Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Αστεγικές οι νύχτες !!!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
337
Likes
1.741
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Και να λοιπόν στο πρώτο ξημέρωμα του ταξιδιού μας το πρώτο πράγμα που θυμάμαι είναι ανοίγοντας τα μάτια μου ένα απίστευτο πιάσιμο στο σβέρκο τη μέση και γενικά παντού !!! Παναγία μου στράβωσα ολόκληρος!! Κουλουριασμένος σαν φίδι ανοίγω το port pagaz και βγαίνω . Εντάξει μπορεί να τεντωνόμουνα καμιά ώρα!! Μαζί μου σηκώνεται και ο Σπό. Καφεδάκι ?? Μου λέει . Γιατί όχι. Όλα κομπλέ γύρω μας άλλωστε ένα καφεδάκι απαιτείται !!!! Ο Λαζ φυσικά δεν κατάλαβε τίποτα και συνεχίζει να κοιμάται στη θέση του. Ο κόσμος είχε αρχίσει να κυκλοφορεί γύρω μας και μας κοιτούσε κάπως καθόλου περίεργο βέβαια. Να που σηκώνεται και ο Λαζ. Πίνουμε τα καφεδάκια μας στο παγκάκι ( καλά μην φανταστείτε για να λέμε οτι ήπιαμε καφέ που να φτιάξεις καλό καφέ πάνω στο καπό του αυτοκινήτου με ζεστό κάπως νερό και χωρίς shaker) και τους λέω να τελειώνουν γρήγορα για να πάμε στη πόλη μέσα να βρούμε hostel αλλά και τα υπόλοιπα απαραίτητα. Έτσι τα μαζεύουμε και κατηφορίζουμε για κέντρο . Μέσα σε ένα στενό υπήρχε θέση parking και φάνηκε να είναι δωρεάν. Ρωτήσαμε και κάποιον και μας το επιβεβαίωσε.
Έπειτα απέναντι μας είχε μια τράπεζα και ο Σπο πήγε να πληρώσει το πρόστιμο. Όμως τον είδαμε να γυρνάει αμέσως και μας λέει ότι ρώτησε ένα τύπο που το πληρώνουν αυτό και του είπε και γιατί να το πληρώσεις ?? Μην είσαι κορόιδο εγώ έχω καμιά εικοσαριά τέτοια σπίτι μου !!! Ε και λέμε άστο μωρέ! Έτσι πήγαμε με τα πόδια πιο κεντρικά ψάχνοντας για ξενοδοχείο και για κασκόλ μην ξεχνιόμαστε. όμως και πάλι τίποτα από τα δύο δεν υπήρχαν πουθενά! Για να μην τα πολυλογώ ξανά πήραμε το αμάξι και γυρνούσαμε από το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.
Μέσα σε αυτές τις ώρες το ξανά αφήσαμε και περπατήσαμε το μισό Βελιγράδι!
Κάποια στιγμή περάσαμε πάνω από μια γέφυρα και βγήκαμε μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο. Λέμε εδώ κάτι θα βρούμε να πάρουμε. Και πράγματι πήραμε πολλά σουβενίρ όχι όμως κασκόλ. Δεν έβρισκες με τίποτα! Ξανά επιστρέφοντας μέσα στο κέντρο πήρε το μάτι μου μέσα σε ένα στενό μια Ελληνική σημαία. Φαντάστηκα είναι η Ελληνική πρεσβεία. Τους λέω.
- Ρε μα....ς θα είναι ακραίο να ρωτήσουμε στη πρεσβεία πληροφορίες! Και μου λένε εμείς έξω δεν ξανακοιμόμαστε! Οπότε παρκάραμε πάλι σε ένα στενό και ψάχναμε το άλλο στενό με τη πρεσβεία. Ε να πάρει όμως είχε εξαφανιστεί !! Κάναμε να το βρούμε πόση ώρα! Αλλά επιτέλους η γαλανόλευκη φάνηκε. Αφού ψάξαμε σε στενά παζάρια αγορές ρωτήσαμε περαστικούς αστυνομικούς και τα πάντα πάμε να χτυπήσουμε τη πόρτα όταν ξαφνικά έρχεται ένας δίπλα μας ίιιδιος ο Στέφανος Μάνος!! Ευτυχώς που δεν το είπα κιόλας γιατί στο εξωτερικό μιλάμε κανονικά για τους άλλους γύρω μας και δεν μας νοιάζει :p Μας λέει βρε δικοί μας είστε ?? Ναιιι επιτέλους ακούμε Ελληνικά ! Κι του εξηγήσαμε ότι θέλουμε βοήθεια. Τότε μας άνοιξε ένας securitas και μας ζήτησε ταυτότητες. Μας έκανε και σωματικό έλεγχο και ο Μάνος :p τον έκραξε απ`ότι καταλάβαμε. Μπήκαμε λοιπόν μέσα.

Παντού κουστουμάτοι κι εμείς σαν λέσια μετά και το παρακμιακό ξενύχτι. Καθόμαστε σε ένα καναπέ και έρχεται ο υπεύθυνος της πρεσβείας. Μας κάνει χειραψία και μας συστήνεται με το επίθετο κάτι που κάναμε κι εμείς λες και ήμασταν φαντάροι :p Ο άνθρωπος πιθανότατα νόμιζε ότι είχαμε έρθει για κάποιο σημαντικό σκοπό . Δεν φαντάζεστε τι ντροπή νιώσαμε όταν του λέγαμε αν ξέρει κάποιο hostel!! Ήταν και φοβερό που πίσω του αχνοφαίνονταν η φωτογραφία του Παπούλια στο τοίχο !!!! Πήγε μέσα να βρει πληροφορίες και μείναμε μόνοι.

Σπο- Είμαστε πολύ μ........ς !!!!
Λαζ- Ρόμπα γίναμε ρε !!!
Αλεξ Να ρωτήσω και που θα βρω κασκόλ ??
Λαζ-Σπο- ΌΧΙ !!!!!
Άλεξ - Θα ρωτήσω :p

Στο καπάκι έρχεται ο άνθρωπος ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος ακόμα και χαζά παιδιά που κάνουν βλακείες και μας δίνει ένα χαρτί με οδούς ξενοδοχείων. Μας λέει μάλιστα οτι όλο ευθεία πάνω είχε και το πιο διάσημο hostel της πόλης.
Τότε σκάω την ερώτηση μου και με κοιτάνε και οι τρεις με απορία στο βλέμμα!!
Μου είπε οτι δεν έχει ιδέα και του λέω δεν πειράζει κάτι θα βρω :p
Έτσι τον χαιρετήσαμε τον ευχαριστήσαμε και φύγαμε για λίγο πιο πάνω που μας είπε. Και ξαφνικά στρίβοντας σε μια στροφή πάνω στον δρόμο που μας είχε πει τι βλέπω ?? ένα περίπτερο γεμάτο κασκόλ !!!!!!

Ναιιι επιτέλους δικαίωση. Πήρα του Ερυθρού Αστέρα και είχα καθαρίσει.Βρήκαμε και το hostel και πήγαμε να ρωτήσουμε. Όλα φαινόταν να φτιάχνουν. όμως είδαμε τις τιμές σε ένα κατάλογο και μας φάνηκε πολύ τσιμπιμμένο!Πάμε μια βόλτα να σκεφτούμε και βλέπουμε . Εκτός από ακριβό ήταν και πολύ κακό. Δεν μας άρεσε καθόλου. Ήταν και γεμάτο κόσμο . Κάνοντας μια μίνι σύσκεψη αποφασίσαμε να κάνουμε πάλι τη τρέλα μας. Ήταν 5μισι και λέμε δεν τη κάνουμε για Βουδαπέστη ?? Θα φτάσουμε λογικά νωρίς και θα βρούμε σίγουρα. Όχι πάλι αμάξι! Περιττό να αναφέρω κάτι βασικό που ξέχασα. Η Σερβία έχει αρρωστημένα πανέμορφες κοπέλες παντού ! Και πέτρα ν σηκώσεις θα βγει γυναικάρα από κάτω. Είχαμε ψιλότρελαθεί και λέμε δεν πάμε μωρέ Ουγγαρία που και πάλι κάτι θα λένε αλλά εκεί είναι πιο βόρειες πιο ξενέρωτες γιατί εγώ και ο Σπο έιμαστε του μελαχρινού !! Ακούγεται χαζό αλλά ήταν και αυτό παράγοντας!!!! Και αφού το αποφασίσαμε πήραμε κάτι sandwich και φύγαμε για Ουγγαρία . Σταματήσαμε έξω απο το Βελιγράδι να βάλουμε βενζίνη. Τι το θέλαμε. Ο τύπος είχε μια ξανθιά και μια μελαχρινή γυναικάρες με προκλητικό ντύσιμο να σου πλένουν το τζάμι και να σου χαμογελάνε κιόλας! Έλεος!
Φύγαμε για να μην έχουμε θέματα :p και αφήναμε πίσω το όμορφο Βελιγράδι οδεύοντας προς Βουδαπέστη.
10287215_10202786402760220_1112468896_n.jpg
10306983_10202786406680318_145353704_n.jpg

Τέλος οι άστεγες νύχτες πλέον !! Χαχαχαχ εδώ γελάμε θα καταλάβετε σε λίγο :p.

Κάναμε μια δυο στάσεις και φτάναμε στη τελευταία πόλη πριν τα σύνορα της Subodica ενώ σχεδόν άρχισε να σκοτινιάζει.
1014409_10200865465457988_394797890_n.jpg
10268331_10202786394240007_1166197810_n.jpg

Φτάνοντας επιτέλους στα σύνορα δεν είχαμε και τη καλύτερη υποδοχή. Ο Σέρβος μας ζητούσε τα χαρτιά στα Σερβικά . Εμείς δεν καταλάβαμε και σήκωσε και φωνή !! Τότε ο Σπο έσκυψε στο ντουλαπάκι να τα πάρει και σιγοψιθίρισε εκνευρισμένος
- φωνάζεις κιόλας παλιό μ..... λες και πρέπει να ξέρω Σερβικά. χαχαχαα εκεί έκλαψα στα γέλια. Είχαμε το συνήθειο αν και πρωτάρηδες να αντιμετωπίζουμε τα πάνα με βλακεία και όχι φόβο !! Και μας λέει στρίψτε αριστερά για έλεγχο. Δεν τους αδικώ. Είχε σκοτινιάσει και ο Λαζ φόραγε γυαλί ηλίου εγώ είχα μια μπαντάνα στο κεφάλι και ο Σπο είχε αφήσει ελεύθερο το τεράστιο μαλλί του.Φέρναμε λίγο rock μπάντα που μετέφερε ναρκωτικά !!! Έρχεται ένας τυπάς και μας ανοίγει όλες τις τσάντες όλες τις τσέπες τα τσαντάκια κοιτάει τα πατάκια του αμαξιού τις πόρτες απο κάτω τα πάντα!!! Είχα πάρει και suvenir μαζί μου μια πλακέτα που έιχε το σήμα της Marlboro και αντί για Marlboro έγραφε Marijuana και ήταν πράσινο και όχι κόκκινο. Μας κοιτάει και λέει .. έχετε ναρκωτικά μαζί σας ? Γελάσαμε έντονα σαν ελληνική ταινία και του λέμε όχι βέβαια αυτό για πλάκα το πήραμε suvenir !!

Και αφού όλα τέλειωσαν περάσαμε στα Ουγγρικά σύνορα. Εκεί μας έλεγξαν τα χαρτιά μόνο. Είχαμε και ένα απρόοπτο. Μας επιτέθηκε ένα ιπτάμενο πράγμα και έπεσε τρελό γέλιο γιατί κι εμείς και οι φύλακες κάναμε σαν μωρά !!! έπειτα σταματήσαμε λίγο πιο κάτω απο τα σύνορα. Πήγαμε να πάρουμε βινιέτα που μάθαμε οτι πρέπει να έχεις. Ρωτάμε και μας κοιτάει λες και τη βρίσαμε. Καθόλου αγγλικά όμως. Προσπαθούμε ξανά και ξανά τίποτα. Και λέμε. Εεε άστο χρυσή μου δεν παίρνουμε τίποτα και τέλος. Και ας φάμε πρόστιμο πάλι. Το άλλο το κάναμε κομματάκια πριν τα σύνορα και πετάχτηκε σε κάποιο κάδο !! Φεύγοντας το ιπτάμενο πράγμα έφερε και,παρέα και μας πήραν απο πίσω. Τρέχαμε στο αμάξι σαν χαζοί και προλάβαμε να μπούμε.

Είχε νυχτώσει για τα καλά . Τελικά μας πήρε παραπάνω ώρα να φτάσουμε στη Βουδαπέστη. Εκεί φανταστείτε που μείναμε....Συνεχίζεται!!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
337
Likes
1.741
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Αέρας φρεσκάδας και τρέλας στο φόρουμ!
Μπράβο ρε παιδιά.
Η σκηνή στην Πρεσβεία όλα τα λεφτά.
ΧΑΧΑ εντελώς Ελληνική ταινία !!! το παλικάρι μέσα του πρέπει να έβριζε !!

Κι η φαση στο βενζιναδικο δεν παει πισω...
και που να έβλεπες...
 
Last edited by a moderator:

joch

Member
Μηνύματα
40
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ-ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ
Αυτό προφανώς εννοεί ο Σαμαράς ωε "ανάπτυξη"... παράγουμε και εξάγουμε....ρε τους φουκαράδες τους Σέρβους, τι τους έμελλε να πάθουν....
Προσυπογράφω ότι οι Σερβίδες (ειδικά από το Βελιγράδι και πάνω) είναι πανέμορφες...
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
337
Likes
1.741
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Εγώ θέλω να μάθω τι ήταν αυτό το ιπτάμενο πράγμα που σας επιτέθηκε και έφερε και παρέα :p
Ειλικρινά δεν ξέρω. Κάποιο είδος μεγάλης μύγας που δεν υπάρχει εδώ λογικά :p :D
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
337
Likes
1.741
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Ακούγοντας μουσική στη διαδρομή ταξιδεύοντας νύχτα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι αρχίσαμε να κάνουμε πλάκα στο Λαζ. Κάτι που δεν έχω αναφέρει. Το 2007 όταν φιλοξενούσα το Λαζ στη Χαλκιδική γνώρισε μια κοπέλα από την Ουγγαρία . Ούτε ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του. Φυσικά από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πλέον είναι αδιάφορος για τη κοπέλα αλλά όπως και να έχει επειδή επικοινώνησα με τη κοπέλα μέσω facebook και ενθουσιάστηκε που θα πάμε εκεί ήταν και για τον Λαζ και για μένα έντονη η στιγμή που θα την ξανά βλέπαμε μετά από έξι χρόνια! Ε εμάς είναι του style μας σαν παρέα να πειράζουμε κάποιον με τέτοια θέματα και τον είχαμε τρελάνει όσο κοντεύαμε Βουδαπέστη!
Αργά τη νύχτα λοιπόν φτάσαμε μέσα στη πόλη . Το πιο χαρακτηριστικό της Βουδαπέστης τη νύχτα είναι τα φώτα. Παντού μα παντού υπάρχουν λάμπες με φώτα ακόμα και σε στενάκια !! Η αρχιτεκτονική κλασική κεντροευρωπαική καμιά σχέση με βαλκάνια! Μεγάλοι δρόμοι μεγάλα στενά και τεράστια κτήριο! Φτάσαμε αργά γ`αυτό δεν είχε σχεδόν καθόλου κίνηση. Σταματήσαμε στο πιο κεντρικό δρόμο , παρκάραμε και πήγαμε αρχικά να φάμε και δεύτερον να βρούμε να μείνουμε κάπου. Πάλι στο άγνωστο και απόψε!! Φάγαμε από κάτι σαν καντίνα . Hamburgers πήραμε αλλά πιο πολύ σαλάτα έτρωγες παρά κρέας! Έπειτα ρώτησα δύο κοπέλες αλλά δεν ήξεραν. Ρωτήσαμε λίγο κόσμο ακόμα τίποτα. Αντοχή δεν υπήρχε. Άρα .. Κι απόψε με θέα την οροφή του αμαξιού και τα αστέρια!!

Βαριά η ατμόσφαιρα. Αλλά και πάλι δεν ξενερώνουμε λέμε ! Η αρχή είχε γίνει ήταν συνήθεια πλέον! Μπαίνοντας στο αμάξι είπαμε να βρούμε κάποιο στενάκι σκοτεινό. Που τέτοια τύχη. Παντού φως!! Μα να μην σέβονται λίγο τον Έλληνα τουρίστα που δεν βρήκε ένα κεραμίδι ?? Κάποιος πέταξε μια ιδέα να πάμε απέναντι από την άλλη μεριά της πόλης και να ανέβουμε πάνω στα κάστρα . Σκεφτήκαμε ότι εκεί κάπου θα έχει μια σκοτεινή γωνία. Πράγματι είχε αλλά είχε και φύλακα που μας κοιτούσε συνέχεια όταν σταματήσαμε οπότε λέμε πάμε γι`άλλα. Και αρχίσαμε τη περιπλάνηση στα στενά της Πέστης αν δεν κάνω λάθος!
Μετά από έντονη αναζήτηση ο δρόμος μας μας ήθελε πάλι στο βόρειο τμήμα της πόλης σε φάση Πανόραμα με ωραία σπίτια μονοκατοικίες με μεγάλους κήπους με γκαζόν ! Επιτέλους ένα στενάκι με λάμπα της ΔΕΗ (αντίστοιχης) βέβαια αλλά είχε ένα δέντρο που έκοβε λίγο φως. Αράξαμε το αμάξι μας και ανοίξαμε το port pagaz για να φτιάξουμε τις τσάντες σαν κρεβάτι. Τις έβαλα διαφορετικά απ`ότι στο Βελιγράδι αλλά δεν βολεύτηκα καθόλου και τις έριξα για να τη πέσω από πάνω.

Σκεπαστήκαμε και με κάτι σεντόνια γιατί εκεί μόνο καλοκαίρι δεν ήταν αλλά ψυχρή άνοιξη θα το έλεγα , και πέσαμε για ύπνο. Ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αύριο πραγματικά... Συνεχιζεται..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Να εισαι καλα γιατι μου θυμισες πως ειναι η ζωη στα 20... Η ξεγνοιασια, το γελιο απο το τιποτα, οτι ολα τα βλεπεις σαν περιπετεια!! :)
(νταξει, εκανα εικονα την φαση στην πρεσβεια και εχω γελασει τρελα)
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
337
Likes
1.741
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
xaxaxa τα καλύτερα είναι αυτά !!! Σκέψου αν έβλεπες 50-50 ήμαστε κι εμείς παρακμιακή τριάδα σαν το Μπουλά το Χαικάλη και το Φιλιππίδη μπλεγμένοι σε μια περίεργη στιγμή να γινόμαστε ρεζίλι :D !!!!!
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Τελικά σ΄όλο το ταξίδι κοιμηθήκατε σε κρεβάτι ή την περάσατε στο αυτοκίνητο?
Άσε μην απαντήσεις αμέσως για να έχουμε αγωνία! Αλλά βλέπω άλλαξες και τον τίτλο της ιστορίας! ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom