Ταξίδια & κατοικίδια

Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Δεν νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί αυτό και πιστεύω είναι ένα θέμα που κάει εμάς τους ζωόφιλους. Όταν φεύγετε για ταξίδι και έχετε κατοικίδιο, που το αφήνετε ή τι κανονίζετε για αυτό; Εμείς π.χ. για τον γάτο μας, αφήνουμε τα κλειδιά του σπιτιού σε οικογένεια & φίλους κτλ και έρχονται και το ταϊζουν, του κάνουνε παρέα, του αλλάζουνε νερό κτλ τουλάχιστον 1 με 2 φορές την ημέρα (ε, και αφού έρχονται που έρχονται ρίχνουν και ένα πότισμα στην βεράντα). Υπάρχει πάντα και άτομο μπακ απ σε περίπτωση που κάποιος για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσει μια μέρα να πάει να τον φροντίσει. Επίσης όταν είναι να λείψουμε για πολλές μέρες κανονίζουμε τις μισές να αναλαμβάνει ο ένας φίλος, τις άλλες μισές ένας άλλος. Φυσικά και είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό ειδικά όταν μιλάμε για Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαιρινές διακοπές γιατί και εμείς όπως όλος όλος ο κόσμος μόνο τότε μπορούμε να πάρουμε άδεια από την δουλειά μας. Το να πάμε τον γατούλη σε αυτές της πανσιόν για ζώα το έχουμε αποκλείσει, είναι η εσχάτη των εσχάτων λύσεων (πιό εύκολα ακυρώνουμε τις διακοπές παρά να πάμε το γάτο στην πανσιόν). Στο εξωτερικό βλέπουμε πολλές περιπτώσεις house sitting το οποίο όμως δεν είναι καθόλου διαδεδομένο στην Ελλάδα. Σκεφτόμουνα ότι θα ήταν καλό να υπήρχε τουλάχιστον μια ανταλλακτική (ή και οικονομικά αμοιβόμενη) υπηρεσία φροντίδας ζώων όπου κάποιοι θα μπορούσαν να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις του ζώου κατά τη διάρκεια της απουσίας του ιδιοκτήτη. Ειδικά για τις γάτες - οι οποίες δένονται πολύ με τον χώρο, αλλά και για πάσης φύσεως άλλα ζωντανά τα οποία για κάποιο λόγο πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους.
Εσείς που θα αφήνατε το ζωάκι σας όταν ταξιδεύετε;
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Είναι ένα πρόβλημα αυτό με τα ζωάκια, ειδικά όταν πρόκειται για εξωτερικό.. Και ειδικά για τις γάτες. Ο σκύλος μπορεί να μετακινηθεί (όταν πρόκειται για εσωτερικό έστω) αλλά οι γάτες πολύ πιο δύσκολα. Εμείς πχ πηγαίνουμε camping. Εκεί είναι αδύνατο να πάρεις μια γάτα. Τα δυο χρόνια που έχουμε τον γατούλη μας τον βολεύουμε στο πατρικό μου για να έχει όλη η φροντίδα που χρειάζεται. Πρόσφατα όμως απέκτησε και αδελφάκι οπότε τα 2 ζώα είναι πολλά για φιλοξενία. Μακάρι όντως να υπήρχε κάποια υπηρεσία... Θα έφευγε ένα μεγάλο άγχος. Για τις γάτες η πανσιόν είναι συνήθως τραυματική εμπειρία...
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για 4 γάτες που έχουμε εμείς δεν τίθεται καν λόγος για πανσιον! Τους καημένους τους πανδοχείς λυπάμαι που θα έχουν να τα βάλουν με τα κακομαθημένα αγρίμια μου! Συν τα χρήματα που κοντευουν τα 150 € την ημέρα. Στην δική μας περίπτωση λοιπόν επιστρατεύονται συγγενείς και φίλοι για την καθημερινή (για αυτούς!) αγγαρεία!
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Ωραία θα ήταν εάν καταφέρναμε οι φιλόζωοι ταξιδιώτες κάπως να οργανωθούμε, πχ όποιος θα βρίσκεται εντός Αθηνών (ή όποια άλλη περιοχή) κατα την περίοδο των διακοπών να ενημερώνει εφόσον επιθυμεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα την φύλαξη των δικών του ζωντανών στο δικό του ταξίδι. Ή αντίστοιχα κάποιος που θα ταξιδέψει να ενημερώσει για τις ημερομηνίες και για τις ανάγκες του και όποιος μπορεί να τον βοηθήσει (με κάποιο αντίστοιχο αντάλλαγμα ίσως). Νομίζω το κλειδί στο θέμα φύλαξης ζώων είναι να τα φροντίσουν άνθρωποι που έχουν ήδη ζώα και γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες τους. Ένας που έχει ζώο ποτέ μα ποτέ δεν θα άφηνε μια εξώπορτα πόρτα ανοιχτή για να πάρει το πορτοφόλι του ή θα αφήσει νηστικό το γατί σου γιατί του έκατσε ένα ραντεβού. Βέβαια θα μου πεις πως θα εμπιστευτείς έναν ξένο άνθρωπο; - αλλά εάν το καλοσκεφτείς στο εξωτερικό γίνεται συχνά house sitting ή/και ανταλλαγή σπιτιών.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όσο ζούσα στην Ελλάδα μια φορά είχα αφήσει το σκυλάκο μου σε πανσιόν(γνωστού) η οποία είχε περάσει αυστηρό έλεγχο.
Όλες τις υπόλοιπες φορές τον έπαιρνα μαζί μου ή τον φρόντιζαν συγγενείς και φίλοι. Γενικά έχω προσέξει/κρατήσει κατοικίδιο και στενών φίλων και απλών γνωστών. Επίσης εδώ στην Αγγλία παρόλο που οι πανσιόν για σκύλους και για γάτες βρίθουν οι περισσότεροι προτιμούν το house sitting όπως προείπε και η Travelstoryteller. Ήδη έχω κάνει δυο catsitting σε γάτες(τερατάκια) μαθήτριας μου η οποία αλώνιζε στην Ελλάδα :p
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
449
Likes
1.676
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Για κανέναν λόγο δεν θα άφηνα τον γάτο μου σε πανσιόν, μακριά από τον χώρο του και να τον φροντίζουν ξένοι άνθρωποι. Πιστεύω πως είναι πολύ τραυματική εμπειρία για όλα τα γατάκια. Χίλιες φορές να ακυρώσω ή να μην οργανώσω καν ταξίδι από το να μου πάθει ο γάτος ψυχολογικά. Τον εμπιστεύομαι μόνο στους γονείς μου όταν φεύγω που ξέρω ότι τον αγαπάνε και τον φροντίζουν όπως πρέπει και τους ξέρει και ο γάτος φυσικά γιατί με κόσμο που δεν γνωρίζει δεν είναι ιδιαίτερα τρυφερός.
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα και βεβαια επιβάλλεται αυτός που θα φροντίσει τα ζωακια σου να έχει κάποια στοιχειώδη συνείδηση στους κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Δεν θα ξεχάσω που είχαμε αφήσει ένα καλοκαίρι τα γατιά μας στην φροντίδα του κολλητού μας.. Όταν γυρίσαμε, είχε ξεχάσει τρεις ολόκληρες μερες να καθαρίσει την άμμο τους (φαντάζεστε γαλλικό εσανς που ειχε το σπιτι!) και είχε αφήσει ανοιχτό το aircondition στους 16 με αποτέλεσμα να βγάλουν extra μαλλι τα καημενακια καλοκαιριάτικα... (Την ΔΕΗ δεν θελω να την θυμαμαι) Ευτυχώς οι δικοί μας άνθρωποι που τα προσέχουν πλέον έχουν όλοι ζώα και μπορούμε να είμαστε πιο ήσυχοι!
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
449
Likes
1.676
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επίσης αν έπρεπε να επιλέξω κάποιον να τον φροντίζει θα επέλεγα κάποιον που έχει και ο ίδιος γάτα και όχι σκύλο γιατί άλλη φροντίδα χρειάζεται μια γάτα και άλλη ένας σκύλος. Είμαι υπερβολική, το ξέρω, αλλά θέλω το καλύτερο για τον γατούλη μου. Εγώ δεν θα αναλάμβανα εύκολα να φροντίσω το σκύλο κάποιου ενώ μια γάτα θα το έκανα με μεγάλη χαρά και ευκολία γιατί έχω εμπειρία και ξέρω καλά τι χρειάζεται.
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Εμείς έχουμε μόνο έναν γατούλη, αλλά στο παρελθόν έχουμε αναλάβει την φροντίδα μιας σκυλίτσας με 4 κουτάβια και μιας γατούλας φίλων μας κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Βέβαια η σκυλίτσα μας γνώριζε ήδη πολύ καλά γιατί πρόκειται για τους κολλητούς μας. Και τώρα που το σκέφτομαι πριν από πολλά χρόνια έχουμε κάνει και house sitting για ένα ζευγάρι που είχανε ένα λυκόσκυλο, το οποίο όμως γνωριζε τον άντρα μου και ένα γάτο, ο γάτος μάλιστα είχε πρόβλημα υγείας και έπαιρνε χάπια. Σίγουρα όμως για catsitting είμαστε πολύ πιο έμπειροι! :)
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις, τι φροντίδα χρειάζεται το κάθε ζώο καθώς και τις διαφορετικές του ανάγκες.
Αλλά αν είσαι υπεύθυνος, αγαπάς και φροντίζεις το κάθε ζωάκι σαν να ήταν δικό σου δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Εγώ μόνο με σκύλους έχω ζήσει αλλά στη φροντίδα της γάτας δεν νομίζω ότι έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πέρα του ότι θέλω να τις χαϊδεύω περισσότερο από ότι θέλουν αυτές :p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.603
Likes
12.423
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σας καταλαβαίνω πλήρως όλες τις γατόφιλες (με σκυλιά δεν έχω μεγάλη σχέση). Και εμείς για την εικονιζόμενη μαύρη επιστρατεύουμε φίλους και συγγενείς που έχουν πείρα ή/και αγάπη για τα ζωντανά. Συνήθως παίζουν τρεις και άνω διαθέσιμοι και πλέον κανονίζουν μεταξύ τους τις βάρδιες. Μεγάλες τύψεις και ενοχές λοιπόν και γιατί την αφήνουμε συχνά μόνη της και γιατί χώνουμε συνεχώς όλους αυτούς τους ανθρώπους. :( Πλέον, μετά από τις τόσες φορές που την έχουν ταΐσει, έχει αρχίσει να τους δείχνει κάποια τρυφερότητα και έτσι νιώθουμε και εμείς κάπως καλύτερα.
Η αλήθεια είναι ότι η γάτα μας έχει μείνει σε αυτό το σπίτι πολύ περισσότερες μέρες από ό,τι εμείς. Μόνο μια φορά μετακόμισε στο σπίτι στενού μας φίλου, όταν φύγαμε για 3 εβδομάδες.
Με προβληματίζει η ιδέα του cat/dog sitting. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση αρκεί να υπάρχουν κάποια εχέγγυα για την εμπειρία και την υπευθυνότητα του ατόμου. Δύσκολα να άφηνα στο σπίτι μου άνθρωπο που δεν ξέρω, όσο λείπω σε διακοπές.
Πάντως η ιδέα να ανταλλάσσουμε από εδώ πληροφορίες και εμπειρίες για όλα αυτά είναι πολύ καλή και ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον.:)
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Μια από τα ίδια και εμείς με το γατούλη μας. Αγγαρεύμουμε φίλους και συγγενείς για να τον φροντίζουν και νοιώθω πολύ άσχημα γι αυτό. Δυστυχώς όλοι ζωόφιλοι φίλοι έχουν σκύλους για κατοικίδια έτσι δεν μπορούν να τον πάρουν στο δικό τους σπίτι. Το catsitting θα ήταν ιδανικό αν γινόταν από ένα έμπιστο άτομο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.097
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom