Ηνωμένο Βασίλειο Christmas in highlands βοήθεια

vastsak

Member
Μηνύματα
46
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Αφού κάναμε τον γυρω του κόσμου και δεν βρήκαμε κάτι που να μας ταιριάζει για χριστουγεννα,έπεσε η ιδέα της Σκωτίας - highlands.ακομη εισητηρια δεν κλείσαμε γιατί δεν ξέρουμε πως να διαμορφώσουμε το προγραμμα μας.σκεφτομαστε να μείνουμε 2 βραδια Εδιμβούργο,να νοικιάσουμε αυτοκίνητο,αλλά δεν ξέρουμε πως να μοιράσουμε αλλά 7-8 βραδια βορειότερα!τι πρέπει να δούμε,αν λόγω εποχής θα καταφέρουμε να τα δούμε,που ειναι πιο όμορφα για να βάλουμε τις διανυκτερεύσεις μας και αν οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο θάναι εύκολες; Σημαντικό,θαχουμε 2 παιδιά μαζί μας δυο και πέντε ετών. Περιμένω τις γνώμες-συμβουλές σας.
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.195
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
vastsak καλημερα.
Με συγχωρεις,αλλα αν σκεφτεσαι για highlands με παιδια χεμωνα, ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!
Τα μερη ειναι ανεπαναληπτα,αλλα μονο για καλοκαιρι (Αυγουστο) και παλι ο καιρος μπορει να "χαλασει". Νομιζω οτι μπορω να εχω αποψη,καθως εχω περιηγηθει την Σκωτια 3 φορες και παντα καλοκαιρι.Η βροχη και το κρυο ειναι ανυπερβλητα εμποδια για την εποχη που θελεις να πας .Και με παιδια; Δεν στο συνιστω με τιποτα.
Ακομη και σε μεγαλες πολεις να ηθελες να πας,οπως το Εδιμβουργο,Γλασκωβη,Αμπερντην κλπ,το χρονικο διαστημα ειναι μεγαλο και ο καιρος ειναι παρα πολλες φορες απαγορευτικος,ακομη και για βολτα στην πολη.
Μπορεις να δεις καποιες φωτο μου στα
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/Ηνωμένο-Βασίλειο-scotland-highlands.494/

http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/scotland-glasgow-autumn-colours.471/

https://www.facebook.com/chr.gkoutz/media_set?set=a.564627103567492.139873.100000606228878&type=3
και
https://www.facebook.com/chr.gkoutz/media_set?set=a.564880126875523.139935.100000606228878&type=3
Επισης,αν θελεις,μπορω να σε προμηθευσω αναλυτικα προγραμματα επισκεψεων και φωτο απο πολλα και υπεροχα μερη για να επισκεφθεις -παντα ομως για αλλη εποχη- στην διαθεση σου.
 
Last edited:

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Ημουν φεβρουαριο στην Σκωτια και ηταν φανταστικα. Ο καιρος με τις κλασσικες βροχες της Αγγλιας που σου επιτρεπει να κυκλοφορεις, οχι ιδιαιτερο κρυο, το μονο αρνητικο ειναι οτι νυχτωνει γρηγορα. Θα σου προτεινα το inverness ως βαση για να δεις τα highlands και φυσικα aberdeen 1 διανυκτερευση. Επισης μπορεις να κανεις 2 φανταστικες διαδρομες με τρενο, α) Glasgow to Oban, Fort William and Mallaig, β) Inverness – Kyle of Lochalsh. Αξιζουν, θα δεις ολη την χωρα και βασικα χωρις να οδηγεις, με οποια συνθηκη κι αν ειναι απο αποψη καιρου.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ο χειμώνας στην Σκωτία γενικά είναι σκληρός. Ειδικά στα βορειότερα τμήματα. Αλλά όλα αυτά είναι σχετικά. Φυσικά και θα κάνει και κάποιες καλές μέρες και να μπορέσετε να κάνετε το ταξίδι σας. Αλλά είναι θέμα τύχης.

Επίσης ο περσινός χειμώνας στη Βρετανία ήταν ο πιο ήπιος των τελευταίων τουλάχιστον 20 χρόνων χωρίς ιδιαίτερο κρύο και χιόνια. Μόνο βροχές :p
Παρόλα αυτά θυμάμαι κατά τη διάρκεια του χειμώνα αρκετούς κίτρινους και πορτοκαλί συναγερμούς στη Σκωτία και τη Νότια Αγγλία που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στις μεγάλες οδικές αρτηρίες καθώς και ακυρώσεις δρομολογίων τραίνων/λεωφορείων.

Οπότε όπως είπα όλα είναι σχετικά!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ο καιρός στη Σκωτία είναι απρόβλεπτος, είτε μιλάμε για χειμώνα, είτε για την καρδιά του καλοκαιριού.
Μου έχει τύχει τέλος Οκτώβρη να κυκλοφορώ με ένα λεπτό ζακετάκι και τέλος Οκτώβρη άλλης χρονιάς να είμαι με παλτό, μαντήλι και να τουρτουρίζω.
Φεβρουάριος με χαλαρό κρύο Αθήνας και Φεβρουάριος με τρελές χιονοπώσεις.
30άρια αρχές Απριλίου και τρελές βροχές με το καλοριφέρ στο φουλ μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Παρ' όλα αυτά *σε γενικές γραμμές* οι πιο "ασφαλείς" περίοδοι κατά την ταπεινή μου άποψη είναι Απρίλιος-Σεπτέμβριος και αν εν τέλει αποφασίστε να κάνετε αυτό το ταξίδι χειμωνιάτικα θα πρότεινα να συνδυάσετε φύση-πόλεις και όχι μόνο Highlands διότι θα ξεπαγιάσετε!

Έχει και στο νότο πολλά πανέμορφα και ενδιαφέροντα μέρη για να δείτε πέρα από Εδιμβούργο (Loch Lomond και Trossachs, Glasgow και Stirling από πόλεις), ενώ όπως είπε και ο @σαιτας η διαδρομή προς Oban είναι μαγευτική, με απίστευτες λίμνες, ποταμάκια και κάστρα, αν και εγώ την έχω κάνει με λεωφορείο και όχι με τραίνο.

Από εκεί και πέρα κλασσική βάση των Highlands είναι το Inverness, ενώ θα πρότεινα και μια διανυκτέρευση Aberdeen με στάση στο Dunnattor Castle με τη συγκλονιστική του θέα!
 

vastsak

Member
Μηνύματα
46
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας,
Ειναι λίγο αποτρεπτικά αυτά που μου λέτε,μιας και θαμαστε με παιδιά.η Σκωτία πιστεύαμε ότι θα ήταν μια αλλαγή από τους κλασικούς χριστουγεννιατικους ευρωπαϊκούς προορισμούς, γι αυτό και την σκεφτόμασταν,αλλά μάλλον πρέπει να την αφήσουμε για άνοιξη.Πλέον είμαστε πάλι στον μηδέν και προσπαθούμε να σκεφτούμε κάτι εξίσου ενδιαφέρον και διαφορετικό. Μήπως έχετε να προτείνεται κάτι ???
Ίσως νότια Ισπανία ή κατι άλλο ?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom