Μαλδίβες Dreamy Honeymoon@Μαλδίβες (Σεπτέμβριος 2014)

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Να ζησετε ευτυχισμενοι!!!
Σε ευχαριστουμε για τις λεπτομερεις αναφορες ..γιατι μας μεταφερεις πολυτιμες πληροφοριες για αυτα τα island resorts.
Nα ρωτησω ,αν επιτρεπεται ,ποσο σας πηγε το πακετο ?Θελω να δω που κυμαινονται οι τιμες τη σημερον ημερα.
Κλεοπάτρα σε ευχαριστώ πάρα πολύ :):innocent::lol:

Επειδή άργησα να πάω γαμήλιο και γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η επιλογή του προορισμού, προσπαθώ να είμαι περιγραφική όσο χρειάζεται, θίγοντας τα σημεία που θα ήθελα και εγώ να γνωρίζω πριν ταξιδέψω κάπου -και το travelstories με βοήθησε και εμένα αρκετά στην επιλογή-.

Πριν σου πω πόσο μας πήγε το πακέτο, θέλω να σου γνωστοποιήσω κάποιους παράγοντες που καθορίζουν σημαντικά την τιμή, ανάλογα με το τι θα επιλέξει το κάθε ζευγάρι:

  • Καταρχάς παίζει ρόλο το νησί και το resort που θα επιλέξεις (υπάρχουν και ακριβότερα και φθηνότερα σίγουρα). Π.χ. εάν διαλέξεις ένα αρκετά μικρό νησί θα έχει πολύ πιο λίγες επιλογές και ενδεχομένως να χαλάσεις περισσότερα χρήματα (το Sun Island είναι μια αξιοπρεπής επιλογή -και αρκετά μεγάλο για να μην βαρεθείς- με range τιμών για όλες τις απαιτήσεις). Οι Μαλδίβες αποτελούνται από 1200 νησιά εκ των οποίων τα 200 κατοικούνται, οπότε σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει (μην περιμένεις κανένα ταξιδιωτικό γραφείο να διαλέξει για εσένα, πρέπει εσύ να επιλέξεις).
  • Δεύτερον ο μήνας που θα πας αλλάζει δραματικά τις τιμές (ο χειμώνας μας είναι το καλοκαίρι τους και είναι πανάκριβα-ο Σεπτέμβριος είναι πολύ καλή επιλογή σε τιμές)
  • Τρίτον, η διαμονή σε water villas θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω. Εμείς δε ζηλέψαμε τίποτα στο beach bangalow (διαλέξαμε βέβαια το πιο ακριβό από τα bungalows)
  • Τέταρτον και σημαντικότερον τα αεροπορικά και η αεροπορική εταιρεία καθορίζει το υψηλότερο ποσοστό του budget σου (εμείς επιλέξαμε Qatar αντί Emirates και ψάξαμε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια εντός Σεπτεμβρίου). Όπως με κάθε ταξίδι, όσο πιο νωρίς τα κλείσεις τόσο το καλύτερο.
  • Έχε υπόψη σου ότι στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και φόροι αεροδρομίου, οι οποίοι είναι 240 ευρώ ανά άτομο, εκτός από τα αεροπορικά.
  • Τέλος είναι σχεδόν απαραίτητο να συμπεριλάβεις στο πακέτο την ημιδιατροφή.
Εμάς λοιπόν, με όλα τα παραπάνω δεδομένα χωρίς αυτά που χαλάσαμε πάνω στο νησί, πληρώσαμε για το εβδομαδιαίο πακέτο (5 διανυκτερεύσεις γιατί 2 ημέρες είναι να πας και να έρθεις μόνο), 1500 ευρώ το άτομο (με αεροπορικά, φόρους, ημιδιατροφή, διαμονή και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο).

Βέβαια όλα τα παραπάνω που σου παρέθεσα, επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική τιμή του πακέτου.

p.s.ανάμεσα σε άλλους εξωτικούς προορισμούς όπου το budget ήταν απλησίαστο -όπως Χαβάη, Bora Bora και Σευχέλλες-, οι Μαλδίβες με τα τόσα resort σου προσφέρουν όλα τα range τιμών και με το κατάλληλο ψάξιμο θα βρεις το κατάλληλο για εσένα.

Ότι άλλο χρειαστείς στη διάθεσή σου !


να πω και εγώ ότι σε παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ πολύ, νιώθω πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι !!!
;)
 
Last edited by a moderator:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Μας μεταφέρεις πολύ ωραίες εικόνες μέσα από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες σου!! Πρέπει να ήταν υπέροχα!
Να ζήσετε και να μοιράζεστε όμορφες εμπειρίες!
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μας μεταφέρεις πολύ ωραίες εικόνες μέσα από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες σου!! Πρέπει να ήταν υπέροχα!
Να ζήσετε και να μοιράζεστε όμορφες εμπειρίες!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Το τοπίο είναι εξωπραγματικό και σε καμία περίπτωση βαρετό!
Συνδυάζει το τροπικό περιβάλλον, με το ρομαντζο και την περιπέτεια παράλληλα!
Εάν δεν έχεις καμία σχέση με τη θάλασσα καλύτερα να μην το πραγματοποιήσεις...
Αργήσαμε να πάμε γαμήλιο αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε !
:xalara::clap::lol:
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το μεσημέρι λοιπόν είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε μια από τις δραστηριότητες που προσφέρει το νησί, για τις οποίες πρέπει να κάνω μια εισαγωγή!

Εδώ να πω ότι, τιμοκατάλογο και ώρες δραστηριοτήτων, σου δίνουν μόλις φτάνεις στο resort μαζί με το χάρτη του νησιού. Στο bungalow θα βρείτε και booklet που τις περιγράφει αναλυτικά μαζί με άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται στο resort.

Οι δραστηριότητες κατά κύριο λόγο χωρίζονται σε καταδύσεις (αυτοί το λένε snorkeling στα αγγλικά αλλά μη φοβάστε δεν θα πάρετε κάποιο ψαροντούφεκο στο χέρι), σε ψάρεμα, σε εκδρομούλες σε διπλανά νησιά είτε πολιτιστικού ενδιαφέροντος είτε διασκέδασης, σε κυνήγι δελφινιών και σε εκδρομή για να δείτε τον Φαλαινοκαρχαρία (Whale Shark), που είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο (φτάνει τα 10 μέτρα) και τρώει πλαγκτόν (οι δραστηριότητες χονδρικά κοστίζουν 30-50 δολάρια ανά άτομο)!

Έπειτα έχει κάποιες πιο extreme προτάσεις, όπως το να νοικιάσεις ένα ερημονήσι για ολοήμερη είτε να σου οργανώσουν ρομαντικό δείπνο σε prive νησί (στα οποία οι τιμές είναι τσουχτερές).

Δίπλα στη reception λειτουργεί το γραφείο που διαχειρίζεται όλα τα παραπάνω και το οποίο λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ και αυτό γιατί πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή μια μέρα πριν ή νωρίς το πρωί εάν η δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει γίνεται μεσημέρι.

Ευτυχώς υπάρχει ωράριο δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα!

Εμείς από δραστηριότητες επιλέξαμε τελικά και πραγματοποιήσαμε όσο ήμασταν εκεί, την εξερεύνηση του υφάλου (snorkeling), το κυνήγι των δελφινιών και το Fenfushi Village Trip.

Εάν είχα και τη δυνατότητα επιθυμούσα διακαώς και την εκδρομή με τον Φαλαινοκαρχαρία, αλλά ο άντρας μου δε δεχόταν με τίποτα να κολυμπήσει δίπλα, με το άκακο ψαράκι των 10 μέτρων!

Σας επισυνάπτω έναν παλαιότερο τιμοκατάλογο του resort που βρήκα ηλεκτρονικά, στον οποίο θα υπολογίσετε χονδρικά 10 δολάρια παράπανω σε αυτά που θα δείτε, με σημερινές τιμές:
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ξεκινήσαμε λοιπόν με το snorkeling, το οποίο το βάζω top στη λίστα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα (μας κόστισε 40 δολάρια το άτομο και πήγαμε στην μεσημεριανή κατάδυση 14.30-17.00)!

Πήραμε τα κατάλληλα σύνεργα μαζί μας (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα), τα οποία εάν δεν έχεις δικά σου, τα νοικιάζεις έναντι 7-9 δολάρια το τεμάχιο (οπότε δεν έχετε λόγο να μην έχετε πάρει τα δικά σας από Ελλάδα, καθότι θα τα χρησιμοποιήσετε και στο καθημερινό σας μπάνιο, όπως είδατε και παραπάνω).

Επιπλέον σου δίνουν και ένα jacket το οποίο το φοράς και μέσα στο νερό και σε κρατά στην επιφάνεια.

Με ένα ταχύπλοο λοιπόν ξεκινάς για έναν ύφαλο 20 λεπτά περίπου από το Sun Island, για τον οποίο μέσα από τον κατάλληλο χάρτη θα σου εξηγήσουν που και πως θα κολυμπήσεις εκεί που θα πας.


Οι ίδιοι οι ντόπιοι που σε συνοδεύουν στην εκδρομή, θα βουτήξουν και μαζί σου στον ύφαλο για λόγους ασφαλείας (θα σας ενημερώσουν και φωναχτά σε περίπτωση που πλησιάζει κάτι τεράστιο...) ενώ κάποιοι θα μείνουν πάνω στο ταχύπλοο για ότι χρειαστεί (εμάς μας συνόδεψαν συνολικά 5 άτομα).

Θα σε ενημερώσουν, ότι στον βυθό δεν αγγίζουμε τίποτα (ούτε ψάρι, ούτε κοράλλι, ούτε φυτό).

Θα αισθανθείτε αρχικά δέος, αλλά το γεγονός ότι κολυμπούν μαζί σας, οι εκπαιδευτές και άλλος κόσμος, θα σας χαλαρώσει.

Φτάνοντας εκεί, βουτάμε όλοι μαζί σε έναν απίστευτο υποβρύχιο κόσμο (αυτόν δεν θα τον βρείτε στα ρηχά), ο οποίος εκτός από κοράλλια, τεράστια κοχύλια (ναι, αυτά που κρύβουν μαργαριτάρια μέσα-επισυνάπτω φωτό-), καρχαρίες και σαλάχια, εάν είσαι τυχερός μπορεί να δεις χελώνες και manta rays:
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το απόγευμα λοιπόν, είχε έρθει η ώρα της απόλυτης χαλάρωσης...η οποία ονομάζεται Araamu Spa (λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 20.00).

Το αίθριο Spa του Sun Island, βρίσκεται σε έναν καταπληκτικό περιβάλλοντα χώρο με prive δωμάτια υπηρεσιών, όπου επικρατεί ησυχία (ακούγεται μόνο τα νερό που τρέχει) και τέλεια εξυπηρέτηση, κάνοντας την επίσκεψη σας αξέχαστη (εμείς το επισκεφθήκαμε δύο φορές)!

Τις υπηρεσίες του Spa θα τις βρείτε αναλυτικά στο booklet του δωματίου, αλλά για τιμές και ραντεβού πρέπει να περάσετε οι ίδιοι από εκεί (στις τιμές και στα πακέτα υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, αν και ως επί το πλείστον είναι ακριβούτσικα για Ασία).

Προτιμήστε ένα από τα πακέτα που προτείνουν για ζευγάρια.

Μια επίσκεψη επιβάλλεται!
 

Attachments

Last edited:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Την τρίτη ημέρα, μετά το πρωινό και το μπάνιο και πριν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε νέες δραστηριότητες, πήγαμε μια βόλτα στο Nature Park του resort, το οποίο ουσιαστικά είναι πιο το παρθένο σημείο του νησιού (χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση).

Εκεί οι ντόπιοι καλλιεργούν αρωματικά, φυτά, φρούτα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ενώ παράλληλα εκτρέφουν και μικρά ζώα, προστατεύοντας παράλληλα τον φυσικό πλούτο του νησιού σε πανίδα και χλωρίδα!

Κάναμε λοιπόν τη βόλτα μας, ανάμεσα σε πελώριες φοινικιές και μπανανιές ως επί το πλείστον ενώ είδαμε και πάρα πολλά εξωτικά ζωάκια (πτηνά, σαύρες κλπ).

Θα νιώσετε τη ζούγκλα να σας περιβάλλει !
 

Attachments

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Χρησιμες πληροφοριες για καποιον που θελει να παει Μαλδιβες.

(γιατι σε καποιες φωτος σου εχεις κανει αντικατοπτρισμο?)
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Χρησιμες πληροφοριες για καποιον που θελει να παει Μαλδιβες.
(γιατι σε καποιες φωτος σου εχεις κανει αντικατοπτρισμο?)
Ευχαριστώ πολύ!
Αγόρασα μια καινούργια αδιάβροχη φωτογραφική πριν φύγουμε, η οποία σου δίνει μια επιλογή από effects προτού τραβήξεις την φωτό και όταν τα ανακάλυψα τα χρησιμοποίησα δεόντως !!!
:haha:

να ζήσετε κ καλούς απογόνους!
εξαιρετικό κείμενο!
Ευχαριστούμε πολύ !
:D:D:D
 
Last edited by a moderator:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Την τρίτη λοιπόν ημέρα το μεσημέρι, έχοντας ήδη πάρει μια μεγάλη γεύση από υποβρύχιες δραστηριότητες στο νησί, αποφασίζουμε να συμμετάσχουμε στο Fenfushi Village Trip, το οποίο είναι περισσότερο πολιτιστική εκδρομή καθώς το νησάκι αυτό δεν είναι τουριστικό (35 δολάρια το άτομο, 15.00-17.00).

Οι υπόλοιπες εκδρομές που υπάρχουν συνδυάζονται με διαφορετικές δραστηριότητες (snorkeling, φαγητό κλπ).

Ο λόγος που διαλέξαμε αυτήν την εκδρομή, είναι ότι δεν βρήκαμε κανέναν λόγο να αφήσουμε το πανέμορφο νησί μας για να πάμε σε ένα άλλο με παρόμοιες δραστηριότητες (snorkeling ), παρά προτιμήσαμε να δούμε τη μη τουριστική πλευρά των Μαλδίβων.

Το Fenfushi λοιπόν, είναι ένα ψαροχώρι στο οποίο με τη συνοδεία ξεναγού, μαθαίνεις και ξεναγείσαι στην καθημερινότητα των ντόπιων (βλέποντας και κάποια αξιοθέατα), οι οποίοι -όσοι δεν ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα- είναι κατά κύριο λόγο ψαράδες.

Έχει επίσης να επισκεφτείς κάποια μαγαζάκια των ντόπιων, στα οποία σε αφήνουν μια ώρα περίπου για shopping.

Όσον αφορά το shopping: σωστά είχα διαβάσει ότι τα souvenir στα μαγαζάκια του ξενοδοχείου θα τα βρείτε πιο φθηνά από ότι σε αυτά τα νησάκια.
Τα πράγματα που πουλούσαν εκεί, δεν έγραφε κανένα τιμή αν και ο ξεναγός μας ενημέρωσε ότι η τιμή ήταν διαπραγματεύσιμη.
Κυρίως θα βρείτε να πουλούν κοχύλια, αντικείμενα από καρύδα, παρεό και κοσμήματα από κοράλλι και μαργαριτάρια, τα οποία είναι αρκετά ακριβά και λίγο oldfashion στο στυλ (θα τα βρείτε όλα φθηνότερα στο αεροδρόμιο του Μάλε κατά την αναχώρησή σας).

Στο θέμα του shopping θα επανέλθω (θα σας ενημερώσω τι μπορείτε να βρείτε στο ξενοδοχείο και στο αεροδρόμιο του Μάλε και του Κατάρ).

Εμείς τελικώς δεν αγοράσαμε τίποτα από εκεί (μέχρι και ο άντρας μου απόρησε μαζί μου!), παρά καθίσαμε σε ένα cafe του νησιού για ένα δροσιστικό drinκ καρύδας με τον ξεναγό (συζητώντας διάφορα για την καθημερινότητα των Μαλδιβιανών) και τους Κινέζους παράλληλα να έχουν ξεχυθεί στα μαγαζιά για ατελείωτες διαπραγματεύσεις με τους ντόπιους.


Βλέπεις φτώχεια, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι με την ζωή και την καθημερινότητά τους (καμία σχέση με τη μιζέρια των Αραβικών χωρών).

Παντού τρέχουν και παίζουν χαμογελαστά παιδιά στις γειτονιές, χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο σε παιχνίδια (όπως κάποτε γινόταν και στην Ελλάδα παλιά), τα οποία τα μεγαλώνουν αποκλειστικά οι μουσουλμάνες, οι οποίες δεν εργάζονται.

Επίσης, κανείς δεν θα σας κοιτάξει παράξενα σαν ξένο.

Σίγουρα θα δείτε μια διαφορετική/καθημερινή πλευρά των Μαλδίβων:
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom