Ανασκαφές πλούσιες σε ευρήματα

nickzark

Member
Μηνύματα
85
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Οπουδηποτε εξωτερικο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
δεν ξερω αν ο Θεος αγαπα την Ελλαδα η αν ειναι μεσα ο Αλεξανδρος.Το εβαλα γιατι ειναι μετα του Καργακου η μονη ειδηση που διαβασα και εγω οτι ειναι μεσα ο Μ.Αλεξανδρος.Ως τωρα ειχα διαβασει μονο οτι ισως ειναι η Ρωξανη, ο γιος η ο Νεαρχος..Παντως αν ειναι μεσα ο Μ.Αλεξανδρος (μαλλον αυτος ειναι στην Αλεξανδρεια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια) τοτε μιλαμε τουλαχιστον τουριστικα μια μεγαλη ωθηση για την χωρα.Δεν ειναι και ασχημα.Και ιδιαιτερα για τους κατοικους της εκει περιοχης που ειναι κυριως φτωχοι αγροτες.(εκτος απο αυτους που εχουν κατα καιρους κλεψει και πουλησει αρχαια οπως διαβασαμε αυτες τις μερες)
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Δύο καρυάτιδες αποκαλύφθηκαν στην Αμφίπολη. Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ....
http://www.thestival.gr/culture/item/198888-apokalyfthikan-dyo-karyatides-stin-amfipoli
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Τελικά όντως αποδεικνύεται ''μοναδικό'' το μνημείο. Μέχρι τώρα γνωρίσαμε τη κλασική μνημειακή ζωγραφική μέσα από τους Μακεδονικούς τάφους χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα δείγματα γλυπτικής. Ήδη τα γλυπτά που αποκαλύφθηκαν εύκολα μπορούν να συμπεριληφθούν στα αρτιότερα (πάντα για την Μακεδονία) παραδείγματα των πρώιμων ελληνιστικών χρόνων.
Τώρα περιμένω και εγώ με ανυπομονησία τη συνέχεια της ανασκαφής...
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.336
Likes
14.199
Η γεν γραμματέας του Υπ.Πολιτισμού(είναι αρχαιολόγος και η ιδια) είπε οτι ο τάφος φιλοξενεί έναν η περισσότερους κοσμοπολίτες.
Σίγουρα κάποιοι πρόγονοι συμφορουμιτών είναι:)
 
Last edited:

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Το Stonehenge με διάμετρο περίπου 100 μέτρα είναι κατά 60 ως 70 μέτρα μικρότερα από τον τάφο της Αμφίπολης.
Σύμφωνα με το μεγάλης αναγνωσιμότητας site "Τhe Daily Beast", οι ανασκαφές στην Αμφίπολη έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ιστορικών και αρχαιολόγων από όλο τον κόσμο.
Όλη η επιστημονική κοινότητα αναμένει με μεγάλη αγωνία την ανακοίνωση για την είσοδο των αρχαιολόγων στην ταφιή αίθουσα, κάτι που ίσως, χρονικά, δεν είναι πλέον πολύ μακριά.

Όπως υποστηρίζει ο αμερικανός καθηγητής κλασικών σπουδών του Bard College και συγγραφέας του βιβλίου «Το φάντασμα του θρόνου: Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και ο πόλεμος για το στέμμα και την αυτοκρατορία», Τζέιμς Ρομ, «αυτή τη στιγμή, η Αμφίπολη και οι ανασκαφικές εργασίες είναι το κέντρο όλης της κοινότητας των αρχαιολόγων. Η περιοχή άλλωστε αποτελούσε το προπύργιο της μεγάλης μακεδονικής αυτοκρατορίας».

Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας και καθηγητής, το κυκλικό σχήμα του τάφου αλλά και το θαυμάσιο μαρμάρινο τείχος που περιβάλλει τον αρχαίο τάφο, δίνουν εντύπωση από την πρώτη στιγμή και φανερώνουν έναν τύμβο που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού σε τέτοια κλίμακα. Στην κορυφή βρίσκεται το πέτρινο λιοντάρι που φυλάει τον τάφο.
Περισσότερα εδώ: http://www.eirinika.gr/gr/blog/itsnews1/ellada/amfipolh234324.asp
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Ωρες ειναι να βρουν καμια ρωμαικη επιγραφη στην Αμφιπολη και να διεκδικουν και οι Ιταλοι την Μακεδονια!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Ωρες ειναι να βρουν καμια ρωμαικη επιγραφη στην Αμφιπολη και να διεκδικουν και οι Ιταλοι την Μακεδονια!
αν αποδειχτεί αλήθεια μόνοι μας θα το ζητήσουμε μπας και γλιτώσουμε από τα σούργελα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom