Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Αστεγικές οι νύχτες !!!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway

Μια κρύα νύχτα κάτω στην Αρετσού που αράζαμε με τη παρέα έχω έντονες ανησυχίες για τη ζωή μου. Νιώθω οτι όλα γύρω μου είναι βαρετά. Τα ίδια και τα ίδια. Εκεί δεν θυμάμαι κι εγώ πως ανακάλυψα οτι θέλω να αρχίσω τα ταξίδια. Να ξεφεύγω από τα συνηθισμένα. Κι εκεί που καθόμαστε γύρω απο το τραπέζι τους λέω : πάμε το καλοκαίρι στην Ευρώπη με το αμάξι ? Και γελάνε . Γιατί γελάτε ρε μ..... ? Που είναι το αστείο. Σιγά το δύσκολο μην θεοποιείται τη κατάσταση.
- Άσε ρε Άλεξ. Στην Ευρώπη και με αμάξι. Λες και το ξανακάναμε.
- Φίλε όλα γίνονται. Έχουμε μήνες μπροστά μας μη σκαλώνεται. Στα κανονίζω εγώ όλα και φύγαμε.
- Μπα δύσκολο να γίνει αυτό.
- Θα δούμε αρκεί να είστε μέσα!!


Καλοκαίρι του 2013 Ξημερώνει 11 Ιουλίου. Ξυπνάω το κολλητό μου που κοιμήθηκε σπίτι μου τρώμε πρωινό και κατεβαίνουμε με τις τσάντες. Είχε έρθει ο Σπο νωρίς νωρίς να φύγουμε επιτέλους αρχικά για να διασχίσουμε τα Σκόπια και το απογευματάκι να είμαστε Βελιγράδι!! Έπειτα την άλλη μέρα Ουγγαρία για τρις μέρες!! Όχι που δεν θα σας έπειθα!!!!!!!! Τα βάζουμε όλα στο port pagaz και χαιρετάμε τη μάνα μου που είχε κατέβει μαζί μου και φύγαμε επιτέλους! Ήμασταν οι τρεις μας μόνο καθώς οι υπόλοιποι σνομπάρανε τα Βαλκάνια οι ντίβες. Δεν πειράζει όταν πάμε σε πρωτοκλασάτες χώρες θα παρακαλάνε αλλά θα έρθουν όσοι τιμάνε τη παρέα παντού ;) Σαν αρχάριοι καταφέραμε να φάμε δύο ώρες μέσα στην Ελλάδα καθώς χάσαμε τη στροφή για Σκόπια και βρεθήκαμε μέσα στη Σίνδο :D Αφού μας καθοδήγησαν ήμασταν ολοταχώς για Σκόπια . Φτάσαμε στα σύνορα κι εκεί υπήρχε άγχος γιατί ήταν η πρώτη φορά που δυο εικοσάχρονοι και ένας εικοσιτριάχρονος (ο οποίος έβγαινε πρώτη φορά από τα σύνορα ) βγαίναμε με αμάξι τα σύνορα και χωρίς γονείς ! Δίνοντας τ απαραίτητα χαρτιά ο Σκοπιανός ήταν εμφανές ότι ψαχνόταν να βρει κάτι λάθος. Τότε είδε ότι το αμάξι ήταν γραμμένο στο όνομα της μάνας του Σπο και τον ρώτησε ο Σκοπιανός αν έχει χαρτί με την υπογραφή της μάνας του οτι του παραχωρεί το αμάξι για το ταξίδι!!! Κάτι που βέβαια πρέπει να είναι μούφα αλλά και τι να πεις ?? Είδε ψαρμένους πιτσιρικάδες και μας λέει βάλτε ένα δεκάρικο μέσα στα χαρτιά και μετά περνάτε. Κι έτσι κι έγινε.. Φύγαμε σκασμένοι και νευριασμένοι κράζοντας το ψέμα αυτό που λέγεται κράτος!! Σκεφτόμασταν ότι ήδη έφυγε ένα δεκάρικο και άμα γινόταν αυτό σε κάθε σύνορο θα είχαμε θέμα.

Αφού χαλαρώσαμε λίγο από το βρίσιμο του κλέφτη :p βάλαμε λίγο μουσικούλα και συνεχίσαμε το ταξίδι μας. Ευτυχώς μέχρι το Βελιγράδι είναι μια μεγάλη ευθεία οπότε δεν είναι δύσκολη η διαδρομή. Αυτή η χώρα πάντως πρέπει να έχει πολύ λίγα χωριά γιατί είχε απλά μια μεγάλη ευθεία και παντού ξερά χωράφια ούτε μια ταμπέλα για χωριά! Κάποια φάση κάναμε μια στάση κάτω από μια γέφυρα . Αυτοί σε κάθε γέφυρα έχουν σκαλισμένη στο τοίχο τη σημαία τους. Κι εκεί που τη χαζεύαμε λέω πολύ μέγας Αλέξανδρος ρε παιδί μου. Ο αυτοκινητόδρομος το αεροδρόμιο τα πάντα δεν βαριέσαι . Και βγάζουμε ένα μαρκαδόρο κοιτάμε δεξιά αριστερά και την ζωγραφίσαμε λίγο :p να ξεκαθαρίσω οτι η παρέα μας δεν έχει ρατσιστές και φασίστες απλά η αντίδραση σε αυτή τη χώρα είναι απαραίτητε με το κάθε τρόπο. Και να η μόνη φωτογραφία που βγάλαμε στα Σκόπια..
10299297_10202786388999876_1290027493_n.jpg




Νέοι ήμαστε αντιδράμε !!!!

Έπειτα συνεχίσαμε το ταξίδι μας και φτάσαμε γρήγορα έξω από τη πρωτεύουσα. Εκεί που χαζέυαμε και οι τρεις το αεροδρόμιο ευτυχώς κοιτάω μπροστά και βλέπω τον μπροστινό να έχει κοκαλώσει το αμάξι μπροστά μας.!! Φωνάζω τον Σπό με όλη μου τη δύναμη και με δυο κινήσεις κοιτάει μπροστά και στρίβει απότομα το τιμόνι αριστερά περνώντας τον ξυστά!! Εκεί πραγματικά αν δεν είχαμε τρομοκρατηθεί πιστεύω θα κατεβαίναμε κάτω και θα τον κανονίζαμε τον επικίνδυνο που κοκάλωσε στη μέση του περιφερειακού λες και ήταν σε κανά πάρκινγκ!!! Αφήνοντας πίσω και αυτό το περιστατικό φτάναμε επιτέλους στα σύνορα με τη Σερβία. Φοβηθήκαμε πιο πολύ από πριν γιατί φοβόμασταν μην βρεθεί κανείς και δεν ζητήσει λάδωμα αλλά μας πει λυπόμαστε δεν μπαίνετε!!
Ο Σέρβος αφού μας έλεγξε τα χαρτιά δεν ζήτησε κανένα λάδωμα και μας άφησε να περάσουμε!!! Το τι πανηγύρι έπεσε στο αμάξι !!! Πλέον πατούσαμε σερβικό έδαφος και νιώθαμε πολύ πιο οικεία . Οι Σέρβοι φτιάχναν τους δρόμους τους και αυτό δυστυχώς συνέβαλε στο να καθυστερήσουμε να φτάσουμε στο Βελιγράδι γιατί οι δρόμοι ήταν μονοί και είχε πολύ κίνηση. Επίσης περνούσες μέσα από χωριά με στενούς δρόμους . Μας έπιασε και μια φοβερή βροχή από το πουθενά και γενικά είχαν αγριέψει κάπως τα πράγματα! Το μεσημέρι περνούσε κι έφτανε απόγευμα. Η Σερβία μεγαλύτερη από τα Σκόπια δεν διασχιζόταν εύκολα λόγο έκτασης αλλά εμείς επιτέλους μετά από ώρα αντικρίζαμε στο βάθος τις μεγάλες πολυκατοικίες του Βελιγραδίου. Ποιος ξέρει τι μας περίμενε στη πρώτη μας διαμονή.

 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Πού να ξέραμε τι μας περίμενε τη πρώτη και απ`ότι φάνηκε μοναδική μας βραδιά στο Βελιγράδι. Άμα είσαι πρωτάρης όμως έτσι πάει. Σε εμάς τουλάχιστον γιατί μάλλον κάτι αντίστοιχο δεν έχω ακούσει. Μπαίνοντας λοιπόν στο Βελιγράδι παρατηρήσαμε μια όμορφη πόλη με έντονη κίνηση ανθρώπων στους δρόμους , καθαροί δρόμοι και σπίτια που θύμιζαν Ελλάδα. Ήταν απόγευμα αλλά ακόμα ήταν σχετικά μέρα και είχαμε ώρες να γυρίσουμε. Αρχικά έπρεπε να βρούμε κάπου να μείνουμε. Ααα δεν το ξέρετε ? Δεν είχαμε κλείσει τίποτα απολύτως!! Είπαμε ότι θα βρούμε Hostel άνετα! Φτάνοντας στο κέντρο της πόλης έπρεπε κάπου να παρκάρουμε. Βρήκαμε μέσα σε ένα στενό μια κενή θέση. Είχε δίπλα ένα σήμα που δεν κατάλαβε κανένας μας τι μπορούσε να σημαίνει. Ήταν και στα σέρβικα γραμμένα αυτά που έλεγε που να καταλάβουμε. Αν και τη ψιλιαστήκαμε ότι τα parking ήταν περίεργα και θα τη πληρώναμε τη νύφη. Αλλά λέμε κανά μισάωρο θα βολτάρουμε σιγά μην προλάβουν να μας βάλουν πρόστιμο. Κατεβήκαμε στο κέντρο λοιπόν, κάνοντας τις πρώτες μας βόλτες μέσα στο σταθμό των τρένων. Είχε πολύ κόσμο που έφτανε από αλλού η έφευγε. Μάλιστα είδαμε και ένα κτήριο που ήταν διαλυμένο! Πιθανό από το πόλεμο μπορεί και όχι. Το κέντρο ήταν όμορφο.
10255370_10202786383439737_1337905715_n.jpg

10306917_10202786382959725_797550076_n.jpg

10253349_10202786383599741_1098459357_n.jpg

10276280_10202786383359735_2035172832_n.jpg


Σαν παιδιά λοιπόν αφού ήμασταν από το πρωί νηστικοί είπαμε να φάμε. Μπήκαμε σε κάτι σαν γιράδικο και φάγαμε ένα πολύ νόστιμο και φτηνό φαγητό. Έπειτα λέμε , ας ψάξουμε να βρούμε το που θα μείνουμε πριν νυχτώσει. Και επιστρέφουμε στο αμάξι όπου βλέπουμε πάνω στον υαλοκαθαριστήρα ένα χαρτί. Πρόστιμο!! Ήταν περίπου 25 ευρώ για παρκάρισμα χωρίς ειδοποίηση. Όπως μας εξήγησαν αργότερα πρέπει να στέλνεις κάποιο μήνυμα σε έναν αριθμό για να παρκάρεις πατέντα ιδιωτικής εταιρίας που κατείχε τις θέσεις πάρκινγκ.

Αφού ξενερώσαμε γιατί το σκεφτήκαμε κιόλας αρχίσαμε να γυρνάμε το κέντρο αρχικά και μετέπειτα και τις υπόλοιπες γειτονιές του Βελιγραδίου αφού δεν είχε πέσει σε κάτι το μάτι μας. Βγαίνοντας σε ένα δρόμο που ήταν μεγάλος καταλάβαμε ότι έτσι βγαίναμε από τη πόλη γι`αυτό στρίψαμε δεξιά σε ένα δρόμο που φαινόταν να ανεβαίνει προς τα βόρεια της πόλης. Μπήκαμε σε μια περιοχή ψηλά σαν λόφο που τα σπίτια ήταν βίλες και παντού υπήρχε γκαζόν και ποιοτικές κατασκευές.
10168908_10202786408480363_314389200_n.jpg
Και ξαφνικά αυτό που ψάχνω πάντα μανιωδώς. Μια πινακίδα που να δείχνει το πως πας στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα !!! Από εκεί και πήγαμε και μέσα σε λίγα λεπτά αντικρίζαμε από τη μία το γήπεδο του Ερυθρού και από την άλλη της μισητής αντιπάλου της Partizan!! Ήταν πάρα πολύ κοντά κάτι που μας έκανε εντύπωση. Σταματήσαμε να βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες αλλά και να ρωτήσουμε όπου μπορούσαμε για το που υπάρχει κάποιο κατάλυμα για να μείνουμε.
10178175_10202786384759770_121300884_n.jpg

10259407_10202786382159705_1968113044_n.jpg


Ο Σπο ρώτησε πρώτος μια κοπελίτσα η οποία πολύ ευγενικά μας είπε οτι δεν γνωρίζει. Τότε είπανε να αφήσουμε το αμάξι εκεί στα γήπεδα και να κατηφορίσουμε προς κέντρο με τα πόδια να ψάξουμε. Μπαίνοντας σιγά σιγά όλο και σε πιο κεντρική περιοχή είχε αρχίσει να νυχτώνει και νιώθαμε κάπως ανήσυχα για το τι θα γίνει με τη νύχτα αν και ίσως λόγο άγνοιας δεν ήμασταν τόσο τρομαγμένοι αλλά σε φάση ε και άμα δεν βρούμε έχουμε και σκηνές μαζί μας! Ξανά ο Σπό ρώτησε μια άλλη κοπέλα αλλά του είπε ότι δεν ήταν από εκεί . Φτάνοντας στο κέντρο ψάχναμε να ρωτήσουμε κόσμο παρά να ψάχνουμε γύρω μας για κάπου να μείνουμε. Ήμαστε και λίγο κάπως σαν άνθρωποι και δεν ήταν ότι πιο άνετο για εμάς να ρωτάμε κόσμο. Γιαυτό και τιμωρηθήκαμε φυσικά! Είχαμε κι ένα αστείο γεγονός με το Λαζ που πήγε να πάρει μια μπύρα με ένα δεκάρικο νομίζοντας ότι είναι μεγάλο χαρτονόμισμα. Του εξηγήσαμε ότι είναι σαν τα δικά μας τα λεπτά και αντέδρασε αστεία χαρίζοντας μας γέλιο!! Όποιον και αν είχαμε ρωτήσει δεν ήξερε που θα βρίσκαμε. Κι έτσι φάγαμε κάτι και γυρνούσαμε από τον ίδιο δρόμο που κατεβήκαμε πάλι πίσω στο αμάξι.

Το φιλοσοφήσαμε και αποφασίσαμε να στήσουμε τις σκηνές κάπου εκεί πάνω στο γκαζόν κρυφά πουθενά χωρίς να μας δει κανείς. Επικίνδυνο σίγουρα άμα το ξέρανε οι μανάδες μας θα παίρνανε τη πρεσβεία να μας μαζέψει! Πήγαμε και σε ένα market να πάρουνε τα παιδιά τίποτα να πιούνε ( εγώ δεν πίνω) να πάνε κάτω τα φαρμάκια με τη δύσκολη νύχτα που μας περίμενε και τι μάθαμε ??? Μετά τις δέκα δεν επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ !!! Ακόμα και μπύρα ?? Ρωτάει ο Λαζ !! Και μπύρα και όλα !! Και μάλιστα δεν έχει χάρες εκεί δεν είναι Ελλάδα!! έτσι λοιπόν πήραμε τους χυμούς μας και κάτι μπισκότα και πατατάκια και πήγαμε α ψάξουμε κάπου να μείνουμε. Πήραμε το αμάξι για να βγούμε από τη πόλη καθώς λίγο πιο πέρα από εκεί που ήμασταν είχε ένα δρόμο που ακολουθώντας τον μέσα σε λίγα λεπτά βρισκόσουν σε ένα δάσος που δεν είχε τίποτα!! Μπήκαμε και σε ένα στενό του δάσους μήπως μας αρέσει να μείνουμε εκεί. Σίγουρα εκεί δεν είχε ψυχή να μας δει αλλά θύμιζε άπειρα σκηνή από τη δέκατη εντολή οπότε λέμε επειδή θέλουμε να γυρίσουμε Ελλάδα ας το αφήσουμε και ας δοκιμάσουμε αλλού!

Κι έτσι ξανά μπαίνοντας στη πόλη σταματήσαμε με alarm και μπήκαμε σε ένα μέρος που θύμιζε πίσω αυλή από ένα μεγάλο κτήριο. Το έδαφος όμως ήταν υγρό και κακό ταυτόχρονα και δεν μπορούσες να βάλεις τη σκηνή εκεί με τίποτα. Επίσης δεν μας άρεσε το κτήριο γιατί έμοιαζε σαν να ήταν κάποιο πανεπιστήμιο και λέμε κάτσε μην ξυπνήσουμε το πρωί και είμαστε σε κανά μέρος γεμάτο κόσμο!! Κι έτσι στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι πήγαμε απέναντι σε ένα πάρκο ανάμεσα σε εργατικές πολυκατοικίες και μπροστά από ένα γήπεδο μπάσκετ. Κάτσαμε σε ένα παγκάκι αρχίσαμε να πίνουμε τους χυμούς και να τα λέμε. Σίγουρα υπήρχε προβληματισμός για τη πορεία του ταξιδιού. Είχαμε πολλές μέρες ακόμα είχαμε και την Ουγγαρία φάγαμε και πρόστιμο. Όλα πήγαιναν στραβά. Αλλά άμα έχεις καλή παρέα όλα περνάνε. Ήμασταν μέσα στο Βελιγράδι , άστεγοι με πρόστιμο μέσα σε εργατικές πολυκατοικίες και όμως δεν μασούσαμε τίποτα! Είχαμε ο ένας τον άλλο γι`αυτό τους παρότρυνα να απολαύσουμε τη στιγμή γιατί μπορεί αυτό να μην ξαναγίνει. Και δεν ζηλεύαμε καθόλου τους Έλληνες που ήταν σε θάλασσες και beach bar η club. Εμείς ήμασταν στα αυθεντικά ,την αληθινή ζωή ,κάνοντας διακοπές με ωραία παρέα και τρελές εμπειρίες που μας περιμένανε και ακόμα δεν είχε αρχίσει τίποτα! Καταλήξαμε όπως κοιτούσαμε το αμάξι να την αράξουμε μέσα και ότι γίνει. Είπαμε. Είχαμε ο ένας τον άλλο!

Έτσι έκανα την αρχή αφού ήμουν πτώμα και έπρεπε να κοιμηθώ. Οι άλλοι ακολούθησαν αργότερα. Έριξα τα καθίσματα πίσω , έβαλα τις βαλίτσες από κάτω μου και έστρωσα ένα σεντόνι από πάνω. Πήρα και δύο σάκους για μαξιλάρια και ξάπλωσα. Πολύ άβολο αλλά έπρεπε να το συνηθίσω. Έτσι αφού ήρθαν και οι άλλοι ξάπλωσαν στα ριγμένα καθίσματα και μας πήρε ο ύπνος ενώ κουβεντιάζαμε. Η πιο τρελή εμπειρία μας είχε αρχίσει . Ήταν αστείο να σκεφτόμαστε τους γονείς μας και τος φίλους μας να λένε ότι καλοπερνάμε σε κάποιο ξενοδοχείο ενώ εμείς ζούσαμε μοναδικά τη πρώτη μας νύχτα... Συνεχίζεται :)
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Πολύ ωραία ιστορία με ωραία αφήγηση. Μπράβο ρε παιδιά! εύχομαι να μείνετε πάντα φίλοι και να ζήσετε και άλλες τέτοιες περιπέτειες.
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Εγώ λέω να ζήσει και καμιά περιπέτεια και με την κοπέλα του που την έχει παρατήσει και αλωνίζει την Ευρώπη.. :)
Την κοπέλα του θα την πάει σε πιό high μέρη, δεν θα την τρέχει μες τη νύχτα στις ερημιές να ψάχνουν να βρούν που θα στήσουν τη σκηνή! :)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
xaxaxa τη κοπέλα δεν την είχα τότε αλλά όπως είπε και vasnorth την έχω τάξει Άμστερνταμ Παρίσι και Βαλέτα!
Εεεε...αμα την εχεις ταξει πρεπει να την πας και στα γονατα αμα χρειαστει...:D
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Γελασα πολυ με το δασος που σας θυμισε τη ¨ δεκατη εντολη¨!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Δεν υπήρχε περίπτωση να μην δεν εμφανιζόταν κάποιος περίεργος εκεί . Πρέπει να γυρίζουν ταινίες εκεί μέσα αλλιώς αδικούν το μέρος!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.783
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom