ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: θετικά, αρνητικά, κατάλληλα για...

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Καλημέρα φίλε μου,
Κατ'αρχάς να πω ότι είναι πολύ ευχάριστο που πια μπορεί κανείς να πάει στην Κάρπαθο μόνο με 96 ευρώ πήγαινε-έλα. Δεν το ήξερα και ειλικρινά δεν σου κρύβω πως με δελεάζει από χτες να ξαναεπισκεφθώ το νησί σου σύντομα. :) Όταν είχα έρθει (το 2010 αν δεν με απατά η μνήμη μου) είχα πληρώσεις 160 ευρώ πήγαινε-έλα! Το μαγαζί που φάγαμε στους Μενετές ήταν όντως πάνω στο δρόμο. Δεν θα το έλεγα ταβέρνα με τη στενή έννοια του όρου, αλλά κάτι μεταξύ ψησταριάς και καφενείου. Ο,τι φάγαμε όμως ήταν πραγματικά θεσπέσιο! Το μαγαζί θυμάμαι το είχε ένας γκριζομάλλης κύριος ο οποίος γνώριζε τη φίλη μου και την παρέα της και ήταν πραγματικά καταπληκτικός.
Και έρχομαι στη φίλη μου καθηγήτρια αγγλικών. Δεν είναι από Λάρισα αλλά από Αθήνα. Στο νησί υπηρετούσε από το 2007 έως και τ0 2010 (νομίζω) και αυτή τη στιγμή υπηρετεί στην Εύβοια. Στην Κάρπαθο δίδασκε και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο στο Απέρι. Για να σε βοηθήσω έχει ξανθά μαλλιά:bleh:
Επειδή έκανα μάθημα σε σχολεία ώς ωρομίσθιος απο το 2007 για 3 χρόνια, σίγουρα θα την έχω γνωρίσει (έκανα στα δημοτικά σχολεία εγώ, αλλά είναι μικρός ο κυ΄κλος και γνωριζόμασταν όλοι πάνω κάτω), αλλά δε μου έρχεται. Εγώ όμως θα έχω χαρακτεί στη μνήμη της σίγουρα! Πάντως δεν είναι αυτή που σκεφτόμουν στην αρχή, γιατί τη ρώτησα το πρωί και μου είπε ότι δεν έστειλε κάποιον.

Όσον αφορά τη ταβερνα/καφενείο...είναι απλά καταπληκτικό! Το αγαπημένο μου (συγνώμη που θα ζηλέψεις, αλλά έχουμε κανονίσει να πάμε αύριο μετά τη θάλασσα). Και ιδίως τότε ήταν σπάνιο κάποιος μη-Καρπάθιος να γνωρίζει αυτό το καφενείο και ότι φτιάχνει τέτοιο φαγητό, γι'αυτό απόρησα πώς το βρήκες. Τώρα βέβαια έχει βραβευτεί και απο το tripadvisor κλπ, γεμίζει απο κόσμο. Αλλά τους προειδοποίησα, μην τολμήσουν και το αλλάξουν. Ουτε το φαγητό, ούτε τις τιμές, ούτε το μαγαζί, τίποτα!

Ναι φίλε μου, 96 ευρώ δίχως κουπόνι, αν βρείς και κάνα κουπόνι πέφτει κι άλλο ;) Ήρθαν όσοι φίλοι μου δεν είχαν έρθει φέτος, με τέτοια τιμή.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Επειδή έμεινα 3 μήνες εκεί και δεν το έχει αναφέρει κάποιος άλλος:
Ψέριμος:
Θετικά:

-Η Παραλία Αυλάκια (αμμουδιά) που είναι ακριβώς μπροστά στο μοναδικό οικισμό του νησιού με πεντακάθαρα και αβαθή νερά.
-Η καλοσύνη και φιλόξενη διάθεση των λιγοστών κατοίκων.
-Η απίστευτη ησυχία.
Αρνητικά:
-Είναι πολύ πολύ μακρυά (το 2004 που ήμουν εκεί πήγαινε καράβι 1 φορά τη βδομάδα από Μαστιχάρι (Κως)με στάση σε Κάλυμνο και μετά Καλόλημνο).
-Λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Προτείνετε για όσους θέλουν απόλυτη αίσθηση ησυχίας και απομόνωσης, πεζοπόρους (μιας και δεν υπάρχουν δρόμοι στο νησί παρά μόνο μονοπάτια) και όσους θέλουν να κάνουν ημερήσια εκδρομή από Κάλυμνο ή Κω..

Και λίγα χρόνια μετά το καράβι πήγαινε πάλι από Κω με στάσεις σε Κάλυμνο και στη βραχονησίδα Πλάτη. Κατά παράδοξο τρόπο αν και τόσο μικρό νησί έχει πιστούς φίλους,που περνούν ολόκληρη σεζόν εκεί. Και οι κάτοικοι είναι όπως λες υπέροχοι....νομίζω ότι δυστυχώς έκλεισε πια και το μοναδικό δημοτικό σχολείο του νησιού λόγω έλλειψης παιδιών....
 

gnrfreak

Member
Μηνύματα
53
Likes
8
Το thread είναι πολύ καλό, όμως: Στην καλύτερη περίπτωση για να βρει κάποιος ένα νησί, πρέπει να το βάλει στο find (του browser όχι του forum) και να γυρίζει μία-μία τις σελίδες, μέχρι να το βρει.:mad::)

Υ.Σ.: Για Κύθνο κάποιος να γράψει;
 

tzoumerka

Member
Μηνύματα
6
Likes
6
Ας γραψουμε και λιγα λογια για Κυθνο που ζητησε ο/η gnrfreak
(+)
Πολυ ομορφες παραλιες (κορυφαια η Κολωνα, σπανια παραλια 2 σε ενα!!!) για ολα τα γουστα και πολλες τον αριθμο για το μεγεθος του νησιου, οι περισσοτερες με φυσικη σκια
Μονο μια με ξαπλωστρες, στις περισσοτερες υπαρχει ταβερνιτσα
Πολυ καλο φαγητο σε σχετικα καλες τιμες. Ταβερνιτσες πανω στο κυμα, και αυτο απο μονο του ειναι για μενα ενα τεραστιο συν.
Αρκετα αξιοθεατα
Σχετικα ηρεμη νυχτερινη ζωη (στην χωρα ισως λιγο πιο εντονη)
Πολυ κοντα απο Αθηνα (αν βεβαια μενεις Αθηνα)
(-)
Δυσκολα θα βρεις (μεχρι τουλαχιστον 3 χρονια που ειχα παει) αξιοπρεπες καταλυμα σε νορμαλ τιμη. Εχω παει 3 φορες, την πρωτη ηταν ελεεινο, τη δευτερη ελεεινα στενο οποτε την τριτη το εψαξα λιγο καλυτερα και θα μπορουσα να σου προτεινω 2 καταλυματα πολυ καλα, δεν ξερω αν επιτρεπεται απο το site. Παντως νομιζω αξιζει να μεινεις Λουτρα, εχει διπλα μια πολυ ομορφη μικρη παραλια (Σχοιναρι), υπεροχα ταβερνακια, ησυχια το βραδακι και ειναι σχετικα κοντα στη χωρα αν θελεις να...ξεσαλωσεις (λεμε τωρα)
Παντως, προσωπικα η Κυθνος για 4-5 μερες ειναι παρα πολυ καλη επιλογη
 
Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.553
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Το thread είναι πολύ καλό, όμως: Στην καλύτερη περίπτωση για να βρει κάποιος ένα νησί, πρέπει να το βάλει στο find (του browser όχι του forum) και να γυρίζει μία-μία τις σελίδες, μέχρι να το βρει.:mad::)

Υ.Σ.: Για Κύθνο κάποιος να γράψει;
Αν πας πάνω-πάνω στα δεξιά και βάλεις μέσα στο κουτάκι της αναζήτησης το όνομα του νησιού, σου βγάζει από κάτω ένα μικρό μενού επιλογών. Επέλεξε: Αναζήτηση στο παρόν τόπικ μόνο και έλυσες το πρόβλημά σου.
 

alisaxni

Member
Μηνύματα
77
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολόκληρη η υφήλιος...
Αίγινα

Θετικά
- Κοντινή απόσταση από την Αθήνα
- Φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Μικρό νησί, γυρίζεται εύκολα και πλήρως σε ένα τριήμερο.
- Αρκετά πολιτιστικά μέρη να δεις: Κολώνα, Αφαία, Ελάνιο, Μουσείο Καπράλου, Λαογραφικό, Παλαιοχώρα, αρχιτεκτονική πόλης και ιστορικά κτίρια κοκ
- Πολλές επιλογές στη διαμονή, για όλα τα βαλάντια.
- Όμορφη πόλη και γραφικά ψαροχώρια (ως εκεί τίποτα παραπάνω).
- Σχετικά καλό οδικό δίκτυο.

Αρνητικά
-
Ελάχιστες πραγματικά καλές παραλίες κυρίως προς τα νότια ή τα πολύ βόρεια και ναι, είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του συμπαθέστατου, κατά τα άλλα τόπου.

Συνίσταται για:
Ζευγάρια που αποζητούν την ηρεμία, μοναχικούς ταξιδιώτες, παρέες που δεν ενδιαφέρονται για τρελά ξενύχτια, φυσιολάτρες και όσους ενδιαφέρονται για αρχαιολογικούς και άλλους πολιτιστικούς τόπους.

Δεν συνίσταται για: party animals, φανατικούς παραλιάκηδες
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μόλις χτες γύρισα από ΣΚ από Αίγινα και προσυπογράφω σε όσα λες...θα προσέθετα όμως και άλλα καλά
- Καλό φαγητό στα περισσότερα μαγαζιά και εξαιρετικά γλυκά από φιστίκι (φιστικάτο/φιστικίνι)
- Το ζαχαροπλαστείο Αιάκειο στην πόλη και τα απίστευτα γλυκά του
- Η ύπαρξη δύο ωραίων θερινών σινεμά
- Η πολύ γλυκιά ρετρό αίσθηση που αναδίδεται κυρίως από τις άμαξες, τα παλιά κτίρια του λιμανιού και τα πολύ 60s/70s στέκια εκεί (σε όσους αρέσεις κάτι τέτοιο βέβαια). Κάποιες στιγμές νοιώθεις λίγο ότι είσαι σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας

Και 1 αρνητικό ίσως
- Προσωπικά, με εξαίρεση την πόλη και ίσως λίγο την Πέρδικα, δε βρήκα κάποια ιδιαίτερη γραφικότητα στα άλλα χωριά

Ενδείκνυται

Είτε για σύντομες αποδράσεις και εκδρόμές κάθε εποχή και ανά πάσα στιγμή ειδικά για τους Αθηναίους, είτε για πραγματικά μακράς διαρκείας διακοπές- του στυλ νοικιάζω ένα σπίτι για όλη τη θερινή σεζόν και θυμάμαι (και ζω ξανά) τις διακοπές των παιδικών μου χρόνων και την απίστευτη ραστώνη και χαλαρότητά τους.
 

panospeggy

Member
Μηνύματα
32
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ονειρεμένο Ταξίδι
SWITZERLAND,PRAQUE,PARIS
Θα διαφωνήσω μαζί σου για τις παραλίες της Σύρου? Αν και έχουν περάσει λίγα χρόνια από τότε που πήγα.. μία μικρή παραλία στον Γαλισσά έχει μείνει τυπωμένη στο μυαλό μου!
η αγια πακου?!!
 

eleutheria

Member
Μηνύματα
18
Likes
10
Παιδιά βοήθεια! Σε 3 εβδομάδες φεύγουμε με το αγορι μου για διακοπές! το μόνο πρόβλημα? Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα νησί! Αρχικα λέγαμε για Αμοργό, μετά για Ικαρία και τώρα μπήκε και η Κεφαλλονιά στο πλάνο μας! Για κατατοπίστε με λίγοοοοοοο! ΑΑΑΑΑΑΑ βάλτε και τα κυθηρα στο πακετάκι! χοχοχο
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Παιδιά βοήθεια! Σε 3 εβδομάδες φεύγουμε με το αγορι μου για διακοπές! το μόνο πρόβλημα? Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα νησί! Αρχικα λέγαμε για Αμοργό, μετά για Ικαρία και τώρα μπήκε και η Κεφαλλονιά στο πλάνο μας! Για κατατοπίστε με λίγοοοοοοο! ΑΑΑΑΑΑΑ βάλτε και τα κυθηρα στο πακετάκι! χοχοχο
Μήπως να πάτε σε όλα όσα ανέφερες;;;:rolleyes::rolleyes:
Λοιπόν, εξαρτάται πόσες μέρες έχετε στη διάθεσή σας, τι χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε κτλ... Για εμένα η Κεφαλλονιά είναι το καλύτερο νησί της χώρας μας (εξαιρουμένης της Κρήτης, δεν τη βάζω σε σύγκριση). Αρχοντικό στυλ, ποιότητα υπηρεσιών σε κάθε είδους κατάλυμα και επιχείρηση, πολλές διαφορετικές παραλίες, έχει τα πάντα όλα! Εγώ είχα πάει μέσω Λευκάδας με καραβάκι από τη Βασιλική και το συνδύασα έτσι και με ένα τριήμερο σε Εγκρεμνούς, Γυαλό κτλ:)
Τα Κύθηρα είναι γαλήνιο μέρος, έτσι απλά. Αν το επιλέξετε ξέρετε τι να περιμένετε και τι όχι...καλά ψάρια έχει σίγουρα! Η Ικαρία (χωρίς να έχω πάει) φαίνεται να είναι από άλλο πλανήτη όσον αφορά τους κατοίκους της, χεχε! Αμοργό δεν έχω ιδέα...Οπότε, μάζεψε κι άλλες ιδέες και ανάλογα το χρόνο, τα λεφτά σας, τις μετακινήσεις και ό,τι άλλο έχετε σαν προτεραιότητα για διακοπές, αποφασίζετε;)
 

eleutheria

Member
Μηνύματα
18
Likes
10
Για την Κεφαλλονιά συμφωνώ. Είχα πάει πριν πολλά χρόνια, δεν θυμάμαι πολλά αλλά γενικά ακούω τα καλύτερα! Σαν πρώτο κριτήριο είναι οι παραλίες και μία όμορφη χώρα χωρίς ξέφρενη ζωή :xalara: αλλά μην κάνουμε και μοναχική ζωή! Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom