Ryanair Οδηγός : E Check In από την Ryanair

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
0044 871 246 0002 – αγγλόφωνοι επιβάτες.Οι κλήσεις στοιχίζουν 0,10 £ ανά λεπτό, συν διεθνείς χρεώσεις κλήσης και επιπλέον τέλη δικτύου.
Οι τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν Δευ - Παρ, 09:00 - 18:00 ΩΚΕ, Σαβ 10:00 – 17:00 ΩΚΕ και Κυρ 11:00 – 17:00 ΩΚΕ.
Πιο σαφής δε θα μπορούσες να γίνεις! Έχεις μετρήσει πόσες φορές έχει απαντήσει το συγκεκριμένο ερώτημα σε φόρουμ;;:)
 

MARI@

Member
Μηνύματα
20
Likes
1
καλησπέρα παιδια χ8ες το απόγευμα εκανα check in και εκτυπωσα και το εισητηριο μου.σημερα μπαινω στο mail μου και βλεπω μηνυμα από την ryanair που λεει :Time to Check-In Online One or more of your party has not checked in
All customers are required to check-in online and print their boarding pass for each flight before arriving και τα στοιχεια της πτησης μου και αλλα που λεει ποτε πρεπει να κανεις check in και documents required και διαφορα αλλα τετοια!εγω μπαινω ξανα στο check in και δεν μου εβγαλε τπτ ότι λειπει κατι εκανα reprint και μου εβγαλε ξανα το εισητηριο μου κανονικα!τωρα τι συμβαινει???ας μου απαντησει καποιος γιατι το ταξιδι μου είναι αυριο
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.019
Likes
6.398
καλησπέρα παιδια χ8ες το απόγευμα εκανα check in και εκτυπωσα και το εισητηριο μου.σημερα μπαινω στο mail μου και βλεπω μηνυμα από την ryanair που λεει :Time to Check-In Online One or more of your party has not checked in
All customers are required to check-in online and print their boarding pass for each flight before arriving και τα στοιχεια της πτησης μου και αλλα που λεει ποτε πρεπει να κανεις check in και documents required και διαφορα αλλα τετοια!εγω μπαινω ξανα στο check in και δεν μου εβγαλε τπτ ότι λειπει κατι εκανα reprint και μου εβγαλε ξανα το εισητηριο μου κανονικα!τωρα τι συμβαινει???ας μου απαντησει καποιος γιατι το ταξιδι μου είναι αυριο
Αυτόματο μήνυμα από την εταιρεία ειναι, κανένα άγχος.
 

dimitrova

Member
Μηνύματα
29
Likes
7
να σας ρωτησω κατι παιδια! εκανα check-in και επανω στο boarding pass (για την ακριβεια στη μεση της σελιδας) εχει κατι διαφημισεις. μηπως εκανα κατι λαθος και πρεπει να το ξανακανω ....?:rolleyes-80:
 

bebes

Member
Μηνύματα
154
Likes
75
Επόμενο Ταξίδι
Σεβίλλη, Λισσαβόνα, Πόρτο
Ταξίδι-Όνειρο
Νοrd Kapp οδικως
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γίνεται να επιλέξετε θέση χωρίς χρέωση, εκμεταλλευόμενοι τις δωρεάν αναθέσεις θέσεων της Ryanair; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να έχετε επιμονή, ελάχιστη τύχη και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας.

Ανακαλύψαμε στο inFlight.gr ότι ο αλγόριθμος δωρεάν ανάθεσης θέσεων της Ryanair δεν είναι καθόλου «τυχαίος», γι' αυτό προσπαθήσαμε να τον αποκωδικοποιήσουμε. Δείτε με ποια σειρά μοιράζονται οι δωρεάν θέσεις:

  1. Η δωρεάν ανάθεση ξεκινάει με τις σειρές 18 και 15.
  2. Στη συνέχεια η Ryanair αναθέτει θέσεις από τη μέση της καμπίνας προς τα πίσω και τα μπροστά ταυτόχρονα, ακολουθώντας αυτή τη σειρά: 19, 14, 20, 12, 21, 11, κλπ. Όπου υπάρχουν οικογένειες και φίλοι, η Ryanair αναθέτει θέσεις στην αμέσως επόμενη σειρά που έχει ανάλογο αριθμό κενών θέσεων.
  3. Καθώς το αεροπλάνο κοντεύει να γεμίσει και όταν έχουν μείνει μόλις 10 κοινές θέσεις ελεύθερες, η Ryanair αναθέτει δωρεάν τις προνομιακές θέσεις που έχουν μείνει απούλητες, ξεκινώντας από την 5η σειρά.
  4. Ακουλουθούν οι κενές θέσεις στις σειρές 6 και 29.
http://www.inflight.gr/ryanair-πώς-να-επιλέξετε-τη-θέση-που-σας-αρέσ/
 

miss_quality

Member
Μηνύματα
38
Likes
1
Καλησπέρα,
θέλω να κλείσω με ryanair και η 3 επιβάτες έχουν κοινό ονοματεπώνυμο.πχ MARIA PAPADOPOULOU. Στο site λέει να γράψω και το ονομα πατρός στο πλαίσιο μαζί με το επώνυμο. Ξέρει κανεις πως ακριβώς να το γράψω? PAPADOPOULOU (κενό)GEORGIOS??
 

pigkis αααααα

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Όπως έγραψα κι στο άλλο τοπικ (http://www.travelstories.gr/%E1%E5%...%F2/36295-%F4%DC%E4%E5-%DD%F6%E7-ryanair.html), για το πως να αγοράσει κανείς εισιτήρια, τώρα θα σας γράψω πως να κάνετε το e-check in από την Ryanair.

Μια μικρή παράκληση, μιας κι δε έχω αγοράσει εισιτήριο για, να σας δείξω πως να κάνετε check in θα ανεβάσω screen shot από ένα πολωνικό φόρουμ (που δυστυχώς θα είναι στα πολωνικά γραμμένα), μέχρι να αγοράσω εγώ, κι θα σας δείξω πως να κάνετε check in.

e-check in μπορεί να κάνει κάποιος, 15 μέρες πριν το ταξίδι άλλα όχι αργότερα από 4 ώρες πριν την πτήση του. Αν κάποιος δε το κάνει αυτό, θα πληρώσει στο αεροδρόμιο πρόστιμο 60 ευρώ, για του εκδώσουν εκεί την κάρτα επιβίβασης του.

Βήμα πρώτο

Μπαίνουμε στην αγαπημένη μας σελίδα Cheap Flights - Book cheap flights to Europe with Ryanair
κι κλικάρουμε στην λέξη Manage your Booking (στο οποίο όπως μπορείτε να δείτε, εκτός του e-check in, έχει διάφορες ακόμα επιλογές όπως add bags, change flight κι ότι ακόμα θέλετε, δλδ αν θελήσετε μετά την αγορά του εισιτηρίου να βάλετε κι μια ακόμα αποσκευή στην κράτηση σας, μπαίνετε στο Manage your Booking, κι επιλέγετε αυτό που θέλετε), κι επιλέγουμε Online Check-In.

View attachment 52505

Βήμα Δεύτερο

Εδώ θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία της κράτησής μας. Έχουμε 2 επιλογές, ή να βάλουμε τον κωδικό της κράτησης μας (YOUR RESERVATION NUMBER: ...), το email μας κι το δρομολόγιο μας (Πχ Thessaloniki (SKG) - Girona (Barcelona) (GRO) ή αν δε θυμόμαστε των κωδικό κράτησης μας (είναι ένα ψηφίο με νούμερα κι γράμματα πχ CD81MD τότε μπορούμε να εισάγουμε την ημερομηνία αναχώρησης μας, email κι το δρομολόγιο μας, και πατάμε Online Check-In.

View attachment 52506


Βήμα Τρίτο

Άμα γράψατε σωστά τα στοιχεία σας, θα σας βγει η σελίδα, που θα γράψει διάφορα για το αν ξέρετε τους κανονισμούς μεταφορά υγρών, ότι κανείς δε σας βοηθάει στο πακετάρισμα της βαλίτσας (ξένος για σας), κι πατάμε τικ, σε όλα τα κουτάκια.

View attachment 52507


Βήμα Τέταρτο

Φτάνουμε στην πιο σημαντική σελίδα των εισιτηρίων, αυτή που πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας. Για αυτό σας παρακαλώ, να ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ κι να γράφετε τα στοιχεία σας ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ!

Θα μας εμφανιστούν τώρα μια σελίδα με όλα τα στοιχεία της πτήσης μας, όπως κι τα άτομα που είναι σε αυτό γραμμένα (πχ αν σε μια κράτηση έχουμε 2 άτομα μέσα, όπως στο παράδειγμα μετά, θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία κι των 2 ατόμων)

View attachment 52508

πατάμε τικ στο κουτάκι που γράφει το ονοματεπώνυμο του ατόμου που μας ενδιαφέρει κι μετά στο Birthday κι εισάγουμε την ημερομηνία γεννήσεως του, κι μετά στην θέση Nationality θα βάλουμε την χώρα αυτή, στην οποία έχει κάποιο διαβατήριο ή ταυτότητα, κι όχι από εκεί που γεννήθηκε.

Στο δεύτερο κουτάκι Type Of Document εφόσον στο κουτάκι Nationality βάλαμε χώρα της ΕΕ, και πετάμε σε χώρα της ΕΕ, θα μας εμφανίσει 2 επιλογές Passport & ID Card άλλα αν πχ το άτομο που πετάει μαζί μας έχει Nationality διαφορετική από χώρα της ΕΕ, η απλά πετάμε σε χώρα εκτός ΕΕ, τότε στην επιλογή θα εμφανιστεί μόνο η επιλογή Passport.

Number of Document προσθέτουμε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου μας. ΠΡΟΣΟΧΗ η ταυτότητα πρέπει να είναι καινούργια με λατινικούς χαρακτήρες κι να μη έχει το γράμμα Φ, στον αριθμό της Ταυτότητας.

Expire date Επιστρέφουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ. Για το διαβατήριο βάζουμε την ημερομηνία λήξεως του, όπως γράφει εκεί, για τις Ελληνικές Ταυτότητες βάζουμε 5 χρόνια μπροστά από τότε που πετάμε.

Ελέγχουμε, ξανά ελέγχουμε μα και ξανά ελέγχουμε τα στοιχεία μας, για μικρό λαθάκια (άνθρωποι είμαστε) και πατάμε Check In.

Τότε θα μας εμφανιστεί ξανά μια ανακοίνωση, πως μετά από το check in δε διορθώνονται τα λάθη, κι να ξανακοιτάξουμε για λάθη. Αν βρούμε κάποιο λάθος πατάμε cancel κι το διορθώνουμε, αλλιώς αν όλα είναι σωστά πατάμε ξανά check in

View attachment 52509

Βήμα Πέμπτο

Μόλις κάνουμε όλα αυτά, φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο, στην εκτύπωση του εισιτήριου.

View attachment 52510

καλό είναι να πατήσουμε Save As Pdf κι να το έχουμε στο δίσκο του υπολογιστή μας (πολλά μπορούν να συμβούν), και πατάμε print. Θα μας εμφανιστεί τότε αυτό

View attachment 52511

στο οποίο μπορούμε να εκτυπώσουμε κι σε ασπρόμαυρη σελίδα, κι εννοείτε θα πρέπει να το έχουμε μαζί μας στο αεροδρόμιο.

Εφόσον θα έχουμε παραδοτέα βαλίτσα, θα πάμε σε ένα Counter-Baggage Drop Of στο αεροδρόμιο, για να παραδώσουμε την βαλίτσα μας, δείχνοντας το boarding pass μας.

Ελπίζω να σας βοήθησα, και ελπίζω πως θα το διαβάσετε, προτού κάνετε ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί.
Καλησπέρα, έχω κάνει on line check-in και ενώ στο mail τα στοιχεία μου είναι σωστά (και όταν κάνω από την διαχείριση κράτησης προσπάθεια να αλλάξω όνομα μου εμφανίζει σωστά τα στοιχεία ) στη κάρτα επιβίβασης μου εμφανίζεται λάθος το όνομα. Τι να κάνω;;;;;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.717
Likes
14.806
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
τι εννοείς λάθος, ποιά η διαφορά ??
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.462
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom