Ταξιδιωτικά όνειρα απατηλά!

giannis4fot

Member
Μηνύματα
17
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο δυστυχώς
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Χαιρετίζω όλα τα μέλη του forum! Αν και έχω ξανά συστηθεί, θέλησα να ανοίξω ένα thread για να γράψω τα ταξιδιωτικά μου όνειρα, που νομίζω ταυτίζονται πάνω κάτω με όλους εδώ μέσα!

Από όταν ήμουν πιτσιρίκι, με μάγευε η ιδέα της εξερεύνησης κάποιων νέων τόπων, που βρίσκονταν πολύ μακριά από την Ελλάδα, στην οποία δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαι κολλημένος εδώ και 23 προς 24 έτη, χωρίς να έχω περάσει τα σύνορα ακόμα!

Τα όνειρα ξεκίνησαν όταν ξεκίνησε και η εφηβεία, με την Αυστραλία να είναι μια μεγάλη μου αγάπη. Από αγορές βιβλίων και dvd για εκείνη (και όχι μόνο για εκείνη), ώστε να την γνωρίσω, μέχρι και αναζητήσεις στο διαδίκτυο για πληροφορίες!

Όσο μεγάλωνα φυσικά, τα μέρη που λάτρευα εξ αποστάσεως και ήθελα να επισκεφτώ μια μέρα, συνεχώς αυξάνονταν. Η Ασία με μάγεψε για αρκετό διάστημα, αναζήτηση επί αναζήτησης, φωτογραφίες, βίντεο, από τις πανέμορφες χώρες της, αλλά και από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που μπορεί να έχουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά έχουν και την δική τους ομορφιά.

Φυσικά μετά από Αυστραλία και Ασία, κόλλησα και με την Αφρική. Για λίγο όμως με την συγκεκριμένη Ήπειρο, και γενικά άφησα στην άκρη αυτές τις τρεις και έπιασα όλη την υπόλοιπη Γη, χωρίς φυσικά να μην θέλω να τις επισκεφτώ όλες αν με αξιώσει ο Θεός μια μέρα.

Η Ευρώπη και όλη η Αμερική είναι οι Ήπειροι που έχω βάλει προτεραιότητα στο μυαλό μου, αν και όταν μπορέσω να ξεκινήσω ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Προς το παρών και λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, έχω συμβιβαστεί αλλά καθόλου δεν με χαλάει, στο γεγονός ότι θέλω να πάω σε ολόκληρη την Ελλάδα, γιατί όπως και πολλοί πιστεύουν, έτσι κι εγώ, η χώρα μας είναι μια από τις πιο όμορφες -αν όχι η πιο όμορφη- σε όλο τον κόσμο!

Πρώτα Ελλάδα λοιπόν, αλλά μεγάλα όνειρα Σκανδιναβία, υπόλοιπη Ευρώπη, Η.Π.Α. - Καναδάς και υπόλοιπη Αμερική!
 

MariechenDE

Member
Μηνύματα
25
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!
Χμμμ... Ωραίο θέμα!
Η δική μου τρέλα με τα ταξίδια ξεκίνησε από πολύ μικρή καθώς λόγω καταγωγής αλλά και λόγω του ότι είχα πολλούς συγγενείς σε διάφορα μέρη του κόσμου... Όταν οι συγγενείς μου ερχόταν στην Ελλάδα μου έφερναν σουβενίρ από τις πόλεις στις οποίες κατοικούσαν, μου έδειχναν φωτογραφίες και έτσι ξεκίνησα να μιλάω στην μαμά μου για το πόσο θα ήθελα να κατάφερνα μια μέρα να γυρίσω ολόκληρο τον κόσμο...
Αρχικά, μάζευα μόνη μου χρήματα από το χαρτζιλίκι των γονέων, από τους παππούδες σε ονομαστικές γιορτές και γενέθλια... Και μια μέρα, καθώς πίστευα πως είχα μαζέψει αρκετά ζήτησα από τους γονείς μου για δώρο γενεθλίων να μου κάνουν ένα ταξίδι... Στο εσωτερικό της Ελλάδας βέβαια... Έτσι επισκέφτηκα για πρώτη φορά την πρωτεύουσά μας!
Η ιδέα του ότι ήμουν 9 ώρες μακριά από το σπίτι μου με ενθουσίαζε! Η ιδέα του ότι θα έβλεπα καινούρια μέρη, θα δοκίμαζα καινούρια πράγματα...
Αφού μεγάλωσα αρκετά, άρχισα να ψάχνω με την βοήθεια του νετ και φυσικά του google earth διάφορες πόλεις και χώρες του εξωτερικού... Ήθη, έθιμα, αξιοθέατα, καθημερινή ζωή... Έτσι ξεκίνησα να είμαι λάτρης και των ξένων γλωσσών!
Το ενδιαφέρον μου κυρίως τράβηξαν οι βόρειες χώρες και οι γλώσσες τους!
Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στο Kiel της Γερμανίας στην αδερφή του μπαμπά μου η οποία ζούσε μόνιμα εκεί... Λάτρεψα την πόλη, τα φαγητά τους, τους ανθρώπους της...
Μίσο χρόνο αργότερα επισκέφτηκα την Ρώμη της Ιταλίας! Άλλη νοοτροπία!
Συνέχισα με αρκετές πόλεις της Γερμανίας αλλά και της Ισπανίας!
Εύχομαι μια μέρα να πετύχω το παιδικό μου όνειρο και να καταφέρω να γυρίσω αν όχι όλον τον κόσμο πολλά κομμάτια του!!!!!!!
*Το ταξίδι των ονείρων μου μέχρι πρόσφατα ηταν το Μόναχο! Και τελικά θα γίνει πραγματικότητα!
 

giannis4fot

Member
Μηνύματα
17
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο δυστυχώς
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Εξελίχθηκε πολύ ωραία η αγάπη σου για τα ταξίδια! Για μένα, πιο συγκεκριμένα μέρη που θα ήθελα να πάω, είναι το Ροβανιέμι στην Φινλανδία, το Μπόντο στην Νορβηγία και η Αλάσκα! Μάλλον επειδή είμαστε μια ζεστή χώρα, μου λείπουν τα χιόνια!
 

MariechenDE

Member
Μηνύματα
25
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!
Εξελίχθηκε πολύ ωραία η αγάπη σου για τα ταξίδια! Για μένα, πιο συγκεκριμένα μέρη που θα ήθελα να πάω, είναι το Ροβανιέμι στην Φινλανδία, το Μπόντο στην Νορβηγία και η Αλάσκα! Μάλλον επειδή είμαστε μια ζεστή χώρα, μου λείπουν τα χιόνια!
Αααα!!! Το Μπόντο έχει μπει ήδη στην λίστα! Κι εγώ λατρεύω τις βόρειες! Μάλλον πρώτα όμως θα προτιμήσω το Άμστερνταμ της Ολλανδίας το οποίο είναι από της μεγαλύτερες αγάπες μου! Έχει αυτό το πράγμα με τα σπίτια που είναι στην σειρά, με ίδιο ρυθμό... Το οποίο εδώ στην Ελλάδα μου λείπει αρκετά θα έλεγα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.249
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom