Γαλλία γαμος στο παρισι

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Διαβασα οτι και με αυτο γινεται. Δεν ειναι καθολου αδυνατος λοιπον ο γαμος οπως ειπες. Μια δηλωση απο φιλο, συγγενη..
http://www.voslitiges.com/administration/m18.html
Αμφιβαλλω αν αυτο το δεχεται το δημαρχειο ως δηλωση. Και να το δεχεται σε καλει σε ακροαση να το αποδειξεις πριν αναγγελθει ο γαμος. Αλλα ακομα και να το χαψουν ειναι κατι παρανομο που αν σε πιασουν θα βρεθεις αντιμετωπος με βαρια προστιμα.

Το αρθρο 165 του γαλλικου αστικου κωδικα ειναι σαφεστατο και απαγορευει σε ξενους επισκεπτες να παντρευτουν με πολιτικο γαμο στη Γαλλια.

Αρα η λυση ειναι καθαρα ο θρησκευτικος (αφου εχει προηγηθει πολιτικος στην Ελλαδα) ή αν θες σωνει και καλα πολιτικο τοτε στο ελληνικο προξενειο.

Δεν ξέρω τι με ανησυχεί περισσότερο. Οι γνώσεις του Τριπάκια για θέματα γάμου ή οι γνώσεις του Samion για θέματα Γαλλίας...
Ειμαι pacse μην το ξεχνας. Περασα απο μια ταλαιπωρια σχετικη μεχρι να συγκεντρωσω τα δικαιολογητικα που ζητουσαν.
 
Last edited by a moderator:

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Καλημερα και απο εμενα με την σειρα μου! Θα ηθελα να ρωτησω αρκετα πραγματα μιας και ειμαι αρκετα μπερδεμενη με το ολο θεμα! Ειμαι Χριστιανη Ορθοδοξη, ζω στην Ελλαδα και συντομα προκειται να μετακομισω μονιμα στο Παρισι για εργασια και για να συζησω με τον μελλων συζυγο μου ο οποιος ειναι Γαλλος και Καθολικος! Εχουμε σκοπο να κανουμε 2 γαμους, εναν Καθολικο αρχικα και εναν Ορθοδοξο αμεσως μετα! Σε περιπτωση που ο Ορθοδοξος γινει στο Παρισι, θα πρεπει πρωτα να προηγηθει και πολιτικός? Δηλαδη ενας πολιτικος γαμος μεταξυ Καθολικου-Ορθοδοξου?! Ισως θα πρεπει να απευθυνθουμε στην Ελληνικη Μητροπολη στο Παρισι ή στο ελληνικο προξενειο στη Γαλλια μπας και με διαφωτισουν! Εαν μιλανε και ελληνικα φυσικα! Και εαν τελικα ο Ορθοδοξος γινει στην Ελλαδα, θα χρειαστουμε παλι πολιτικο γαμο στην Ελλαδα? Οσο για τα δικαιολογιτικα, πιασε το αβγο και κουρευτο! Εχω χασει την μπαλα, μιας και στην Ελλαδα η γραφειοκρατια ειναι τραγικη, αλλα ζηταει ο ενας και αλλα ζηταει ο αλλος! Ακομα δεν εχω καταλαβει τι χαρτια ζητανε πχ απο τον μελλων συζυγο μου (λογω αλλης χωρας και αλλης θρησκειας) σε περιπτωση Ορθοδοξου γαμου στην Ελλαδα !!! Εκτος και εαν τελικα κανουμε μονο εναν Καθολικο στο Παρισι (εαν το τρεξιμο με τα χαρτια ειναι αρκετο και δεν βγαλουμε ακρη), αλλα μετα δεν ξερω εαν εγω τελικα θα θεωρουμαι παντρεμενη απο την Ορθοδοξη Εκκλησια! Ας με βοηθησει καποιος εαν γνωριζει!!!! Ευχαριστω!!!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με τις εκκλησιες δεν ξερω τι παιζει. Παντως και στη μητροπολη και στο προξενειο μιλουν ελληνικα. Η μεταφραστρια βεβαια του προξενειου ουτε που θελει να ακουει για γαμους μεταξυ Γαλλων και Ελληνιδων. Παθουσα η ιδια θα κανει τα αδυνατα δυνατα για να σε αποτρεψει. "Δεν υπαρχει γαμος μεταξυ Γαλλου και Ελληνιδας που να περασε απο δω και να στεριωσε" θα σου πει. Αν και οι φοβοι της εχουν μια δοση αληθειας μην απογοητευτεις.
Ειναι πολυ δυσκολο να υιθετησεις τη γαλλικη νοοτροπια και ειναι σημαντικο να το κανεις γιατι οι Γαλλοι σπανια θα κανουν βηματα πισω. Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις και ειναι πολλες. Απλα κοιταξε να εχεις γερο στομαχι και να μη το βαλεις κατω.
Τωρα ο θρησκευτικος γαμος στη Γαλλια δεν σημαινει τιποτα. Δεν γνωριζω ομως σε περιπτωση που τον κανετε στην Ελλαδα τι γινεται. Πιθανολογω πως αφου στο ελληνικο πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης θα αναφερεστε παντρεμενοι, ως χωρα της ΕΕ θα πρεπει να σας θεωρουν παντρεμενους και στη Γαλλια. Αλλα αυτα ειναι απο τη δικη μου λογικη. Η λογικη του γαλλικου κρατους διαφερει.
Το καλυτερο που εχετε να κανετε αφου θα ζειτε στο Παρισι να κανετε ενα πολιτικο εκει και μετα θρησκευτικο οπου θελετε. Για να ειστε νομικα καλυμενοι (αν και δεν ειναι παντα αναγκαιο εκει).
Εχε υποψη σου πως η ελληνικη γραφειοκρατεια ειναι παιδι της γαλλικης η οποια ειναι πιο δαιδαλωδης. Επισης ολα τα δικαιολογητικα σου απο Ελλαδα θα πρεπει να μεταφραστουν απο ορκωτο μεταφραστη στη Γαλλια. Μην τα μεταφρασεις Ελλαδα (τζαμπα λεφτα). Και φυσικα να εχουν τη σφραγιδα της Χαγης (apostille).

Η ωρα η καλη!
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Τρυπακια σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τις πληροφοριες!! Απλα επειδη ο κυκλος του στο Παρισι ειναι αρκετα μεγαλος, σκεφτομασταν αρχικα τον Καθολικο Γαμο (λογω θρησκειας, ο Καθολικος πρεπει να γινει πρωτος για να μην εννοηθει διγαμια) ! Απο εκει και υστερα μαλλον θα ακολουθησουμε τον πολιτικο γαμο ωστε να αναγνωριστει και στην Ελλαδα! Αλλα θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα... Σε περιπτωση που επιλεξουμε ξανα το Παρισι για τον πολιτικο γαμο, και στειλω μετα τα χαρτια τελεσης του γαμου μεσω Ελληνικης Πρεσβειας στην Ελλαδα, θα ισχυει κανονικα ο γαμος σε Ελλαδα ε? Θελω να πω οτι εαν ο πολιτικος γαμος γινει σε οποιοδηποτε μερος της Ευρωπης, μετα στην Ελλαδα θα εχει ισχυ κανονικα!? Το must ειναι να γινει πρωτα ο Καθολικος! Και εχει ο Θεος μετα για τον θρησκευτικο! Βλεποντας και κανοντας! Αλλα καπου ακουσα οτι μπορει να τελεστει ο θρησκευτικος στη Γαλλια αφου πρωτα εχει υπαρξει πολιτικος! Πω,πω ολοκληρο μπερδεμα μεχρι να βρω ακρη! :rolleyes-80:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με μπερδεψες. Και ο Καθολοκος γαμος θρησκευτικος ειναι. Οποτε πρεπει να προηγηθει πολιτικος (εκτος κι αν βρειτε κανενα παραθυρακι). Τα χαρτια στην Ελλαδα τα στελνουν αυτοι κι εσυ απλας πας στο ληξιαρχειο που ειναι για τους κατοικους εξωτερικου στην Αθηνα. Αλλα δεν γνωριζω τη διαδικασιαακριβως γιατι μου την εκανε ο λογιστης μου (παντως δεν μου ζητησαν καποιο χαρτι απο Γαλλια, αλλα εγω κανα pacs οχι πολιτικο).
Η Ελλαδα αναγνωρισει ολους τους γαμους που θεωρουνται νομιμοι στη χωρα που τελεστηκαν.
Δεν εχω καταλαβει γιατι σωνει και καλα πρεπει να κανετε Καθολικο. Εκτος κι αν το θελει ο γαμπρος.
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Οποτε ισως ειναι καλυτερα να κανουμε στο Παρισι εναν πολιτικο γαμο για να ειμαστε καλυμμενοι και στις 2 χωρες και μετα αποφασιζουμε για Καθολικο στο Παρισι και Ορθοδοξο στην Ελλαδα! Ετσι θα μεινουν ολοι ευχαριστημενοι! Εχουμε συμφωνησει για Καθολικο στη Γαλλια και Ορθοδοξο στην Ελλαδα για να μεινουν ευχαριστημενοι ολοι, συγγενεις και φιλοι! Εμενα γενικα το πολυ φρου φρου δεν μου αρεσει, αλλα ειναι ο κυκλος του λιγο περιεργος λογω της δουλειας του πιο πολυ! Οποτε αν ειναι κατι ''αναγκιαιο'' θα το αποδεχτω! Και μετα τον γαμο, οτι χαρτια παρουμε τα στελνουμε στο ληξιαρχειο κατοικων εξωτερικου στην Αθηνα μεσω Ελληνικης Πρεσβειας! Αναγκαστικα, θα ερθω παλι Ελλαδα χαχα!! Οσο για τα δικαιολογητικα πολιτικου-καθολικου γαμου που θα χρειαστω απο Ελλαδα, πιστευω θα με διαφωτισει η αγαπημενη μεταφραστρια του προξενειου! o_O
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Εχουμε συμφωνησει για Καθολικο στη Γαλλια και Ορθοδοξο στην Ελλαδα
Νομιζω,οτι για ορθοδοξο γαμο στην Ελλαδα, πρεπει να προηγηθει βαπτιση του καθολικου μελλοντα συζυγου και ο κουμπαρος-α να ειναι ορθοδοξοι ....αλλα υποθετω οτι,ολα αυτα θα τα ψαξεις για να εισαι σιγουρη....
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
@karfitsa το εχω ακουσει και αυτο αλλα δεν το εχω πιστοποιησει! Δεν νομιζω ομως να ισχυει το ιδιο και για τον Καθολικο γαμο! Να με αναγκασουν δηλαδη να αλλαξω θρησκεια! Δεν το κανω, που να χτυπιουνται! :lol:
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Δεν αλλαζω, δεν αλλαζω, δεν αλλαζω !!
Αλλα υποθετω πως υφισταται Καθολικος γαμος μεταξυ Καθολικου και Ορθοθοδοξου χωρις αλλαγη θρησκειας απο μεριας Ορθοδοξου! Απλα νομιζω οτι πρεπει το ζευγαρι να ακολουθησει καποια σεμιναρια σχετικα με αυτο!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Νομιζω,οτι για ορθοδοξο γαμο στην Ελλαδα, πρεπει να προηγηθει βαπτιση του καθολικου μελλοντα συζυγου και ο κουμπαρος-α να ειναι ορθοδοξοι ....αλλα υποθετω οτι,ολα αυτα θα τα ψαξεις για να εισαι σιγουρη....
Οχι, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Απλά στην Ελλάδα αν θες να κάνεις θρησκευτικό γάμο πρέπει να κάνεις δύο δηλ. και καθολικό και ορθόδοξο ώστε να θεωρείσαι παντρεμένος και για τις δυο εκκλησίες. Αλλιώς έναν πολιτικό γάμο και ξεμπερδεύεις!
Εντιτ: Ο κουμπάρος σε ορθόδοξο γάμο πρεπει να είναι ορθόδοξος (βέβαια κανείς δεν ασχολείται), στον καθολικό γάμο είναι αδιαφορο το θρησκευμα των μαρτύρων.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.243
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom