Κύθηρα Κύθηρα

Rmpag

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας! Σκοπεύω να πάω διακοπές στα Κύθηρα τέλος Ιούλη για μια βδομάδα.. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για τα δρομολόγια; Είναι προτιμότερο - πιο οικονομικό να πάρουμε το πλοίο από Γύθειο ή Νεάπολη; Μπορούμε να κλείσουμε εισιτήρια από Αθήνα; Έψαξα στο forum αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό.. Γενικά οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία καλοδεχούμενη.. :)
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Εμεις είχαμε κλείσει θέση απο πριν γαιτι γίνεται λίγο χαμός και και δεν βρίσκεις θεση για το αυτοκίνητο. Οποτε πρέπει να το φροντίσεις. Τωρα για τις τιμές δεν ξερω αλλά τοτε ηταν προτιμότερη η Νεάπολη.

Δες και εδω http://www.travelstories.gr/community/threads/Κύθηρα-2010.18631/
 

KaloGourouni

Member
Μηνύματα
44
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Καλησπέρα τον Οκτωβριο σχεδιαζω να παω ταξιδι στα κυθηρα 5 διανυκτερευσεις.θα ηθελα να μου πειτε τι δεν πρεπει να χασω με τιποτα στο νησι.Επισης εψαξα στο booking apartments με 150 ευρω και τα 5 βραδια αλλα επειδη εχω μεινει ξανα σε τετοιου τυπου καταλύματα και η εμπειρια μου δεν ηταν καλη αν εχετε να μου προτεινετε κατι απο δικη σας εμπειρια θα ηταν ευπροσδεκτο!
 

summer city

Member
Μηνύματα
9
Likes
16
επισκέφθηκα τα Κύθηρα πριν από 3 χρόνια και δεν ήταν αυτό που περίμενα, δεν θα ξαναπήγαινα δηλαδή. Για δωμάτια αν έχεις αυτοκίνητο θα σου πρότεινα να νοικιάσεις κάτι εκτός χώρας, τώρα για ποιότητα μην έχεις μεγάλες προσδοκίες. Από αξιοθέατα, αυτό που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα είναι ο καταρράκτης της νεράιδας, εμένα μόνο αυτό μου άρεσε:)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
επισκέφθηκα τα Κύθηρα πριν από 3 χρόνια και δεν ήταν αυτό που περίμενα, δεν θα ξαναπήγαινα
Τι περιμενες?το νησι δεν ειναι κοσμοπολιτικο και σιγουρα δενδιαφημιζεται γιαυτο,ουτε εχει τις πολλες υποδομες ,μεγαλα ξενοδοχεια,πολυτελεις ταβερνες και ετσι διατηρει ακομα την απλοτητα του.Ειναι νησι για χαλαρωση,με καλες παραλιες και μικρα ομορφα χωριουδακια.
 

traveltralala

Member
Μηνύματα
62
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Γύρισα από Κύθηρα μόλις σήμερα και έχω φρέσκιες όλες τις πληροφορίες!! Όλα σύμφωνα με τις προσωπικές μου προτιμήσεις πάντα..
1) Παραλίες:
Χαλκός!! (οργανωμένη)
Καλαδί!! (σκαλάκια για να πας, αλλά ανεκτά)
Λαγκάδα
Λορέντζου
Κομπονάδα (οργανωμένη με ξαπλώστρες με μαξιλαράκι!)
2) Εκδρομές-Δραστηριότητες
Χύτρα (Βουτιά σε υπέροχα νερά, στις σπηλιές. Καλύτερο δρομολόγιο των 18.00 για να πέφτει ο ήλιος και να φωτίζει τις σπηλιές)
Μυλοπόταμος (Καταρράκτης Φόνισσα/ Νεράιδα, Νερόμυλοι και 2-3 καταρράκτες με λίγο πεζοπορία αλλά αξίζουν τον κόπο)
Θερινό σινεμά στη Χώρα
3) Φαγητό
Φιλιώ (Καλαμος- Κόκκορας με μακαρόνια και τηγανοψωμο)
Υδραγωγείο (Καψάλι-τυροκαυτερή, ρεβίθια με σπανάκι)
Κάπαρη (Καψάλι-ποικιλία θαλλασινών και απίθανη χωριάτικη με παξιμαδάκια)
Φαμίλια (Φρατσια-Θέλει κράτηση- Μελιτζάνες με πληγούρι)
Σκάνδεια (Παλαιόπολη- Ψάρι!!!)
Καντίνα προς Παλαιόπολη (Κολοκυθόπιτα!!!)
Φούρνοι και αγορές με τοπικά προιόντα (Πίτες!!!)
4) Γλυκά
Ρένα (Λιβάδι)
Vanilia κατι (Καψάλι-παγωτό)
Και γενικά υπέροχα γλυκά τοπικά και πίτες παντού...!
Τα Κύθηρα ήταν για μένα υπέροχα! Ενθουσιάστηκα και με τους ανθρώπους και τον τόπο! Θα επανέλθω με σχετικό θέμα και φωτογραφίες!
 

summer city

Member
Μηνύματα
9
Likes
16
Περίμενα ανθρώπους ευγενικούς που να μη σε βλέπουν ως χρήμα, όμορφα τοπία και παραλίες. Για μένα τα Κύθηρα μεγάλη απάτη, υπάρχουν άπειρα μέρη πολύ πιο όμορφα. Στα Κύθηρα κανένα χωριουδάκι δεν με εντυπωσίασε και παραλίες μακράν οι πιο άσχημες που έχω πατήσει το πόδι μου. όσο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στη χώρα, μόνο στην Κεφαλλονιά έχω συναντήσει πιο *%@#. αν τώρα εσύ μαγεύτηκες από το νησί, πάω πάσο
 

traveltralala

Member
Μηνύματα
62
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Summer city, ο καθένας μας έχει την άποψη του ανάλογα με το τι συνάντησε εκεί..
Προσωπικά, για τους ανθρώπους:
1) Έτυχε να μείνω σε ένα δωμάτιο στη Χώρα, του οποίου ο ξενοδόχος είχε φροντίσει για όλα (από σίδερο, σεσουάρ, καθημερινά γεμάτο ψυγείο με μαρμελάδες, μέλι, ψωμί, δικό του κρασί, καφέ κτλ, φρυγανιέρα, άψογη υγιεινή). Ερχόταν κάθε πρωί και μας συμβούλευε για παραλίες, που να φάμε κτλ και ήταν πάντα διαθέσιμος για ότι χρειαστούμε. (Ελληνοαυστραλός - ίσως γι αυτό!)
2) Σε τοπικό πανηγύρι συναντήσαμε αρκετούς πρόθυμους να μας πουν για το νησί (που να πάμε, τι να δούμε)
3) Σε ταβέρνες- μαγαζιά ήταν εξυπηρετικότατοι και ευγενικοί.

Στα αρνητικά του νησιού θα έβαζα τον άσχημο δρόμο από Σπάρτη και μετά, το ακριβό εισητήριο για να περάσεις Νεάπολη-Κύθηρα με ένα τραγικά αργό καράβι (66ευρώ για 2 άτομα και αμάξι), την ελλιπή σηματοδότηση στο νησί (σε κάποιες διασταυρώσεις δεν είχε ταμπέλες!), το πολύ ακριβό μέλι από τον συνεταιρισμό(20ευρώ το κιλό!) και τις πολλές σφήκες που απ'ότι μας είπαν είχαν τόσες πολλές μόνο φέτος...
 

Magleria

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σε όλους! Είμαι καινούριο μέλος και χαίρομαι πολύ που μπήκα στην παρέα σας!
μπορεί κανείς να μας δόσει τα φώτα του για τα Κύθηρα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.628
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom