9 χρόνια Travelstories!

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ταξιδιωτικές Ιστορίες από κάθε μέρος του πλανήτη με αφηγήσεις που θα μπορούσαν να γεμίσουν τόμους βιβλίων και θα έκαναν γνωστούς συγγραφείς να ζηλέψουν, αλλά και δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες από απίθανους προορισμούς συνθέτουν το ταξιδιωτικό παζλ του Travelstories αυτά τα 9 χρόνια, με τα μέλη μας να προσφέρουν γενναιόδωρα από ένα κομμάτι το καθένα.

Αντί για συνολικά στατιστικά όμως (όπως κάναμε πέρσι) φέτος είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στο τί έγινε στο Travelstories τον περασμένο χρόνο, από τα προηγούμενα γενέθλια δηλαδή μέχρι σήμερα.

Είχαμε λοιπόν αυτό το χρόνο επισκέπτες από 193 χώρες! Ορίστε και ο εντυπωσιακός χάρτης:

stats_countries.jpg


Μετά την Ελλάδα που έχει φυσικά την πλειοψηφία των επισκεπτών, τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκεντρώνουν η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ορίστε άλλος ένας χάρτης που δείχνει από ποιες πολιτείες των ΗΠΑ είχαμε τον περισσότερο κόσμο:

stats_us.jpg


Στατιστικά σχετικά με το δημογραφικό αλλά και ταξιδιωτικό προφίλ των επισκεπτών του Travelstories υπάρχουν αναλυτικά στην έρευνα που τρέξαμε φέτος εδώ.

Μερικές πληροφορίες για το τί τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν οι επισκέπτες μας. Ο google chrome και ο firefox είναι οι κυρίαρχοι browsers:

stats_browsers.jpg


Όσον αφορά τις επισκέψεις από mobile συσκευές που αποτελούν πια το 1/3 των επισκέψεων στο Travelstories, το Android για πρώτη χρονιά είναι πάνω από το iOS, και η τάση είναι υπέρ του και για το μέλλον:

stats_mobile_os.jpg


Ενώ αναλυτικά τί μάρκα συσκευή χρησιμοποιεί ο κόσμος που μπαίνει στο site φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, που δείχνει ότι η Samsung έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά το Android:

stats_devices.jpg


Όσον αφορά το περιεχόμενο του Travelstories τώρα, τα πιο δημοφιλή φόρουμ αυτό το χρόνο ήταν τα εξής:

stats_forums.jpg


To χρόνο αυτό έγιναν πάνω από 60.000 αναζητήσεις από τα μέλη και τους επισκέπτες μέσα στο site, τόσο για συγκεκριμένους προορισμούς όσο και για άλλες λέξεις. Όσον αφορά τους προορισμούς, η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και το Λονδίνο ήταν οι πιο δημοφιλείς στις αναζητήσεις των χρηστών μας, ενώ ο μόνος ελληνικός προορισμός που μπήκε "σφήνα" στους πρώτους δέκα ήταν η Μήλος. Το σχήμα παρακάτω δείχνει τους δημοφιλέστερους προορισμούς στις αναζητήσεις, που αθροίζουν το 22% των αναζητήσεων συνολικά στο Travelstories.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικοί προορισμοί αναζητούνται σχεδόν αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

stats_top22percentdestinations.jpg


Όσο για το πώς μας βρίσκει ο κόσμος; Μέσω αναζητήσεων στο google η συντριπτική πλειοψηφία, ενώ ένα ποσοστό σχεδόν 14% μπαίνει απευθείας στο Travelstories (μέσω bookmarks ή πληκτρολόγησης του domain):

stats_channels.jpg


Αν εξαιρέσουμε τις αναζητήσεις που αφορούν το ίδιο το όνομα του Travelstories, η πιο δημοφιλής αναζήτηση που έφερε κόσμο στο site ήταν η φράση "βίζα για ιράν" :eek:
Βεβαίως τα ποσοστά κάθε φράσης είναι πάρα πολύ μικρά, καθώς έιχαμε πάνω από 125.000 διαφορετικές φράσεις κλειδιά με τις οποίες βρήκε ο κόσμος το Travelstories. Για παράδειγμα το άθροισμα των φράσεων που περιλαμβάνουν τη λέξη "Ρώμη" έφερε στο site πενταπλάσιο κόσμο απ'ότι η παραπάνω συγκεκριμένη φράση για τη βίζα για Ιράν.

Το Travelstories βαδίζει ολοταχώς για τη συμπλήρωση των 10 ετών ζωής, έχοντας ξεπεράσει στο χρόνο αυτό τα 20.000 μέλη (έχουμε τώρα σχεδόν 21.200), έχοντας αυξήσει την επισκεψιμότητά του σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο κατά 13% και έχοντας κάνει τον Ιούλιο που ήταν ο πιο ενεργός μήνας 316.000 επισκέψεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 9 χρόνων, από σήμερα το Travelstories αποκτά δίδυμο αδελφάκι, το Book Travelstories, που έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τα μέλη και τους αναγνώστες του Travelstories στις ταξιδιωτικές κρατήσεις τους. Το βρίσκετε κάνοντας κλικ στο κουμπάκι "Κρατήσεις" στο μενού επάνω, ή πληκτρολογώντας book.travelstories.gr

Τέλος, ως ένα μικρό δωράκι προς τα μέλη μας που μας τιμούν τόσα χρόνια με την παρουσία τους και τις ταξιδιωτικές αφηγήσεις τους, θα κληρώσουμε μερικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς - το μόνο που έχετε να κάνετε για να μπείτε στην κλήρωση είναι να έχετε το νου σας στο φόρουμ τις επόμενες 3 μέρες. :D

Χρόνια πολλά στο Travelstories!!! :clap:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Έπεσα μέσα στην 5αδα των δημοφιλέστερων πόλεων:p
Χρόνια πολλά travelstories μας...σε ευχαριστούμε:);):D
Εγώ πάντως τέλη του 2010 μπήκα στην οικογένεια ψάχνοντας Ρουμανία που ακόμα δεν έχω πάει!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
3.320
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Χρονια πολλα στην ωραιοτερη παρεα!Εντυπωσιακα τα στατιστικα,ευχαριστουμε!
 

iopa22

Member
Μηνύματα
209
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βεγκας-Νορβηγια
Χρονια Πολλα και καλα ταξιδια σε ολους
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Χρόνια πολλά σε όλους.
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Xρόνια μας Πολλά!!!! (Αλλα παρτυ γενεθλίων δεν βλέπω….)
Και εγω περα απο τις ευχες μου, προσυπογραφω τον σχολιασμο για το παρτυ γενεθλιων. Καποιος πρεπει να παρει πρωτοβουλια......
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom