Μαλδίβες Dreamy Honeymoon@Μαλδίβες (Σεπτέμβριος 2014)

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Σούπερ! Να είστε πάντα καλά κ να κάνετε πάντα ωραία ταξίδια! :)

ανάμεσα σε άλλους εξωτικούς προορισμούς όπου το budget ήταν απλησίαστο -όπως Σευχέλλες-, οι Μαλδίβες με τα τόσα resort σου προσφέρουν όλα τα range τιμών και με το κατάλληλο ψάξιμο θα βρεις το κατάλληλο για εσένα.
Για Σεϋχέλλες τί τιμές βρίσκατε; Εμείς πήγαμε πέρσυ τον Ιούλιο κ μάς πήγε 2029 το άτομο: 10 διανυκτερεύσεις από τις οποίες οι 4 ήταν σε τέλειο ξενοδοχείο κ μέσα στην τιμή ήταν κ μεταφορές (δεν ήταν κ λίγες), αεροπορικά, φόροι...
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σούπερ! Να είστε πάντα καλά κ να κάνετε πάντα ωραία ταξίδια! :)



Για Σεϋχέλλες τί τιμές βρίσκατε; Εμείς πήγαμε πέρσυ τον Ιούλιο κ μάς πήγε 2029 το άτομο: 10 διανυκτερεύσεις από τις οποίες οι 4 ήταν σε τέλειο ξενοδοχείο κ μέσα στην τιμή ήταν κ μεταφορές (δεν ήταν κ λίγες), αεροπορικά, φόροι...
Ευχαριστούμε πολύ !
Εγώ δεν την βρήκα πουθενά αυτή την τιμή για 10 διανυκτερεύσεις!

Στις τιμές για 5νθήμερο (αρχικά και εγώ για 7ημερο κοιτούσα αλλά λόγω τιμών έπεσα στο 5νθήμερο) το πιο φθηνό ήταν το Μπαλί, μετά ήταν οι Μαλδίβες, μετά ο Μαυρίκιος και το πιο ακριβό οι Σεϋχέλλες (έψαχνα ασταμάτητα προσφορές όλο το 2014 φαντάσου).

Στην τιμή των 2000 ευρώ έβρισκα τις 7 διανυκτερεύσεις σε όλα αυτά
αλλά εσείς πετύχατε σούπερ πακέτο δεν το συζητώ !

Εμείς θα ξεφεύγαμε πολύ στην τιμή (γιατί και στο νησί θα χαλάσεις λεφτά) και έτσι περιορίστηκα στο 5νθήμερο στις Μαλδίβες, γιατί το πακέτο είχε αεροπορικά, φόρους, μεταφορές, διαμονή και ημιδιατροφή και με τιμές Σεπτεμβρίου ήταν αυτό που μπορούσαμε να διαθέσουμε
:lol:
 

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Προς το τέλος της τρίτης ημέρας, συνειδητοποίησα ότι οι ημέρες περνούσαν πάρα πολύ γρήγορα και δεν ήθελα να χάσω στιγμή !

Αφού έχασα την μάχη με τον άντρα μου να επισκεφθούμε τον άκακο Φαλαινοκαρχαρία, τελικά την επόμενη ημέρα είχαμε αποφασίσει να πάμε στην
εκδρομή με τα δελφίνια, για την οποία έπρεπε να ξυπνήσουμε 5.00 ώστε 6.00 να έχουμε φύγει για τον προορισμό μας (κόστισε 35 δολάρια το άτομο, 05:45-07:45)!

Βέβαια πριν αναχωρήσεις σε ενημερώνουν ότι υπάρχει και περίπτωση να μην σταθείς τυχερός και να να μην τα συναντήσεις...

Αναχωρώντας λοιπόν για τα δελφίνια και έχοντας περάσει μια ολόκληρη ώρα, πουθενά τα δελφίνια !

Το προσωπικό που μας συνόδευε δεν σταμάτησε στιγμή να προσπαθεί να εντοπίσει κάποια αλλά μάταια....

Τελικά πέσαμε σε ένα βιαστικό κοπάδι στην επιστροφή αλλά δεν μας έκανε την τιμή να κάτσει μαζί μας, μερικά λεπτά :(:(:(
 

Attachments

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στην επιστροφή και αφού περιδρόμιασα τα πάντα στο πρωινό αφού είχαμε ξυπνήσει από το χάραμα, αποφάσισα να επισκεφθώ τα μαγαζάκια του ξενοδοχείου για να μου φτιάξει η διάθεση...με λίγα ψώνια !

Δίπλα στο lobby λοιπόν, υπάρχει ένας χώρος με διάφορα μαγαζάκια, από κοσμηματοπωλείο, δανειστική βιβλιοθήκη, μαγιό και αθλητικά είδη, φωτογραφείο, mini market με κάποια είδη πρώτης ανάγκης και κάποια αναμνηστικά και ένα μαγαζάκι με souvenir με τοπικό χαρακτήρα (κοχύλια, ζωγραφισμένες καρύδες, μαγνητάκια, διάφορα ξύλινα αντικείμενα κλπ).

Εδώ οι τιμές είναι πολύ πιο φθηνές από τα χωριουδάκια στα οποία πραγματοποιούν εκδρομές και ίδιες με το αεροδμόμιο του Μάλε, όπως διαπίστωσα κατά την επιστροφή μας.

Δεν θα βρείτε ιδιαίτερη ποικιλία (σε αντίθεση με το αεροδρόμιο του Μάλε που είχε κάθε λογής souvenir και σκατολοϊδι για διάφορα βαλάντια).
Εγώ προσωπικά αγόρασα ένα μικρό ζωγραφισμένο μπουκαλάκι με άμμο που έγραφε Μαλδίβες έναντι 11 δολαρίων και 2 μαγνητάκια ζωγραφισμένα από καρύδα, έναντι 5 δολαρίων το ένα.

Από το mini market αγόρασα ένα βιβλίο (το οποίο αργότερα βρήκα και στο αεροδρόμιο του Μάλε στην ίδια τιμή), που αφορούσε στην πανίδα των Μαλδιβιανών υφάλων (με όλα τα ψάρια, καρχαρίες, σαλάχια ονομαστικά με φωτογραφίες), έναντι 27 δολαρίων (αγορά που δεν μετάνιωσα καθόλου, καθώς αρκετά τα είχα στις φωτογραφίες μου και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον καθώς είχε περαιτέρω πληροφορίες για τον θαλάσσιο κόσμο τον οποίο επισκεπτόμασταν κάθε ημέρα).


Η υπόλοιπη ημέρα πέρασε χαλαρά στην μικρή μας παραλία, ανακαλύπτοντας καινούργια πολύχρωμα ψαράκια στα κοράλλια και έπειτα κάνοντας το γύρο του νησιού με τα ποδήλατα για μερικές φωτό !

Το βράδυ χαλαρά για κοκτεϊλάρες, με την άμμο στα πόδια και ένα απίστευτο φεγγάρι από πάνω μας !

p.s. όσον αφορά τα παπούτσια κορίτσια...μην κουβαλήσετε πολλά! με σαγιοναράκι θα καταλήξετε! εγώ κατέστρεψα και ένα πέδιλο με την άμμο :)


Σε συνέχεια της φωτογράφησης...!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η τελευταία ημέρα είχαμε αποφασίσει να περάσει χωρίς δραστηριότητες, παρά μόνο με μια τελευταία επίσκεψη στο θεϊκό spa του νησιού, το απογευματάκι!

Και ενώ λιώναμε στην μικρή εξωτική παραμυθένια ιδιωτική μας παραλία, προς το μεσημέρι μια άσχημη έκπληξη μας περίμενε!

Στο διπλανό bungalow δυστυχώς κατεύθασε μια Κινέζα, η οποία με τους 100 περίπου φίλους της που την επισκέφτηκαν εντός ολίγου, αποφάσισαν να κάνουν ένα πάρτι μέσα στο μεσημέρι λες και ήταν σε beach bar!

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται (μην ξανακούσω να λένε για Έλληνες τουρίστες...εμείς είμαστε του savoir vivre μπροστά τους!...και η πλάκα είναι ότι όταν τους απευθύνεσαι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αγγλικά). Και όλα αυτά 14.00-16.00!

Το λέω αυτό, γιατί το 70% των τουριστών πάνω στο νησί ήταν Κινέζοι και Ρώσοι, οι οποίοι μας έδωσαν την χειρότερη εντύπωση (μιλούσαν άσχημα στο προσωπικό, έκαναν παντού ηχορύπανση, δεν σεβόντουσαν πουθενά τις ουρές και άλλα πολλά-ιδίως οι Κινέζοι-).

Φανταστείτε ότι λόγω της αύξησης αυτού του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, οι Μαλδιβιανοί πλέον που εργάζονται σε τουριστικά επαγγέλματα μαθαίνουν ρώσικα και κινέζικα!

Όπως καταλάβατε δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την παρουσία μας και μετά από 2 ώρες και αφού τελικά κατέλαβαν και τις ξαπλώστρες μας, χαλώντας την τελευταία γεύση χαλάρωσης, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε το δωμάτιο μας για να μην ξενερώσουμε και άλλο αφού δεν είχε μέρος να σταθείς έξω από το δωμάτιό μας και να συνεχίσουμε το μπάνιο μας στην πισίνα του ξενοδοχείου, την οποία παρεμπιπτόντως δεν είχαμε επισκεφθεί τόσες ημέρες και ήταν άκρως χαλαρωτική!

Δίπλα στη θάλασσα η πισίνα του ξενοδοχείου, με το ανάλογο decor και με δικό της bar, ήταν ότι έπρεπε για να ξεχάσουμε αυτό το άσχημο περιστατικό:
 

Attachments

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευτυχώς το απογευματάκι και ιδίως μετά την επίσκεψη στο spa, είχαν όλα ξεχαστεί!

Η ημέρα θα τελείωνε νωρίς για εμάς, μιας και έπρεπε να ξυπνήσουμε 4.00 το πρωί για το αεροδρόμιο !

Εάν πρέπει να αναφέρω κάτι αρνητικό για το ξενοδοχείο είναι μόνο το θέμα του wifi, το οποίο παρέχεται δωρεάν μόνο σε cafe bar του νησιού, όπου γίνεται χαμός και το σήμα σέρνεται με εξαίρεση το sun rise beach bar, όπου είχε το καλύτερο σήμα μακράν από τα υπόλοιπα σημεία του νησιού (θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει wifi spot και στο lobby).

Ευτυχώς η τέλεια εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου και το τελευταίο μας πρωινό εκεί, έκαναν την ώρα να περάσει πιο γρήγορα και τελικά βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο του Μάλε !

Εκεί με περίμενε ο παράδεισος των souvenir σε μεγάλο range τιμών:
παρεό, μαγνητάκια,κοχύλια, κοσμήματα, βιβλία και ένα κάρο πράγματα για συλλέκτες ταξιδιώτες, τα οποία κάνουν την ώρα να περάσει σαν νερό!


Κάνω και τα τελευταία ψώνια και είμαστε έτοιμοι για Κατάρ !

Στο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο του Κατάρ θα πάρετε και χάρτη με τα καταστήματα, όπου η πολυτέλεια περισσεύει...θα βρείτε όλες τις μάρκες και για βόλτα είναι τέλεια!!!

Εμείς επισκεφθήκαμε τα duty free τα οποία έχουν αρκετά καλές τιμές, για κάποια souvnir και από εκεί.

p.s.δυστυχώς τα τσιγάρα για τους καπνιστές, δεν είναι φθηνά και δεν έχει και όλες τις μάρκες
 

Attachments

Danae82

Member
Μηνύματα
60
Likes
305
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το ταξίδι της επιστροφής ήταν πιο σύντομο και έτσι φτάσαμε γρήγορα πίσω στην Ελλάδα !

Λίγο πριν φύγουμε είχα στεναχωρηθεί τόσο πολύ , που με συνέφερε ο άντρας μου, λέγοντάς μου να είναι ευχαριστημένη που καταφέραμε να πάμε και θα έχουμε πάντα αυτές τις εικόνες μέσα μας...

Εάν είχα να επιλέξω πάλι προορισμό για γαμήλιο, πάλι τις Μαλδίβες θα επέλεγα όπως καταλάβατε!

Μακάρι να είχαμε και εμείς την ανανέωση όρκων που έχουν οι Καθολικοί, lol :lol:

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι βαριούνται εκεί!
Ευτυχώς πάντως που δεν τους ακούσαμε!

Ένας εξωπραγματικός παράδεισος βρίσκεται στις Μαλδίβες και σε περιμένει να τον εξερευνήσεις !

:);):D


p.s. ελπίζω να σας βοήθησα με τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να κουράσω και για τυχόν απορίες παραμένω στην διάθεσή σας !!!
:haha:

p.s.2 η θέα από το φτωχικό Κατάρ :
 

Attachments

Last edited by a moderator:

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Να ζήσετε ευτυχισμένοι και να μπορέσετε να κάνετε τα ταξίδια που ονειρεύεστε!
Υπέροχη αφήγηση με υπέροχες φωτογραφίες, ιδίως αυτές στην παραλία και στο βυθό. Σ΄ευχαριστούμε πολύ.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.360
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι βαριούνται εκεί! Ευτυχώς πάντως που δεν τους ακούσαμε!
Βαριούνται όσοι κλείνουν για μια εβδομάδα στις Μαλδίβες και δεν κάνουν τίποτα είτε γιατί φοβούνται (ναι το'χω ακούσει και αυτό), είτε γιατί δεν είναι του σνόρκελ και των καταδύσεων. Ωραιότατα τα νησάκια δε λέω, αλλά πόσο να βλέπεις και να γυρνάς το ίδιο και το ίδιο μέρος! Εδώ που τα λέμε, το χαιλάιτ της χώρας είναι οι ύφαλοι και αν δεν κάνεις και τρεις εκδρομές όπως κάνατε εσείς, λογικό να βαρεθείς.
Θέλω να πω οτι δεν είναι για όλους οι Μαλδίβες. Εσάς σας ταίριαξε μια χαρά πάντως.
Ωραία αφήγηση, δεν κούρασες καθόλου και οι φωτο σούπερ- ειδικά αυτή στην κούνια :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.118
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom