μετρό και βλέπεις κι έξω- και ταξί, ακριβό αλλά κάποιες φορές ήμασταν κουρασμένοι και μια φορά έβρεχε.
Θα σας γράψω σε επόμενα πόστς αναλυτικά για το που πήγαμε και τι κάναμε.
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Ημέρα 1η: αν και κοιμηθήκαμε γύρω στις 3.30 το προηγούμενο βράδυ λόγω καθυστερημένος άφιξης του αεροσκάφους 10 το πρωί ήμασταν στο πόδι. Το πρωινό του bed and breakfast ηταν εξαιρετικό και κατα στρώσαμε το πλάνο της μέρας: αρχαία Ρωμη. Ξεκινήσαμε με τα πόδια απο το ξενοδοχείο για Κολοσσαιο, νομίζω οτι με κανονικό περπάτημα ειναι γύρω στο μισάωρο, αλλά εμείς κάναμε στάσεις σε διάφορα μέρη που περναγαμε και μας πήρε καμια ωρα σίγουρα. Ακολούθησα τη συμβουλή μελών του φόρουμ και μπαίναμε σε διάφορες εκκλησίες και ηταν όλες τους πραγματικά διαμαντακια. Γενικά αυτο ειναι ένα απο τα στοιχεία που μου άρεσε στην Ρωμη, οι εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η πόλη. Λίγο πριν το Κολοσσαιο αγοράσαμε τη roma pass για 3 μέρες και κάναμε χρήση του πρώτου δωρεάν μουσείου, δηλαδή το σύμπλεγμα Κολοσσαιο Φόρουμ Παλατινο. Πραγματικά οι ουρές ατέλειωτες στο Κολοσσαιο, εμείς όμως λόγω κάρτας περασαμε απο άλλη σειρά. Πολύτιμος οδηγός στο ταξιδι ηταν 2 οδηγοί που αγόρασα, ο ένας του lonely planet και ο άλλος πιο αρχαιολογικός
http://www.amazon.co.uk/Lonely-Plan...F8&qid=1406585687&sr=8-7&keywords=Rome+travel
http://www.amazon.co.uk/The-Compani...F8&qid=1406585819&sr=8-10&keywords=Rome+guide
Μου άρεσε που στην πόλη είχε παντού βρύσες και μπορούσες να γεμίσεις το μπουκαλάκι σου με κρύο νερό.
Είδαμε το Κολοσσαιο, μετα περασαμε στο Παλατινο (αν έχετε προνοήσει μπορείτε να έχετε μαζι σας σάντουιτς και να τα φάτε στον καταπράσινο αυτο λόφο, δεν σας ενοχλεί κανένας) και αφήσαμε τελευταίο το φόρουμ. Στη συνέχεια ανέβηκα με στο λόφο του Καπιτωλιου για τη θέα και αποφασίσαμε να μπούμε στα μουσεία του Καπιτωλιου και να κάνουμε χρήση του δεύτερου δωρεάν εισιτηρίου της roma pass. Το μουσειο εξαιρετικό, επισης εξαιρετικό το καφέ στην ταράτσα του με φοβερή θέα της πόλης. Κι εκεί ήπιαμε τον πρώτο καπουτσινο του ταξιδιού και φάγαμε το πρώτο μας πανινι με προσούτο.το μουσειο το γυρίσαμε σε 2 περίπου ώρες και ήδη είχε παει η ωρα 8 και μετα απο τόση κουλτούρα μας είχε κόψει η πείνα. Κατεύθυνση μας το Eataly, ένα είδος μικρού μωλ που πουλάει όλες τις γεύσεις της Ιταλίας και εχει καμια δεκαριά εστιατόρια με όλες τις ιταλικές γεύσεις. Ο παράδεισος του γκουρμέ!!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα και για ψώνια (σαλάμια, τυρακια,φρέσκο ψωμί, ιταλικά σπαγγετι παντός χρώματος και είδους) και για φαγητο. Δοκιμάσαμε πορκετα, χοιρινό ψημένο με μυρωδικά λουκουμακι,και ταλιατα, μοσχάρι σε φέτες. Επισης το πρώτο μας τέλειο ιταλικό παγωτό και ένα μικρουλακι τιραμισού, τι ψυχή εχει τωρα αυτο; Σας παραθέτω και τη διεύθυνση για να το βρείτε εύκολα
http://www.eataly.it/blog/negozi-italia-roma/
Κι έτσι κουρασμένοι όπως ήμασταν και φορτωμένοι με ψώνια για τις επόμενες μέρες και για την Ελλάδα γυρίσαμε με το ταξακι. Η πρώτη μέρα πέρασε τέλεια!!!
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Ημέρα 2η: για σήμερα το πλάνο είχε πάρκο και μουσειο Borghese. Ακολουθώντας τα τιπς του φόρουμ έκλεισα 2 εισιτήρια τηλεφωνικά περίπου 2 βδομάδες πριν το ταξιδι. Οταν πήρα τηλ υπήρχαν εισιτήρια πολλα διαθεσιμα. Έδωσα το όνομα μου και μου δώσανε έναν κωδικό με τον οποίο και μπήκαμε. Το μουσειο κανά 20 λεπτό περπάτημα απο το χοτελ. Πήραμε το audioguide και ξεκινήσαμε την περιήγηση. Μην το χάσετε παιδιά, αν ηταν να πάω σε ένα μουσειο σε αυτο θα πήγαινα. Η βόλτα κρατάει 2 ώρες, μετα υποχρεωτικά πρεπει να φύγεις. Στη συνέχεια κάναμε τη βόλτα μας σε αυτο το καταπληκτικό πάρκο, όπου μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο, να κανεις πικ-νικ και βάρκα διαπλα στη λίμνη, μια ομορφιά!! Κατεβαίνοντας προς τα νότια του πάρκου συναντάς ένα μπαλκόνι με θέα τους τρούλους και τις κεραμιδοσκεπες της Ρώμης. Τα σκαλάκια σε κατεβάζουν στην piazza de popollo, με τις διδυμες εκκλησίες. Εκεί κάπου μας έκοψε η πείνα και αποφασίσαμε να φάμε Πιτςουλα, ιδανική η Pizza Re, φάγαμε πίτσα με προσούτο και μανιτάρια, τέλεια! Στη συνέχεια περπατησαμε λίγο ακόμη και γευτήκαμε το εκπληκτικό παγωτό fatamorgana και επιστρέψαμε στην piazza del popollo για να δούμε τη μεγάλη εκκλησία που άνοιγε γύρω στις 5.. Η συνεχείς είχε καφέ και κρέμ μπρουλε στο hotel de Russie, πάνω στην πλατεία με έναν παραδεισένιο κήπο. Ο ακριβότερος μέχρι τωρα καφές 8.50 ευρώ και 14 ευρώ η κρέμ μπρουλε, που δεν άξιζε. Η συνέχεια είχε περπάτημα στα ισπανικά σκαλια, στην πιάτσα ναβονα και στη φοντάν αντί τρεβι, η οποία ηταν με σκαλωσιές.Εκει ακριβώς βρίσκεται ένας πολυ ωραίος φούρνος, προμηθευτηκαμεε 2 κομμάτια λαχταριστη πίτςα και καθησαμε κάπου να δούμε τον κόσμο που περνά. Η ωρα είχε παει σχεδόν 11 το βράδυ. Στο γυρισμο για το ξενοδοχειο καθησαμε και για ένα ποτάκι στη βία Βενετό και μετα πήγαμε χοτελ για νανακια!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.717
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom