Αυστραλία Γαλλική Πολυνησία Ως Σίδνεϋ - Μπόρα Μπόρα και μη παρέκει....!

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.784
Πωπω μου θυμισες την βολτα με το σκαφανδρο που εχω κανει κι εγω στον βυθο (στον Μαυρικιο ομως) και οτι ηταν τοτε που ανακαλυψα οτι εχω μια ειδους φοβια: φοβαμαι οτι θα σκασω απο ελλειψη οξυγονου με αυτη την καουκα στο κεφαλι μου!! :p
Y.Γ. Ηλιο ειδατε τελικα σε αυτο το ταξιδι? :)
 

Natasafil

Member
Μηνύματα
27
Likes
188
Πωπω μου θυμισες την βολτα με το σκαφανδρο που εχω κανει κι εγω στον βυθο (στον Μαυρικιο ομως) και οτι ηταν τοτε που ανακαλυψα οτι εχω μια ειδους φοβια: φοβαμαι οτι θα σκασω απο ελλειψη οξυγονου με αυτη την καουκα στο κεφαλι μου!! :p
Y.Γ. Ηλιο ειδατε τελικα σε αυτο το ταξιδι? :)
Πολύ γέλασα με το σκάφανδρο!!! Εξαιρετική εμπειρία !!! Μέχρι δε να συνηθίσεις να κινείσαι και να βλέπεις μέσα από αυτό...
Για τον ήλιο δεν θα πω τίποτα ακόμα.... :lol:
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
πολύ συναρπαστική η περιγραφή σου. περιμένουμε την συνέχεια γι'αυτόν τον υπέροχο προορισμό.
 

Natasafil

Member
Μηνύματα
27
Likes
188
Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014
Σήμερα είναι η μέρα που αλλάζουμε ξενοδοχείο, οπότε ξυπνάμε νωρίς να κανονίσουμε τα διαδικαστικά. Λυπάμαι που φεύγουμε και αφήνουμε την απόλυτη ησυχία. Λυπάμαι που δεν θα ξαναφάμε αυτά τα υπέροχα φαγητά του Vlad και θα χάσουμε αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ο αποχαιρετισμός στην αποβάθρα με όλη την οικογένεια του Vlad γίνεται εν μέσω βροχής (όχι που δεν θα έβρεχε...). Έρχεται λοιπόν ένα θαλάσσιο ταξί, ο γνωστός πια φίλος που εξυπηρετεί τον Vlad, και μας παραλαμβάνει. Στο μέσο της διαδρομής ανοίγουν οι ουρανοί!!!!! Μας δίνει ο άνθρωπος ένα αδιάβροχο και ένα μουσαμά να καλυφθούμε, προσπαθεί όπως όπως να καλύψει τις βαλίτσες, και ταυτόχρονα να μας πάει στο motu Tevairoa, στο νησί που βρίσκεται βορειοδυτικά. Εκεί έχουμε κλείσει να μείνουμε 2 νύχτες, μέχρι να φύγουμε.
Φτάνουμε μουλιασμένοι κυριολεκτικά, μας υποδέχονται (εδώ η ατμόσφαιρα είναι τυπικά φιλική, όπως σε όλα τα μεγάλα resorts) και μας εξηγούν διάφορα σχετικά με το ξενοδοχείο. Είναι η πρώτη φορά στο ταξίδι που αρχίζω να εκνευρίζομαι. Είμαι μούσκεμα, κρυώνω και έχω και την γλυκύτατη κατά τα άλλα κοπελίτσα να μου εξηγεί χαμογελώντας τι γίνεται με το spa και κάτι άλλα που δεν πολυκαταλάβαινα... Επιτέλους μας δίνουν το δωμάτιο και για να συνέλθουμε κάνουμε ζεστό μπάνιο... Η μέρα έτσι κι αλλιώς είναι χαμένη. Βρέχει τόσο δυνατά που πραγματικά δεν μπορούμε να βγούμε από το δωμάτιο. Ούτε δραστηριότητες, ούτε βόλτα, ούτε τίποτα! Και εδώ δεν έχουμε κανέναν να μοιραστούμε την απόγνωσή μας!
Το καλύβι μας εδώ είναι πάνω από την θάλασσα. Μας φάνηκε ωραία ιδέα να μείνουμε μια φορά σε ένα τέτοιο! Μόνο που όταν το κλείναμε δεν είχαμε υπολογίσει ότι θα παραλίγο θα γινόταν Κιβωτός..
Από τον πολύ αέρα, το κύμα από κάτω ακουγόταν τρομακτικό και όσο ακουγόταν αυτό άλλο τόσο νιώθαμε εμείς απελπισμένοι! Τραγική ειρωνεία δε, το βίντεο που έπαιζε στην τηλεόραση και έδειχνε το νησί ηλιόλουστο, εξωτικό, με κόσμο να λιάζεται στις παραλίες και να κάνει από καταδύσεις μέχρι 4χ4 στο βουνό..
Περάσαμε την ημέρα χαζεύοντας το Otemanu, που από την ομίχλη άλλοτε το βλέπαμε και άλλοτε χανόταν ολόκληρο! Το μόνο που καταφέραμε το βράδυ ήταν να βγούμε από το δωμάτιο και να πάμε για φαγητό. Μια ολόκληρη μέρα χαμένη...
 

Natasafil

Member
Μηνύματα
27
Likes
188
Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
Μετά από έναν ανήσυχο ύπνο, σηκωνόμαστε και βλέπουμε κάτι αχτίδες ηλίου να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους! Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε! Γρήγορο πρωινό και αμέσως στο καραβάκι του ξενοδοχείου, το οποίο μας μεταφέρει στην απέναντι στεριά, στον κόλπο Faanui. Από εδώ μας παίρνει ένα μικρό βαν και μας μεταφέρει στην πρωτεύουσα Vaitape (περίπου 13e / άτομο).
Η Vaitape είναι μια μικρή πόλη με 2 εκκλησίες, 1 σουπερμάρκετ, 1 φαρμακείο, 2 τράπεζες και μερικά μαγαζάκια με σουβενίρ και με το βασικό προϊόν του νησιού, τα μαύρα μαργαριτάρια.
DSC06663.JPG

DSC06665.JPG
Οι τιμές είναι, όπως είναι αναμενόμενο, παραπάνω από τσιμπημένες. Ενδεικτικά, μια κούπα (από αυτές που συνηθίζω να συλλέγω στα ταξίδια μου) κοστίζει περίπου 12e, ένα μικρό μπρελοκάκι 6e, και από εκεί και πέρα το χάος. Είδα κρεμαστά για το λαιμό (με δερματάκι και ένα σκαλιστό από δόντι καρχαρία) περίπου 90e, ξύλινα διακοσμητικά totem 15 πόντους ύψος σα 50e κ.ο.κ. Και αυτές οι τιμές είναι οι χαμηλότερες.. Καλά, ότι περιελάμβανε τα μαύρα μαργαριτάρια ήταν απλώς απλησίαστο!
Δεν μας παίρνει παραπάνω από μία ώρα να περιηγηθούμε στην πόλη και έτσι αφού έχουμε τελειώσει και ο καιρός πια φαίνεται καλός, αποφασίζουμε να πάρουμε ταξί (πειρατικό, που μας κοστίζει 16e), για να μας πάει στην βάση από όπου θα ξεκινήσει το καραβάκι για το ξενοδοχείο.
Όλη την υπόλοιπη μέρα την βγάζουμε στην παραλία!!! Το απολαμβάνουμε όσο τίποτα, αφού τόσες μέρες δεν το χαρήκαμε το μέρος όπως θα θέλαμε! Βγάζουμε φωτογραφίες σε κάθε πιθανό σημείο του ξενοδοχείου. Δυστυχώς, για δραστηριότητες δεν υπάρχει πια ο απαιτούμενος χρόνος - αλλιώς τα είχαμε υπολογίσει αρχικά, αλλά οι δυο μέρες έντονης βροχής μας έβγαλαν εκτός κάποια πράγματα που θέλαμε να κάνουμε στο νησί-... Για περπάτημα δεν είναι το κατάλληλο σημείο, καθώς το ξενοδοχείο είναι οριοθετημένο από στεριά και θάλασσα... Άρα, φωτογραφίες και πάλι φωτογραφίες!
DSC06767.JPG

DSC06629.JPG

DSC06631.JPG

DSC06723.JPG

DSC06768.JPG
 

Natasafil

Member
Μηνύματα
27
Likes
188
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
Πέρασαν οι μέρες... Σήμερα φεύγουμε. Δεν νιώθω ότι είναι το τέλος του ταξιδιού μας, γιατί μέχρι να πατήσουμε πατρίδα έχουμε μέρες ακόμα...Σε αυτές τις λίγες ώρες που απομένουν, βγάζουμε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες μέσα σε ένα - ειρωνεία της τύχης για ακόμα μια φορά - απόλυτα ηλιόλουστο σκηνικό!
PL.-BORA BORA82(PEARL BEACH RESORT).jpg
PL.-BORA BORA132(PEARL BEACH RESORT).jpg

PL.-BORA BORA136(PEARL BEACH RESORT).jpg

PL.-BORA BORA168(OTEMANU MOUNTAIN).jpg

PL.-BORA BORA176(OTEMANU MOUNTAIN).jpg

DSC06622.JPG (η φωτό τραβηγμένη από το δωμάτιο - είναι το γυάλινο τραπεζάκι που βλέπει στο βυθό, σε έναν μικρό ύφαλο από τον οποίο περνάνε διάφορα ψάρια)
Η τελευταία εικόνα που έχουμε από το νησί είναι από το αεροδρόμιο την ώρα που σκοτεινιάζει : DSC06806.JPG
 

Attachments

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία:) Νομίζω βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Καλά ταξίδια σας εύχομαι!
 

Natasafil

Member
Μηνύματα
27
Likes
188
Σκέψεις κατά την επιστροφή...
Λοιπόν, η επιστροφή είναι για γερά νεύρα. Τα δρομολόγιά μας :
Μπόρα Μπόρα - Ταϊτή (διάρκεια πτήσης 50 λεπτά)
Ταϊτή διανυκτέρευση (αυτή τη φορά στο μοτέλ απέναντι από το αεροδρόμιο / κόστος 135e το δωμάτιο)
Ταϊτή - Νέα Ζηλανδία (πτήση 6 ώρες)
Νέα Ζηλανδία αεροδρόμιο αναμονή 1 ώρα
Νέα Ζηλανδία - Αυστραλία (πτήση 3 ώρες και 20 λεπτά)
Αυστραλία αεροδρόμιο αναμονή 6 ώρες
Αυστραλία - Ντουμπάϊ (πτήση 14 ώρες)
Ντουμπάϊ αεροδρόμιο αναμονή 4 ώρες
Ντουμπάϊ - Αθήνα (πτήση 4 ώρες)
Το άθροισμα δικό σας....!!! Εγώ τα πέρασα, εσείς μετρήστε...

Όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω, δεν φανταζόμουν ότι θα έκανα ένα τέτοιο ταξίδι. Άλλους προορισμούς είχα μυαλό μου. Να όμως που προέκυψε, το οργανώσαμε καλά και το ζήσαμε με τις καλές και τις κακές του στιγμές. Δεν ξέρω αν είναι ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος, δεν μου αρέσουν άλλωστε οι "απόλυτοι" χαρακτηρισμοί, είναι όμως ένα μέρος πολύ διαφορετικό. Μοναδικό γι' αυτό που έχει να προσφέρει... Γαληνεύει ο νους σου και βλέπεις πολλές αντιφατικές εικόνες, που χαράσσονται στο μυαλό σου για πάντα.
Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω όλα όσα είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αυτιά μου σε αυτό το ταξίδι...Στην επόμενη ιστορία μου, ίσως τα καταφέρω καλύτερα!
Τέλος αν με ρωτάτε αν άξιζε τα λεφτά του, θα σας πω ότι άξιζε μέχρι τελευταίο ευρώ.
Αν με ρωτάτε αν άξιζε την κούραση, θα σας πω ότι αυτή ξεχνιέται την ίδια κιόλας μέρα. Και όλα αυτά που μένουν είναι πολύ πιο σημαντικά...
Θα κλείσω με την ομορφότερη - για εμένα - εικόνα αυτού του ταξιδιού (και δεν έχει να κάνει με τις 15 διαφορετικές αποχρώσεις του μπλέ, που λένε ότι μπορεί να πάρει ταυτόχρονα η λιμνοθάλασσα). Είναι κάτι πιο βαθύ και πιο όμορφο...
PL.-BORA BORA13(PACIFIC OCEAN).jpg

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε! Εις το επανιδείν! Και καλά ταξίδια σε όλους!!!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
και εμείς σ'ευχαριστουμε που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου με τις όμορφες φωτογραφίες.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία σου και τις υπέροχες φωτογραφίες...
Aχ, θα ήθελα και εγώ να ήμουν στο σπιτάκι πάνω στη θάλασσα την ώρα της καταιγίδας και να βαρούσε το κύμα από κάτω :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom