Αλβανία Αγιοι Σαραντα-Αλβανια

hypatia

Member
Μηνύματα
74
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Αν πάτε καθαρά για το οικονομικό να καταλήξετε Κέρκυρα! Ή τελοσπάντων κάπου στο Ιόνια! Εκτός από Παξούς και Ιθάκη που είναι τσιμπημένα, στα υπόλοιπα νησιά βρίσκεις με 40άρια άνετα μια χαρά δωμάτια και αφού έχετε και τη μηχανή δε θα δυσκολευτείτε καθόλου. Από Γιαννενα πάτε και Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία (Ναύπακτο κλπ) άνετα.
Αν τώρα αποφασίσατε να πάτε για την εμπειρία και για να δείτε κάτι καινούριο κατευθυνθείτε προς Χειμμάρα γτ έχει πιο καθαρά νερά. Αν τελικά μείνετε Σαράντα λόγω φήμης, τουλάχιστον επισκεφθείτε Αργυρόκαστρο, Βοθρωτό και το Μπλε Μάτι!
Καλές διακοπές!:clap:
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.276
Likes
1.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Ειχα κοιταξει για τους γνωστους μου απο ιντερνετ και δεν ειχα βρει και πολλες επιλογες... Παντως εκει εχει πολλα...

Αληθεια, απο κλεψιμο (μια και θα πατε με μηχανη) υπαρχει "ασφαλεια"; Ξερει κανεις;
 
Μηνύματα
17
Likes
1
οπως τα λες,για κερκυρα μας βλεπω,απλα κοιτουσαμε και για κατι διαφορετικο,αφου την κερκυρα την εχουμε επισκεφτει πολλες φορες.εψαξα για χιλιομετρικες αποστασεις και ειδα πως και η Χειμαρρα ειναι σχετικα κοντα,γυρω στα 150 χλμ,οποτε θα το σκεφτουμε.
 
Μηνύματα
17
Likes
1
Τωρα οσον αφορα την ασφαλεια,οσα ξενοδοχεια ειδα εχουν ιδιωτικο παρκινγκ.Ποτε δεν ξερεις βεβαια,γιατι εναν φιλο μας του ειχαν κλεψει το αμαξι απο ιδιωτικο, στη Βουλγαρια βεβαια.
Ε αν δω οτι το ταξιδι περισσοτερο αγχος θα μας προσφερει,παρα χαλαρωση και ηρεμια,θα προτιμησω την Κερκυρα και οι πειραματισμοι θα γινουν αλλο καλοκαιρι..χοχο!:lol:
 

Laedio

New Member
Μηνύματα
1
Likes
7
Καλησπέρα στην alexandra kaiser και σε όλα τα μέλη του travelstories.gr! Είδα το θέμα και μιας και έχω περάσει δυο καλοκαίρια στους Αγίους Σαράντα πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω σε ότι αφορά την τουριστική πλευρά της πόλης.

Καταρχάς, η πόλη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Αλβανίας. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά (αν και τα τελευταία χρόνια το έχουν παρακλανει λίγο με το τσίμεντο). Κατά μήκος της πόλης είναι χτισμένος ένας μεγάλος πεζόδρομος.Η πόλη προσφέρει μεγάλη ποικιλία στον τομέα των ξενοδοχείων (από πολυτελή και ακριβά ξενοδοχεία εως και πανσιόν ή ενοικιαζόμενα). To φαγητό είναι αρκετά καλό (η ντόπια κουζίνα είναι εξίσου πολύ καλή και είναι κάτι το διαφορετικό). Επίσης στα must εντός της πόλης είναι η επίσκεψη στο κάστρο Lekursi όπου μπορείς να απολάψει κανείς το όμορφο πανόραμα της πόλης και το ηλιοβασίλεμα. Επίσης εκεί εντός του καστρου μπορείς να πιεις ένα ποτό ή ακόμα και να δυπνείσεις. Επίσης, εντός της πόλης έχει έναν αρκετά καλά διατηρημένο αρχαιολογικό χώρο κοντά στον οποίο βρίσκεται και το μικρό αλλά ενδιαφέρον μουσείο της πόλης.

Όσον αφορά τις παραλίες, καλές οι παραλίες της πόλης αλλά οι καλύτερες επιλογές αποτελούν -όπως είπαν και άλλα μέλη- οι παραλίες στα γραφικά χωριά Dhermi , Qeparo και Vuno. Πολή καλή επιλογή αποτελεί η παραλία στην περιοχή Jale, το καλύτερο το κράτησα για το τέλος και δεν είναι άλλο από την παραλία στην κωμόπολη Ksamil. Κρυστάλλινα νερά και 3 μικρά, καταπράσινα νησάκια τα οποία μπορείς να φτάσεις ακόμα και με κολύμπι.

Στα must συγκαταλέγονται και ο αρχαιολογικός χώρος Butrint, ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, βρίσκεται και στη λίστα της Unesco. Επίσης αξίζει η επίσκεψη στο Μπλε Μάτι (Syri Kalter). Αν έχεις χρόνο καλό θα ήταν να επισκευτείς την πόλη Gjirokaster κυρίως για την παλιά της πόλη - και αυτή στην λίστα Unesco -.

Οσον αφορά την ασφάλεια, μην ανησυχείς - εγώ δεν αντιμετώπησα κανένα πρόβλημα-. Εξάλλου οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται αυτήν την εποχή στους Α. Σαράντα είναι τουρίστες και οι ντόπιοι που ζουν απ'τον τουρισμό.

Ελπίζω να βοήθησα!!!

Υ.Γ @alexandra kaiser, σε περίπτωση που τελικά προτίμησες την Κέρκυρα, και για να μη μείνεις με την περίεργεια, κάθε μέρα ,νομίζω, έχει ολοήμερες εκδρομές προς Α. Σαράντα.
 
Μηνύματα
17
Likes
1
Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες αλλα κλεισαμε τελικα κερκυρα. Του χρονου ομως θα το τολμησουμε το εγχειρημα και δε θα τα αφησουμε ολα τελευταια στιγμη...
Laedio ισως να την κανουμε την ημερησια στους Αγιους Σαραντα,να παρουμε μια πρωτη γευση..Οπως και να χει οι πληροφοριες σου ηταν σουπερ!!!!
 

KOSTASD9

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Εχει παει καποιος προς τα εκει?Με ενδιαφερει περισσοτερο η νυχτερινη ζωη και γενικα απο ποιες χωρες πηγαινουν εκει.
 

kelas22

Member
Μηνύματα
24
Likes
5
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γυρος του κοσμου
Καλημέρα φιλε μου.. Στους α.σαραντα εχει εναν μεγαλο παραλιακο πεζόδρομο με παρα πολλα μπαράκια κ ταβερνες οπου γινεται χαμος (οπως σε καθε τουριστικό μερος). Οι θάλασσες και οι παραλίες ειναι ωραιες σαν τις Ελλάδας..αλλα εχει κ τα κακα του..παρα πολυ βρωμιά . Η ατμόσφαιρα μυριζει σκουπίδια και εκει που βλέπεις φοίνικες απο διπλα και ενα βουνο σκουπιδιών που σου χαλάει ολη την εικονα.. Επίσης πολυ ασχιμη εικονα δινουν οι μαναδες που ζητιανευουν με τα παιδιά στην αγκαλια και εχει καθε λογιων αδεσποτο ζωο..απο σκυλο γατα μεχρι αγελαδα κ γάιδαρο
 

KOSTASD9

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Μου ειπαν οτι καλη νυχτερινη ζωη εχει και το DHERMI που ειναι λιγο πιο πανω,αν εχεις ακουσει για αυτο.Θα μου το προτεινες να παω; Η νυχτερινη ζωη με ενδιαφερει περισσοτερο και να ειναι οικονομικο και αν ξερεις γενικα απο ποιες χωρες μαζευει κοσμο.Ευχαριστω..
 
Last edited by a moderator:

kelas22

Member
Μηνύματα
24
Likes
5
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γυρος του κοσμου
Εχει πολλους ελληνες και αλβανους και γενικως ολοι μιλαν ελληνικά γιατι θεωρούνται βόρειο ηπειροτες..ειναι γενικα πολυ οικονομικά εκτος απο κατι ταβερνες που μπορει να πληρωσεις κ λιγο πιο ακριβα (τιμες ελλαδος). Οχι τη δευτερη περιοχη δε τη ξερω. Πάντως στους Α.σαραντα οταν περασα πετυχα κ σε ενα φεστιβαλ κ ειχε απίστευτο κοσμο.. ειχε αρκετα μπαρ κλαμπ παραλιακα..λογικα θα χει κοσμο κ εκτος του φεστιβάλ.
 

D1d1k@

Member
Μηνύματα
13
Likes
6
Μου ειπαν οτι καλη νυχτερινη ζωη εχει και το DHERMI που ειναι λιγο πιο πανω,αν εχεις ακουσει για αυτο.Θα μου το προτεινες να παω
Aγιοι σαραντα?νυχτερινη ζωη με ενδιαφερει περισσοτερο και να ειναι οικονομικο και αν ξερεις γενικα απο ποιες χωρες μαζευει κοσμο.Ευχαριστω..

Εγώ έριξα μια ματιά στους Αγίους Σαράντα.. Τα ξενοδοχεία μου φάνηκαν οικονομικά μέχρι 40 € σε ωραία καταλύματα όμως που στην Ελλάδα θες τουλάχιστον 120/ βραδιά. Γενικά έχω ακούσει ότι γίνετε χαμός και από κόσμο κ από μαγαζιά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom