Ταξίδι με αυτοκίνητο ΕΥΡΩΠΗ

Alex-ACC

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω σχεδιάσει ένα γαμήλιο ταξίδι με αυτοκίνητο στην ευρώπη (Πρώτη φορά) και αν και έχω βρει τα μέρη που θέλω να επισκευτώ , έχω κάνει όλες τις προετιμασίες(χάρτες-gps-νομοθεσία κλπ) , έχω μια ανασφάλεια σε σχέση με το χρόνο που θα χρειαστώ. Υπολογίζω περίπου στις 12 μέρες συνολικού ταξιδιού και η διαδρομή που σκέφτομαι είναι η εξής:

Ξεκινάω από Αλεξανδρούπολη καρφί για Ντουμπρόβνικ (διανυκτέρευση) φεύγω για Σπλιτ(διανυκτέρευση) έπειτα πάω για Βενετία με (διανυκτέρευση)αλλά περνάω βόλτα από plitvicelakes μετά φεύγω για Ίνσμπρουκ(διανυκτέρευση) μετά πάω Στουτγάρδη(Διανυκτέρευση) και κατεβαίνω Ιταλία , στάση Κόμο (διανυκτέρευση), συνεχίζω και περνάω από Φλωρεντία με μία στάση για (διανυκτέρευση) ή Σιένα ή Ασσισι κατεβαίνω Πομποιήα και μετά περνάω Μπάρι για να πάρω το πλοίο για Ηγουμενίτσα.

Το ερώτημα είναι πόσες διανυκτερεύσεις θα ήταν ιδανικές για κάθε πόλη και με δεδομένο ότι δεν θέλω να οδηγώ πάνω από 5-8 ώρες τη μέρα. Είναι εφικτό ή θα πηγαίνουμε τρέχοντας; Να αποκλείσω κάποιος προορισμούς; Εναλλακτική πρόταση; Να προσέξω κάτι;

Ευχαριστώ!

Υ.Γ Θα οδηγεί και η γυναίκα μου (θεός φυλάξει...) αν χρειαστεί.
 

prod21

Member
Μηνύματα
39
Likes
8
Καλωσόρισες Alex.

Καλοί είναι οι προορισμοί σου αλλά γιατί να πας στη Στουτγκάρδη μετά το Ινσμπρουκ; Πολύ ψηλά είναι και βγαίνεις εκτός πορείας μου φαίνεται. Θα μπορούσες να πας Salzburg και νότια Βαυαρία που είναι πολύ όμορφα ή ακόμα καλύτερα Βενετία-Βερόνα-Τοσκάνη-Ρώμη κλπ. Το πόσες μέρες θα μείνεις εξαρτάται από το πόσα πράγματα θες να δεις σε κάθε μέρος. Απλώς φρόντισε να μην οδηγάς κάθε μέρα και κάνεις αγώνα δρόμου για να προλάβεις.
 

Alex-ACC

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Στουτγκάρδη πάω μόνο και μόνο γιατί υποσχέθηκα ότι θα πάω το κορίτσι σε ένα ζωολογικό κήπο με πιγκουϊνους(Είναι το αγαπημένο της ζωάκι) . Τώρα που το ψάχνω έχει και στη Βιέννη... Αν έβρισκα έναν στην Ιταλία θα με βόλευε απίστευτα!
 
Last edited:

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Να μην πας Στουτγάρδη. Ούτε τόσο χαμηλά στην Ιταλία. Γενικά να σκέφτεσαι τις μέρες σου και το ταξίδι πάντα με το χειρότερο σενάριο (κίνηση κλπ) και να έχεις χρόνο να απολαύσεις κάθε ένα από τους προορισμούς. Καλύτερα να δεις πέντε μέρη σε 12 μέρες αλλά να τα ευχαριστηθεις και να είσαι χαλαρός, παρά 8-9 και να τρέχεις σαν τον Βέγγο
 

Elias G

Member
Μηνύματα
38
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
με το Μαράκι
Plitvice lakes θέλεις διανυκτέρευση, το πάρκο μόνο είναι κανα τρίωρο..μην το χάσεις.Θα πρότεινα και Σλοβενία (Λουμπλιάνα και κάποιο σπήλαιο) χωρίς να περάσεις Γερμανία..Ντουμπρόβνικ 2 βράδυα (το πρώτο είναι μισό..)
Επίσης θα έμενα και Budva ένα βράδυ..ωραία εμπειρία η βραδυνή..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.161
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom