My own private Μόναχο - Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Ναι, ναι, κλείστο! Τώρα για παραμονή ίσως δυσκολευτείς λιγάκι, εδώ όντως κλείνουν από πολύ νωρίς... Τι να σου πω, δες αυτά που αναφέρω στην πρώτη σελίδα του τόπικ και γκούγκλαρέ τα να δεις αν κάποιο σου κάνει κλικ... Ένα άλλο που πηγαίνω συχνά, αλλά δεν είναι καθόλου γερμανικό - ιταλικό είναι - είναι το Mezzodi στη Steinstr. 57 στο Ηaidhausen. Έχε το υπόψη σου γενικά, ίσως για παραμονή δεν κάνει (είναι wine bar, τουτέστιν ψηλά σκαμπό - άρα όχι ό,τι καλύτερο για άραγμα, αλλά έχει πάρα μα πάρα πολύ καλή κουζίνα και το περιβάλλον είναι ωραιότατο), αλλά κάνει μια χαρά για ένα χαλαρό κρασί κάποιο απόγευμα. Εκτός αν τη δείτε έθνικ και πάτε π.χ. στο φοβερό και τρομερό Charlie (βιετναμέζικη κουζίνα) ή στο αγαπημένο μου αιθιοπικό Blue Nile (Viktor-Scheffel-Straße 22, είσοδος από τη Belgradstraße), που είναι πολύ-πολύ ζεστό ή άντε σε κανένα αφγανικό, π.χ. το Lemar (Viktor-Scheffel-Straße 23, είσοδος από τη Belgradstraße), που επίσης είναι πολύ ατμοσφαιρικό... Γερμανική κουζίνα άλλωστε θα τρώτε κάθε μέρα και στο Μόναχο και στα πέριξ... Τώρα για κάτι πιο grande ένα είναι το μέρος, γαλλικό στο Haidhausen και το όνομα αυτού Le Faubourg. Δεν είμαι ειδήμων της γαλλικής κουζίνας, αλλά τέτοιο γαλλικό δεν έχω βρει πουθενά εκτός Γαλλίας. Οι τιμούλες αντίστοιχα τσιμπημένες.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Είσαι θεά!!! Σ'ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις!!! :xmas_cheesygrin:
Δεν ήθελα οπωσδήποτε γερμανικό, γιατί όπως το είπες..όλες τις μέρες αυτό θα τρώμε,... κάτι ατμοσφαιρικό με καλή κουζίνα έψαχνα! Να'σαι καλά για τη βοήθεια!
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
:xmas_smile: Χριστουγεννιάτικες αγορές του Μονάχου :xmas_smile:

(Weihnachtsmärkte ή Christkindlmärkte)

Εδώ για αγγλικά κι εδώ για γερμανικά (με περισσότερες πληροφορίες).

Κι εδώ οι αγαπημένες μου:

1. Weihnachtsmarkt Schwabing: Η αγορά των καλλιτεχνών. Ξεκίνησε με αμιγώς καλλιτεχνικό προφίλ και μέχρι σήμερα οι εκθέτες επιτρέπεται να πουλάνε μόνο χειροποίητα αντικείμενα. Μπορεί να μην είναι φτηνά, αλλά αξίζουν. Εδώ θα βρείτε ιδιαίτερα δώρα, καλό αιθιοπικό φαγητό και το καλύτερο Steaksemmel :) ψωμάκι με εντρεκότα και σάλτσα μούρλια) της πόλης στον Αργεντίνο. Επίσης αξίζει να κρατήσετε ως αναμνηστικό ή και να δωρίσετε μια κούπα από αυτές που θα σας σερβίρουν το Glühwein - κάθε Χριστούγεννα βγάζουν καινούριες ζωγραφιστές - και συνήθως πολύχρωμες και πολύ χαρωπές - κούπες που αναγράφουν τη χρονιά.

Forum Münchner Freiheit, πάνω στην ομώνυμη στάση μετρό
Στάση μετρό Münchener Freiheit

2. Haidhausener Weihnachtsmarkt: Πανέμορφη, στημένη σε μια μικρή κυκλική πλατεϊτσα στο γραφικό Haidhausen.

Weißenburger Platz
Στάση μετρό Ostbahnhof/Rosenheimer Platz (μόνο S-Bahn)

3. Weihnachtsmarkt am Chinesischen Turm: Μέσα στον αγγλικό κήπο, εξωπραγματικό σκηνικό.

Restaurant am Chinesischen Turm, Englischer Garten 3
Στάση μετρό Giselastraße/Universität

4. Weihnachtsdorf im Kaiserhof der Residenz: Το καλύτερο Glühwein, σε σημείο βολικότατο για να συνδυαστεί με αξιοθέτα της παλιάς πόλης. Τοσοδούλα.

Münchner Residenz, είσοδος από Residenzstrasse
Στάση μετρό Odeonsplatz

5. Weihnachtlicher Mittelaltermarkt: Η πιο ατμοσφαιρική.

Wittelsbacher Platz
Στάση μετρό Odeonsplatz

6. Pink Christmas: Gay & lesbian

Stephansplatz
Στάση μετρό Sendlinger Tor
 
Last edited by a moderator:

magda kal

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Και από χρήματα???

Καλώς τους!!!... Μόλις προσγειωθήκατε στο Μόναχο! Αφού απολαύσατε την πτήση σας και θαυμάσατε τις Άλπεις από το παράθυρό σας, μουδιασμένοι και κεφάτοι κατεβαίνετε στο αεροδρόμιο και ρίχνετε μια ανήσυχη ματιά στον ουρανό, που πάλι ετοιμάζει βροχή. Was soll’s!... Ας προσποιηθούμε, για λίγο, ότι καιρό τώρα ετοιμάζατε την επίσκεψή σας σε μια φιλενάδα σας στο Μόναχο... εμένα! Κι εγώ, όλο λαχτάρα να σας δω, θα φροντίσω να σας πάω στα καλύτερα. Ακολουθήστε με!!!

Δισκλέιμερ ;): Αυτός δεν είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός! Πριν επισκεφθείτε το Μόναχο, σαν καλά παιδιά έχετε ήδη κάνει τη μελέτη σας στο φόρουμ και έχετε εξοπλιστεί με ταξιδιωτικό οδηγό και χάρτη. Ξέρετε πάνω-κάτω ποιά μουσεία και αξιοθέατα σας ενδιαφέρουν, ενώ εγώ θα φροντίσω να πλαισιώσω τη διαμονή σας στο Μόναχο με ψαγμένες επιλογές, χωρίς να κρύβω προσωπικές προτιμήσεις. Πλάι σε κάποιες στάνταρ επιλογές, θα προτείνω και εναλλακτικές για όσους θέλουν να δουν το Μόναχο με άλλο μάτι. Αρχίζουμε!!!


Μέρος πρώτο

Φαγητό

Franziskaner (Residenzstraße 9, στάση μετρό Odeonsplatz): Κλασική επιλογή για καλοφαγάδες. Απέναντι από την Όπερα, με τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι και παραδοσιακό βαυαρικό εσωτερικό περιβάλλον το χειμώνα. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά το φαγητό αξίζει πραγματικά.

Goldmarie (Schmellerstraße 23, στάση μετρό Poccistraße): Βαυαρική κουζίνα με άποψη. Το αντίστοιχο της δικής μας μοντέρνας ταβέρνας. Λιτό, ευχάριστο design, σχετικά ελαφρά πιάτα, πανέμορφο περιβάλλον καλοκαίρι και χειμώνα.

Augustiner am Dom (Frauenplatz 8, στάση μετρό Marienplatz): Σίγουρα τουριστικό, αλλά καλό. Ειδικά το καλοκαιράκι, αν καθήσετε έξω, θα απολαύσετε τη θέα της επιβλητικής Frauenkirche και μια από τις πιο συμπαθητικές μικρές πλατείες της πόλης.

Wirtshaus zur Brez’n (Leopoldstraße 72, στάση μετρό Münchener Freiheit): Funky βαυαρική κουζίνα, πολυκοσμία και νεανικό κοινό. Απολαύστε το κότσι σας υπό τους ήχους των Placebo και τολμήστε ένα από τα εξαιρετικά Schnapps του καταστήματος για τη χώνεψη. Το ισόγειο έχει αρκετή βαβούρα, οπότε προτιμήστε το υπόγειο ή τον πρώτο όροφο.

Roeckl (Isartalrstraße 26, στάση μετρό Implerstraße): Εδώ θα βρείτε τα πάντα εκτός από βαυαρική κουζίνα. Και άψογο design, και φοβερή αυλή με χαλικάκι, και κρεμαστά λαμπιόνια, και απολαυστικά πιάτα και κοινωνική προσφορά: Οι εργαζόμενοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή έχουν στερηθεί τη βασική εκπαίδευση λόγω ατομικών ιδιαιτεροτήτων και δυσκολιών. Το συγκεκριμένο εστιατόριο-κοινωνικός φορέας τους προσφέρει τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο χώρο της γαστρονομίας, αποκτώντας σχετικό δίπλωμα και μια επαγγελματική προοπτική.

Café Regenbogen (Lindwurmstraße 71, στάση μετρό Goetheplatz): Μπορεί το Currywurst που σερβίρεται να είναι το κάτι άλλο, αλλά πιστέψτε με, κανείς δεν έρχεται εδώ γι’ αυτό. Εδώ εργάζονται, αλληλοϋποστηρίζονται και αισιοδοξούν για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι, που έχουν την ατυχία να είναι μακροχρόνια άνεργοι και ως επί το πλείστον φορείς του Αids. Φυσικά και οι υγειονομικοί έλεγχοι αποκλείουν οποιοδήποτε λόγο ανησυχίας για πιθανές μολύνσεις. Δείξτε την αλληλεγγύη σας έμπρακτα και απολαύστε (μαζί με δεκάδες Γερμανούς που κάνουν εδώ το μεσημεριανό τους διάλειμα κάθε μέρα) νοστιμότατα, φρέσκα πιάτα με έμφαση στη γερμανική κουζίνα σε πάρα πολύ καλές τιμές. Τα έσοδα πηγαίνουν σε ίδρυμα υποστήριξης των φορέων του Aids.

Μέρος δεύτερο

Ποτό

Barroom (Milchstraße 17, στάση ηλεκτρικού Rosenheimer Platz ή Wiener Platz): Το πιο μικρό και το πιο σοβαρό Coctail Bar του Μονάχου. Οι πότες με απαιτήσεις θα με ευγνωμονούν. Ο μπάρμαν είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια του οινοπνεύματος, με γκάμα που ξετυλίγεται από την Πολυνησία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Αφεθείτε του.

Green room (Leopoldstraße 13, στάση μετρό Giselastraße): Εδώ είμαστε. Μίνιμαλ, νεανικό, εναλλακτικό, φιλικό. Προσοχή, το μπαράκι είναι υπόγειο, θα το δείτε βγαίνοντας από την έξοδο του μετρό «Mensa» να σας κλείνει το μάτι. Εδώ θα δοκιμάσετε αξιοπρεπέστατα coctail σε καλές τιμές. Ενώ τους κρύους μήνες θα συνοδεύσετε το ποτό σας με αργιλέ και ηλεκτρονικούς ήχους εντός, το καλοκαιράκι θα κυλιστείτε σε τεράστιες χρωματιστές μαξιλάρες έξω. Δευτέρα όλα τα coctail μισή τιμή, Κυριακή κλειστά.

Frenzy (Fraunhoferstraße 20, στάση μετρό Fraunhoferstraße): Ολίγον τι κοριτσίστικο, αλλά γι’ αυτό μας αρέσει. Όλο το ζουμί είναι στη διακόσμηση. Εδώ η μικρή σας αδυναμία για τα περίεργα φωτιστικά θα γίνει έρωτας. Ωραία, χαλαρή μουσική, φιλικό σέρβις. Και, αν μπουχτίσατε από τα λουκάνικα, δοκιμάστε την κουζίνα του. Προσφέρει επίσης ωραίο πρωινό.

Netzer & Overath (Klenzestraße 36, στάση μετρό Fraunhoferstraße): Φοιτητές όλου του κόσμου ενωθείτε, σπάστε τον τσαμπουκά του γομαριού που στέκεται απειλητικά στην πόρτα και μπουκάρετε. Ντεκαντάνς, ποδοσφαιράκι, ροκ και πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες. Ταμπέλα μην ψάχνετε. Θα το προδώσει ο γορίλας στην είσοδο μπροστά απ’ το κτίριο που θυμίζει έδρα αιρετικής σέχτας. Μην ιδρώσει το αυτί σας - ο σταυρός από νέον είναι παραπλανητικός.

Café am Hochhaus (Blumenstraße 29, στάση μετρό Sendlinger Tor): H μουσική ηλεκτρονική, το χαμόγελο να παίρνει και να δίνει, η νεολαία να λικνίζεται κι εσύ να απορείς πώς και δεν είχες σκεφτεί να ντύσεις με θέσεις κινηματογράφου το άχρηστο χωλάκι σου. Τζαμαρία γύρω-τριγύρω, και τα φώτα των διερχομένων αυτοκινήτων να συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα. Απλό κι ωραίο.

Rakete (Johannisplatz 11, στάση μετρό Max-Weber-Platz): Underground όπως θα το θέλαμε στην Ελλάδα, αλλά δεν το χουμε. Δεν είναι δήθεν, δεν είναι must, είναι απλά εντάξει με τον λιλιπούτειο εαυτό του. Μόνο για λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, που γεμίζει τα ελάχιστα τετραγωνικά του πιο παράδοξου μπαρ του Μονάχου. Φεύγεις, η πραγματικότητα του πιο κυριλέ προαστίου της πόλης σε χτυπάει κατάμουτρα και μένεις ν’ απορείς πώς βρέθηκες σ’ αυτό το όνειρο.

Glockenbachwerkstatt (Blumentraße 7, στάση μετρό Marienplatz/Senlinger Tor): Το πρωί παιδικός σταθμός με έμφαση στην ειδική αγωγή, το βράδυ οι γνωστοί-άγνωστοι συναντιέστε για ένα από τα εκπληκτικά (και συνήθως δωρεάν) live του. Από κλέζμερ μέχρι τροπικάλια, από τσιγγάνικη μουσική μέχρι τζαζ, εδώ θα βρείτε ό,τι αγαπάτε. Προσωπική αδυναμία: Κάθε Τετάρτη «Fish and Blues»: τρως καλομαγειρεμένα θαλασσινά και απολαμβάνεις τοπικά blues συγκροτήματα χωρίς είσοδο.

Master’s Home (Frauenstraße 11, στάση μετρό Marienplatz): Την ιδέα την έχουμε ξανασυναντήσει στο Βερολίνο: Χώρος διαμορφωμένος με πολλά δωμάτια που αντιστοιχούν σε κανονικό σπίτι. Μπάνιο, βιβλιοθήκη, σαλόνι, διαλέγετε και παίρνετε. Μόνο που αυτό που στο Βερολίνο αποτέλεσε φυσική συνέχεια των καταλήψεων, εδώ φλερτάρει με το mainstream και το δήθεν (είπαμε, στο Μόναχο είμαστε). Τονίζω όμως ότι ο χώρος είναι πανέμορφος, με καλά ποτά και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Α, ναι, εκτός από τα δωμάτια, έχει και χώρο κανονικού bar και εστιατόριο (το οποίο δεν έχω δοκιμάσει). Μουσική ό,τι να ‘ναι.

Vogler (Rumfordstrasse 17, στάση ηλεκτρικού Isartor): Live jazz κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Καθολικής αποδοχής.

Corleone (Sendlinger Tor Platz 7, στάση μετρό Sendlinger Tor): Νέο φρούτο. Απλο, μικρό μπαράκι με μοντέρνα διακόσμηση και κάποια καλά live. Μετά από χρόνια θα θυμάστε ότι σας έστειλαν για τσιγάρο στην πίσω αυλή, που αποτελεί κάτι μεταξύ φωταγωγού πολυκατοικίας και γκαράζ. Αν ξεροσταλιάσατε, δε σας μένει άλλη επιλογή από το να βολευτείτε όπως-όπως δίπλα σε κάποιον θαμώνα που ξεχαρμανιάζει καθήμενος σε έναν από τους πολλούς σκουπιδοντενεκέδες – ευκαιρία να ξεφορτωθείτε και τα εισιτήρια και τη χαρτούρα της μέρας στον κάδο ανακύκλωσης χαρτικών :rolleyes:.

Pimpernel (Müllerstraße 56, στάση μετρό Fraunhoferstraße): Προχωρημένη νύχτα. Μπορεί κάποιοι από εσάς να ήσασταν ακόμη αγέννητοι όταν ο Freddy Mercury μάζευε τα κομμάτια του απ’ αυτό το κλαμπάκι, αλλά η ιστορία του δε θα σας αφήσει αδιάφορους: Το ‘30 πιάτσα εκδιδομένων παντός φύλου, αργότερα στέκι διεστραμμένων δολοφόνων, σταθερά αγαπητό σε ομοφυλόφυλους και τραβεστί. Σήμερα, απλά το πιο συμπαθητικό μέρος για χορό και διασκέδαση στο κέντρο. Πλέον μόνο οι τοιχογραφίες παραπέμπουν στο πικάντικο παρελθόν.

(Θα ακολουθήσουν προτάσεις για καφέ, μπυρόκηπους και βόλτες...)

Θα ήταν εύκολο να μασ δώσεις μια ιδέα από τιμές που περίπου κυριαρχούν σε κάθρε εστιατόριο??
 
Last edited by a moderator:

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Τα εστιατόρια έχουν ιστοσελίδα στην οποία μπορείς να δεις και το είδος του φαγητού, αλλά και τις τιμές. Αν όχι όλα, τότε τα περισσσότερα. Τρια που ενδεικτικά έψαξα, έχουν.
 

marcantony

Member
Μηνύματα
22
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόναχο- Σαλτσμπουργκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Καλημέρα! Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τη δημιουργία του συγκεκριμένου θέματος, με έχεις βοηθήσει πολύ! Κατακαλοκαιρο και ήδη ετοιμάζω τις Πρωτοχρονιάτικες οικογενειακές διακοπές μας στο Μόναχο. Ημερομηνία άφιξης η 28η Δεκεμβρίου και αναχώρησης η 2 Ιανουαρίου. Πολλές οι ερωτήσεις αλλά ας ξεκινήσω απο τα βασικά: Ποιές είναι οι ημερομηνίες που είναι αργία και κατά τις αργίες, παραμένει κάτι ανοιχτό για να φάμε ή να επισκεφθούμε? Είναι αλήθεια οτι με το που έρχονται τα χριστούγεννα, η πόλη και όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές ξεστολίζονται? Αξίζει παραμονή πρωτοχρονιάς και αλλαγή χρόνου να κάνουνε στο Μόναχο ή σε κάποια άλλη πόλη εκεί κοντά, σε Βαυαρία ή Αυστρία? Είναι συνήθως χιονισμένη η πόλη και αν ναι, τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουμε με κρύο, γλίστρες κλπ. με τη μεταφορά της 3χρονης κόρης μας και το καροτσάκι της?
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σε ζαλίζω. Να είσαι καλά!
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Καλό σας ταξίδι! Αργία είναι μόνο η πρώτη Ιανουαρίου, όπου λογικά θα τα βρείτε όλα κλειστά. Σίγουρα κάτι θα βρείτε να τσιμπήσετε, αλλά η πόλη θα είναι ψιλονέκρα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές όντως κλείνουν 24 Δεκεμβρίου, δυστυχώς δε θα τις προλάβετε. Για παραμονή δε μπορώ να σου πω πολλά, δεν έχω κάνει ποτέ στη Γερμανία. Φαντάζομαι καλά θα είναι στο Μόναχο, σκεφτείτε εναλλακτικά και κανένα Σάλτσμπουργκ. Χιόνι πολύ πιθανό να βρείτε, αλλά μην ανησυχείτε, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια καθαρίζονται συνεχώς και δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα με γλίστρες ή με το καρότσι. Γενικά προετοιμαστείτε για χαμηλές θερμοκρασίες την εποχή εκείνη.
 

marcantony

Member
Μηνύματα
22
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόναχο- Σαλτσμπουργκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Krazykat, καλημέρα!
Ο καιρός πλησιάζει για το Μόναχο και θα χρειαστώ την πολύτιμη βοηθεια σου.
Καταρχάς το πρόγραμμα εχει μεχρι τώρα ως εξής:

Κυριακή 28 Δεκ: Πτήση για Μόναχο και επισκεψη στο Χριστ/κο Πάρκο του αεροδρομίου μιας και θα ειναι το μόνο που θα υπαρχει σε ολοκληρη την πόλη. Μετα ξενοδοχείο και ολο το απογευμα και το βραδυ στο κεντρο του μοναχου.
Δευτέρα 29 Δεκ: Ξυπνημα και ολο το πρωινο μεχρι το απόγευμα στο κέντρο της πόλης.
Τρίτη 30 Δεκ: Πρωι αναχώρηση απο το Μόναχο, ενοικιαση αυτοκινήτου και βούρ για Σαλτσμπουργκ οπου και θα διενυκτερεύσουμε.
Τετάρτη 31 Δεκ:Σαλτσμπουργκ
Πέμπτη 1 Ιαν:Αναχώρηση απο Σαλτσμπουργκ και επιστροφή στο Μόναχο.
Παρασκευή 2 Ιαν:Αναχώρηση πρωι πρωι για Αθήνα.

Θελω τις συμβουλες σου (αλλά και όλων σας!) για τα εξής: Μόναχο τι αξίζει να δούμε μεσα σε 8 ωρες απο μουσεια, παλατια, κλπ αξιοθεατα που εχουν ωράριο λειτουργίας;
Επίσης, στη γυρω περιοχή του δρόμου απο Μόναχο για Σαλτσμπουργκ, εχει κάποια πόλη ή γραφικό χωριό που να αξίζει να περάσουμε καποιες ωρες; Στο Σαλτσμπουργκ τι αξίζει να δούμε;

Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Μου ειναι πραγματικά πολυτιμες.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Αφού θα έχετε τόσο λίγο χρόνο στο Μόναχο, η γνώμη μου είναι να αφήσετε αξιοθέατα και μουσεία και να απολαύσετε βόλτες στο κέντρο της πόλης, όπως αυτές που προτείνω πιο πάνω. Ούτε το ΜΟΜΑ ούτε το Λούβρο θα χάσετε, όσο για το Deutsches Museum, αυτό θέλει μια μέρα από μόνο του και δεν είναι για καρότσια, μικρά παιδιά και περιορισμένο χρόνο. Οπότε καλύτερα να σχηματίσετε μια γενική εικόνα της πόλης, και τα υπόλοιπα next time.(Πάντως αν θες την προσωπική μου γνώμη, το πιο αξιόλογο μουσείο της πόλης είναι η Pinakothek der Moderne για όσους εκτιμούν τη σύγχρονη τέχνη.)

Στο δρόμο προς Salzburg θα βρείτε τη λίμνη Chiemsee με το κεντρικό χωριό Prien και τα ωραία νησάκια. Αν κάνετε μια παράκαμψη, πιο πολύ αξίζει η Königsee και τα παρακείμενα αξιοθέατα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.715
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom