Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

joanna1981

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
ααα!!! Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ελπίζω ύστερα από κάποια χρόνια τα πράγματα να είναι διαφορετικά και να μην αντιμετωπήσω πρόβλημα πουθενά. Σας κρατούσε η τράπεζα μεγάλη προμήθεια ανα αγορά?
Με την maestro της εθνικης εγω αντιμετωπισα μια φορά πρόβλημα σε ένα μαγαζί με souvenir, οπότε εχε και κανενα forint μαζί σου! Βεβαια από το 2010 μέχρι σήμερα πιθανον να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να μην εχεις κανενα θεμα!
 

Estet

Member
Μηνύματα
234
Likes
111
Επόμενο Ταξίδι
Λυών
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο
Καλημέρα! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όπως ανέφερα παραπάνω, η προσφορά είναι απο το cdf travel, έχει διάφορες προσφορές, πιστεύω αξίζει τον κόπο για μια ματιά. Θα ταξιδέψουμε κι εμείς με τη wizz, περιθώρια ακύρωσης του hotel δεν υπάρχουν, γιατί έχει προπληρωθεί το ποσό, για την κατοχύρωση του πακέτου. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε κανένα απρόοπτο, γιατί με τις παράξενες περιοχές, είχα πάντα ένα θέμα.
ααα!!! και μιας που το θυμήθηκα λίγες ερωτήσεις ακόμη, τώρα που σας έχω διαθέσιμους.
Ποιά λουτρά προτείνετε που να έχουν και μεικτές πισίνες?
Γνωρίζετε αν θα μπορώ να κάνω όλες μου τις αγορές με τη maestro, εθνοcash της Εθνικής?
Rudas baths και πήγαινε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ μετά τις 22:00 μένουν ανοιχτά έως τις 04:00, είναι πολύ ωραία εμπειρία.
 

joanna1981

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Σ'ευχαριστώ, αν και λόγω της περίεργης τοποθεσίας του hotel μας, τέτοιες ώρες το μετρό δε θα λειτουργεί και θέλω να αποφύγω όσο γίνεται τις μετακινήσεις με ταξί.
Rudas baths και πήγαινε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ μετά τις 22:00 μένουν ανοιχτά έως τις 04:00, είναι πολύ ωραία εμπειρία.
 

isavella

Member
Μηνύματα
133
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία - Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΝYC - ΠΕΡΟΥ
Εχει χρησιμοποιήσει κανείς hop on/ho off να μας πει την εμπειρία του και κατά πόσο είναι βολικό;

Θα είμαι στην πόλη τετάρτη γύρω στις 8 όποτε για ενα γύρο το βράδυ θα βγούμε. Μετά έχουμε. Στη διάθεσή μας 2 μέρες καθαρές και αναχώρηση για Βιέννη την 4η μέρα γύρω στις 4-5 το απόγευμα. (Τετάρτη-Σάββατο)

Και προσπαθώ να κάνω το πλανο μας να δω πως βγαίνει..
Θελω οπωσδήποτε να κάνουμε την κρουαζιέρα την νυχτερινή στο δούναβη και να πάμε και στα περίφημα λουτρά Szechenyi μετά τις 3-4μ.μ και να κάνουμε ίσως και μασαζ. (Πέρα από τα μνημία/αξιοθέατα που οπωσδήποτε θα δούμε) Έλεγα για Πέμπτη και παρασκευή αντίστοιχα και το Σάββατο το πρωινό να το αφιερώσουμε στο νησί της μαργαρίτας.
Και έλεγα Πέμπτη να εξερευνίσουμε την Βούδα και Παρασκευή την Πέστη.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι εφικτό;
Ή καλύτερα να σκεφτούμε τα κόκκινα λεωφορεία που δίνουν και την εκδρομή στο Δούναβη δωρεαν; Απλά σκέφτομαι αν ύπαρχει ο χρόνος για στάσεις γιατι απότι είδα στη σελίδα τους είναι μέχρι τις 3-4 το απόγευμα.
 

ams

New Member
Μηνύματα
4
Likes
2
Καλησπερα θα ηθελα καποιες προτασεις για καλυτερη επιλογη Hip on Hip Off μετακινησης στην Βουδαπεστη. Φαινεται αν δεν κανω λαθως να υπαρχουν τα
GIRAFFE και
ΒΙG BUS
εχει καποιος αποψη τι να επιλεξω?

ευχαριστω
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Καλησπερα ams και καλωσηρθες στη παρεα μας:)
Δεν ξερω την απαντηση στο ερωτημα σου γιατι οταν ειχα παει πηρα ενα δυωροφο τουριστικο που ηταν το big bus και τοτε που πηγα,ηταν η μονη εταιρια...μπορουν να σε βοηθησουν και αλλοι φιλοι σε αυτο.
Απλως,για την αποκατασταση του τιτλου του θεματος που εβαλες,ολα αυτα τα λεωφορεια λεγονται hop on-hop off ;)
 

ams

New Member
Μηνύματα
4
Likes
2
Καλησπερα ams και καλωσηρθες στη παρεα μας:)
Δεν ξερω την απαντηση στο ερωτημα σου γιατι οταν ειχα παει πηρα ενα δυωροφο τουριστικο που ηταν το big bus και τοτε που πηγα,ηταν η μονη εταιρια...μπορουν να σε βοηθησουν και αλλοι φιλοι σε αυτο.
Απλως,για την αποκατασταση του τιτλου του θεματος που εβαλες,ολα αυτα τα λεωφορεια λεγονται hop on-hop off ;)
εχεις δικο ειναι Hop και οχι Ηip
 

siliaki

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
θα μαι τελος σεπτεμβρη εκει..

εκλεισα μαλεβ με 130 μ επιστροφη απο αθηνα..

ξενοδοχειο εκλεισα στο mercure budapest museum.. εχει παει κανεις? νομιζω ειναι σε καλη περιοχη, σωστα?
δεν ειμαι σιγουρη αλλα πρεπει να εμεινα σ αυτο κ ειναι αξιοπρεπες κ σε βολικο σημειο στην πεστη. Υπαρχει σταση μετρο ακριβως εξω. Ωστοσο καλο ειναι να το επιβεβαιωσει κ καποιος ακομα.. μη σε παρω στο λαιμο μου..
 

travelling523

Member
Μηνύματα
84
Likes
15
Θα ήθελα να μοιραστω μαζι σας τις εντυπωσεις μου και τις στιγμες μου απο την δικαιως αξιολατρευτη Βουδαπέστη! Επεστρεψα εχθές μολις απο το πανεμορφο αυτο ταξιδι των 6 ημερων, και μπορω να πω πως σιγουρα θα ηθελα να την ξαναεπισκεφτω! Ξεκινησαμε απο το αεροδρομιο Μακεδονίας με μεσημεριανη πτηση με την εταιρια WizzAir ! Αρκετα μεγαλα αεροπλανα low-cost που νομιζω οτι ειναι λιγο πιο καλα απο της Ryanair. Το ταξιδι μας καλο , διαρκειας περιπου 1:40 λεπτών.Προσγειωθηκαμε στον αερολιμένα της βουδαπεστης που απεχει 30 λεπτα απο το κεντρο της Βουδαπέστης με αυτοκινητο!! Εκει μας παρελαβε αυτοκινητο του ξενοδοχειου μας και μας μετεφερε σε αυτο . Μολις δει κανεις τα κτήρια της Βουδαπέστης σιγουρα θα νομίζει οτι βρίσκεται στο Παρίσι! Ο καιρος οχι με πολυ ζέστη . Ο,τι πρεπει νομιζω για περπάτημα και βόλτες.Και να λαβουμε υποψην οτι ηταν και τελη Ιουλίου.
Πρώτη μας επίσκεψη ηταν τα Βurger King's μιας και πεινούσαμε πολύ ! Σε αυτο το σημείο να πω οτι οι τιμες των fast-food ειναι πιο χαμηλες απο της Ελλαδος.Αφου φαγαμε ,ψαξαμε για μαγαζι για να αλλαξουμε λεφτα! Να τονισω πως το μονο που αξιζει ειναι αυτο στο σταθμο ferenc ter του μετρό. 1 ευρω εδινε 305 HUF ενω τα περισσοτερα απο τα υπολοιπα 244 HUF
Ετσι λοιπον, αφου αλλαξαμε χρήματα ξεκινησαμε τη βολτα στην ομορφη βουδαπέστη! επισκεφτήκαμε πολλα μαγαζιά , φαγαμε σε πολλα εστιατόρια και προτεινω σιγουρα για πρωινο το ζερμπώ και για φαγητο το vapiano και το eataliano ! Ενα μερος που αξιζει σιγουρα να επισκεφτει καποιος ειναι ο ζωολογικος κήπος και η τεραστια λιμνη που εχει εκει κοντά ! απιστευτη θέα η λιμνη και μπορείς να νοικιάσεις και βαρκα για να κανεις βαρκάδα ! Απο αξιοθέατα ειδαμε την βασιλικη του Αγιου Στεφάνου που αξίζει να την επισκεφτειτε οπως και το καστρο στη Βούδα. Διπλα στο Δουναβη υπαρχουν τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία οπως το intercontinental και το four season που αξιζει να τα δειτε ή και ακομα να δειπνήσετε σε αυτα με θεα το δουναβη το βραδυ! Ενα ακόμα απίστευτο μέρος ειναι το νησί της Μαργαριτας οπου ειναι γεμάτο πρασινο και λουλουδια! Εκει μπορεις να ενοικιασεις ποδηλατο και να κανεις τις βολτες σου !! Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα επισκεφτειτε το πολυτελεστατο new york cafe ! να περπατησετε επισης στην andrassy road και να κανετε νυχτερινη βολτα με καραβι στο δούναβη . εκει η θεα των κτηριων και των γεφύρων ειναι πραγματικα εκπληκτική!!! μπορειτε να με ρωτησετε ο,τι θελετε για τη Βουδαπεστη και να σας βοηθησω! : )
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom