Γαμήλιο Ταξίδι στην Κούβα τον Φεβρουάριο

George87

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Καλησπέρα παιδιά!
Παντρευόμαστε και σχεδιάζουμε το γαμήλιο ταξίδι μας στην Κούβα. Έχουμε ήδη απευθυνθεί σε ορισμένα ταξιδιωτικά γραφεία για να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση του ταξιδιού μας (θα είναι ατομικό και όχι ομαδικό) αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε πληροφορίες για όλα από κάποιον φίλο μας ή γνωστό.. Έχουμε ας πούμε μία καλή προσφορά από το ταξιδιωτικό γραφείο Paradies Travel στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει κανείς ή έχει ακούσει οτιδήποτε σχετικά με την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του; Έχει ταξιδέψει κάποιος με αυτό το γραφείο; Γνωρίζετε μήπως κάποιο ταξιδιωτικό που να κάνει καλή δουλειά στην Κούβα; Επίσης προτείνετε να νοικιάσουμε οι ίδιοι αυτοκίνητο ή να ζητήσουμε από το γραφείο να μας συμπεριλάβει στην τιμή οδηγό - ξεναγό; Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι σε καλή κατάσταση;
Ευχαριστώ!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
To οδικό δίκτυο είναι παραπάνω από υποφερτό. Ξεναγό-οδηγό καλό θα ήταν να έχετε, αλλά αν έχετε λίγη εμπειρία από ταξίδια μάλλον είναι καλύτερο να πάτε μόνοι σας, έτσι θα γνωρίσετε περισσότερο κόσμο.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Γραψε μας και το προγραμμα που εχεις κατα νου , για να βοηθησουμε περισσοτερο .
Το γραφειο που αναφερεις δουλευει πιο πολυ με πακετα 7 μερες Αβανα και 7 μερες Βαραδερο κτλ
για ταξιδι οδικο με πολλες πολεις δεν ξερω αν εξυπηρετει .
 

George87

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η Μέρα ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΥΒΑ

2η Μέρα ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

3η Μέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ HOLGUIN & BAYAMO
ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

4η Μέρα ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΓΙΑ ΑΒΑΝΑ 09.30- 10.55 ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΒΑΝΑ

5η Μέρα ΑΒΑΝΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

6η Μέρα ΒΙΝΙΑΛΕΣ

7η Μέρα ΑΒΑΝΑ CAYO LARGO ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ – ΑΦΙΞΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

8η Μέρα CAYO LARGO

9η Μέρα CAYO LARGO – ΑΒΑΝΑ – ΔΙΑΜΟΝΗ

10η Μέρα ΓΚΟΥΑΜΑ - ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ - ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΚΟΣ

11η Μέρα ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΑΒΑΝΑ

12η Μέρα ΑΒΑΝΑ

13η Μέρα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το Σαντιαγο μπορεί να παει στην αρχή η στο τέλος του ταξιδιού.
Πώς σας φαίνεται; Θα δούμε τίποτα ή θα μας φάνε οι δρόμοι χωρίς λόγο; Επίσης ξερει κανεις πόση ώρα ειναι η μεταφορά απο τη μια πόλη στην άλλη; Απο την ανατολική Κούβα, ποιες περιοχές αξίζει να περιλάβουμε στο ταξιδι; Εγώ επέλεξα Σαντιαγκο, Ολγκιν και Μπαγιαμο. Προτείνετε κατι άλλο μήπως;
Τέλος, έλαβα μια ακόμη προσφορά απο το γραφείο Sunflight στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζετε τίποτα σχετικά με αυτο το ταξιδιωτικό;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για μένα τα χάϊλάιτ της Ανατολικής Κούβας είναι με σειρά από πλευράς πόλεων:
Baracoa
Camaguey
Gibara

Όχι ότι είναι άσχημες αυτές που διάλεξες, αλλά προτιμώ τις ανωτέρω είναι πολύ ξεχωριστές μεταξύ τους και γενικότερα. Το Κάγιο Λάργκο αφού σας αρέσουν οι παραλίες είναι πολύ καλή επιλογή. Φοβάμαι ότι μένετε λίγο στην Αβάνα, θα έβαζα άλλη μια μέρα. Για μένα το Σαντιάγο είναι χάσιμο χρόνου σε τόσο στενό πρόγραμμα. Αν όχι χάσιμο χρόνου, επιλογή που δε θα προτιμούσα.
 

George87

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Γιώργο, το Σαντιαγκο μπαίνει στο προγραμμα γιατι έχει αεροδρόμιο και ειναι εύκολη η μετάβαση εκεί από Αβάνα. Απο εκεί κ πέρα, ποιες άλλες περιοχές ειναι κοντά κ εύκολα προσβάσιμες για ημερήσιες εκδρομές; Εχω ακούσει για παράδειγμα οτι ο δρόμος για Καμαγουει ειναι πολυ άσχημος κ καλύτερα να τον αποφύγουμε. Συμφωνείς; Μπαρακοα πολυ θα ήθελα να πάμε. Ειναι κοντά από Σαντιαγκο η καλύτερα Ολγκιν και Μπαγιαμο; Δεν θελω να χάσουμε όλες τις ώρες της μέρας στη μεταφορά απο τη μια πόλη στην άλλη. Μπορείς να μου προτείνεις μερικές κοντινές κ αξιόλογες εκδρομές στην ανατολική Κούβα με αφετηρία το Σαντιαγκο που αναγκαστικά θα πάμε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ο δρόμος για Καμαγουέι είναι παραπάνω από υποφερτός, εθνική οδός είναι. Όχι το καλύτερο κομμάτι της, αλλά είναι πανεύκολος. Μπαρακόα δεν μπορείς να πας σε ημερήσια από Σαντιάγο, ούτε από Ολγκίν, είναι μακριά, γι' αυτό και είναι μαγικό το μέρος, λόγω της απομόνωσής του. Μπορείτε να ανεβείτε τη Σιέρα Μαέστρα για να δείτε την Comandancia, εύκολη ημερήσια που αξίζει τον κόπο και για τη φύση αλλά κυρίως για την ιστορία του τόπου, ορισμένοι από τους ξεναγούς είναι βετεράνοι που έζησαν την επιδρομή των 10.000 επιλέκτων το καλοκαίρι του '58 κι έχουν φοβερές ιστορίες να μοιραστούν. Το Καμαγουέι είναι εύκολο να γίνει ημερήσια από το Σαντιάγο, δεν είναι μακριά αλλά είναι κρίμα να μην του αφιερώσετε έστω ένα βράδυ.

Γενικώς αυτό που χαλάει το πρόγραμμά σας είναι ότι προσγειώνεστε στο Σαντιάγο. Έστω κι έτσι, εγώ θα έβγαζα Ολγίν και Μπαγιάμο και θα έβαζα Μπαρακόα. Η διαδρομή από Μπαρακόα για Μόα (με το νέο οδόστρωμα μάλιστα που δε σου βγάζει την πίστη) είναι από τις 3 καλύτερες στην Κούβα κατά τη γνώμη μου.
 

George87

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Γιώργο που ειναι το Μοα; Τι έχει εκεί να δεις; Δεν το βρίσκω στον οδηγό μου..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Μόα είναι ανατολικά, στην επαρχία του Ολγκίν. Απαράδεκτη πόλη, εύκολα η πιο άσχημη στη χώρα, βγαίνει το νικέλιο εκει, αλλά η διαδρομή για να φτάσει κανείς από τη Μπαρακόα είναι μαγική.
 

George87

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Γιώργο σ ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες σου. Μου είπες πράγματα που σε κανέναν οδηγό δεν διάβασα μεχρι στιγμής. Αν είχες περίπου 12 με 13 βραδια στην Κούβα κ ήθελες να δεις την ενδοχώρα κ ενα νησάκι, που θα πηγαινες; Θέλεις να μου πεις ενα προγραμμα με τις πόλεις κ τις εκδρομές που θα έκανες;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ φίλε μου νησάκι δε θα έβαζα. Αλλά αφού το θες έτσι, θα το έκανα κάπως έτσι:
Αβάνα 3
Σιενφουέγος 1 (περνώντας από Κόλπο των Χοίρων και Γουαμά)
Τρινιδάδ 2
Καμαγουέι 2
Ρεμέδιος (συν Σάντα Κλάρα) 1
Κάγιο Σάντα Μαρία 3

Έτσι βγαίνουν 12 βράδια. Για παραλία έβαλα το Κάγιο Σάντα Μαρία διότι δε χρειάζεσαι αεροπλάνο, είναι κοντά στο Ρεμέδιος και η Playa Ensenacho είναι παραλιάρα, ακόμη και για τα δικά μου δεδομένα.
Αν δεν πάτε στο Κάγιο Σάντα Μαρία, τότε θα μπορούσατε αυτά τα 3 βράδια να τα επενδύσετε σε Μπαρακόα και γύρω και να επιστρέψετε Αβάνα με εσωτερική πτήση (π.χ. Από Ολγκίν ή Καμαγουέι). Αλλά αν θέλετε και νησάκι, νομίζω το πρόγραμμα που λέω είναι το ιδεατό.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Γεια σας παιδιά και από εμένα! Πρώτο μου Post στο forum όμως σας διαβάζω ανελλιπώς καιρό τώρα, και σας έχω συμβουλευτεί πολλές φορές πριν από τα ταξίδια μου και ομολογώ ότι οι περισσότερες πληροφορίες μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Αρκετά όμως ήμουν απλός visitor και είπα να γίνω και εγώ μέλος μιας και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω λιγάκι και εγώ με τις εμπειρίες μου.
Αποφάσισα να ξεκινήσω από το συγκεκριμένο θέμα μιας και είμαι έτοιμος να ανέβω στο αεροπλάνο για Κούβα. Όλα είναι κανονισμένα και 7 Σεπτέμβρη αναχωρώ μαζί φυσικά με το έτερον ήμισυ. Το ταξίδι είναι γαμήλιο μιας και παντρευτήκαμε τον Μάιο (Ευχαριστούμε. Σας πρόλαβα).

Πριν παραθέσω και εγώ πληροφορίες, να πω ότι πρέπει να έχω διαβάσει ΌΛΕΣ τις ιστορίες του Yorgos και έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στην απόφασή μας. Λοιπόν. Το ταξίδι θα διαρκέσει 10 ημέρες και είναι από τα κλασικά οργανωμένα για Κούβα μιας και αυτή την φορά τα θέλαμε όλα έτοιμα, σε αντίθεση με όλες τις άλλες φορές. Γνωρίζουμε τα μείον του οργανωμένου αλλά αυτή τη φορά δεν μας απασχολεί πολύ. Φοβάται λίγο και η σύζυγος. (Δεν ξέρω τι. Mάλλον τις Κουβανέζες.)
Ξεκινάμε με μια διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ η οποία είναι καλοδεχούμενη μιας και δεν έχουμε ξαναπάει. Το πακέτο έχει 4 ΔΝ (όσοι έχουν πάει στρατό καταλαβαίνουν) Αβάνα, 2 Βαραδέρο, 1 Τρινιδάδ, η τελευταία μέρα είναι η επιστροφή και δεν ξέρω αν χάνω καμία στην πορεία.
Μέσα έχουμε Βινιάλες, Laguna del Tesoro, Σάντα Κλάρα, Καρδένας, Σιένφιουέγκος. Είναι λίγο ανώφελο να ρωτήσω αν κάτι δεν αξίζει (μάλλον το Βαραδέρο από ότι έχω διαβάσει), μιας και είναι στο πακέτο και τα έχω πληρώσει ήδη! Το όλο κόστος έφτασε τα 3480(με ακρίβεια χιλιοστού) και για τους δύο. Το πρακτορείο είναι το Βέρσους. Τώρα τι θα ξοδέψουμε εκεί δεν έχω ιδέα. Μιας και πολλά πρωινά, γεύματα συμπεριλαμβάνονται
Στην Αβάνα θα μείνουμε στο Μέλια Κοχίμπα, και στο Βαραδέρο στο Μέλια Βαραδέρο. Στις υπόλοιπες πόλεις δεν γνωρίζω ακόμα!

Φυσικά έχω και εγώ ερωτήσεις! (Είναι σαν να ακούω τον Yorgo να λέει "Hit me").
1) Έχω διαβάσει πολλά για το νερό. Εντάξει δεν θα πίνω από βρύσες που βρίσκω στο δρόμο αλλά διάβασα να αποφεύγω και τα παγάκια. Δηλαδή πώς θα πίνουμε βρε αδερφέ τα κοκτειλάκια μας βρε αδερφέ? Ζεστά?
2) Ευρισκόμενος στην Αβάνα, είναι εύκολο να επισκεφθώ παραλία κοντινή? Και αν ναι ποια είναι η ιδανικότερη?
3) Μιας και υπάρχουν αρκετά έμπειροι από Αβάνα, θα ήταν ιδανικό να αναφέρατε κάποιο από τα στέκια σας, κυρίως για φαγητό.
4) Υπάρχει μια προαιρετική εκδρομή στο Κάιο Μπλάνκο. Απόψεις? Κόστος 110 CUC( τα οποία παιδιά τα λέω κουκ!)
Μιας και έχω πιο φρέσκο το ψάξιμο οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ρωτήσει το οτιδήποτε!(Έχω επίσης φρέσκο και το γάμο. Οπότε 2 σε 1 οι πληροφορίες!! :) )
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom