Μαλδίβες Dreamy Honeymoon@Μαλδίβες (Σεπτέμβριος 2014)

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

Ύστερα από πάρα πολύ καιρό αναζητήσεων και συζητήσεων, είχε έρθει η πολυπόθητη ώρα να αποφασίσω τον προορισμό του γαμήλιου ταξιδιού μας, μιας και δεν καταφέραμε να φύγουμε άμεσα μετά το γάμο, οπότε αποτελούσε διακαή πόθο για πολύ καιρό...

Μετά από άσκοπες επικοινωνίες με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία , παράλληλα με το ότι επιθυμούσα έναν εξωτικό προορισμό και τα χρονικά περιθώρια στένευαν, ευτυχώς απέκλεισα το Μπαλί -μέσα από το travelstories το οποίο αποδείχθηκε θησαυρός πληροφοριών-και με επιφύλαξη κατέληξα στις Μαλδίβες (καθότι η Ασία αδιαμφισβήτητα αποτελεί πιο φθηνό προορισμό από την Αμερική), ύστερα από ένα μήνα ασταμάτητου διαβάσματος/ψαξίματος για διάφορους προορισμούς.

Το λιγότερο λοιπόν που μπορώ να κάνω, είναι να μοιραστώ την ταξιδιωτική μου εμπειρία, στην οποία με βοήθησε να καταλήξω το travelstories, χωρίς παρατράγουδα.

Ήρθε λοιπόν η ημέρα της αναχώρησης: θα πετούσαμε για Μάλε, μέσω Κατάρ, με αναμονή 6 ωρών στο αεροδρόμιο του, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το αεροπορικό ταξίδι να διαρκέσει 15 ώρες συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν και η Qatar Airways είναι πιο φθηνή από την Emirates, δεν υπολειπόταν σε τίποτα από πολυτέλεια και εξυπηρέτηση.

Στο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο του Κατάρ, οι ώρες πέρασαν αρκετά γρήγορα (ειδικά εάν είσαι γυναίκα...). Ευτυχώς που στις ανταποκρίσεις, οι ταξιδιώτες δεν έχουν να κουβαλούν και τις αποσκευές τους, αφού αποστέλλονται απευθείας στον τελικό προορισμό τους.

Φτάνοντας στο μικρό αλλά συμπαθητικό αεροδρόμιο του Μάλε, παίρνουμε την πρώτη γεύση της Μαλδιβιανής φιλοξενίας, περιμένοντας να μεταφερθούμε με μια πολύ σύντομη πτήση στο νησί Nalaguraidhoo, όπου βρισκόταν το ονειρεμένο Sun Island Resort 5* (Η πτήση μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Ibrahim Nasir του Μάλε και του Αεροδρομίου Maamigili διαρκεί 20 λεπτά. Στη συνέχεια ακολουθεί δεκάλεπτη διαδρομή με ταχύπλοο από το Αεροδρόμιο Maamigili προς το θέρετρο).

DSCN0162.JPG


IMG_6537.JPG


 

Attachments

Last edited by a moderator:

Kostas78

Member
Μηνύματα
44
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να ζήσετε, να περάσετε τέλεια και να βάζετε κάθε μέρα ισχυρό αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά.
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Να ζήσετε, να περάσετε τέλεια και να βάζετε κάθε μέρα ισχυρό αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ (----;
p.s. Η αλήθεια είναι ότι κάνεις τροπικό μαύρισμα εδώ (υποθέτω λόγω της κατάλευκης ζαχαρένιας άμμου).
Ο ήλιος είναι διαφορετικός από την Ελλάδα, μαυρίζεις χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, ακόμη και στη συννεφιά!
 
Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στην προβλήτα του Sun Island, βλέπουμε μπροστά μας τον παράδεισο να ξετυλίγεται...
Πεντακάθαρα νερά, σαν πισίνα, με σαλάχια και απίστευτα πολλά ψάρια, ιδιαιτέρως φιλικά και παιχνιδιάρικα, να σε συνοδεύουν στη γέφυρα με το όνειρο...

Στην reception κάθε ζευγάρι ή επισκέπτη γενικότερα, το υποδέχεται διαφορετικός υπάλληλος, ο οποίος σε καλωσορίζει αρχικά με ένα δροσιστικό drink και έπειτα δίνοντας σου το χάρτη του νησιού και ενημερωνοντάς σε, με τις απαραίτητες πρώτες πληροφορίες καθώς και για τις υπηρεσίες/δραστηριότητες πάνω στο νησί.
Η οργάνωση, η εξυπηρέτηση και η ευγένεια παίρνουν άριστα σε αυτό το resort.

Έπειτα, η μεταφορά στο δωμάτιο, γίνεται πολύ ξεκούραστα, πάνω στα mini οχήματα του golf, με τα οποία μετακινούνται μόνο οι υπάλληλοι πάνω στα πλακόστρωτα δρομάκια του νησιού. Πολύ κινηματογραφικό σκηνικό !!!

Ενημερωνόμαστε παράλληλα και για την προαιρετική ενοικίαση ποδηλάτων, η οποία κοστίζει 4 δολάρια το άτομο ημερησίως και σου προσφέρει άνετη και παράλληλα prive ξενάγηση πάνω στο νησί.

Τα πράγματα μας, θα έρθουν λίγο αργότερα στο δωμάτιο μας.
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αξίζει εδώ να κάνω μια αναφορά στον τύπο και την ποιότητα του δωματίου που θα επιλέξει κανείς, για το οποίο είχε πέσει τρελό διάβασμα στα ξένα forum και το οποίο καλώς ή κακώς θα επηρεάσει σημαντικά τη διαμονή του καθενός στις διακοπές του.

Το Sun Island, διαθέτει εκτός από τα διάσημα water villas, άλλους 3 τύπους δωματίων, οι οποίοι ενώ έχουν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους στην τιμή, έχουν διαφορά σίγουρα στην ποιότητα: τα garden bungalows, τα standard bangalows και τέλος τα superior beach bangalows (τα έγραψα με σειρά τιμής/ποιότητας).

Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα water villas τα είχαμε αποκλείσει εξαρχής, γιατί εκτός από την εξωφρενική τους τιμή και το ότι δεν είχαν δική τους παραλία, εμείς σαν σκηνικό προτιμούσαμε το δικό μας αμμουδένιο παραθαλάσσιο σπιτάκι.

Διαβάζοντας όμως στα ξένα forum, υπάρχει μια μικρή παραπληροφόρηση από ξένους επισκέπτες ιδίως, οι οποίοι έχοντας κλείσει garden bangalows, παραπονιόντουσαν για το ότι δεν ήταν δίπλα στη θάλασσα είτε για την ποιότητα του δωματίου, κάτι το οποίο με άγχωσε όσον αφορά την επιλογή του κατάλληλου δωματίου.

Θέλω να καταλήξω στο ότι, τα δωμάτια έχουν διαφορές και στο ότι πληρώνεις παίρνεις όπως σε κάθε ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο και ότι το διάβασμα σε διάφορα forum θέλει ψάξιμο γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα και επιλογές!

Έπειτα, επειδή διάβασα και παράπονα για την διακόσμηση/επίπλωση τους, να μην ξεχνάμε ότι κάθε resort/ξενοδοχείο, κουβαλά τη δική του κουλτούρα και πολιτισμό και δεν είναι δυνατόν ένα resort της Ευρώπης να συγκριθεί με ένα της Ασίας.

Σας παραθέτω σε φωτό τα water villas, τα οποία επισκέπτοντάς τα και από κοντά με δικαίωσαν για την επιλογή μου:
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Φτάνοντας επιτέλους στο δωμάτιο μας, σε ένα καταπληκτικό superior beach bangalow στην παραλία Palm Groove του νησιού (top τοποθεσία όπως αποδείχθηκε), αρχίζω να νιώθω πρωταγωνίστρια στο νησί της Φαντασίας...

Το bangalow είναι τεράστιο και πεντακάθαρο, επιπλωμενο και διακοσμημένο με τοπικές πινελιές των Μαλδιβιανών.

Μια ολόκληρη παραλία είναι δική μας, με κάτασπρη άμμο, μέσα στους φοίνικες και τις καρυδιές, όπου το μπλε της θάλασσας συναντά το γαλάζιο του ουρανού.

Ο περιβάλλοντας χώρος είναι πολύ περιποιημένος με τροπικά φυτά και μασίφ έπιπλα κήπου και θαλάσσης.

Η αμμουδιά είναι γεμάτη καρύδες και κάτασπρα καβουράκια, τα οποία δεν παίρνεις χαμπάρι από την αρχή, μέχρι να συνηθίσει το μάτι σου το ζαχαρένιο χρώμα της άμμου.

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες που αντίκρισα:
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η συνέχεια της ημέρας μας ήταν μονόδρομος...

Το σκοτάδι θα έπεφτε στις 18.00 και είχε έρθει η ώρα για βουτιά, στα ζεστά νερά του Ινδικού, μιας και μετά από λίγες ώρες θα βράδιαζε.

Τα δέντρα είναι γεμάτα τροπικά πουλιά, που βγάζουν διάφορους περίεργους ήχους ενώ ξαφνικά κάνει την επίσκεψη της μια μικρογραφία του batman...

Ναι, ναι καλά διαβάσετε...η νυχτερίδα του νησιού είναι τρισδιάστατη αν και άκακη όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα από τους ντόπιους.

Φαντάζομαι δεν θα έχετε ξαναδεί live πιο μεγάλη νυχτερίδα!

Επίσης, πάνω στο νησί κυκλοφορεί ένα είδος πολύχρωμης σαύρας, η οποία όταν σε δει φοβάται πιο πολύ από εσένα!

Χωρίς να έχει περάσει ώρα από την άφιξή σου, αρχίζεις να νιώθεις ζωντανό άρθρο στο national geographic (-:
 

Attachments

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και τώρα μερικές πληροφορίες για το μπάνιο στον Ινδικό...

Τα νερά εκτός από τροπικά ψάρια και κοράλλια αφθονούν σε σαλάχια (stingrays) και από ένα είδος καρχαρία, τον μαυροπτέρυγο υφαλοκαρχαρία (reef shark blacktip), ο οποίος είναι άκακος καθώς τρέφεται με ψάρια.

Βέβαια άλλο να το ξέρεις και άλλο να τα βλέπεις όλα αυτά ξαφνικά κοντά σου.

Πολύ κοντά δεν θα σε πλησιάσουν καθώς ναι μεν κολυμπάνε στα πολύ αμμώδη ρηχά νερά αλλά και αυτά φοβούνται εξίσου με εσένα (εγώ κατάφερα να τα φωτογραφίσω μέσα στο νερό μετά από ημέρες).

Οι ντόπιοι μας ενημέρωσαν ότι ακόμα και αίμα να μυρίσει δεν επιτίθεται (βέβαια κανείς δεν θα πειραματιζόταν φαντάζομαι).

Οι καρχαρίες και τα σαλάχια βγαίνουν τσάρκα με το πέρας της ημέρας (αργά προς το απόγευμα συνήθως) και μπορεί να φτάσουν μέχρι έξω (μέχρι εκεί που τελειώνει το νερό) -όχι ότι δεν θα τα συναντήσετε και ήμερα-.

Όσο περνάνε οι ημέρες θα χαλαρώσετε και θα τα κυνηγήσετε τελικώς εσείς για μια θρυλική φωτό!

Το πιθανότερο είναι να συναντήσετε στα πολύ ρηχά, μωρά καρχαριάκα και σαλάχια, σε αυτό το μέγεθος:
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το μεσημέρι πέρασε πολύ γρήγορα και μετά από μια ώρα χαλάρωσης είχε έρθει η ώρα για βραδινό!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα των διακοπών, το οποίο ονομάζεται διατροφή και για το οποίο πραγματικά σε τρελαίνουν στα διάφορα forum.

Μέσα στην τιμή του ξενοδοχείου τελικά κλείσαμε και ημιδιατροφή (halfboard-πρωινό και βραδινό).

Γιατί ημιδιατροφή? Γιατί αφενός δε συμφέρουν οι τιμές του φαγητού εκτός πακέτου και δεύτερον δεν υπάρχει κανένα νόημα στην πλήρη διατροφή καθώς το μεσημεριανό σερβίρεται 12.00-14.30, ώρες που θα βρίσκεστε παραλία ή σε κάποια δραστηριότητα του νησιού (θα τις περιγράψω παρακάτω).

Τέλος, το βραδινό ξεκινά να σερβίρεται στις 19.30-21.00 και με το πολύ πλούσιο πρωινό (07.30-09.30) είσαι οκ μέχρι το απόγευμα.

Είχα ενημερωθεί πολύ πριν πάμε, ότι η διατροφή περιορίζεται μόνο σε ένα από τα 9 εστιατόρια του νησιού και ότι σε περίπτωση που θελήσεις να φας σε κάποιο άλλο, μπορείς να το επισκεφτείς με έκπτωση.

Τελικώς, δε χρειάστηκε διότι ο μπουφές ήταν κάθε μέρα πολύ πλούσιος, με ευρωπαϊκή, κινέζικη, ταϊλανδέζικη κουζίνα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε με μεγάλη ποικιλία στο τέλος από γλυκά και εξωτικά φρούτα (κάποιο φαγητά τα μαγειρεύουν και μπροστά σου, όπως και στο πρωινό).

Πάνω στην κάρτα του δωματίου είναι σημειωμένο το πακέτο που έχεις πληρώσει, που τρως και ποιές ώρες είναι το κάθε γεύμα ενώ στην πρώτη επίσκεψη σου στο εστιατόριο, σε συνοδεύουν στο τραπέζι που είναι χρεωμένο στο δωμάτιο σου και στο οποίο θα τρως τις επόμενες ημέρες.

Εξαιρετική οργάνωση !


Τώρα που αναφέρθηκα και στο θέμα της κάρτας του δωματίου, για να τα κλείνουμε ένα ένα τα θέματα, ξέχασα να αναφέρω ότι παντού στο νησί κάνεις συναλλαγές με αυτή την κάρτα, από το να πιεις ποτό μέχρι να ψωνίσεις.

Παντού έχεις την κάρτα αυτή πάνω σου καθώς ότι και να χρειαστεί να πληρώσεις σημειώνουν τον αριθμό του δωματίου σου, υπογράφεις και τα πληρώνεις όλα συνολικά στο τέλος, στο check out.


Όσον αφορά τη βραδινή διασκέδαση, μπορείτε είτε να περιηγηθείτε στα διάφορα beach bar του νησιού τα οποία έχουν διάφορα event κάθε βράδυ και να πιείτε απίστευτες αλκοολούχες ή μη κοκτεϊλάρες
(από 8 έως 20 δολάρια περίπου-ανάλογα τι θα προτιμήσετε-) είτε να πάτε για τάισμα καρχαρία ή σαλαχιού το οποίο πραγματοποιείται κάθε βράδι στις 21.30, στα ίδια σημεία του νησιού!

Με ένα ποδήλατο οι μετακινήσεις σας θα γίνουν σίγουρα απολαυστικότερες !

Μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται και αγώνας καβουριών, ο οποίος όμως δεν μας ενθουσίασε καθόλου καθότι τα λυπάσαι τα κακόμοιρα τα καβουράκια τα οποία τα έχουν αρχικά μέσα σε μια σκάφη μέχρι να ποντάρουν πάνω τους αυτοί που επιθυμούν και αφετέρου τελικώς τα βάζουν να τρέξουν μέσα σε μια ντίσκο, που είναι κλειστός χώρος και λίγο παράταιρος με το χαρούμενο θέαμα που περιμένεις να δεις.

Με εξαίρεση τα καβούρια, το τάισμα του καρχαρία και του σαλαχιού είναι ενδιαφέρουσες εμπειρίες!

Ειδικά το τάισμα του καρχαρία, το οποίο πραγματοποιείται στα water villas, όπου το βράδυ το σκηνικό είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό (τα νερά είναι πεντακάθαρα και είναι σαν να είσαι μέσα σε ενυδρείο):
 

Attachments

Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να ζησετε ευτυχισμενοι!!!
Σε ευχαριστουμε για τις λεπτομερεις αναφορες ..γιατι μας μεταφερεις πολυτιμες πληροφοριες για αυτα τα island resorts.
Nα ρωτησω ,αν επιτρεπεται ,ποσο σας πηγε το πακετο ?Θελω να δω που κυμαινονται οι τιμες τη σημερον ημερα.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
να πω και εγώ ότι σε παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον.
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Την επόμενη ημέρα, μετά το πρωινό μια αξέχαστη υποβρύχια εμπειρία μας περίμενε, στην ιδιωτική μας παραλία...

Έχοντας ξεθαρέψει με τη θάλασσα και έχοντας φροντίσει να πάρουμε τα απαραίτητα σύνεργα από Ελλάδα, δηλαδή μάσκα, αναπνευστήρα, βατραχοπέδιλα και μια καλή υποβρύχια φωτογραφική μηχανή (δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώσετε ενοικιάζοντας τα από το ξενοδοχείο), αποφασίζουμε να πάμε λίγο πιο μέσα στη θάλασσα εκεί που φαίνονται τα κοράλλια.


Σε όλη αυτή την απόσταση, αξίζει να σημειώσω ότι πατώνεις στην άμμο σε μεγάλη απόσταση από την ακτή και δεν υπάρχει κάτι να φοβάστε.

Προσοχή θέλουν λίγο μόνο τα θαλάσσια ρεύματα, τα οποία και με λάδι θάλασσα σε παρασύρουν χωρίς να το καταλάβεις.

Όσον αφορά τα κοράλλια, επειδή είναι προστατευόμενα καθώς ήδη έχει χαθεί το 1/3 των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου λόγω της αλλαγής του κλίματος και οι ντόπιοι είναι πολύ ευαίσθητοι με αυτό το θέμα, να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται να τα πάρετε μαζί σας (έχετε υπόψιν σας ότι στο αεροδρόμιο τσεκάρουν τις αποσκευές σας ενδελεχώς για αυτό το θέμα).

Εάν δεν είστε λάτρεις της θάλασσας θα είναι σαν να είστε θεατές στις ίδιες σας τις διακοπές, διότι θα χάσετε όλη αυτόν τον υποβρύχιο κόσμο τον οποίο δεν θα ξανάσυναντήσετε:
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom