Γαμήλιες κουταλιές από Αμερική (Κούβα-Μπαχάμες-Μαιάμι-ΝΥ)

xstavros

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Χαιρετώ το φορουμ που πριν από κάθε ταξίδι μου, αποτελεί τον οδηγό μου. Απλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά αφού πρώτον παντρέυτηκα :p και δεύτερον το ταξίδι είναι αρκετά πολύπλοκο, οπότε γράφτηκα για να το συζητήσω μαζί σας.

Οι διαθέσιμες μέρες είναι 15 και ο στόχος είναι να πάρουμε μια γεύση από εικόνες και κουλτούρες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Ο συνδυασμός Κούβας του '80 και Νέας Υόρκης είναι ο υπέρτατος στόχος, και κάπου εκεί ανάμεσα θέλουμε να βάλουμε 3 μέρες ξεκούραση σε κάποιο τροπικό all inclusive και δύο μέρες στο Miami όπου βρίσκονται συγγενείς. Δεν μας ενδιαφέρει να μείνουμε σε ένα μόνο μέρος και να το υπεραναλύσουμε αφού έτσι κι αλλιώς τα δυο τελευταία μας ταξίδια ήταν roadtrip και πραγματικά απολαμβάνουμε αυτή την καθημερινή εναλλαγή εικόνων.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός λέει:

Άφιξη απόγευμα στην Αβάνα και 4 διανυκτερεύσεις για να πάρουμε γεύση
Μπαχάμες 3 διανυκτερεύσεις για ξεκούραση κάτω από φοίνικες
Μαιάμι 2 διανυκτερεύσεις για να δούμε τα σόγια
Νέα Υόρκη 5 διανυκτερεύσεις για να πάρουμε γεύση και αναχώρηση βράδυ

Με αυτά που διάβασα στο φόρουμ δεν ξέρω αν αντί για Μπαχάμες, να βάλουμε ΔΔ. Οι Μπαχάμες επιλέχθηκαν λόγω γεωγραφικής θέσης ανάμεσα στην Κούβα και το Miami.

Το πιό δύσκολο project είναι η Κούβα λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Σε αυτήν, τι ανεκτίμητο θα χωράγατε σε 4 μέρες;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και η ΔΔ και οι Μπαχάμες κάνουν γι' αυτό που θέλετε και με λογικές τιμές από και προς Κούβα και Μαϊάμι, αλλά δίνω ένα πόντο στη ΔΔ.

4 μέρες στην Κούβα είναι ελάχιστες. Ουσιαστικά θα προλάβετε ναπάρετε μια καλή εικόνα της Αβάνας. Θεωρητικά θα μπορούσατε να πάτε και μια ημερήσια στο Βινιάλες. Οτιδήποτε παραπάνω με μόλις 4 μέρες στα χέρια σας είναι too much.

Ωραίο πάντως ακούγεται το ταξίδι, νομίζω πολύ καλές επιλογές. Αν κι εγώ θα έκοβα τη ΔΔ ή τις Μπαχάμες για να δώσω το απόλυτο μίνιμουμ της μιας εβδομάδας στην Κούβα, είναι πολύ πιο ιδιαίτερος προορισμός ιστορικά, αρχιτεκτονικά, πολιτικά και κοινωνικοθρησκευτικα.

ΥΓ: Αν μπείτε-βγείτε 2 φορές στην Κούβα θα χρειαστείτε 2 βίζες ο καθένας
ΥΓ2: Αν μπείτε στις ΗΠΑ μετά την Κούβα, καλό είναι να μην έχετε πάνω σας ΤΙΠΟΤΕ από την Κούβα. Ούτε ένα πο'υρο, ούτε ένα βιβλίο, ούτε ένα μπλουζάκι, είναι απίστευτα αυστηροί, ψάχνουν πολλές φορές ακόμη και τα ρούχα να δουν αν κάποιο είναι hecho en Cuba. Και φυσικά θα ξέρουν ότι πήγατε στην Κούβα διότι α) η Κούβα πλέον σφραγίζει όλα τα διαβατήρια και β) όλες οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να δίνοτυν λίστα επιβατών στις ΗΠΑ, με ειδικό αστερίσκο στην Κούβα
 

xstavros

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Από τα μουσεία στην Αβάνα υπάρχει κάποιο που είναι must; Θα βάλουμε και την εκδρομή στη Βινιάλες τελικά.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Από τα μουσεία στην Αβάνα υπάρχει κάποιο που είναι must;
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο που αν δεν το δεις θα χάσεις. Εμείς είχαμε πάει μόνο στο μουσείο της επανάστασης: συναισθηματικοί οι λόγοι της επίσκεψης αλλά και το ιστορικό κτίριο που το στεγάζει αξίζει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Eξαρτάται από τα γούστα σας. Για τα δικά μου γούστα τα κορυφαία μουσεία στην Αβάνα είναι:
- Μουσείο κλασικής τέχνης (εξαιρετικά αρχαία από Αίγυπτο, Ελλάδα Ρώμη), πίνακες αλλά το αστέρι είναι το ίδιο το κτίριο
Ναπολεόντειο Μουσείο (η μεγαλύτερη συλλογή ναπολεόντειων αντικειμένων εκτός Κούβας και ΑΠΙΘΑΝΟ σπίτι)
-Μουσείο διακοσμητικής τέχνης (μια μουρλέγκο πλούσια είχε μαζέψει από το μπουντουάρ της Μαρίας Αντουανέτας μέχρι γιαπωνέζικα σαλόνια και ντυνόταν... Μαρία Αντουανέτα κι έκανε όργια σε εκπληκτική βίλα)
- Μουσείο της Επανάστασης

Τώρα υπάρχει κ'οσμος που του αρέσει να επισκέπεται εργοστάσια πούρων, μουσείο για το ρούμι, αφροκουβανικών θρησκειών, κάστρα κλπ. Ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Π.χ. ξέρω πολύ κόσμο που πάει στο μουσείο της επανάστασης και δεν το βρίσκει αξιόλογο, δεν έχει πολλά πράγματα στα Αγγλικά και αν δεν έχεις εντρυφήσει στην επανάσταση δε θα καταλάβεις και πολλά. Έπειτα π.χ. πολύς κόσμος τρελαίνεται για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, θέμα προσωπικών ενδιαφερόντων είναι κι αυτό. Με πάνω από 120 μουσεία η ποικιλία είναι απίστευτη. Π..χ το μουσείο του Υπ. Εσωτερικών με εκθέσεις για τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών εντός Κούβας από κουβανοαμερικανούς για μένα είναι πολύ συγκινητικό.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
απο πότε προεκυψε να σφραγιζουν διαβατηρια και γιατι ; και αυτο με τις λιστες καινουργιο ειναι ;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι λίστες επιβατών είναι από τους δίδυομους πύργους κι έπειτα. Το σφράγισμα των διαβατηρίων ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο. Πλέον η κυβέρνηση Ομπάμα, χωρίς να επιτρέπει επίσημα τις επισκέψεις στην Κούβα, έχει δώσει ανεπίσημη εντολή να μην πέφτει πρόστιμο σε κανέναν Αμερικανό.
 

xstavros

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Τελικά το Sevilla δεν έχει διαθεσιμότητα και αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα στο Park View και στο Telegrafo το οποίο είναι ακριβότερο κατά 20 ευρώ το βράδυ. Αξίζει τη διαφορά τιμής;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ουδεμία σχέση το Park View (ξενοδοχειάρα) με το παρτάλι το Telegrafo. Αν και με τόσα λεφτά μένεις σε σπιταρώνα στην Αβάνα, με άλλο επίπεδο ανέσεων, αίσθησης και ιδιωτικού χώρου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom