Π.Γ.Δ.Μ. Ενα απρόβλεπτο ταξίδι στο Π.Γ.Δ.Μ.

Eva luna

Member
Μηνύματα
11
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
κουβα :D
Γειας σας και πάλι!!!!! Σίγουρα θα θυμάστε τις ατελείωτες ερωτήσεις μου για το Βελιγράδι και προφανώς όλοι εδώ έχουμε ταξιδέψει ώστε το αίσθημα της προσμονής λίγο πριν φύγεις να είναι γνωστό. Έτσι λοιπόν και εμείς περιμέναμε να μεγάλη ανυπομονησία το ταξίδι μας !!!!! Έτοιμοι λοιπόν έχοντας κλείσει εισιτήρια κτλπ και διαλέγοντας για να πάμε τα Siamos Tours (τα τονίζω γιατί πραγματικά υπάρχει λόγος ) Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας .
Στη διαδρομή ταξιδεύαμε μόνο με μετανάστες κάτι που δεν μας ενόχλησε καθόλου ωστόσο οι οδηγοί μιλούσαν μόνο στα σέρβικα και ούτε καν στα αγγλικά αγνοώντας επιδεικτικά οτι υπήρχαμε και εμείς που δεν ξέραμε σέρβικα.Όλα ομαλά στο ταξίδι μας με τον οδηγό βεβαία να μην κάνει τις προγραμματισμένες στάσεις με αποτέλεσμα όχι μόνο η ανάγκη για τουαλέτα να είναι μεγάαααααλη αλλά και τον καπνιστών όπως ο φίλος μου που κυριολεκτικά ήταν έτοιμος να ανάψει τσιγάρο μέσα στο πούλμαν. Άλλωστε θεωρώ απαράδεχτο σε ταξίδι 20 ώρων στάση ανα 3 ώρες και για 10 λεπτά!!!!!!
Φτάνουμε τα σύνορα τα περνάμε , περνάμε και τα σύνορα στο Π.Γ.Δ.Μ. και από εκεί και πέρα αρχίζει ο εφιάλτης μας... Σε κάποια από τις στάσεις που έγιναν το αγόρι μου ξεχνάει το τσαντάκι με τη ταυτότητά του!!!!! Η ώρα να είναι 1 τη νύχτα να τον έχει πάρει ο ύπνος και να θυμηθεί οτι ξέχασε το τσαντάκι του λίγο πριν φτάσουμε σε ένα μέρος στην ερημία σαν checkpoint . Η απόσταση από το μέρος που είχε ξεχάσει το τσαντάκι του να ήταν το πολύ καμία ώρα από εκεί που ήμασταν και τα Σκόπια ήταν 20 λεπτά!!!! Μπαίνει μέσα ο ελεγκτής των διαβατηρίων όμως το αγόρι μου δεν μπορούσε να περάσει αφού τα είχε ξεχάσει. !!!!! Ο οδηγός είπε οτι δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα εμείς να είμαστε έντρομοι γιατί μας λέει να κατέβουμε από το πούλμαν ενώ τους ενημέρωσαν οτι το τσαντάκι είχε βρεθεί. Ο οδηγός είπε να περιμένουμε εκεί και ενημέρωσε το βενζινάδικο να δώσει το τσαντάκι σε όποιο διερχόμενο αμάξι περνούσε από εκεί χωρίς να διευκρινίζει σε πόση ώρα και προφανώς χωρίς να τον ενδιαφέρει πως εμείς θα συνεχίζαμε το ταξίδι μας από την ερημία που μας άφηνε!!!!!! Η συνοριοφύλακας πρότεινε ωστόσο να περιμένει το πουλμαν στην άκρη μέχρι να έρθει το τσαντάκι με τη ταυτότητα όμως ο οδηγός είπε οτι δεν μπορεί να περιμένει !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έτσι κατεβήκαμε και αποσβολωμένοι βλέπαμε το πουλμαν μας να φεύγει τις διακοπές μας να καταστρέφονται και κανένα τρόπο να φύγουμε από εκεί που μας άφησαν . Σε εκείνο το μέρος υπήρχαν μόνο 6 φυλάκια αστυνομία που απλά μας έλεγε οτι είναι δίκο μας πρόβλημα και κάνεις να μιλάει αγγλικά . Πραγματικά ήμασταν απελπισμένοι . Πάμε σε μια γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει και πήραμε τηλέφωνο το βενζινάδικο όμως και αυτή στο βενζινάδικο ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΓΓΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!! και έπρεπε κάθε τηλέφωνο να το δίνουμε σε αυτή τη γυναίκα να συνεννοηθούμε γιατί ούτε αυτή μιλούσε αγγλικά φυσικά . Έτσι πέρναγε η ώρα η αγωνία μας για το τι θα κάνουμε να μεγαλώνει προσπαθούσα να μπω και στο ιντερνετ να βρω που είμαστε και το τηλέφωνο της πρεσβίας στα Σκόπια. Τελοσπάντων μετά από πολλές ώρες αγωνίας ,απελπισίας και αδιαφορίας από όλους τους ανθρώπους του checkpoint καταφέραμε να συνεννοηθούμε οτι η ταυτότητα έρχεται με ένα γερμανικό αμάξι το όποιο έφτασε στο μέρος που είμασταν στις 5 το πρωί δηλαδή 3 ώρες που ήμασταν εκεί σε ένα μέρος που δεν είχε ούτε τουαλέτα !!!!
Έρχεται το αμάξι ευχαριστούμε τον Γερμανό που μας έφερε το τσαντάκι και προς στιγμήν χαρήκαμε οτι όλο αυτό τελείωσε !!!!! Όμως δεν ήταν έτσι γιατί σε εκείνο το μέρος δεν περνούσε τίποτα που θα μπορούσε να μας πάει κάπου ούτε λεωφορεία όπως μας χρύσωσε το χάπι ο οδηγός ούτε ΤΙΠΟΤΑ !!!!! Φανταστείτε την Αθηνών-Θεσσαλονίκης στις 5 το βράδυ σε κάποια διόδια αυτό ακριβώς εντομεταξύ η καλοκάγαθη κυρία που προσπαθούσε να μας βοηθήσει μας ζήτησε χρήματα για τις υπηρεσίες της !!!!!!!!!!!! και οι αστυνομικοί των συνόρων να μας ειρωνεύονται να πάμε Βελιγράδι με τα πόδια 5 ώρες δρόμο με το αυτοκίνητο... Ξημερώνοντας και χωρίς να έχουμε βρει τρόπο διαφυγής από εκεί καταφύγαμε στο οτοστόπ όπου και εκεί δεν είδαμε φως ακόμα και αν τους λέγαμε να πάμε στο Βελιγράδι και να τους δώσουμε χρήματα να μας πανε !!!! Ακόμα και κάποια πούλμαν που περνούσαν όσο πέρναγε η ώρα ήταν γεμάτα και δεν μας έπερναν ούτε αυτά. Πραγματικά ήμασταν σίγουροι οτι δεν θα φύγουμε πότε από εκείνο το απαίσιο μέρος και μην έχοντας κανέναν να απευθυνθούμε. Το κορυφαίο δεν ήταν όταν ήρθε ένας τύπος και μας έδιωξε από εκεί που καθόμασταν το μοναδικό πάγκο και μας είπε να κάτσουμε στη μέση του δρόμου και μιλούσε μακεδονικά και όταν του είπαμε οτι δεν καταλαβαίνουμε μας απάντησε εδώ είναι Π.Γ.Δ.Μ. δεν μιλάμε αγγλικά !!!!!! Σε μια εξαθλιωμένη ψυχολογικά κατάσταση προσπαθώ να καλέσουμε ένα ταξι και πάω στο γραφείο της γυναίκας που νόμιζα οτι μας έκανε πλάκα οτι ήθελε λεφτά αλλά δεν ήταν πλάκα καθώς μου είπε οτι δεν της δώσαμε χρήματα ούτε εγώ αλλά ούτε και το αγόρι μου οπότε δεν έχει βοήθεια και μου έκλεισε τη πόρτα στα μούτρα.
Σαν από μηχανής θεός ήρθε ένα ταξι πάω χαλάω ένα 50άρικο τρέλα λεφτά για αυτούς όπως γνωρίζεται πέρνουμε και κάποια κακομοίρικα παιδιά που έκαναν οτοστόπ και επιτέλους φεύγουμε από αυτό το εφιαλτικό μέρος που ήμασταν !!!!! Η ανακούφιση που ένιωθα μέσα στο ταξί ήταν πρωτόγνωρη όπως φυσικά και όλο αυτό που ζήσαμε τόσες ώρες !!!! 2 μέρες άυπνοι και φοβερά κουρασμένοι λέμε να πάρουμε το πρώτο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη και να μην ξαναακούσουμε για Βελιγράδι ΠΟΤΕΕΕΕ !!!!!! Όμως η γκαντεμιά μας δεν μας εγκατέλειψε έτσι εύκολα και το λεωφορείο για Θεσσαλονίκη είχε μόλις φύγει και το επόμενο ήταν στις 5 το απόγευμα και η ώρα ήταν 7 το πρωί !!!! Ήμασταν 2 μέρες άυπνοι και πραγματικά θα καταρρέαμε σε λίγο.
Έτσι χωρίς να έχουμε νόμισμα πάμε και ψάχνουμε για χόστελ . Ευτυχώς βρήκαμε σχεδόν αμέσως χόστελ και μάλιστα ήταν πανέμορφο και πεντακάθαρο και φτηνό και οι ιδιοκτήτες έμεναν μέσα κιόλας. Κοιμήθηκα , ξεκουράστηκα που το είχα τόσο πολύ ανάγκη βέβαια η στεναχώρια μου για το ταξίδι που χάσαμε ήταν μεγάλη αλλά και για όλο αυτό που ζήσαμε αλλά και για το τρόπο κυρίως που μας φέρθηκε το γραφείο που εμπιστευτήκαμε !!!!!
Το απόγευμα αποφασίσαμε να κλείσουμε τα εισιτήρια μας και να κάνουμε μαζί με το αγόρι μου μια βόλτα στη πόλη γιατί αυτός ήδη είχε περιπλανηθεί λίγο. Αυτό που μας έκανε τρομεροί εντύπωση είναι το πόσο τζόγος υπάρχει στο Π.Γ.Δ.Μ. και πόσο οι άνθρωποι θέλουν τα ευρώ σου !!!!!!! Όμως τα Σκόπια ήταν καταπράσινα και με μεγάλους δρόμους και πάρα πολύ καθαρά . Εντύπωση μας έκανε επίσης οτι υπήρχαν και εκκλησίες ορθόδοξες αλλά και τζάμια και πολλοί Αλβανοί τουρίστες . Πήγαμε στο κεντρικό σταθμό των λεωφορείων και αποφασίσαμε αφού τα έγιναν έτσι τα πράγματα να απολαύσουμε την ευκαιρία να κάτσουμε και άλλη μίση μέρα στα Σκόπια και να πάρουμε το λεωφορείο των 5 την επόμενη μέρα. Στην Θεσσαλονίκη έχω ένα φίλο ο οποίος προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει και έτσι από την καταστροφή των διακοπών μας είχαμε ξαφνικά ενα plan B !!!!!!
Εντύπωση μας έκανε οτι μετά τις 9 απαγορεύεται να πίνεις δημοσίως αλλά μόνο σε μπυραρίες οι οποίες από οτι είδαμε δεν ήταν και πολλές. Όμως κάτσαμε σε ένα μαγαζάκι και φάγαμε κάτι σαν ένα ντόπιο σουβλάκι πολυ νόστιμο και φύσικα όπως όλα πάμφτηνο . Την επομενη μέρα κάναμε πάλι μια βόλτα είδαμε το περίφημο άγαλμα του Μ Αλεξάνδρου και άλλα πολλά όλα με την ίδια θεματολογία και γενικά υπάρχει μεγάλη εθνική συνείδηση σχεδόν πεποίθηση οτι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου . Φάγαμε , μαζέψαμε τα πράγματά μας και πήγαμε στα κτελ και ξεκίνησε ομαλά το ταξίδι μας . Όπως είναι γνωστό οι βορειοελλαδίτες πάνε συχνά στα Σκόπια για καζίνο αλλά και για οδοντιάτρους.
Περάσαμε τα ελληνικά σύνορα και η χαρά μου δεν περιγραφόταν καθώς επιτέλους όλο αυτό είχε τελείωσει ωστόσο ήταν μια και μοναδική ευκαιρία να δούμε την Π.Γ.Δ.Μ. καθώς λίγο οι στάσεις σε διάφορα χώρια αλλά και η παραμονή μας στα Σκόπια ήταν πολύ ευχάριστες :) Ευτύχως ουδέν κακό αμιγές καλού !!!!!!!!!
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
μάλλον πρώτη φορα θα ταξίδευες με λεωφορείο τόσο μεγάλο ταξίδι
Άλλωστε θεωρώ απαράδεχτο σε ταξίδι 20 ώρων στάση ανα 3 ώρες και για 10 λεπτά!!!!!
μια χαρά είναι δεν βγαίνουν αλλιώς τα χιλιόμετρα
αλλά και τον καπνιστών όπως ο φίλος μου που κυριολεκτικά ήταν έτοιμος να ανάψει τσιγάρο μέσα στο πούλμαν.
δεν παθαίνουμε και τίποτα χωρίς τσιγάρο αυτό οφειλες να το γνωρίζεις εκ το προτερων -σε αεροπλάνο τι θα έκανε δηλαδή σε πτήση πάνω από 3 ώρες ταξίδι-το βρίσκω φυσιολογικότατο
ωστόσο οι οδηγοί μιλούσαν μόνο στα σέρβικα και ούτε καν στα αγγλικά αγνοώντας επιδεικτικά οτι υπήρχαμε και εμείς που δεν ξέραμε σέρβικα.
σερβία πηγαίνατε δεν νομίζω να είχαν καμια υποχρέωση να μιλάνε αγγλικά-αν γνωρίζεις και τι κόσμο μεταφέρουνε καθόλου παράξενο
Ο οδηγός είπε να περιμένουμε εκεί και ενημέρωσε το βενζινάδικο να δώσει το τσαντάκι σε όποιο διερχόμενο αμάξι περνούσε από εκεί χωρίς να διευκρινίζει σε πόση ώρα και προφανώς χωρίς να τον ενδιαφέρει πως εμείς θα συνεχίζαμε το ταξίδι μας από την ερημία που μας άφηνε!!!!!! Η συνοριοφύλακας πρότεινε ωστόσο να περιμένει το πουλμαν στην άκρη μέχρι να έρθει το τσαντάκι με τη ταυτότητα όμως ο οδηγός είπε οτι δεν μπορεί να περιμένει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
λογικό δικό σας φταίξιμο υπαιτιότητα
και να μην ξαναακούσουμε για Βελιγράδι ΠΟΤΕΕΕΕ !!!!!!δεν καταλαβα που φταιει το Βελιγράδι
 

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Δε περίμενε ο οδηγός 2-3 ώρες να φέρουν το τσαντάκι; Απαράδεκτο!!!!
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Μεξικό
Κι εγώ πήγα στα Σκόπια πρόσφατα. Όλοι ήταν πολύ ευγενικοί, σε εντυπωσιακό βαθμό, τα έγραψα κι εδώ σε ιστορία, οι περισσότεροι γνώριζαν τα στοιχειώδη αγγλικά αλλά και να μην γνώριζαν, υποχρεωμένοι είναι; Ήταν πάντως πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν, χωρίς να αποσκοπούν σε χρήματα εννοείται. Αλλού πήγα;
Δε νομίζω να φταίει ο οδηγός που σας παράτησε, ούτε που έκανε στάση ανά 3ωρο.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Εύα, νομίζω πως μάλλον έχεις άδικο, σχεδόν σε όλα, χωρίς παρεξήγηση πάντα.. Πρώτα απ' όλα, επειδή βλέπω ότι ονειρεμένο σου ταξίδι είναι στην Κούβα.... Αυτό σημαίνει για πλάκα 7-8 ώρες μέσα στο αεροπλάνο (ανάλογα μέσω ποιου αεροδρομίου πετάει κάποιος), δε νομίζω να κατέβει κανείς κάπου για τσιγάρο... Οι στάσεις μου φαίνονται προσωπικά μια χαρά, αλλιώς τέτοιες διαδρομές με λεωφορεία ειδικά, δε βγαίνουν με τίποτα.
Όσο για τον οδηγό και το αν έπρεπε να περιμένει, φαντάζομαι ότι θα ήταν υποχρέωσή του αν είχε συμβεί οτιδήποτε υπ' ευθύνη δική του ή της εταιρείας. Ας πούμε ότι έλεγε σε όλους τους άλλους "θα περιμένουμε". Αυτό μπορεί να σήμαινε μισή ώρα, μπορεί και πέντε ώρες. Γιατί να μη ζητήσουν μετά οι άλλοι τα λεφτά τους πίσω, αν χάσουν οποιαδήποτε άλλη ανταπόκριση ή γιατί τελοσπάντων το λεωφορείο περίμενε πέραν του προγράμματός του; Την άλλη πλευρά προσπαθώ να σου πω, μην παρεξηγείς. Το ότι ειδικά σε τέτοια μέρη, θα προσπαθήσουν αρκετοί που θα σε βρουν στην ανάγκη να σε γδύσουν, είναι κάτι που το περιμένει κανείς, έτυχε το χειμώνα σε φίλο μου στη Σερβία, που υποτίθεται ότι "μας αγαπάνε" και περισσότερο.. Τελοσπάντων, συμβουλή μου είναι να το ψάχνετε λίγο περισσότερο πριν κάθε ταξίδι, ή απλά το κάνετε road trip με δικό σας μέσο, και κανονίζετε τα πάντα μόνοι σας . Προσωπικά, κάνω το δεύτερο ακόμη κι αν σημαίνει πιο πολύ ψάξιμο για διάφορα θέματα.. Φιλικά :)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Βέβαια και ήταν δική τους ευθύνη που ξέχασαν το τσαντάκι και ταλαιπωρήθηκαν αλλά ο οδηγός ηταν απαράδεκτος που τους αφησε στη μέση του πουθενά χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να τους πει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με ποιον να επικοινωνήσουν και τι εναλλακτικές έχουν για να φύγουν μετά από εκεί..
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Βέβαια και ήταν δική τους ευθύνη που ξέχασαν το τσαντάκι και ταλαιπωρήθηκαν αλλά ο οδηγός ηταν απαράδεκτος που τους αφησε στη μέση του πουθενά χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να τους πει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με ποιον να επικοινωνήσουν και τι εναλλακτικές έχουν για να φύγουν μετά από εκεί..
Συμφωνώ στο τελευταίο, αλλά όταν διαβάζω και για τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους της εταιρείας σκέφτομαι " δε φαίνεται από πριν πού πας και μπλέκεις;". Μπορεί και όχι τελικά, την καταλαβαίνω τη φίλη Εύα, δεν μπορεί ο καθένας να έχει καθετί στραβό κατά νου. Ο οδηγός όντως απαράδεκτος, η εταιρεία ακόμη χειρότερη (θα τους "προτιμήσω" αν τύχει... ).. Δεν ξέρω, είναι να μη σου τύχει και κάποιες φορές, γι' αυτό ας μη λέμε μεγάλα λόγια.. Παίρνω το αμαξάκι μου, και ορίζω την τύχη μου :)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Συμφωνώ στο τελευταίο, αλλά όταν διαβάζω και για τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους της εταιρείας σκέφτομαι " δε φαίνεται από πριν πού πας και μπλέκεις;". Μπορεί και όχι τελικά, την καταλαβαίνω τη φίλη Εύα, δεν μπορεί ο καθένας να έχει καθετί στραβό κατά νου. Ο οδηγός όντως απαράδεκτος, η εταιρεία ακόμη χειρότερη (θα τους "προτιμήσω" αν τύχει... ).. Δεν ξέρω, είναι να μη σου τύχει και κάποιες φορές, γι' αυτό ας μη λέμε μεγάλα λόγια.. Παίρνω το αμαξάκι μου, και ορίζω την τύχη μου :)
Προσωπικά δε θα πήγαινα ποτέ 20 ώρες ταξίδι με λεωφορείο..Μου φαίνεται τρελή ταλαιπωρία χωρίς λόγο. Αν κάποιος το προτιμά εχει τους λόγους του και πρεπει να λάβει υπόψην του τα μειονεκτήματα.. Εκεί η φίλη μας εχει λάθος γιατί φαίνεται ότι πήγαν απροετοίμαστοι για το τι τους περιμενε(στάσεις,επικοινωνία κτλ)..Αλλά στον τρόπο που αντιμετώπισε ο οδηγός το συμβάν φάνηκε η σοβαρότητα της εταιρίας.Σιγουρα δε μπορούσε να περιμενει,λογικό,αλλά έπρεπε να υπάρχουν λυσεις..Σιγουρα θαχει ξανασυμβεί..Αν κάποιος αρρωσταινε; Επίσης απαράδεκτη η κύρια που ζήταγε λεφτά για να βοηθησει!Αν είναι δυνατόν! Καθολου αξιοπρεπεια και ανθρωπιά!
 
Last edited:
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Σε σταθμό λεωφορείων στην Ουκρανία, διαπιστώσαμε ότι τα δρομολόγια δεν υπήρχαν κάπου αναρτημένα... Αν ήξερες ποιο φεύεγει για πού, και τι ώρα. έβγαζες εισιτήριο. Αν όχι, πήγαινες στις πληροφορίες, πλήρωνες κάπου 20 гривня (ευτελές ποσό για εμάς) και η υπάλληλος μιλούσε. Αν δεν έβγαζες πρώτα το παραδάκι, μούγκα!!! :haha::haha:Είχα λιώσει στο γέλιο.... αλλά νομίζω ότι είναι κοινό χαρακτηριστικό σε πολλά μέρη, αυτή η κακώς εννοούμενη "βοήθεια" προς το συνάνθρωπο..
 

Eva luna

Member
Μηνύματα
11
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
κουβα :D
παιδια συγγνωμη αλλα ειμασταν υπερβολικα προετοιμασμενοι αλλα ηταν τρομερα αναπαντεχο οι εγγεγραμενες στασεις ηταν γραμμενες στα εισιτηρια μας και δεν τηριθηκαν για αυτο το αναφερω κιολας οσο για τον οδηγο που λετε πραγματικα αν ζουσατε αυτο που συνεβει σε μας νομιζω θα ειχατε ακριβως την ιδια γνωμη και ας ειμαστε και λιγο ανθρωποι ...!!!!!! οσο για το αν μιλανε οι σκοπιανοι αγγλικα δεν νομιζω να ισχυει αυτο που ειπε ο φιλος μας πριν εκτος αν δεν ηθελαν να μας μιλισουν εμας !!!!!! το εισιτηριο ελεγε καθαρα στους ορους μεταφορας οτι αν υπαρχει λογος και το δρομολογιο μετατρεπετε και μπορει να καθυστερισει που ηδη ειχε καθηστερισει.... τωρα οποιος δεν μπορει να μπει στη θεση μας τον προκαλω να το ζησει

Κι εγώ πήγα στα Σκόπια πρόσφατα. Όλοι ήταν πολύ ευγενικοί, σε εντυπωσιακό βαθμό, τα έγραψα κι εδώ σε ιστορία, οι περισσότεροι γνώριζαν τα στοιχειώδη αγγλικά αλλά και να μην γνώριζαν, υποχρεωμένοι είναι; Ήταν πάντως πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν, χωρίς να αποσκοπούν σε χρήματα εννοείται. Αλλού πήγα;
Δε νομίζω να φταίει ο οδηγός που σας παράτησε, ούτε που έκανε στάση ανά 3ωρο.
στα συνορα νομιζω θα επρεπε να ειναι απαρετητο

Συμφωνώ στο τελευταίο, αλλά όταν διαβάζω και για τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους της εταιρείας σκέφτομαι " δε φαίνεται από πριν πού πας και μπλέκεις;". Μπορεί και όχι τελικά, την καταλαβαίνω τη φίλη Εύα, δεν μπορεί ο καθένας να έχει καθετί στραβό κατά νου. Ο οδηγός όντως απαράδεκτος, η εταιρεία ακόμη χειρότερη (θα τους "προτιμήσω" αν τύχει... ).. Δεν ξέρω, είναι να μη σου τύχει και κάποιες φορές, γι' αυτό ας μη λέμε μεγάλα λόγια.. Παίρνω το αμαξάκι μου, και ορίζω την τύχη μου :)
πραγματικα δεν φαινοταν τπτ τετοιο !!! ομως εγω δεν οδηγω και ουτε ο φιλος μου τουλαχιστον οχι αμαξι .. οσο για τις στασεις που αναφερετε ολοι αν ειναι να περιμενω 7 ωρες να παω κουβα εγω πρωσοπικα δεν ειχα θεμα και απο οτι φαινεται δεν νιωθεται πως συμπεριφερεται ενας καπνιστης που κοινως εχει χαρμανιασει... μην τα βρισκουμε και ολα καπως..
 
Last edited by a moderator:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Σε σταθμό λεωφορείων στην Ουκρανία, διαπιστώσαμε ότι τα δρομολόγια δεν υπήρχαν κάπου αναρτημένα... Αν ήξερες ποιο φεύεγει για πού, και τι ώρα. έβγαζες εισιτήριο. Αν όχι, πήγαινες στις πληροφορίες, πλήρωνες κάπου 20 гривня (ευτελές ποσό για εμάς) και η υπάλληλος μιλούσε. Αν δεν έβγαζες πρώτα το παραδάκι, μούγκα!!! :haha::haha:Είχα λιώσει στο γέλιο.... αλλά νομίζω ότι είναι κοινό χαρακτηριστικό σε πολλά μέρη, αυτή η κακώς εννοούμενη "βοήθεια" προς το συνάνθρωπο..
Ωραίο συστημα! Τουλάχιστον ήταν υπάλληλος..Αλλα από έναν συνανθρωπο που "προθυμοποιειται" να βοηθησει περιμενεις αλλη συμπεριφορα..Ευτυχως δεν έχω συναντήσει τέτοια φαινόμενα μεχρι τωρα και οπου εχω παει οι περισσοτεροι ανθρωποι χαίρονται να βοηθούν οταν μπορουν.

Συμφωνώ στο τελευταίο, αλλά όταν διαβάζω και για τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους της εταιρείας σκέφτομαι " δε φαίνεται από πριν πού πας και μπλέκεις;". Μπορεί και όχι τελικά, την καταλαβαίνω τη φίλη Εύα, δεν μπορεί ο καθένας να έχει καθετί στραβό κατά νου. Ο οδηγός όντως απαράδεκτος, η εταιρεία ακόμη χειρότερη (θα τους "προτιμήσω" αν τύχει... ).. Δεν ξέρω, είναι να μη σου τύχει και κάποιες φορές, γι' αυτό ας μη λέμε μεγάλα λόγια.. Παίρνω το αμαξάκι μου, και ορίζω την τύχη μου :)

πραγματικα δεν φαινοταν τπτ τετοιο !!! ομως εγω δεν οδηγω και ουτε ο φιλος μου τουλαχιστον οχι αμαξι .. οσο για τις στασεις που αναφερετε ολοι αν ειναι να περιμενω 7 ωρες να παω κουβα εγω πρωσοπικα δεν ειχα θεμα και απο οτι φαινεται δεν νιωθεται πως συμπεριφερεται ενας καπνιστης που κοινως εχει χαρμανιασει... μην τα βρισκουμε και ολα καπως..
Εύα δυστυχώς το λεωφορείο δε μπορει να σταματάει συχνότερα επειδή κάποιοι έχουν ένα εθισμό. Σταματάει μόνο για τις βασικές ανάγκες.. Αυτο που λενε τα παιδιά είναι πως αν κάποιος δεν αντέχει δε πρέπει να επιλέξει το λεωφορείο για τόσες ώρες (αντιστοιχα να μη κάνει πολύωρο αεροπορικό ταξίδι κτλ.).
 
Last edited by a moderator:

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Βέβαια και ήταν δική τους ευθύνη που ξέχασαν το τσαντάκι και ταλαιπωρήθηκαν αλλά ο οδηγός ηταν απαράδεκτος που τους αφησε στη μέση του πουθενά χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να τους πει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με ποιον να επικοινωνήσουν και τι εναλλακτικές έχουν για να φύγουν μετά από εκεί..
Και όμως ο οδηγός τους γλύτωσε.
Αυτός πήρε τηλ. το βενζινάδικο και ΒΡΗΚΑΝ- έστειλαν το τσαντάκι. Σκέψου να μην ήταν αυτός. Ακόμα εκεί θα ήταν τα παιδιά.
Δε τους άφησε στη μέση του πουθενά. Σε μεθοριακό σταθμό τους άφησε. Πιο μέσα στη Σερβία δε μπορούσε να τους πάει και δε πιστεύω να θέλαν να τους πάει πίσω Σκόπια .
Όσο για τις εναλλακτικές, τις είπε, οτοστόπ, ταξί, λεωφορείο.
Τώρα που δεν ήξερε τον αριθμό της πρεσβείας στα Σκόπια, εντάξει τι να πω.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.370
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom