Ετσι θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μας στο μέλλον: Τέρμα η δωρεάν τουαλέτα, τα σωσίβια και τα καθίσ

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες οδηγούνται στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, έτσι στα πλάνα που κάνουν για το εγγύς μέλλον, περιλαμβάνονται ουκ ολίγες αλλαγές εις βάρος των ταξιδιωτών.

Μέχρι πρόσφατα ήταν σαν κάτι ανέκδοτο το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα καταργήσουν τα καθίσματα και θα χρεώνουν παραπάνω τους παχύσαρκους πελάτες. Φαίνεται πως κάποια από αυτά, σε λίγο καιρό, θα γίνουν πραγματικότητα.

Με εξαίρεση τους πελάτες της πρώτης θέσης που θα διατηρήσουν κάποια από τα τωρινά προνόμιά τους, όλοι οι υπόλοιποι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως το ταξίδι με αεροπλάνο δεν θα είναι απαραίτητα μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η Daily Mail, οι κλασικές θέσεις επιβατών αλλάζουν για να εξοικονομηθεί χώρος και γίνονται πιο στενές με τον επιβάτη να μοιάζει περίπου σαν να είναι όρθιος. Η πρώτη εταιρεία που σκέφτηκε αυτή την πατέντα ήταν η Ryanair, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πάρει σάρκα και οστά. Πάντως, μια εταιρεία ήδη έχει κατασκευάσει τη συγκεκριμένη φόρμα καθίσματος ευελπιστώντας πως πολύ σύντομα δεν θα προλαβαίνει τις παραγγελίες.



Πιο ακριβά θα είναι και τα εισιτήρια για τους πελάτες που... τρώνε όλο το φαγητό τους. Οι ειδικοί των πτήσεων λένε πως κάθε κιλό κοστίζει, άρα οι υπέρβαροι αναμένεται να πληρώνουν κάτι παραπάνω στο εισιτήριό τους, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να καθίσουν σε μια μόνο θέση, άρα πιάνουν περισσότερο χώρο από κάποιους άλλους.



Υπάρχουν, όμως, πλάνα και για περαιτέρω περικοπές. Επί παραδείγματι η Jazz που ανήκει Air Canada αφαίρεσε όλα τα σωσίβια για να γλιτώσει βάρος, άρα ποιος μπορεί να πιστέψει ότι αυτό δεν θα γίνει νόμος και για τους υπόλοιπους; Με την ίδια λογική ενδέχεται στο μέλλον τα αεροπλάνα να επανδρώνονται μόνο από γυναίκες που ζυγίζουν λιγότερο από έναν άνδρα. Και μια και ο λόγος είναι για το βάρος: ακόμα και τα περιοδικά που υπάρχουν μπροστά σε κάθε κάθισμα είναι πλέον με μειωμένες σελίδες για να μειωθεί το βάρος τους.



Υπάρχουν ακόμα σκέψεις να πάψει η χρήση της τουαλέτας να είναι δωρεάν! Έτσι αν κάποιος επιβάτης επείγεται να πάει στην τουαλέτα, θα πρέπει στο μέλλον να ψάχνει πρώτα στις τσέπες του αν τους βρίσκονται τίποτα ψιλά. Σε αντίθεση περίπτωση η πόρτα δεν θα ανοίγει με ότι αυτό συνεπάγεται.



Το μοναδικό καλό σε όλες αυτές τις αλλαγές είναι ότι εταιρείες πιέζουν να αρθεί η απαγόρευση και να μπορούν να επιβάτες να συνομιλούν στα κινητά τους πάνω από τα 30.000 πόδια.



Πηγή: Ετσι θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μας στο μέλλον: Τέρμα η δωρεάν τουαλέτα, τα σωσίβια και τα καθίσματα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/170938#ixzz3DlETjKvV
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.669
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom