Αυστρία Salzburg -Vienna-Hallstatt

sightseer

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Καλημέρα!

Ζητώ τη βοήθεια όσων έχουν ταξιδεψει στα συγκεκριμένα μέρη ώστε να πλαναρω καλύτερα ένα απαιτητικό πενθήμερο:

Θα επισκεφτούμε τη Βιέννη για 3 βράδια κ στη συνέχεια μας απομένουν 2 ημέρες (με 2 διανυκτερεύσεις) για να δούμε το Σαλτσμπουργκ κ το Hallstatt.

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με τα παρακάτω:
Πως μπορώ να συνδυάσω επίσκεψη κ στα 2 μέρη ξεκινώντας απο Βιέννη?
Αξίζει τον κόπο να παραμείνουμε 1 βράδυ στο Hallstatt κ να μεταβούμε Salzburg την επόμενη ημέρα, ή θα ήταν καλύτερο να ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω κ να πάμε αυθημερόν Βιέννη-Hallstatt-Salzburg ώστε να μας μείνει μια ολόκληρη ημέρα για περιήγηση στο Salzburg?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

maria.p

Member
Μηνύματα
12
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Αν και δεν καταφέραμε να πάμε ούτε Σαλτζμπουργκ ούτε Χάαλστατ θεωρώ πως είναι κούραση να τα κάνεις σε 1-2 μέρες..... Εμείς αφήσαμε το δυτικό κομμάτι της Αυστρίας για ένα επομένο ταξίδι καθώς έχει πολλά μέρη να δεις.... όντως το Χααλστατ είναι ονειρικό και αξίζει.... Εμείς είχαμε πάει περσυ τον Δεκέμβριο στην Βιέννη και αν ξαναπήγαινα Αυστρία θα προτιμούσα άνοιξη καθώς έχει πολύ ωραία φύση και πολύ πράσινο ( ακόμα και για τα πάρκα στη Βιέννη αναφέρομαι) που είναι πολύ καλύτερο να τα δεις όταν είναι ανθισμένα.....
Στη Βιέννη μην παραλέιψετε να πάτε στον Ζωολογικό Κήπο που είναι στο Παλάτι Σενμπρουν στο πίσω μέρος ..... Απίστευτη εμπειρία..... Βγάζεις και combined εισιτήριο μαζί με την είσοδο στο Παλάτι αν θες και βγαίνει πιο οικονομικό....
Φαγητό πολύ καλό και οικονομικό ( ιταλικό) να δοκιμάσετε στο Vappiano που έχει αρκετά στην πόλη διάσπαρτα.... Εμείς είχαμε δοκιμάσει πρώτη φορά στο Άμστερνταμ και μόλις το εντοπίσαμε στη Βιέννη το τιμήσαμε δεόντως....
Από διαμόνη ρίξε μια ματία στο Meininger το οποίο είναι ένα νεανικό ξενοδοχείο , πεντακάθαρο , μοντέρνο , με όλες τις ανέσεις.
 

sightseer

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
maria.p ευχαριστώ για τις πληροφορίες, απο Βιέννη είμαι σουπερ-ενημερωμένος :)
Έχω το πλέονεκτημα ότι η επίστροφη μου θα γίνει αεροπορικά απο Σαλτσμπουργκ κ δε χρειάζεται ταξίδι επιστροφής για Βιέννη.
 

maria.p

Member
Μηνύματα
12
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Τότε θα πρότεινα την δεύτερη επιλογή......Βιέννη-Χααλστατ-Σαλτζμπουργκ , με άφιξη στο Σαλτζμπουργκ το βράδυ..... Ανάλογα βέβαια και τι θέλετε... Εγώ αυτό θα επέλεγα!! Καλό ταξίδι!!!
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα εφευγα πρωι από Βιέννη για Ηalstatt κατευθειαν μόνο αν θα είχα νοικιάσει αυτοκίνητο. Θα έβλεπα το χωριό και θα επέστρεφα Salzburg για διαμονή, ώστε να έχω και την επόμενη ημέρα αφιερωμένη εξ'ολοκλήρου Salzburg. Aν ομως θα μετακινηθειτε με τραινο πιστευω θα ειναι λιγο ταλαιπωρια να πάτε με αποσκευες κλπ Halstatt και μετα Salzburg. Eαν ισχυει το δευτερο σεναριο εγω θα πήγαινα πάλι πρωι απο Βιεννη Salzburg με το τραινο, θα εμενα εκει και το επομενο πρωι θα εκανα την μονοημερη στο Halstatt!
 

sightseer

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
εχεις δίκιο με το δεύτερο σενάριο καθώς είναι πιο εφικτό. Προβληματίζομαι για το αν τελικα ειναι καλύτερα να κάνουμε τη διαδρόμη με τρένο ή να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να παμε χαλστατ κ μετά σαλτσμπουργκ.. το τρένο κοστίζει περίπου 70 ευρω το άτομο αν δεν κάνω λάθος. Για αυτοκίνητο δεν έχω ρωτήσει...
 

eviotissa

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπερα σε ολους! Ειμαι νεα χρηστης..οποιος μπορει να μου λυσει καποιες αποριες..
Σκεφτομαστε με τον brother για βιεννη-σαλτζμπουργκ αλλα ειδα το χααλστατ και ξετρελαθηκα το θεμα ειναι πως θα τα συνδιασω ολα χωρις γκρουπ.. Φτανουν 3 διανυκτερευσεις στη βιεννη η θελει κ τεταρτη? Κ σαλτζμπουργκ 1 βραδυ αρκει η θελω 2..γιατι θελω να παω και αυθημερων χααλστατ. Σκεφτομαι για 6 διανυκτερευσεις συνολο max..Γενικα συμφερει με το τρενο μετακινησεις η και με λεωφορεια ειναι ευκολο? Γιααυτοκινητο δεν παιζει..ευχαριστω!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Για το Σάλτσμπουργκ βάλε οπωσδήποτε 2 δ/ν ειδικά από τη στιγμή που θέλεις να πας και στο Χάλστατ. Επίσης ξανασκέψου το θέμα της ενοικίασης αυτοκινήτου γιατί η εξοχή της Αυστρίας είναι υπέροχη!
 

eviotissa

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Για το Σάλτσμπουργκ βάλε οπωσδήποτε 2 δ/ν ειδικά από τη στιγμή που θέλεις να πας και στο Χάλστατ. Επίσης ξανασκέψου το θέμα της ενοικίασης αυτοκινήτου γιατί η εξοχή της Αυστρίας είναι υπέροχη!
ευχαριστω! ναι 2 βραδια salzburg επειδη τη μια μερα θελω haallstat, ομως 1 μερα στο salzburg φτανει ανετα? χαχα με την οδηγηση δεν το χω κ πολυ οποτε λεω να το αποφυγω..και βιεννη δεν ξερω φτανουν 3δ/ν η θα χρειαστω κ 4η? φαντασου την πρωτη μερα θα χασεις τη μιση απο κουραση και μεχρι να τακτοποιηθεις στο ξενοδοχειο κλπ
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.554
Likes
4.004
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Εξαρτάται τι θες να κάνεις...
Απλή βόλτα στους δρόμους;
Σαν πόλη η Βιέννη γυρίζεται σε 3 μέρες.
Αν θες όμως να δεις μουσεία, παλάτια κ.τ.λ. θες 5-6!
Μόνο το παλάτι schonbrunn με τους κήπους είναι 1 μέρα μόνο του!
Καταλαβαίνεις ότι όλα είναι σχετικά!
Εγω για τις μέρες που λες δε θα το κούναγα... Θα πήγαινα να δω καμια όπερα, παλατιά, μουσεία και τα σχετικά.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.748
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom