Γαλλία γαμος στο παρισι

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Εντιτ: Ο κουμπάρος σε ορθόδοξο γάμο πρεπει να είναι ορθόδοξος (βέβαια κανείς δεν ασχολείται),
Πηγα σε μικτο γαμο και το ζευγαρι,ενω ειχε ενημερωθει απο τον παπα οτι ο κουμπαρος πρεπει να ειναι χ.ο.αυτοι ειχαν εναν ισπανο φιλο τους(μαλλον καθολικος ηταν).Ο παπας,αρνηθηκε να τελεσει το γαμο,φωναζοντας....Μια φιλη του ζευγαριου,προθυμοποιηθηκε να γινει αυτη κουμπαρα,αλλα επειδη η ταυτοτητα ηταν νεα και χωρις θρησκευμα,παλι αρνηθηκε ο παπας...τελικα,κουμπαρος εγινε ενας αλλος φιλος,που ειχε την παλια ταυτοτητα με το θρησκευμα....
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Γι'αυτο ειπα και εγω ---> Πρωτα πολιτικος γαμος στο Παρισι να ειμαστε κατοχυρωμενοι νομικα και μετα Καθολικος! Απλα, δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα στον Καθολικο γαμο επειδη εγω ειμαι Ορθοδοξη! Τελειται ο γαμος κανονικα ε? :confused:
Και κατι αλλο εαν γνωριζετε! Οτι δικαιολογητικα χρειαστω απο Ελλαδα, θα πρεπει να βαλω apostille και να τα μεταφρασω στα γαλλικα! Για τα εκκλησιαστικα εγγραφα (πχ πιστοποιητικο αγαμιας και βαπτισης), χρειαζομαι επισης επικυρωση απο καμια Μητροπολη για παραδειγμα?
Εντιτ: Μενω επαρχια!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ο αδελφος μου παντρευτηκε εδω Τεξανη καθολικη.Το μονο που χρειαστηκε ηταν να υπογραψει αυτη οτι τα παιδια που θα προκυψουν θα βαφτιστουν ορθοδοξα.
Η ξαδελφη μου που ζει στο Ιλ ντε Φρανς παντρευτηκε Γαλλο και εζησε καιρο μαζι του πριν παντρευτει.Εκανε την ιδια μερα 3 γαμους.Ενα πολιτικο,ενα καθολικο και ενα ορθοδοξο γιατι τοτε δεν υπηρχε πολιτικος γαμος στην Ελλαδα και ο γαμπρος ηθελε την εκκλησια του,αυτη δεν την εννοιαζε.Υπαρχουν ξενοι που παρακαμπτουν την φρικτη γαλλικη γραφειοκρατια,οπως η Κυρα Ναιτλυ ,αλλα δεν νομιζω πως μπορει ο καθενας.Η Τζολι δεν παντρευτηκε σε δημαρχειο,εφερε παστορα απο την Αμερικη και εκανε γαμο στο Σατω της..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.108
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τα δικαιολογητικα θα τα μαθεις απο το mairie σας. Δεν θα σου τα πει κανενας αλλος. Χονδρικα απ' οσο θυμαμαι ηταν πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης, γεννησης, η ταυτοτητα, βεβαιωση διαμονης και αποδεικτικα, πιστοποιητικο (μη) δικαστικης συμπαραστασης, βεβαιωση που να φαινεται σε ποια ηλικια ενηλικιωνεται καποιος στην Ελλαδα (αυτο μας ταλαιπωρησε παρα πολυ) και δεν θυμαμαι αν ηθελαν κατι αλλο (πρεπει να ναι κι αλλα). Μετα θα τα εξεταση ο αρμοδιος υπαλληλος ο οποιος ισως σας καλεσει και σε ακροαση (δεν ειναι συνηθες). Μετα θα αναγγελθει ο γαμος και δεκα μερες μετα θα πατε να παντρευτειτε και voila! vous etes un couple...
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Πιστοποιητικο (μη) δικαστικης συμπαραστασης? Βεβαιωση που να φαινεται σε ποια ηλικια ενηλικιωνεται καποιος στην Ελλαδα? Α, καλο τρεξιμο δηλαδη... Πρωτη φορα ακουω για αυτα τα χαρτια! Και αυτα τα δικαιολογητικα πανω-κατω ειναι για τον πολιτικό γαμο? Ή γενικα ισχυουν για οποιονδηποτε γαμο στην Γαλλια?
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Στην Γαλλια ισχυει ΜΟΝΟ ο πολιτικος γαμος,οι θρησκευτικοι δεν αφορουν την πολιτεια αλλα τους ενδιαφερομενους,ειτε γινονται λογω πιστης η για φολκλορ..Απο κει και περα,η αρχιεπισκοπη αθηνων εχει ιστοσελιδα,μπες και ρωτησε η τηλεφωνησε,ο γαμπρος ας βρει τις ακρες με την δικη του εκκλησια..απλα πραματα.Η ωρα η καλη και βιο ανθοσπαρτο.
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
@coco εννοειται θα μιλησω με την ελληνικη πρεσβεια στην Γαλλια, καθως και με την Αρχιεπισκοπη Αθηνων! Απλα θελω να παρω μια ιδεα για το ποια δικαιολογητικα χρειαζομαι γιατι μετα θα ερθω Ελλαδα μονο και μονο για να κανονισω αυτα τα χαρτια! Και απ'οτι φανταζομαι θα αργησω να τα παραλαβω εαν υποθεσω οτι θα χρειαζονται apostille, επικυρωσεις απο Μητροπολη Αθηνων (τα εκκλησιαστικα εγγραφα) και μετα μεταφραση! Επισης εμαθα οτι η ισχυ τους ειναι για 3 μηνες! Μετα φτου και απο την αρχη! :confused:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.108
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για τον πολιτικο δεν χρειαζεσαι κανενα χαρτι απο καμια εκκλησια. Για τον Ορθοδοξο δεν νομιζω να χρειαζονται μεταφρασεις. Τα χαρτια μπορεις να τα ζητησεις και μεσω του προξενειου αλλα παιρνει αρκετο καιρο. Εγω ενα δικαιολογητικο (πιστοποιητικο περι μη δικαστικης συμπαραστασης) που ζητησα εκανε γυρω στους 3-4 μηνες. Και με τα ποδια να το εφερναν Γαλλια πιο γρηγορα θα το επαιρνα. Καλο ειναι να πας μια μερα να βγαλεις τα δικαιολογητικα απο Ελλαδα και μετα να τα πας για apostille στην αποκεντρωμενη δικοικηση της περιοχης σου.
Η ταυτοτητα θελει apostille απο την αστυνομια αλλα δεν ειναι απαραιτητο γιατι δεν χρειαζεται να μεταφραστει οποτε τη δινεις ετσι.
Επικυρωσεις θα κανεις στο προξενειο.

Βεβαιωση για την ενηλικιωση δεν καταφερα να βρω πως και απο πουθα την παρω και εκεινο που μας ειπαν ειναι να μεταφρασουμε τον νομο που το λεει. Κατι που ακομα δεν εχουμε κανει ομως.
 

Ismini87

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
@tripakias ο πολιτικος γαμος στη Γαλλια απ'οτι ειδα θελει τα εξης:

ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ (ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ)
α) Έκδοση άδειας πολιτικού γάμου από τον Δήμο δημοτολογικής εγγραφής στην Ελλάδα (για έλληνα πολίτη κάτοικο εξωτερικού) ή από τον Δήμο του τόπου κατοικίας στην Ελλάδα (για έλληνα πολίτη κάτοικο Ελλάδας)
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο δημοτολογικής εγγραφής στην Ελλάδα
γ) Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης από το Ληξιαρχείο της πόλης γέννησης, με επικύρωση της Χάγης από την Περιφέρεια της περιοχής έκδοσης αυτής και επίσημη μετάφραση στα γαλλικά
δ) Ταυτότητα ή/και διαβατήριο (ελληνικά) του ενδιαφερόμενου
ε) Πλήρες αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Copie intégrale d’acte de naissance) του/της αλλοδαπού/ής μελλονύμφου

Σε περίπτωση μη δυνατότητας του ενδιαφερόμενου να μεταβεί ο ίδιος στην Ελλάδα, τα ανωτέρω έγγραφα μπορούν να εκδοθούν από τρίτο άτομο, βάσει ειδικής εξουσιοδότησης του αιτούντος που συντάσσεται στο Προξενείο.


Και επειδη πριν 2 μηνες εφτιαξα τα χαρτια μου για εργασια στο Παρισι, μου ειπαν οτι η ταυτοτητα δεν χρειαζεται apostille και μεταφραση! Μονο το διαβατηριο! Οποτε εκτυπωσα το διαβατηριο, εβαλα κατι σφραγιδες απο τον διευθυντη του Α.Τ που εγινε η εκδοση, μετα το apostille και επειτα η μεταφραση! Και ολα αυτα μιας και το διαβατηριο ειναι γενικα πιο εγκυρο απ'οτι η ταυτοτητα! Κατι τετοιο φανταζομαι θα γινει και με τον γαμο!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ok, νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια αυτού του ταξιδιωτικού φόρουμ. @Ismini87 καλό θα ήταν να αποταθείς στις αρμόδιες αρχές για τα ζητήματα που σε απασχολούν :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom