Ταϊλάνδη Ταυλάνδη...Μια Εμπειρία ζωής!

Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Επόμενη Μέρα

Εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ για πρωινό. Δεν υπήρχε λόγος να σηκωθώ από τα άγρια χαράματα... Οκ , για γαμήλιο ταξίδι το 7:30 στην ρεσεψιόν είναι βάρβαρο , αλλά το είχαμε ξανακάνει, αλλά η εκδρομή μας περιείχε πρωινό οπότε δεν χρειαζόμουν έξτρα πρωινό. Ο άντρας μου από την άλλη δεν δεχόταν να χάσει την ιεροτελεστία του πρωινού του. Περιμέναμε στην ρεσεψιόν περισσότερο από ότι συνήθως γιατί είχε γίνει 1 μπέρδεμα με τα δωμάτια. Ο υπεύθυνος για την παραλαβή μας είπε άλλον αριθμό δωματίου από τον δικό μας και η ρεσεψιονιστ του είπε ότι δεν υπάρχουν αυτοί οι πελάτες και έφυγε και ξανά ήρθε. Anyway ανεβήκαμε σε 1 τζιπάκι παρόμοιο με το χθεσινό και μας πήγε σε 1 λιμανάκι. Εκεί μας πρόσφεραν καφέ και κρουασάν!

Με θέα την θάλασσα ήπια το καφεδάκι μου και επιβιβαστήκαμε στην speedboat που είχαμε κλείσει για να πάμε στο Ang Thong National Marine Park. Κάτσαμε στο μπροστά μέρος του ταχύπλοου μαζί με άλλα 2 αγγλόφωνα ζευγάρια, η υπόλοιπη ομάδα ήταν Ιταλοί. Ο ξεναγός μας 1 τυπάς με ράστα, κατάμαυρος που ήθελε να μοιάσει στον Bob Marley. Η ξεγνοιασιά ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια του, έκανε αυτό το ταξίδι σχεδόν καθημερινά και από ότι κατάλαβα δεν είχε πάει ποτέ έξω από την Ταϋλάνδη και το σημαντικό είναι ότι δεν τον ένοιαζε. Αξιοζήλευτο; Δεν ξέρω!

Όταν είχε περάσει κάνα 5 λεπτο από την στιγμή που ξεκινήσαμε άρχισα να νιώθω σαν να είμαι σε λούνα-Παρκ. Ήταν απίστευτη η αίσθηση να σηκώνεται το μπροστά μέρος της βάρκας ψηλά και να κάνει ένα παφ και να πέφτει με δύναμη. Σηκωνόμουν από τον κυματισμό και την ταχύτητα από την θέση μου και με ξανά έβαζε στην θέση μου. Δεν με ενόχλησε όμως, είχε χαβαλέ, μας χτύπαγε το αεράκι και βλέπαμε τα κύματα να μας έρχονται και κάναμε σαν παιδάκια "κοίτα κοίτα τώρα τι έρχεται". Μιλούσαμε και κάναμε πλάκα με τους 2 ξεναγούς που καθόταν μαζί μας και με τα άλλα ζευγάρια. Συνειδητοποιήσαμε ότι βρισκόμασταν σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με τους Ιταλούς που είχαν κάτσει στο πίσω μέρος , γιατί ενώ είχε τέντα από πάνω και δεν τους χτύπαγε ο ήλιος τους ερχόντουσαν πάνω τους όλα τα απόνερα και είχαν γίνει λούτσα. Μετά από περίπου 1 ώρα ταξιδιού και χτυπήματος σαν τα χταπόδια μπήκαμε στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου όπου η θάλασσα ήταν λάδι.

Πρώτη στάση : snorkeling. Μας έδωσαν μάσκες και αναπνευστήρες (είχαμε και δικά μας, αλλά τα δικά τους ήταν επαγγελματικότερα και τα προτιμήσαμε) και βουτήξαμε! Ένιωθες λες και βρισκόσουν μέσα σε ενυδρείο!!!Τα ψαράκια ήταν άπειρα, πολύχρωμα, φωσφοριζέ και οι αχινοί ήταν τεράστιοι. Αν τον πάταγες έβγαινε στάνταρ από την άλλη μεριά του ποδιού και είχε κάτι μάτια σαν led φωτάκια! Πολλά κοράλλια και κάποια βράχια ήταν πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.
IMG_0040.JPG
IMG_0075.JPG


Δεύτερη στάση: Koh Mae Koh. Ένα από τα νησάκια του θαλάσσιου πάρκου. Στο εσωτερικό του νησιού υπάρχει 1 λίμνη. Αράξαμε με το σκάφος σε 1 πρωτότυπη προβλήτα από πλαστικά και μας άφησαν ελεύθερους για περίπου μια ωρίτσα. Ανεβήκαμε αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσουμε στο σημείο που βλέπεις την λίμνη από ψηλά και μπορείς να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες με θέα τα μικρά εξωτικά νησάκια.
DSCN1941.JPG

DSCN1944.JPG

Και άντε ανεβήκαμε...ο κατέβασμα με δυσκόλεψε. Φλωριάστηκα. Τα σκαλοπάτια είχαν μικτό φάρδος και ήταν πολύ απότομα, βρισκόμασταν και αρκετά ψηλά σε σχέση με το έδαφος. Το πόδι έπρεπε να το τοποθετώ πλάγια για να νιώθω ασφάλεια. Κατέβαινα σαν γριά. Κρατιόμουν από την κουπαστή και το πήγαινα ένα-ένα. Τώρα που το θυμάμαι ,ήμουν για γέλια, αλλά εκείνη την ώρα φοβήθηκα. Κάναμε πιο πολύ ώρα να κατέβουμε παρά να ανέβουμε. Μετά από την τρομάρα μου μια βουτιά ήταν ότι χρειαζόταν! Ειχε και 1 καντίνα στο νησάκι, αλλά δεν είχαμε προνοήσει να έχουμε χρήματα μαζί μας. Το καλό είναι ότι μέσα στο σκάφος είχαμε δωρεάν νεράκια και πορτοκαλάδες!
DSCN1947.JPG


Τρίτη στάση: canoeing. Πήγαμε σε 1 πανέμορφη παραλία που μας περίμεναν τα κανό μας. Βάλαμε τα σωσίβια μας, πήραμε τα κουπιά μας και αρχίσαμε την βόλτα. Ο ξεναγός μας προηγούταν και μας πήγε μέσα από κάτι σπηλιές. Προσπαθούσα να πείσω τον άντρα μου να συγχρονιστούμε, αλλά δεν γινόταν. Πρώτη φορά κάναμε κανό. Άλλη μια εμπειρία στο βιογραφικό μας σαν ζευγάρι!

Τέταρτη στάση: Η παραλία του φαγητού. Αράξαμε σε 1 όμορφη παραλία με φοίνικες και 2 κιόσκια με παγκάκια. Μας είπαν ότι μπορούμε να βουτήξουμε για μια τελευταία βουτιά μέχρι να ετοιμάσουν το φαγητό μας. Έστησαν ένα μικρό μπουφέ με όλα τα καλά και ήταν ένα από τα καλύτερα γεύματα. Δεν ήταν τόσο το τι τρώγαμε αλλά το που το τρώγαμε. Υπήρχε και μια κούνια που κρεμιόταν ανάμεσα σε 2 φοίνικες!

Όταν ήταν η ώρα να φύγουμε άρχισε να ψιχαλίζει και να φυσάει. Η βροχή μύριζε! Μα είπαν να επιστρέψουμε στο κιόσκι για να περάσει η μεγάλη μπόρα. Θέλω να κάνετε εικόνα το σκηνικό: Κιόσκι από μπαμπού πάνω στην άμμο, θέα τη θάλασσα και τους φοίνικες και χαλασμός από βροχή. Ο ράστα -μαν ξεναγός μας είχε βάλει ρέγκε μουσικούλα από το κινητό του, ήταν απόλαυση! Άρχισε βέβαια λίγο η ψύχρα και σκεπαστήκαμε με τις πετσέτες. Πέρασε καμιά ώρα, η βροχή δεν σταματούσε. Ίσως ήταν η μεγαλύτερη μπόρα ever. Μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε γιατί ο καιρός χειροτέρευε. Όντως είχε αρχίσει και είχε ομίχλη και η ένταση της βροχής δεν ελαττωνόταν. Ανεβήκαμε τρέχοντας στο σκάφος και στην αρχή στριμωχτήκαμε στο σκεπασμένο μέρος που το πρωί κάθονταν οι Ιταλοί. Τα ρούχα μας ήταν ψιλοβρεγμένα, άρχισαν να μπαίνουν νερά μέσα! Αποφασίσαμε να βάλουμε τα πλαστικά σακουλο-αδιάβροχά μας και να βγούμε στο μπροστά μέρος. Βροχή να πέφτει πάνω μας και με τα χέρια μας να σκουπίζουμε τα μάτια μας για να μπορούμε να δούμε, κύματα τεράστια άρα και παφλασμός μεγάλος και από ότι καταλάβαμε ο οδηγός του σκάφους έκανε ψιλοκόντρα με ένα άλλο σκάφος. Εκεί κουραστήκαμε. Ήταν κάτι ανάμεσα σε κούραση και απελπισία. Μια ώρα διαδρομή σε συνθήκες ταινίας του Hollywood. Όταν επιτέλους φτάσαμε τα βρήκαμε όλα κλειστά. Δεν μας περίμενε κανένας. Δεν μπορούσαμε να δέσουμε στην προβλήτα από τα κύματα, και ρίξαμε άγκυρα στην παραλία. Μπήκαμε μέσα στο νερό για να κατέβουμε. Ένιωθα κακομοιρούλι. Μπήκαμε στο βαν που θα μας γύριζε στο ξενοδοχείο μας και ήμασταν βρεγμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Ζητήσαμε στον οδηγό να κλείσει το air-condition και ανυπομονούσαμε να πάμε στο δωμάτιο μας. Όταν επιτέλους φτάσαμε κάναμε το ντουζάκι μας, ξαπλώσαμε και εκείνη την στιγμή σκεφτήκαμε το πόσο όμορφα περάσαμε!

Η βραδινή μας βόλτα έπρεπε να μην έχει περιπέτεια. Κατεβήκαμε στην παραλία και κατά την διάρκεια της βόλτας μας αποφασίσαμε να πετάξουμε και εμείς ένα lucky balloon στον ουρανό. Μετά από σχετικό παζάρι με τον πωλητή μας το άναψε και το κρατήσαμε εμείς μέχρι να ζεσταθεί καλά ο αέρας στο εσωτερικό του ώστε να φουσκώσει και να είναι έτοιμο για απογείωση. Μόλις το αφήσαμε να φύγει είχαμε 1 χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, σαν μωράκια που βλέπαμε κάτι το φαντασμαγορικό. Καθόμασταν αγκαλιά στην παραλία και το βλέπαμε αν απομακρύνεται από εμάς. Σταματήσαμε να το κοιτάζουμε μόνο όταν είχε γίνει 1 πολύ μικρή φωτεινή κουκίδα στον μαύρο ουρανό.
DSCN1983.JPG


Περπατώντας φτάσαμε σε 1 υπέροχο εστιατόριο με τραπεζάκια πάνω στην θάλασσα (όπως τα περισσότερα μαγαζιά) που μας έκανε κλικ. Ψιχάλιζε ελαφρά, αλλά ούτε που μας ένοιαζε. Μετά από την τόση βροχή που φάγαμε, δεν μας απασχολούσαν τόσο αραιές ψιχάλες! Το φαγητό ήταν φανταστικό...Μύδια γεμιστά με σπανάκι και τυριά, γαριδοκροκέτες, ο άντρας μου πήρε Παντ Τάϊ και εγώ σούπα TomYam με γαρίδες.
DSCN1997.JPG


DSCN1998.JPG

Ήταν τόσο χαλαρά. Ένιωσα αυτό που λένε ότι μετά από την μπόρα γαληνεύεις!

Χορτάτοι και ήρεμοι αποφασίσαμε να κλείσουμε την ημέρα μας με ένα Thai massage. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που πάει για μασάζ. Δεν είχα κάνει ποτέ. Όπου στεκόμασταν όμως στην Ταϋλάνδη ακούγαμε μια φωνούλα που έλεγε "Thai massage". Ο άντρας μου ήθελε να κάνουμε , ε και εγώ το πήρα απόφαση μιας και ήταν "παραδοσιακό". Μπήκαμε μέσα σε 1 από τα άπειρα μαγαζιά για μασάζ που υπήρχαν στον κεντρικό δρόμο της Chaweng και 2 κοπέλες μας ανέλαβαν. Μας έπλυναν τα πόδια και μας έκαναν σκραμπ και μας ανέβασαν στον πάνω όροφο όπου είχε στρώματα, μαξιλάρες, μουσικούλα ιδανική για μασάζ, χαλαρό φωτισμό . Σκεφτόμουν τις κοπέλες στις διαφημίσεις που τους κάνουν μασάζ και είναι γαλήνιες και ήρεμες. Το Thai massage είχε διάρκεια 1 ώρα. Πόσο λάθος βγήκα....Πόνος; Πάνω στο μπούτι μου έβαζε τον αγκώνα της και έριχνε όλο το βάρος της πάνω μου. Μου τράβαγε χέρια, πόδια. Κάποια στιγμή ήμουν μπρούμυτα και με το ένα της χέρι τράβαγε τα χέρια μου ενωμένα, με το άλλο της χέρι τράβαγε τα πόδια μου ενωμένα και περπατούσε πάνω μου. Αφού σε όλη σχεδόν την διάρκεια έβγαζα κραυγές πόνου και αυτή γέλαγε. Πως γλίτωσε την σφαλιάρα απορώ. Ο άντρας μου έκανε μασάζ ακριβώς δίπλα μου και πέρναγε σχεδόν τα ίδια και προσπαθούσε να μην με κοιτάξει για να μην τον πιάσει νευρικό γέλιο. Πήγαμε εκεί και βγαίνοντας όχι απλά δεν είχα χαλαρώσει αλλά ήταν σαν να έχω φάει πολύ ξύλο. Το μόνο που μου άρεσε ήταν το μασάζ στο κεφάλι. Μετά από λίγη ώρα με έπιασε 1 πόνος στο πόδι. Μου είπαν ότι μπορεί να είχα κάποιου είδους φλεγμονή και από το μασάζ να απελευθερώθηκε. Αλλά εμένα εκείνη την στιγμή με ένοιαζε που δεν χαλάρωσα και που πόναγε το πόδι μου. Τραυματική εμπειρία.

Πήραμε από έξω από το μαγαζί ένα τουκ-τουκ και επιστρέψαμε για ύπνο. Χρειαζόμασταν ξεκούραση. Δεν κατάλαβα πως κοιμήθηκα. Σαν πουλάκι...
 
Last edited:
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Περιμενουμε την συνεχεια με ανηπομονησια.....
Την ιδια περιοδο εμεις ημασταν srilanka και μαλδιβες για γαμηλιο... Να δουμε ποτε θα αξιωθω να γραψω κατι.
Τελικα ολο το ταξιδι ποσο σας βγηκε συνολικα???
Συνολικά ξοδέψαμε περίπου 4.500 ευρω. Μεσα στην τιμή είναι και το κόστος του ταξιδιωτικού, ότι αγοράσαμε για εμας, οι εκδρομες, ότι φάγαμε και ηπιαμε οπως και όλα τα δωράκια που φέραμε
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Συνολικά ξοδέψαμε περίπου 4.500 ευρω. Μεσα στην τιμή είναι και το κόστος του ταξιδιωτικού, ότι αγοράσαμε για εμας, οι εκδρομες, ότι φάγαμε και ηπιαμε οπως και όλα τα δωράκια που φέραμε
Αρκετα καλα σας βγηκε νομιζω.
Ποσες διανηκτερευσεις κανατε???
Εμας μας βγηκε γυρω στα 5500€ ολα μαζι για 9 διανηκτετευσεις στην SriLanka με ελληνοφωνο ξεναγο και 4 στις μαλδιβες!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Αρκετα καλα σας βγηκε νομιζω.
Ποσες διανηκτερευσεις κανατε???
Εμας μας βγηκε γυρω στα 5500€ ολα μαζι για 9 διανηκτετευσεις στην SriLanka με ελληνοφωνο ξεναγο και 4 στις μαλδιβες!
12 διανυκτερεύσεις. Aλλάξαμε 8 αεροπλάνα. και περιλαμβάνονται όλα όσα διαβάζεις στην ιστορία μου!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.360
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το Thai massage είχε διάρκεια 1 ώρα.Πήγαμε εκεί και βγαίνοντας όχι απλά δεν είχα χαλαρώσει αλλά ήταν σαν να έχω φάει πολύ ξύλο.
Κι εμένα με έκαναν τουλούμι στο ξύλο στο κο Λίπε :haha::haha: Αλλά την άλλη μέρα πέταγα!
Ωραία η εκδρομή στο Ang Thong :)
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Last night :eek:

Το ξύπνημα δεν χρειαζόταν να είναι πρωινό. Δεν είχαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για εκείνη την ημέρα ,αλλά είχαμε αποφασίσει να δούμε και να κολυμπήσουμε σε κάποιες παραλίες του νησιού. Μετά το πρωινό βρήκαμε ένα ταξί και κάνοντας την απαραίτητη συμφωνία κανονίσαμε να μας πάει στην περιοχή ΜaeNam .Μας άφησε στον κεντρικό δρόμο και κατεβήκαμε μέσα από ένα έρημο δρομάκι γεμάτο κοκοφοίνικες και ένα ποταμάκι προς την θάλασσα. Ο κόσμος γεμάτος νεογέννητα κοτοπουλάκια. Φτάνοντας στην παραλία διαπιστώσαμε ότι βρισκόμασταν στην άκρη της παραλίας. Περπατώντας διαπιστώσαμε την ύπαρξη άπειρων παραλιακών μπανγκαλόου . Πραγματικά εκεί πρέπει να μείνει όποιος θέλει να χαλαρώσει και να τα βρει με τον εαυτό του. Η παραλία ήταν τεράστια. Και κατά μήκος της υπήρχαν άπειρα μικροσκοπικά καβουράκια που με κάθε μας βήμα τρόμαζαν και κρυβόντουσαν στις τρύπες τους. Η άμμος ήταν πολύ αφράτη. Αράξαμε και κάναμε μπανάκι.
DSCN2007.JPG

Μας άφησε ξανά στον κεντρικό δρόμο και όταν φτάσαμε στην παραλία μείναμε έκπληκτοι. Ήταν λες και βρισκόμασταν σε 1 κοσμοπολίτικο νησί της Δύσης. Ένας κεντρικός πεζόδρομος όπου στα αριστερά σου είχες κυρίως μαγαζιά για φαγητό και ποτό και δεξιά σου τουριστικά μαγαζάκια που πουλούσαν σουβενίρ και ρούχα. Κάναμε την βόλτα μας και αγόρασα συσκευασίες που περιείχαν το σύνολο των μπαχαρικών που χρειάζεσαι για να φτιάξεις παραδοσιακά φαγητά καθώς και σουβενίρ σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που είχαν στην Chaweng. Μια βουτιά επιβαλλόταν...Στην παραλία δεν είχε τόσο κόσμο να λιάζεται , αλλά τα μαγαζιά ήταν γεμάτα.
DSCN2025.JPG

DSCN2031.JPG
Ήταν η ώρα του φαγητού βλέπεις. Ακόμα δεν είχε βρέξει και ο ουρανός είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει. Δεν θέλαμε και σήμερα να γίνουμε λούτσα οπότε είχαμε πει ότι αν αρχίσει να φυσάει και να μυρίζει βροχή θα μπαίναμε στο πρώτο μαγαζάκι να αράξουμε μέχρι να ξεσπάσει η μπόρα. Τελικά αφού στεγνώσαμε από το μπάνιο και βροχή δεν είχε πέσει έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν πεινάγαμε για να φάμε , πότε έπρεπε να επιστρέψουμε στην βάση μας. Ήταν η μόνη μέρα που σκεφτήκαμε πόσο κρίμα που δεν έχουμε ένα μηχανάκι ( οδηγούμε και οι 2 μόνο αμάξι) για να επιστρέφαμε το βράδυ στο χωριό των ψαράδων, έβγαζαν τραπεζάκια στην παραλία και σίγουρα θα ήταν όμορφα.

Με το που μπήκαμε στο δωμάτιο άνοιξαν οι ουρανοί. Ήταν το σωστό timing για να χαλαρώσουμε και να μην βγούμε εκτός προγράμματος. Το τελευταίο δείπνο μας θα ήταν στην παραλία. Είχαμε δει 1 εστιατόριο που έστηνε στην άμμο πανιά και ήταν πολύ ρομαντικά. Πήραμε ένα ριζότο μέσα σε ανανά, ένα άλλο φαγητό μέσα σε καρύδα και 1 καλαμάρι.
DSCN2055.JPG
Έκαιγαν διαολεμένα. Και είχαμε ζητήσει να είναι λίγο καυτερά...το πολύ δηλαδή πως θα ήταν;;;;; Το φαγητό στην καρύδα το έτρωγες και αν έτρωγες μεγάλη μπουκιά σου κοβόταν η ανάσα. Το καλαμάρι; Ήταν μια γατούλα εκεί και αφού το καθάρισα από την σάλτσα που είχε για να της το δώσω, του μύριζε , το πλησίαζε και δεν το έτρωγε!

Δεν γινόταν να μην πιούμε ένα ποτό τουλάχιστον στο Σαμούι...ένα όμορφο μπαράκι μας περίμενε με μαξιλάρες στην άμμο ,όπου άραζες έπινες το cocktail σου με 4 ευρώ και παρακολουθούσες σόου με φωτιές.
DSCN2063.JPG

DSCN2066.JPG

Κάποια στιγμή έστησαν ένα σχοινί πάνω σε 2 πασσάλους, του άναψαν φωτιά και προσκάλεσαν τον κόσμο να περάσει από κάτω με το στήθος να κοιτάει τον ουρανό, χωρίς φυσικά να ακουμπήσουν το σχοινί. Όσο πέρναγε η ώρα το σχοινί κατέβαινε. Όποιος κατάφερνε να περνάει κέρδιζε από 1 σφηνάκι! Περάσαμε 1 φορά με τον άντρα μου για χαβαλέ, ήπιαμε το σφηνάκι μας και σχολιάζαμε για το ποιος θα καταφέρει να περάσει ή όχι.
DSCN2073.JPG

Ωραίος αυτός ο παλιμπαιδισμός! Κάπου στο δευτερο cocktail με έπιασαν τα υπαρξιακά μου. Οι τύποι που έπαιζαν με τις φωτιές ήταν και οι συνιδιοκτήτες του μπαρ, και γούσταραν που έκαναν όλο αυτό το σόου, το έβλεπες στις κινήσεις τους, στα βλέμματα τους. Ήταν χαλαροί, ζούσαν την ζωούλα τους χωρίς τρέξιμο, καυσαέριο. Εννοείται ότι έχουν και αυτοί τα δικά τους άγχη, αλλά δεν ξέρω αν τους δημιουργούν υπερένταση και τόσο στρες όπως τα άγχη της γενιάς μου. Λίγο το "φιλοσοφείν", λίγο ότι ήταν το τελευταίο μας βράδυ και το γαμήλιο ταξίδι τελείωνε όπως και οι διακοπές μας, λίγο το αλκοόλ που πίναμε με όρεξη , λίγο τα καυτερά που είχαμε φάει μας οδήγησαν στον παραλιακό δρόμο επιστροφής στο ξενοδοχείο μας. Δεν ήθελα να κοιμηθώ. Ήξερα ότι αν κοιμόμουν θα ξημέρωνε η μέρα της επιστροφής...Κάτι πολύ όμορφο θα τελείωνε! Με το που ξάπλωσα βέβαια δεν πρόλαβα να κάνω δεύτερη σκέψη...με πήρε ο ύπνος!
 
Last edited:

AMAGINI

Member
Μηνύματα
52
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
Πολύ ομορφη περιγραφή και πολύ ωραίες φωτογραφίες. Το πρωτο μου ταξίδι στη Ασία ηταν στο Σαμούι το 2011 και ελπίζω του χρόνου να καταφέρω να ξαναπάω
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Τελευταία Μέρα:(:mad::confused::rolleyes-80:

Έπρεπε ως τις 12 να παραδώσουμε το δωμάτιο. Ξυπνήσαμε χαλαρά και μετά το πρωινό μας μαζέψαμε και πήγαμε για το check-out αφήνοντας τις βαλίτσες μας στην ρεσεψιόν. Η πτήση μας ήταν στις 22:30 το βράδυ. Αρκετά αργά...από την μια κερδίσαμε όλη την τελευταία μέρα, από την άλλη όταν κανονίσαμε το ταξίδι με το ταξιδιωτικό γραφείο μας είχε πει ότι θα φρόντιζε για latecheck-outγια να μην ταλαιπωρηθούμε κάτι το οποίο δεν έγινε. Το καλό είναι ότι το ξενοδοχείο παρείχε ντουζ, πετσέτες κλπ οπότε δεν θα χάναμε το μπάνιο μας!

Υπάρχει 1 τεράστιο beachbarτο Ark ( διαπιστώσαμε μετά ότι έχει και δωμάτια ) το οποίο έχει ξαπλώστρες, ποτά, φαγητά, δυνατή μουσική, διοργανώνει και πάρτι και είναι πολύ τρέντυ και ενώ δεν συνηθίζουμε τέτοιο στυλ μπάνιου, είπαμε να το δοκιμάσουμε...Αράξαμε σε 1 ξαπλώστρα και γίναμε τρέντυ! Κολύμπι και cocktail. Υπήρχαν αρκετοί πλανόδιοι οι οποίοι πουλούσαν παγωτά! Και πάνω που έσκαγες από την ζέστη και τον ήλιο άρχισε το αεράκι της βροχής...οι σερβιτόροι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να κατεβάσουν κάτι πλαστικά και να προστατέψουν το μαγαζί και εμείς που ξέραμε πια...μαζέψαμε τα πράγματα μας και πήγαμε και συνεχίσαμε το cocktail μας σε 1 μπάρα του μαγαζιού. Η βροχή δεν κράτησε πολύ! Αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε αλλού για φαγητό και κάτσαμε σε 1 από τα τραπεζάκια του μαγαζιού. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη μιας και βλέπαμε άπειρα εντυπωσιακά burgerνα περνάνε από μπροστά μας! Η έκπληξη ήρθε όταν ανάμεσα στα πολλά burger του καταλόγου βρήκαμε και ένα που λεγόταν "Piraeusburger" που είχε μέσα φέτα και τζατζίκι!

Η ώρα περνούσε και έπρεπε να αποχαιρετήσουμε και τον κεντρικό δρόμο της Chaweng . Κάναμε κάτι τελευταία ψώνια και ξανακατεβήκαμε στον παραλιακό δρόμο για να προσεγγίσουμε το ξενοδοχείο μας!

Ήταν γύρω στις 18:30 όταν ζητήσαμε να μας δείξουν που ήταν τα ντουζ. Η αποτυχία της υπόθεσης είναι ότι δεν είχαν ζεστό νερό μιας και δεν χρησιμοποιούνται συνέχεια και έπρεπε να περιμένουμε Κανά μισάωρο. Η κοπέλα από το τοπικό γραφείο που συνεργαζόταν με το δικό μας θα μας έπαιρνε στις 20:00 και είχε ειδοποιήσει ότι θα έρθει στις 19:30! Μας έπιασε πανικός. Ευτυχώς που η ρεσεψιονίστ συνεννοήθηκε και ενημέρωσε για το πρόβλημα με το νερό και θα ερχόταν στο αρχικό μας ραντεβου. Κάναμε τελικά ντουζ με ζεστό νεράκι και επιβιβαστήκαμε στο βαν του γραφείου για να μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Η απόσταση ήταν περίπου 10 λεπτά.

Κάναμε check-in και περάσαμε τον έλεγχο των χειραποσκευών. Η χειραποσκευή του άντρα μου ήταν χημικός πόλεμος μιας και είχε όλα τα βρεγμένα της ημέρας, αλλά η δική μου ήταν η εντυπωσιακή. Όταν η βαλιτσούλα με την Κίττυ που είχα αγοράσει από τα σύνορα της Μυανμάρ πέρασε στο κουβούκλιο ή υπάλληλος μου είπε τρομοκρατημένη και με αυστηρό ύφος "οpen,open" , κάτι της είπε η άλλη υπάλληλος και γέλασαν με ανακούφιση. Υποθέσαμε ότι είτε οι ομπρέλες είτε τα κέρινα χέρια μας τους τρόμαξαν!

Στο χώρο αναμονής η Bangkokairwaysείχε σνακ και χυμούς-καφέδες που προσέφερε και με το εισιτήριο σου είχες δωρεάν ιντερνέτ. Το πρώτο μισάωρο δεν μας κούρασε, απογοητευση όμως ήταν όταν καταλάβαμε ότι ανάμεσα στην ώρα που φτάσαμε στο αεροδρόμιο και στην πτήση μας υπήρχαν άλλες 2 πτήσεις για Μπανγκόκ. Οπότε είτε είχαμε έρθει πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο γιατί το τοπικό γραφείο ήθελε να αποδεσμευτεί είτε το ταξιδιωτικό της Ελλάδας δεν έκανε καθόλου σωστή επιλογή δρομολογίου. Μετά από αρκετή ώρα επιβιβαστήκαμε επιτέλους και η επιστροφή άρχισε. Στο αεροδρόμιο του Μπανγκόκ είχε αρκετά μαγαζιά στα dutyfree με όλων των ειδών τα σουβενίρ σε καλές τιμές σχετικά. Απλά εκεί δεν μπορούσες να κάνεις παζάρια για να τις ρίξεις ακόμα λίγο. Εντυπωσιάστηκα όταν είδα ότι πωλούσαν φρέσκα τροπικά φρούτα σε δυχτάκια. Εννοείται ότι μου μπήκε η ιδέα να φέρω στην Ελλάδα, αλλά η κοπέλα μας είπε ότι αν είμαστε με ενδιάμεση στάση δεν θα μας αφήσουν να τα περάσουμε!

Αεροπλάνο από Μπανγκόκ για Κατάρ και από Κατάρ για Ελλάδα. Φτάσαμε στο Ελ. Βενιζέλος στις 12:00. Είχα άγχος για να δω αν θα έχω πρόβλημα με αυτά που είχα φέρει...τις ορχιδέες και τα ουίσκι που είχαν μέσα τα φίδια και τους σκορπιούς. Τις ορχιδέες τις είχα στην χειραποσκευή και τα ουίσκι στην βαλίτσα. Πραγματικά δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί μου. Πήραμε τις βαλίτσες μας και περάσαμε ανενόχλητοι. Όλοι θεωρούσαν ότι ήταν μια ζεστή μέρα...αλλά δεν ήταν η ζέστη της Ταυλάνδης, είχε άλλη ποιότητα!
 

peg

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Μπορείς να μας πεις σε ποιο ξενοδοχείο έμεινες στο Σαμούι;
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Θα το συνιστούσες; Ψάχνω δωμάτιο με δική του πισίνα και θα είμαστε εκεί για honeymoon
Ηταν πολυ ομορφα...καθαρα...και ιδανικο κατα την γνωμη μου για γαμηλιο ταξιδι...ειναι σπιτακια...και μπαινοντας μεσα εχει 1 αυλη με καθιστικο (καναπεδάκι και τραπεζακι με βραστηρα και τσαι-καφε κλπ που μπορεις να φτιαξεις μονος σου) w.c. και την πισινα.Μετα μπαινεις μεσα στο σπιτακι που εχει 1 τεραστιο κρεβατι και ενα χωλ που εχει 2 νιπτηρες και σε αλλο δωματιακι ειναι το μπανιο οπου εχει και ντουζιερα και σε αλλο χωρο μπανιερα η οποια εχει περιμετρικα πετρες και το ταβανι ειναι εντυπωσιακοτατο μιας και περιμετρικα της μπανιερας υπαρχει κατι σαν διχτυ,αν δηλαδη βρεξει πεφτει η βροχη χωρις να λερωνει.Δεν ξερω αν ημουν περιγραφικη...Το πρωινο μας υπερκάλυψε και το εστιατοριο του στηνει τραπεζακια πανω στο κυμα.
 
  • Like
Reactions: peg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.118
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom