Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Αμπου Νταμπι για λίγες ώρες

michalis87

Member
Μηνύματα
87
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Για σας,

Θα ήθελα τις γνώσεις σας σε μερικές απορίες που έχω. Έχω αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο για Νέα Υόρκη και η πτήση μου είναι από Λάρνακα προς Αμπου νταμπι και την επόμενη μέρα από αμπου νταμπι νέα υόρκη. επειδή είμαι κύπριος φαντάζομαι χρειάζομαι κάποιο είδος βίζα. η απορεία μου είναι αν αν όντως χρειάζομαι τη βίζα αφού θα μείνω για λίγες ώρες και αν ναι αν γνωρίζει κάποιος το κόστος. Τα εισιτήρια είναι με etihad και τα έχω αγοράσει από κάποιο σαιτ και όχι το σαιτ της εταιρείας. οταν βάζω την κράτηση μου στην εταιρεία μου βγάζει τα δρομολόγια μου σαν 2 ξεχωριστά (δηλ. λαρνακα - αμπου νταμπι και αμπου ντάμπι νέα υόρκη όχι λαρνακά - νεα υόρκη με σταση π.χ.) αυτό επειρεάζει καθόλου σε θέμα αποσκευών? επειδη απο λαρναγα για α.ν. μπορώ να έχω μια αποσκευή ενω από α.ν. νεα υόρκη 2 αποσκευες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι σίγουρος ότι θα με διαφωτίσετε!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Αν θες να βγεις από το αεροδρόμιο, και είσαι κάτοχος Κυπριακού ή Ελληνικού διαβατηρίου, μπορείς να πάρεις visa on arrival (δηλαδή με άλλα λόγια δε χρειάζεσαι visa για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Μοναδική προϋπόθεση, να μην υπάρχει στο διαβατήριό σου σφραγίδα εισόδου στο Ισραήλ (αν και αυτή η απαίτηση αλλάζει κατά καιρούς).
Αν δε θες να βγεις από το αεροδρόμιο, δεν χρειάζεσαι ούτε καν αυτό.

Οι βαλίτσες σου θα πάνε απευθείας στον τελικό προορισμό, αρκεί η κοπέλα στο τσεκίν να ξέρει να κάνει τη δουλειά της (καθώς όλες οι αεροπορικές - μέλη της ΙΑΤΑ κάνουν interline με τον εαυτό τους). Για το πόσες αποσκευές δικαιούσαι, για τις περισσότερες εταιρίες σε τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόζεται ο κανόνας του τι ισχύει στη μακρινότερη πτήση. Ωστόσο, καλύτερα να το επιβεβαιώσεις με ένα τηλεφώνημα στην αεροπορική σου.
 

michalis87

Member
Μηνύματα
87
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Η αεροπορική εταιρία που επέλεξα είναι η etihad. δεν βρήκα πολλά σχόλια για αυτή αλλά στα λίγα που διάβασα μου φάνηκε μια χαρά. ελπίζω οι παροχές του BOEING 777-300ER JET να είναι ικανοποιητικές γιατί πρώτη φορά ταξιδεύω 14 ώρες συνεχόμενες :)

οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (για αεροπορική, τι μπορώ να κάνω στο αμπου ντάμπι αυτές τις λίγες ώρες) καλοδεχούμενες!

και πάλι ευχαριστω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom