Γενικά Προτυπο για Interrail

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Το διαβασα κι εγω.πολυ ενδιαφερον,μακαρι να ξαναβαλουν το φιλια για Πολη και τη συνδεση με μοσχα.Σ ευχαριστω για την ενημερωση.
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Το διαβασα κι εγω.πολυ ενδιαφερον,μακαρι να ξαναβαλουν το φιλια για Πολη και τη συνδεση με μοσχα.Σ ευχαριστω για την ενημερωση.
Ναι πραγματικά! Φαντάζομαι θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του κόσμου..
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Τουλαχιστον για Πολη ειχε κινηση απο οτι ξερω,το ειχα κανει λιγο πριν το σταματησουνε...και για Μοσχα τους καλοκαιρινους μηνες μια χαρα θα ειναι..μακαρι.
 

Julakii7

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Καλησπέρα!!Σκεφτόμαστε με τον φίλο μου να Interrailaρουμε κι εμείς γύρω στο Νοέμβρη!Λέμε να πάρουμε την κάρτα για 5 ημέρες ταξιδιού σε 10 ημέρες και να επισκεφθούμε Σόφια, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Βενετία, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ, Βελιγράδι και Σκόπια ξεκινώντας και καταλήγοντας στην Θεσσαλονίκη! Αρχικά ήθελα να σας ρωτήσω μήπως είναι πολλές οι πόλεις που επιλέξαμε? και επιπλέον οι 5 ημέρες ταξιδιού πως μετριούνται ακριβώς γιατί τα έχουμε ψιλοσυγχήσει στο μυαλό μας. Επίσης ψάξαμε τα δρομολόγια και τα περισσότερα θέλουν κράτηση , πως μπορούμε να κάνουμε κράτηση? Και Τέλος η κάρτα global Interrail ισχυεί και για τις μετακινήσεις μας μέσα στν χώρα??? Πολλές ερωτήσεις έκανα... Ευχαριστώ πολύ!!
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Γεια σου Julakki ! Μόλις χτες γύρισα από την πρώτη Interrail εμπειρία μου... Καταρχάς να σου πω ότι είναι φανταστική εμπειρία όπως επίσης και αρκετά κουραστική... Οι πόλεις που λες είναι πάρα πολλές ειδικά αν σκοπεύεις να φύγεις από την Ελλάδα με τρένο αλλά και να γυρίσεις πίσω με τον ίδιο τρόπο. Και στο λέω εγώ που επισκεπτόμουν σχεδόν κάθε μέρα μια πόλη. Δε το λέω για την ταλαιπωρία, δε βγαίνει χρονικά με κάρτα 5 ημερών.
Οι ημέρες μετράνε ημερολογιακά όχι σαν 24 ώρα. Δες αυτό:
https://www.google.gr/search?q=inte...%2F%2Fhowtointerrail.blogspot.com%2F;1600;650
Εσύ γράφεις πάνω 5 ημερομηνίες. Κάθε μέρα στο πρώτο τρένο που μπαίνεις γράφεις την ημερομηνία της ημέρας εκείνης μέχρι να συμπληρωθούν 5. Εκείνες τις ημέρες μπορείς να μπεις σε όσα τρένα θες.
Δρομολόγια με κράτηση να τα αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι! Αν αρχίσεις να πληρώνεις κρατήσεις δε σε συμφέρει καθόλου το InterRail και θα σου πάει ο κούκος αϊδόνι. Σχεδόν για όλες τις διαδρομές υπάχρει εναλλακτική με 1 ή 2 αλλαγές τρένων που δεν θέλει κράτηση. Εμείς 15 μέρες πληρώσαμε μόνο μια κράτηση κ αυτό γιατί δεν γινόταν αλλιώς...
Τι εννοείς αν ισχύει για τις μετακινήσεις μέσα στην χώρα? Στις χώρες που θα επισκεπτείς?
 

Julakii7

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Άλλαξε το πλάνο τελικά! Είπαμε να πάρουμε το τρένο από Ρώμη τελικά και να πάμε Παρίσι, Βρυξέλλες, Γερμανία και Βιέννη (ίσως και Μπρατισλάβα που είναι κοντά). Εσείς τι χώρες επισκεφθήκατε happy dreamer??και πόσο μένατε στην κάθε χώρα?? εννοώ ας πούμε παίρνω το τρένο το πρωί 8:25 από Παρίσι για Μπρίζ (Βέλγιο) μετά στις 17:30 μπορώ να πάρω το τρένο από Μπρίζ και να πάω Βρυξέλλες?( φτάνω πριν τις 12 το βράδυ) Επίσης τι έχεις να μου προτείνεις να προσέξω?πως να κινηθώ? θα είμαστε με σακίδια μεγάλα!
Ευχαριστώ πολύύύύύύύύύ:)
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Φυσικά κ γίνεται... Μπορείς να πάρεις άπειρα τρένα μέσα σε μια μέρα. Για Παρίσι-Βρυξέλλες συγκεκριμένα δεν μπορείς να πάρεις το THALYS. Η διαδρομή θα είναι γύρω στις 5 ώρες με 3 αλλαγές. Και όσο για την Μπρίζ πρέπει οπωσδήποτε να την δεις κ νύχτα είναι μαγικά... Θα πρότεινα πρώτα Βρυξέλλες κ απόγευμα-βράδυ Μπριζ. Τι πρέπει να προσέξεις....
1. να μην χρειάζεται reservation το τρένο. Πολύ σημαντικό. Η εφαρμογή στο κινητό θα σου λύσει τα χέρια.. Μόνο μια φορά ένα τρένο ήθελε κράτηση για ένα μόνο κομμάτι της διαδρομής κ δε το έλεγε πουθενά παρά μόνο μέσα στο τρένο.
2. Για νυχτερινά τρένα που έχουν υποχρεωτική κράτηση οι απλές θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και εξαντλούνται γρήγορα.. Κάνε όσο πιο γρήγορα μπορείς κράτηση. Εμείς την πατήσαμε και πληρώσαμε για 6κλινη κουκέτα 42 ευρώ το άτομο.
3. Τα σακίδια θα πρέπει να τα αφήνεις σε locker για να περπατάς άνετα. Υπολόγισε το στα έξοδα και κάνε ένα research αν οι σταθμοί που θα πας έχουν. Γενικά δε θα έχετε πρόβλημα, όλοι οι μεγάλοι σταθμοί έχουν.
4. Last but not least.. Η ακρίβεια των ευρωπαικών τρένων. Όταν λέει ότι αναχωρεί 11:41 δεν εννοεί ούτε λεπτό αργότερα... Αλλά και να το χάσεις.... Θα πάρεις το επόμενο... Τσάμπα είναι! Γι αυτό λατρεύω το InterRail...
Όταν βρω χρόνο θα γράψω μια ιστορία.. Πήγα Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία..
 

Julakii7

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Τέλεια!!! Σ ευχαριστώ πάάάάάάρα πολύ!!!Η κάρτα InterRail σε πόσο καιρό έρχεται απο τότε που την παραγγέλνεις;;
Όποτε βρείς χρόνο και αν σου είναι εύκολο να γράψεις αναλυτικά το ταξίδι σου με ώρες κλπ θα ήταν ακόμα πιο τέλεια!!!
Σ ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σου όμως!!!
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Δεν γνωρίζω καθόλου τους χρόνους αποστολής. Φαντάζομαι θα ειναι γύρω στις 15 μέρες αλλά εξαρτάται και από που θα την παραγγείλεις. Εγώ την αγόρασα από τα γραφεία του ΟΣΕ στην Σίνα. Αν είσαι από Αθήνα μπορείς να την πάρεις από εκεί να ξεμπερδεύεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.765
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom