Κιργιστάν Κιργιστάν. Οδηγός για αρχάριους

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αργησα να απαντήσω γιατί είχα να κλείσω κάτι ραντεβού με οφθαλμιατρους σε κάτι κορίτσια που έχουν κάποια θέματα όρασης και να κανονίσω μία επισκεψή τους σε μιά στάνη για να αρχίσουν να καταλαβαινουν κάποια πράγματα.
Lullu: :love0071:
Ισαβέλλα μου, όταν ο Γκιούλι μου έλεγε απο το πρωί ως το βράδυ "τι θα κάνουμε 15 ημέρες στο κατσάβραχο?" και "τι μας πέρασες? Τον Ενμουντ Χίλαρι?" μου προκάλεσε άγχος. Αλλά τελικά η χώρα αποδείχτηκε πολύ ανώτερη των προσδοκιών μας.
Chris7, η υπομονή είναι αρετή (μπηχτή).
Γιώργο, ευτυχώς που ο πελάτης ήταν απλά τσέλιγκας (τους αγαπώ κάργα, κυρίως τα μουστάκια, την ανετίλα τους και την προφορά τους) και ουχί κινέζος. Τότε θα είχαμε πράγματι πρόβλημα επικοινωνίας.
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Αγαπημένη dim, οι περιγραφές σου μου έφτιαξαν τη μέρα!!! Θα περιμένω λεπτομέρειες.
Να είσαι καλά!
 

zandesiro

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
.....?
Ταξίδι-Όνειρο
Ρ.Δ.Γ.
Χαιρετω την παρεα...Διαβασα ολο το θεμα και θελω να ρωτησω για το θεμα "βιζες" γενικα στα "Σταν" τα οποια ειναι σπαζοκεφαλια με τις βιζες,ειπες οτι στα χερσαια συνορα μπορουμε εμεις οι Ελληνες να εχουμε βιζα?

Και γενικα αν ξερεις κατι για τα υπολοιπα "Σταν" για τις βιζες θα το εκτιμουσα παρα πολυ...Σχεδιαζω να παω το 2015 με μοτοσυκλετα!

Ευχαριστω εκ των προτερων...Γιαννης.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ρε διαολε θα εκοβα το καπνισμα οτι ηταν μογγολία! εχω μεινει σε γιουρτα και ειναι εκπληκτικα -αξεχαστο το κατσικισιο τυρι!θα μου πεις διπλα ειναι -ιδιο τοπιο χλωριδα κλπ..
ρε γιατι δεν μου τοπες να παμε μαζι?
θα τιμωρηθεις!
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης
μονορουφι..υπεροχη..
για πες μερικα μαστ που πρεπει να κανει κανεις εκει (εκτος απο ιππασια που δεν σου αρεσει :bleh::bleh::bleh::bleh:) και καποια μερη που παση θυσια πρεπει να μην χασει?
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Η dim kyr αποτελεί εγγύηση (στα καταλύμματα το ποσοστό φερεγγυότητας ξεπερνάει το 100% :bleh:), που σημαίνει ό,τι αρκεί ν' ακολουθήσεις πιστά τα ίχνη της για να κάνεις ένα αξέχαστο (από κάθε άποψη) ταξίδι. Σε ένα πράγμα δεν θα την ακούσεις: στην ιππασία. Το Κιργιστάν (και η Μογγολία) είναι η χώρα των αλόγων. Επιβάλλεται να κάνεις. (Και μετά θα θες να ξαναπάς έστω μόνο γι αυτό). Επίσης, απολύτως αδιαπραγμάτευτη είναι η επίσκεψη στην περιοχή της Σον Κολ.
 

motood

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
γεια σου dim kyr και το υπολοιπο forum, εχω και εγω μια φιλη στο κιργκισταν και σκεφτομαι να την επισκευτω , με εχει πει πολλα πραγματα για την χωρα και εχεις πεσει μεσα κατα 100% . Ιδιος για τους μπατσους τους και γενικα για την διμοσια διοικιση χωρις λαδι λεει δεν λειτουργει τιποτα. Το νομισμα τους ειναι το σομ αλλα δεν υπαρχει σχεδον ,ολα λαδο χμ συγνωμη λειτουργουν με δολλαριο οι κατοικοι ειναι οντος καλοι και αγνοι οι περισοτεροι, και ειναι πολυεθνικη χωρα .Μεταξι, τον φιλον επαρχουν καπιες διαμαχες κατα καιρους και μερικες φορες αιματηρες . Εχουν μια λιμνη αλμηρη μεγαλη οσο περιπου η κυπρος εκει πανε για διακοπες το καλοκαιρι

Την ανοιξη σκευτομαι να παω και αν βρω και δουλεια που μαλλον θα βρω (με λιγο λαδακι ) και ισος καθισω καιρο
 

andsof159

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
καλησπέρα. θέλω ότι πληροφορίες μπορείς να μου δώσεις για τις βίζες στις χώρες : κιργισταν, ουζμπεκιστάν, τατζικισταν, τουρκμενισταν, καζαχσταν. στο φόρουμ υπάρχουν αντίστοιχα θέματα αλλά υπάρχουν και αντιφατικές απόψεις. πχ αν ψαξεις στο ιντερετ βρίσκεις ότι στα κιργισταν δεν θες βιζα και αλλου οτι κανει 90ευρω. προγραμματιζω ταξιδι απο εδω μεχρι πεκινο χωρις αεροπορικο και επιστροφη πεκινο ελλαδα με αεροπορικο διαμεσου αυτων των χωρων. οποτε οπου μπορει ο καθενας να συνεισφερει ευπροσδεκτο
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αχχχ.. αυτες οι βίζες...
Πιθανολογω οτι ξεκινας απο:
Τουρκία. Δεν θελεις βιζα
Γεωργία: Δεν θελεις βιζα
Αρμενία: Δεν θελεις βίζα, περνας χερσαιως
Ιραν: Ναι. Βγαλτη απο Αθήνα , συνεχιζεις
Τουρκμενισταν: Ναιιιιιιιι! Δυσκολη.. πολύ δύσκολη.. προσπάθησε ομως να βγαλεις τρανζιτ βιζα απο Τεχερανη, αλλά να θυμάσαι ότι πρέπει να μπεις απο ενα σημειο της χωρας και να βγεις απο διαφορετικό. Περιθωριο για να το κάνεις μόλις 5 ημέρες. Συνεχιζεις για
Ουζμπεκισταν: Φυσικά θέλει , ειναι ακριβη και απαιτει και LOI. Βγαλτη απο τουριστικό γραφείο στην Αθήνα. Συνεχίζεις ( απο Φεργκανα) και περνάς
Κιργισταν: Κανένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται τίποτα.
Και εδω υπάρχει θέμα, αναφέρεις το Τατζικισταν. Γιατί? Η χώρα ΔΕΝ εχει ανοιχτα συνορα με την Κίνα για τους ξένους. Αρα την πετάμε έξω (ενημερωτικά απαιτεί βίζα , εκδιδεται σε αεροδρόμιο ή απο ομορες πρεσβειες με προτιμότερη και πιο φιλική του Μπισκεκ και αν γουσταρεις και Παμιρ και ΑΝ είναι ανοιχτα απαιτούν και αυτά ειδική χρεωσιμη άδεια) και περνας από Κιργισταν στην Κίνα. ΑΛΛΑ θα εχεις βιζα ήδη στο διαβατηριο, γιατί αν περιμένεις να την βγαλεις Μπισκεκ, έχασες. Ενας τρόπος είναι να την βγαλεις απο Αθήνα ΑΛΛΑ για να βγαλεις θα πρεπει να δωσεις αεροπορικά εισιτηρια, και εδω δεν ξερω τι μπορεις να κάνεις. Ρωτησε το εδώ Προξενειο της Κίνας αλλά απέφυγε να τους πεις -αν μπορεις- απο ποιο πέρασμα θα μπεις: οι Κινέζοι μισούν να μπαίνουν τουρίστες από τα δυτικά πλευρά τους, άλλωστε σε αυτά τα σημεία εχουν στησει τα διαστημικά τους προγράμματα, έχουν προβλήματα με Ιουγούρους κλπ.
Μην ξεχνάς: Στο Κιργισταν υπάρχουν 2 περασματα: το Irkeshtam pass και το Torurgat pass. Αγνοείς το 2ο (θελει ειδική άδεια κλπ) και περνάς απο το 1ο, ΜΟΝΟ αν εχεις ήδη βιζα επαναλαμβάνω και μετα φτάνεις Κασγκαρ. Μετά είσαι ηδη Κίνα και συνεχιζεις οπως εσυ θελεις.
Οι ως άνω πληροφορίες ισχύουν μεχρι σήμερα. Αυριο μπορεί να αλλαξουν, περασματα να κλείσουν, βίζες να ανακληθουν. Αρα να ενημερωνεσαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ καθ'ολη την διαρκεια του ταξιδιού σου και πάντα να εχεις πλάνο Β.
Επίσης όλα τα παραπάνω ισχύουν για ελληνικο διαβατηριο.
υγ. Και για Καζακσταν θελει βίζα αλλά και LOI.
Ενημερώσου για οποιαδήποτε άλλη πληροφορια θέλεις απο εδώ:
http://caravanistan.com/border-crossings/

υγ. ΜΙΣΩ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΟΥ!
 

andsof159

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
βασικα δεν σκεφτομαι το ιραν αλλα απο αζερμπαιτζαν μεσω κασπια για τουρκμενμπασι

το πλανο ειναι τουρκια- αρμενια- αζερμπαιτζαν- τουρκενισταν- ουζμπεκισταν- τατζικισταν- κιργισταν- κινα μεσω ιρκεσταμ και απο εκει πεκινο. φυσικα lonely planet
 
Last edited by a moderator:

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
βασικα δεν σκεφτομαι το ιραν αλλα απο αζερμπαιτζαν μεσω κασπια για τουρκμενμπασι

το πλανο ειναι τουρκια- αρμενια- αζερμπαιτζαν- τουρκενισταν- ουζμπεκισταν- τατζικισταν- κιργισταν- κινα μεσω ιρκεσταμ και απο εκει πεκινο. φυσικα lonely planet
Αν περάσεις απο Τουρκία στην Αρμενία και απο την Αρμένια στους Αζέρους, δεν θα είσαι ταξιδευτής, αλλά ο Σουπερμαν.
Στρωσου και διάβασε, κοίτα χάρτες, άνοιξε ξενα σαιτ, και κοίτα και λίγο και τις γεωπολιτικές σχεσεις μεταξύ κρατών. Ο LP δεν είναι ευαγγελιο
 

andsof159

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
συμφωνω αλλα το καλοκαιρι τον τεσταρα στη μογγολια
και μαλιστα στο μπαγιαν ολγκιι την πιο απομακρυσμενη περιοχη της
ηταν σωστος στο οτιδηποτε ανεφερε.
τωρα για τα αλλα χαιρω πολυ. αν παρεις τον lonely planet της ουκρανιας θα ειναι λιγο διαφορετικη η πραγματικοτητα ή του ιρακ και της συριας!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom