Road trip εκτός Ελλάδος πρώτη φορά!!!

Principessa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
road trip βαλκανια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Γεια σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό το travel stories μέσα από τα δικά σας μάτια γέμισα τα δικά μου εικόνες και τη ψυχή μου προσμονή για τα δικά μου ταξίδια σας ευχαριστώ τόσο πολύ γι αυτό! Ήρθε η ώρα η μεγάλη και για μένα να οργανώσω ένα ταξίδι που ονειρεύομαι από παιδί ένα road trip στα βαλκάνια! Θα ήθελα σαν ποιο έμπειροι να μας πείτε κάνα δυο πράγματα που θα μας φανούν χρήσιμα, σα νεαρουδια και μείς στα πρώτα μας βήματα πάμε στα ‘’τυφλά’’, φυσικά το site έχει άπειρο υλικό το οποίο έχω αρχίσει να διαβάζω.

Λοιπόν σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε από Κρήτη για Αθήνα και από εκεί για Βουκουρέστι όπου θα συναντηθούμε με τους ρουμάνους φίλους μας και από εκεί και πέρα μάλλον προς καρπάθια μας βλέπω. Ποια διαδρομή θα προτείνατε, τι αξίζει να δει κάποιος σε αυτή και που να διανυκτερεύσει. Πόσες μέρες πιστεύετε είναι αρκετές? Και το βασικότερο πόσο πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι το ελάχιστο κόστος για ένα τέτοιο εγχείρημα? Θα είμαστε 4 άτομα με ένα Toyota corolla. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Καλώς ήρθες.
Με ένα εργαλείο όπως αυτό http://www.viamichelin.com/web/Routes
μπορείς να υπολογίσεις το κόστος της βενζίνης.Στα 4 άτομα νομίζω θα μοιραστεί καλά.
Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο φόρουμ για Ρουμανία και Τρανσυλβανία. Εμπειρία όπως λένε πολλοί είναι να οδηγήσετε αν όχι όλον ένα μέρος από τον tranfagarasan http://en.wikipedia.org/wiki/Transfăgărășan
Δεν έχω πάει αλλά επειδή το έχω ψάξει πολύ εγώ στη θέση σου θα έκανα τις εξής διαδρομές:
Βουκουρέστι (πολύ κοντά είναι και το χωριό Snagov), Sinaia με το κάστρο Peles, Brasov (διανυκτέρευση), πολύ κοντά το χειμερινό θέρετρο Poiana Brasov και τα χωριά Rasnov, Harman, Prejmer. Συνεχίζεις με Sibiu που θα διανυκτερεύσεις. Από Sibiu ή φεύγοντας από Brasov θα βγείς στην εθνική οδό 7c για tranfagarasan.Θα φτάσεις στην Balea lac την αλπική λίμνη στα 2000μ. http://balealac.ro/en/home/
Ενναλακτικά όταν φτάσετε Balea cascada αφήστε το αυτοκίνητο σας και πάρτε το τελεφερικ μέχρι εκεί. Από Sibiu πάτε Sighisoara με στάση στην Medias και το Biertan.

Μια ενναλακτική από Βουκουρέστι:Πάτε μέχρι Pitesti και Curtea de arges και διασχίζεται όλο τον tranfagarasan (σίγουρα πολύωρο και επίπονο στις τρελές στροφές) για την Balea lac.Στην διαδρομή σταματήστε στο Poienari που είναι το αυθεντικό κάστρο (ερείπια) του Blad tepes αν σας ενδιαφέρει.

Σίγουρα σου φαίνονται πολλά και σίγουρα είναι δύσκολο να γίνουν όλα αν δεν διαθέτετε πολλές μέρες αλλά αυτό είναι το βασικό κομμάτι της Τρανσυλβανίας. Διαλέγεις και πέρνεις. Ρίξε μια ματιά στο Google να δεις τα μέρη.
 

Principessa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
road trip βαλκανια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη για τη γρήγορη απάντηση και τις ακόμα ποιο χρήσιμες πληροφορίες!! Εδώ μέσα είναι 10000 φορές καλύτερα απ οποιονδήποτε τουριστικό οδηγό :)
 

Principessa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
road trip βαλκανια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Γεια σας παιδιά γνωρίζει να μου πει κανείς τι γίνετε με τα δρομολόγια τρένων στα βαλκάνια?

Από Αθήνα πως πας Βουκουρέστι?

Λέμε να πάμε οδικός αλλά εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να φτάσουμε ως εκεί με τρένο (αν ισχύουν φοιτητικές προσφορές θα μας βγει οικονομικότερα πιστεύω) και από εκεί μιας και υπάρχει αυτοκίνητο να συνεχίσουμε τη περιήγηση μας στη χώρα οδικός το χει κάνει κανείς?
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι κόπηκε τον Δεκέμβριο του 2010.Υπάρχουν αρκετές συνδέσεις με λεωφορεία με 100 ευρώ με επιστροφή.
 
Last edited by a moderator:

Principessa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
road trip βαλκανια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Σε ευχαριστώ και πάλι Γιάννη :)
Το λεωφορείο θα ήταν καλή λύση για κάποιον που ταξιδεύει μόνος, τώρα όπως το υπολογίζω μιας και είμαστε τέσσερεις θα μας βγει το ίδιο και με το ΙΧ μας, μπλέξιμο ουφ :confused:

Κρίμα πάντως που κόπηκε το τρένο :cry:
 

Βαγγω

Member
Μηνύματα
105
Likes
264
Καλησπερα στην μεγαλυτερη ταξιδιωτικη παρεα , χαιρομαι που πλεον αποτελω μελος της, η αληθεια ειναι οτι διαβαζω καιρο τις ιστοριες αλλα τωρα ενιωσα και εγω την αναγκη να δεχτω τις συμβουλες σας. Μπαινω στο ψητο λοιπον, ετοιμαζουμε φετος τον Αυγουστο ενα οδικο ταξιδι με το καινουργιο (μεταχειρισμενο αλλα λεμε τωρα) αμαξακι μας εγω και ο συντροφος μου. Εχουμε στην διαθεση μας περιπου 15 ημερες . Η αρχικη σκεψη ειναι να ξεκινησουμε οδικως απο Αθηνα και να συνεχισουμε ως εξης:
1. Διανυκτερευση Θεσσαλονικη
2. Διανυκτερευσεις Βελιγραδι
2. Λουμπλιανα η και παραπανω.
2.Αυστριακες αλπεις. Και μετα Ιταλια απο οπου θα γυρισουμε και ακτοπλοικως . Επειδη δεν εχουμε οδηγησει και οι δυο εκτος Ελλαδας θα ηθελα γενικα τις συμβουλες σας αλλα και τις προτασεις για τα μερη που λεμε να επισκευτουμε γατι οπως βλεπετε το μονο που εχω ειναι ενα αρχικο πλανο. Σας ευχαριστω εκ των προτερων
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom