Σαν τη Χαλκιδική...ΔΕΝ έχει???

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Σωστά.Έψαξα και το βρήκα
http://old.law.uoa.gr/crime-research/aigialos.pdfhttp://old.law.uoa.gr/crime-research/aigialos.pdf

3. Η αξιοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας µε την παραχώρηση και την εκτέλεση έργων
πρέπει να εξασφαλίζει και να µην εµποδίζει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των
πολιτών στην παραλία και αιγιαλό
, εκτός αν τούτο επιβάλλεται για λόγους εθνικής άµυνας,
δηµόσιας τάξης και ασφάλειας, προστασίας αρχαίων, του περιβάλλοντος ή της δηµόσιας
υγείας.
1. "Αιγιαλός" είναι η ζώνη της ξηράς, που βρέχεται από τη θάλασσα από τις µεγαλύτερες και
συνήθεις αναβάσεις των κυµάτων της.
2. "Παραλία" είναι η ζώνη ξηράς που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος
µέχρι και πενήντα (50) µέτρα από την οριογραµµή του αιγιαλού
, προς εξυπηρέτηση της
επικοινωνίας της ξηράς µε τη θάλασσα και αντίστροφα.


Μας μάθανε στο σχολείο τόσα πράγματα που δεν μας χρειάστηκαν ποτέ στην ζωή και αυτά δεν μας τα μάθανε ποτέ o_O
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.258
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα

Μας μάθανε στο σχολείο τόσα πράγματα που δεν μας χρειάστηκαν ποτέ στην ζωή και αυτά δεν μας τα μάθανε ποτέ o_O


Ε είσαι κακεντρεχής. Δεν ήταν χρήσιμο δηλαδή να μάθεις για τον Ιωνά που τον έφαγε η φάλαινα, για το συγκλονιστικό ρόλο της Εκκλησίας επί Τουρκοκρατίας για τις γενοκτονίες που δεν έγιναν ή το φοβερό μάθημα οικιακής οικονομίας; Τι ήθελες να κάνεις, πρώτες βοήθειες όπως κάνουν οι Γερμανοί, απλά μαθήματα αναζήτησης νομοθεσίας (όπως κάνουν οι Ισπανοί) και μαθήματα επιβίωσης που κάνουν οι Κουβανοί; Θρησκευτικά, Οικιακή Οικονομία, και χαλκευμένη ιστορία πρωτογραμμένη από παπάδες και τα μυαλά στα κάγκελα, πανέτοιμος βγαίνεις από το ελληνικό σχολείο.

Για να καταλάβω, το πανάκριβο του καταλύματος στη Χαλκιδική είναι ότι ε΄να στούντιο αξιοπρεπές με ένα υπνοδωμάτιο, κουζινίτσα, καλή τοποθεσία, ζεστό νερό και τα βασικά κοστίζει πόσο το Μάιο και πόσο τον Αυγουστο;
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Απ' ο,τι φαινεται υπαρχουν αρκετοί που δεν αγαπούν τη Χαλκιδική εδώ μέσα για τους δικούς τους λόγους. Δικαιωμα τους και άποψή τους. Καλό θα ήταν όμως να αντιμετωπίζουν με περισσοτερη ευπρέπεια όσους από εμάς για τον Χ - Ψ μυστήριο λόγο την αγαπάμε ακόμα, να έχουμε επίσης την άποψή μας, ιδίως όταν κάποια θέματα - ίσως- μας αφορούν περισσότερο. Πόσο μάλλον δε, όταν δεν απευθυνόμαστε γενικότερα αλλά προσωπικά σε κάποιον συνομιλητή. Καληνύχτα σας.
 
  • Like
Reactions: mel

roubina

New Member
Μηνύματα
0
Likes
1
Καλως σας βρήκα

Μπήκα τυχαία στο φόρουμ και το βρίσκω ενδιαφέρον κι είδα και το thread αυτό. "Σα τη Χαλκιδική δεν έχει" προφανές είναι ότι εννοουν τις παραλίες και τη βραδυνή διασκέδαση. Αυτή η ζωντάνια που υπάρχει στη Χαλκιδική καλοκαίρι σε συνδιασμό με το κοντινό της απόστασης από τη Θεσσαλονίκη τη κάνουν ιδανικό τόπο για να περάσει κάποιος τις διακοπές του κυρίως νέος σε ηλικία και μάλιστα αφήνει πολύ όμορφες αναμνήσεις.


Όμως.....πλέον η κατάσταση μετά από πολλά χρόνια που πηγαίνω εκει με κάνει να σκέφτομαι να θέλω να πάω όσο πιο μακρια γίνεται Εντάξει αυτός ο χαμός πάντα υπήρχε με τα παρκαρισμένα με τους τουρίστες από τα βάλκάνια και από τη σκανδιναυία, με τα πιτσιρίκια και τις γιαγιάδες με το κεφτεδάκι στο χέρι να τα κυνηγούν και γενικά η φασαρία.


Βρήκα λοιπον ένα ήσυχο μέρος μια παραλία που ηταν υποβαθμισμένη από άποψη υποδομών αλλα ήσυχη και πεντακάθαρη...δυστυχως την ανακάλυψαν και έχτισαν όπου βρήκαν, με ότι βρήκαν και με όποιον βρήκαν!! Αλβανοι κρυφά τα βράδυα χτίζανε και τη μέρα κρατούσαν τσιλιες..εν μιαν νυκτι η παραλία έγινε για πεταμα. Πανηγυρια συνωστισμός και σκουπίδια την επομένη. Μπαράκια και ξαπλώστρες να αφηνουν μικρό περιθώριο για αυτούς που θέλουν να κάνουν ...αμμόλουτρο!! Τα αυτοκινητα περισσότερα κι απ τους ανθρώπους, παρκαρισμένα όπως όπως και τροχόσπιτα μες την άμμο διπλα στη θάλασσα:eek:..βουλγαροι ήταν οι τυποι...ναι το είδα κι αυτό!! Με απλωμένα τα βρακιά τους στα τροχόσπιτα διπλα από τις ξαπλωστρες.

Ποιο κάτω η "ποιότητα"..σ άλλη παραλία. Ποιο ελεγχόμενα τα πραγματα δε μπορώ να πω. Αναγκάζομαι να πηγαίνω 1 ολόκληρη ώρα από τη πριν παραλία σ αυτήν για να χαρώ τη θάλασσα, να κουβεντιάσω με τη παρέα μου και να χαθει το βλέμμα μου στο απεραντο γαλάζιο.... Αμ δε! Η κριση η οικονομική έκανε εφέτος τους Θεσσαλονικεις να εγκαταλειψουν όλο το καλοκαίρι τη πόλη για να γλυτώνουν τα εξοδα πανε ελα και κατοικουν πλέον στα εξοχικα ..γυναικες με μικρα παιδια παραμάσχαλα με πεθερες και θειες κι η παραλία να γίνεται στεκι τους όλο το 24ωρο..κι εδώ πανικός...και σκουπίδια....και λαχανόκηποι με σαπια λαχανικά πεταμένα έξω από τους κάδους...Τι να πω...Ο δρομος της επιστροφής άλλη μια ώρα..για να πάω στη δική μου κάποτε πανέμορφη παραλια

Ειμαστε σα λαος ότι ναναι, δεν εκτιμούμε και σεβόμαστε, δε κρατάμε τους στοιχιώδεις κανόνες..ναι να μιλάμε στη παραλία κι όχι να τσιρίζουμε μη σκεφτόμενοι ότι η παραλία είναι πήχτρα και το αυτί του διπλάνου σ απόσταση αναπνοής (εκτος αν είναι κουφος δλδ), ναι να τρώμε οκ...αλλά μετα...να τα πετάμε στους κάδους..μέσα όχι έξω απ αυτούς...Να ντρεποντε όσοι νοικιάζουν 60 ευρώ δωμάτιο της κακιάς ώρας περιμένοντας να βγάλουν τα σπασμένα 5 ετων κρίσης....σε κακόμοιρους που δεν εχουν να πάν μακρύτερα λόγω διοδίων ναυλων και δε ξερω και γω τι Μαλιστα το ακουσα και φρικαρα, 60 ευρώ μη πω που...δλδ ελεος. Αυτα:clap:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.971
Likes
12.015
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Για να καταλάβω, το πανάκριβο του καταλύματος στη Χαλκιδική είναι ότι ε΄να στούντιο αξιοπρεπές με ένα υπνοδωμάτιο, κουζινίτσα, καλή τοποθεσία, ζεστό νερό και τα βασικά κοστίζει πόσο το Μάιο και πόσο τον Αυγουστο;
25-40€ το Μαιο, 40-60€ τον Αυγουστο. Ειτε ειναι καλα, ειτε χαλια, ειτε νομιμα, ειτε παρανομα, ειτε με εξτρα παροχες (οπως π.χ. δωρεαν wi fi, συχνη καθαριοτητα, δορυφορικη τηλεοραση), ειτε οχι.

Κι επειδη ο καθενας γραφει ο,τι βλακεια του κατεβει στο κεφαλι καποια στιγμη θα σας γραψω τι συμβαινει φετος στη Χαλκιδικη την οποια λατρευω. Σε γενικες γραμμες ομως η κατασταση ειναι καλυτερη απο αυτη των 2-3 προηγουμενων ετων. Το προβλημα ειναι κυριως στους Ελληνες οπου η συνολικη ποιοτικη τους εικονα ειναι πολυ χειροτερη απο αυτη των τουριστων απο τις γειτονικες βαλκανικες χωρες τους οποιους καποιοι χλευαζετε.

Και ναι σαν τη Χαλκιδικη που σου προσφερει και μπορεις να βρεις σχεδον τα παντα -αν εξαιρεσεις τη σοβαρη περιθαλψη- τους καλοκαιρινους μηνες, εχει πολυ λιγα μερη στον κοσμο και στην Ελλαδα ισως μονο την Κρητη.
 

Marlin

Member
Μηνύματα
171
Likes
197
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κένυα
Καλημέρα σας και από μένα.
Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις. Θετικά και αρνητικά. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να πας, υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις αρνητικά, και ΝΑΙ, μπορεί να περάσεις χάλια ακόμη και στον καλύτερο προορισμό. Γι 'αυτό αγαπητοί συμφορουμίτες, μη μου τα βάζετε όλα στο ίδιο καζάνι. Η Χαλκιδική δεν είναι πόλη! Είναι μια ολόκληρη χερσόνησος, με ποικιλομορφία ανθρώπων (πρόσφυγες, ντόπιοι, μετανάστες), εδάφους, υποδομών, παραλιών.

Κατά τη γνώμη μου η έκφραση "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" έγκειται στο γεγονός οτι για τους Θεσσαλονικιούς είναι ένας κοντινός προορισμός διακοπών, που επειδή πάνε συχνά, και προσφέρει διακοπές για όλα τα γούστα, έχει βρει ο καθείς αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει. Άλλος περνάει καλά Καλλιθέα, άλλος Κριαρίτσι, ο άλλος Σάρτη, ο άλλος Πυργαδίκια, ο άλλος Νέα Ρόδα. Το ίδιο είναι? Όποιος έχει πάει ξέρει οτι δεν είναι καθόλου το ίδιο. Μέρα με τη νύχτα. Και απο άποψη παραλιών και από άποψη φιλοξενίας και υποδομών κτλ.

Όσον αφορά την πολυκοσμία. Εγώ δεν έχω την αξίωση και την απαίτηση να είμαι μόνη μου σε μια παραλία, να απολαμβάνω το τιτίβισμα των πουλιών και το τραγούδι των τζιτζικιών Αύγουστο μήνα, ΜΟΝΗ μου.. Είναι φυσικό να γίνεται χαμός από κόσμο. Δεν είμαστε στην Χαλκιδική του 1980. Να σας θέσω ένα παράδειγμα. Το ίδιο πολυκοσμικές ήταν οι Κάννες το 1980 το ίδιο είναι και τώρα? Δε νομίζω....! Κι εγώ θα ήθελα να τηλεμεταφερθώ στις Κάννες του 1980. Αλλά δε γίνεται.

Εαν θέλεις ησυχία, πήγαινε Ιούνιο, Σεπτέμβριο, πήγαινε τρίτο πόδι, που είναι πιο ήσυχα. Κι εμείς θέλουμε το club να είναι πίτα στον κόσμο, και η παραλία να είναι άδεια. Αλλά δε γίνεται.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για εξυγίανσή των τουριστικών υπηρεσιών, επειδή κάποιοι επιχειρηματίες ποντάρουν στην γνήσια φιλοξενία, στην τιμιότητα, στην ανώτερη ποιότητα. Μεμονωμένες βέβαια, γιατί το κράτος (όπως και παντού αλλού) δεν βοηθά, δεν συμμετέχει. Το μόνο που θέλει, είναι να πουλήσει τις παραλίες, να τα αρπάξει χοντρά, να ησυχάσει μια για πάντα και να μην έχει μετά την υποχρέωση να τα αξιοποιήσει. Καλύτερα από τη μια, μήπως κάποτε τα δούμε αξιοποιημένα, καθαρά με τις υποδομές και την προβολή που τους αξίζει. Μην πέσετε να με φάτε, κι εγώ θα προτιμούσα να μπορούσαμε να τα κάνουμε μόνοι μας. Αλλά δε γίνεται. Το έχουν αποδείξει τα ατελείωτα χρόνια εγκατάλειψης πολλών παραλιών (πχ Ξενία που αναφέρθηκε πριν, όπου και εκεί τα αρπάξανε καλά διευθυντές και στελέχη και φύγανε εν μια νυκτί. Φαλίρισε το Ξενια λέγαν μετά. Αυτά μόνο εδώ γίνονται. Ατιμωρητί φυσικά.

Η Χαλκιδική, το χειμώνα έχει το 1/4 του πληθυσμού που εχει το καλοκαίρι. Συνεπώς και πολλαπλάσια σκουπίδια, αυτοκίνητα, κτλ. Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν ενισχυθούν οι υπάλληλοι της καθαριότητας και αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (αυτοκίνητα κάδοι κτλ) για να σωθούμε από το σκουπιδομάνι. Απόν το κράτος και πάλι. Τι να σου κάνει ο επιχειρηματίας, δεν μπορεί να μαζέψει όλα τα σκουπίδια της περιοχής.
Ειμαστε όμως και τραγικοί με αυτό το θέμα. Δυο φορές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αντιμετώπισα την εξής εικόνα. Πάω να βγώ από το αυτοκίνητο που μόλις πάρκαρα δίπλα από παραλία, και ανοίγοντας την πόρτα να μην ξέρω που να πατήσω καθώς ο προηγούμενος που πάρκαρε εκεί, άδειασε όλα τα σκουπίδια που είχε το αμάξι κάτω στο χορτάρι. Και άδειασε και το τασάκι του από πάνω. Γουρούνια να χαθείτε!!!!

Αυτό που είναι μεγάλο φάουλ, είναι οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας, όπου προσπαθούν να πάρουν για ένα δωμάτιο όσα περισσότερα γίνεται, μάλιστα να σε ακυρώνουν όταν βρούνε άλλον ενοικιαστή για περισσότερες μέρες, κτλ. Είμαι της άποψης οτι αυτές οι συμπεριφορές ΠΡΕΠΕΙ να καταγγέλονται. Τηλεφωνάκι στην Τουριστική αστυνομία. Για όποιον δεν το ξέρει, θέλω να αναφέρω οτι το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν συγκεκριμένη μέγιστη τιμή που μπορούν να πουλάνε το δωμάτιο. Είναι αναρτημένη πίσω από την πόρτα ή μέσα στην ντουλάπα κάθε δωματίου. Όποιος ζητήσει περισσότερα, τηλεφωνάκι στην Τουριστική Αστυνομία. Εαν δεν βρείτε τον τιμοκατάλογο μέσα στο δωματιο, αρχίστε να αναρωτιέστε αν γενικώς είναι παράνομη η επιχείρηση. Επίσης το ΦΠΑ στην διανυκτέρευση είναι πλέον 6%. Ζητήστε απόδειξη! Οπωσδήποτε! Κλαιγόταν οι ξενοδόχοι να κατέβει ο ΦΠΑ από 13%, το κατεβάσαν κάτω από τα μισά και πάλι δεν το πληρώνουν. Και 1% να το κάνουν, πάλι δεν θα το πληρώνουν. Απαράδεκτο.

Και ναι! Είναι παράνομο να πληρώνεις είσοδο για να μπεις σε παραλία. Κανείς βέβαια δεν θέλει να χαλάσει το διήμερό του ασχολούμενος με καταγγελίες κτλ. Αλλά έχω την εντύπωση οτι μονο έτσι θα γλιτώσουμε από αυτές τις συμπεριφορές.

Γενικώς νομίζω ακρη δε βγαίνει με το θέμα μας... και επανέρχομαι στην αρχική μου πρόταση :
Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις. Θετικά και αρνητικά. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Νομίζω ότι θα πάμε για κλείσιμο θέματος αν απαντήσεις Γιώργο.(αναφέρομαι στο θέμα για τις γενοκτονίες)
tripakia μας χρωστάς ιστορία:)
 
Last edited:

Chris22

Member
Μηνύματα
64
Likes
110
Καλως σας βρήκα

Μπήκα τυχαία στο φόρουμ και το βρίσκω ενδιαφέρον κι είδα και το thread αυτό. "Σα τη Χαλκιδική δεν έχει" προφανές είναι ότι εννοουν τις παραλίες και τη βραδυνή διασκέδαση. Αυτή η ζωντάνια που υπάρχει στη Χαλκιδική καλοκαίρι σε συνδιασμό με το κοντινό της απόστασης από τη Θεσσαλονίκη τη κάνουν ιδανικό τόπο για να περάσει κάποιος τις διακοπές του κυρίως νέος σε ηλικία και μάλιστα αφήνει πολύ όμορφες αναμνήσεις.


Όμως.....πλέον η κατάσταση μετά από πολλά χρόνια που πηγαίνω εκει με κάνει να σκέφτομαι να θέλω να πάω όσο πιο μακρια γίνεται Εντάξει αυτός ο χαμός πάντα υπήρχε με τα παρκαρισμένα με τους τουρίστες από τα βάλκάνια και από τη σκανδιναυία, με τα πιτσιρίκια και τις γιαγιάδες με το κεφτεδάκι στο χέρι να τα κυνηγούν και γενικά η φασαρία.


Βρήκα λοιπον ένα ήσυχο μέρος μια παραλία που ηταν υποβαθμισμένη από άποψη υποδομών αλλα ήσυχη και πεντακάθαρη...δυστυχως την ανακάλυψαν και έχτισαν όπου βρήκαν, με ότι βρήκαν και με όποιον βρήκαν!! Αλβανοι κρυφά τα βράδυα χτίζανε και τη μέρα κρατούσαν τσιλιες..εν μιαν νυκτι η παραλία έγινε για πεταμα. Πανηγυρια συνωστισμός και σκουπίδια την επομένη. Μπαράκια και ξαπλώστρες να αφηνουν μικρό περιθώριο για αυτούς που θέλουν να κάνουν ...αμμόλουτρο!! Τα αυτοκινητα περισσότερα κι απ τους ανθρώπους, παρκαρισμένα όπως όπως και τροχόσπιτα μες την άμμο διπλα στη θάλασσα:eek:..βουλγαροι ήταν οι τυποι...ναι το είδα κι αυτό!! Με απλωμένα τα βρακιά τους στα τροχόσπιτα διπλα από τις ξαπλωστρες.

Ποιο κάτω η "ποιότητα"..σ άλλη παραλία. Ποιο ελεγχόμενα τα πραγματα δε μπορώ να πω. Αναγκάζομαι να πηγαίνω 1 ολόκληρη ώρα από τη πριν παραλία σ αυτήν για να χαρώ τη θάλασσα, να κουβεντιάσω με τη παρέα μου και να χαθει το βλέμμα μου στο απεραντο γαλάζιο.... Αμ δε! Η κριση η οικονομική έκανε εφέτος τους Θεσσαλονικεις να εγκαταλειψουν όλο το καλοκαίρι τη πόλη για να γλυτώνουν τα εξοδα πανε ελα και κατοικουν πλέον στα εξοχικα ..γυναικες με μικρα παιδια παραμάσχαλα με πεθερες και θειες κι η παραλία να γίνεται στεκι τους όλο το 24ωρο..κι εδώ πανικός...και σκουπίδια....και λαχανόκηποι με σαπια λαχανικά πεταμένα έξω από τους κάδους...Τι να πω...Ο δρομος της επιστροφής άλλη μια ώρα..για να πάω στη δική μου κάποτε πανέμορφη παραλια

Ειμαστε σα λαος ότι ναναι, δεν εκτιμούμε και σεβόμαστε, δε κρατάμε τους στοιχιώδεις κανόνες..ναι να μιλάμε στη παραλία κι όχι να τσιρίζουμε μη σκεφτόμενοι ότι η παραλία είναι πήχτρα και το αυτί του διπλάνου σ απόσταση αναπνοής (εκτος αν είναι κουφος δλδ), ναι να τρώμε οκ...αλλά μετα...να τα πετάμε στους κάδους..μέσα όχι έξω απ αυτούς...Να ντρεποντε όσοι νοικιάζουν 60 ευρώ δωμάτιο της κακιάς ώρας περιμένοντας να βγάλουν τα σπασμένα 5 ετων κρίσης....σε κακόμοιρους που δεν εχουν να πάν μακρύτερα λόγω διοδίων ναυλων και δε ξερω και γω τι Μαλιστα το ακουσα και φρικαρα, 60 ευρώ μη πω που...δλδ ελεος. Αυτα:clap:
Συγνωμη, αν αυτοι που τους επιασε η κριση ξεκαλοκαιριαζουν στα εξοχικα τους στην Χαλκιδικη, αυτοι που η κριση δεν τους ακουμπησε, τι ακριβως κανουν?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.971
Likes
12.015
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Συγνωμη, αν αυτοι που τους επιασε η κριση ξεκαλοκαιριαζουν στα εξοχικα τους στην Χαλκιδικη, αυτοι που η κριση δεν τους ακουμπησε, τι ακριβως κανουν?
Ετσι ειναι το καλοκαιρι εκαλοκαιριαζουν στα εξοχικα, το χειμωνα θα ξεκοκαλιαζουν στα σπιτια στη Θεσσαλονικη.

tripakia μας χρωστάς ιστορία:)
Τι ιστορια;
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
έψαξα αρκετά αλλά το βρήκα:)Η ερωτικη ιστορια της Σ στο θέμα
Αυτοι που αφησαν την Ελλαδα για το Παρισι στα χρονια της κρισης.
Βασικά και όποια άλλη ιστορία θέλεις να γράψεις ευπρόσδεκτη.

chris αν δεν έχεις δουλειά και έχεις ένα εξοχικό από παλιά(έχουν πολλοί από την Θεσσαλονίκη) η έχουν οι φίλοι σου εξοχικό πας και την βγάζεις εκεί το καλοκαίρι με τα ίδια χρήματα που θα ξόδευες ούτως η άλλως στην πόλη για φαγητό,ρεύμα κτλ.

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.533
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom