Ιταλία Bella Venezia.

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Από τον Ιούλιο του 2014 όπου και έκανα το ταξίδι τριγύριζε στη σκέψη μου να καταγράψω τα όσα είδα και ένιωσα πριν αρχίσει σιγά-σιγά να τα σβήνει ο χρόνος. Επειδή όμως διαπιστώνω ότι το τελευταίο συνέβη(η επιρροή του χρόνου) ξεκινάω την καταγραφή για να τη μοιραστώ μαζί σας και ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Δούλευα το ταξίδι στο μυαλό μου πολύ καιρό (τουλάχιστον χρόνο).Κάτι η καθημερινότητα που σε καταπίνει κάτι οι βαθιές πληγές της κρίσης δεν μου επέτρεπαν να κάνω το βήμα.

Στο σημείο αυτό να πω ότι σημαντική παράμετρος είναι και η σύζυγος η οποία δυστυχώς όπως πολύς κόσμος φοβάται τα αεροπλάνα αυτό είναι φοβερά ανασταλτικός παράγοντας για κάποιον που μένει σε νησί όπως εμείς(Κρήτη) αφού οι επιλογές μας περιορίζονται δραματικά. Άρα χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο πιέσεων κτλ μέχρι τελικά να υποχωρήσει, σεβόμενος βέβαια τη φοβία της εκτιμώ τα μαλα το γεγονός ότι τελικά(σχεδόν) πάντα προχωράμε....

Υπήρχαν βέβαια και πάμπολλοι αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι και τελικά έγιναν (θέματα υγείας<εργασίας κτλ.) και πολλές φορές σκεφτήκαμε να το αναβάλλουμε. Ευτυχώς δεν έγινε (έστω και στο παρά 5)

Βενετία είχαμε ξαναπάει οδικώς(!!!!!)-εξ ου και η φοβία για τα αεροπλάνα που λέγαμε- όπως και στην υπόλοιπη Ιταλία. Είχαμε μείνει όμως λίγο(2 ημέρες) και σίγουρα πιστεύαμε ότι δεν είχαμε δει τίποτα.

Είχαμε λοιπόν τρεις επιλογές. Βενετία, Φλωρεντία και Ρώμη(το γιατί Ιταλία θα το εξηγήσω παρακάτω).Τελικά διαλέξαμε Βενετία γιατί :

α) την εποχή που Πήγαμε Ρώμη θα δεινοπαθούσαμε από τη ζέστη (είχαμε ξαναπάει Ιούλιο και συνέβη ακριβώς αυτό οπότε και είχαμε κακή εμπειρία.

Β)Η Φλωρεντία ήταν πόλη μικρή για τις πέντε τελικά μέρες που θα μέναμε,αφού αυτοκίνητο δε θέλαμε να ενοικιάσουμε λόγω περιορισμένου budget.

Γ)Βενετία είχε direct πτήση από Χανια όπου και μένουμε(όπως και στις άλλες πόλεις βέβαια) απλά θεωρήσαμε ότι αν στο μέλλον φύγει (που το απεύχομαι) η Ryan airαπό Χανιά, θα μας είναι πιο εύκολο να επιλέξουμε μια από τις υπόλοιπες δυο επιλογές(μέσω τσάρτερ κυρίως).Ο τελευταίος λόγος ήταν και ο λιγότερο σημαντικός βεβαίως.

Τα εισιτήρια τα κλείσαμε 5 μήνες πριν σε πολύ καλή τιμή(120 ευρώ έκαστος με επιστροφή) αν και γνωρίσαμε κάποιον επιστρέφοντας που τα έκλεισε σε ακόμη καλύτερη(κάτω από 100).Η τιμή είναι εκπληκτική για τα δεδομένα της Κρίσης κάτι που κάνει τα ταξίδια σχεδόν απαγορευτικά για τους περισσοτέρους.

Σε κάθε ταξίδι φροντίζουμε σε έναν τομέα να μην είμαστε φειδωλοί. Στα άλλα μας ταξίδια συνήθως ήταν οι αεροπορικές εταιρείες, σε αυτό αφού τα αεροπορικά ήταν πολύ φθηνά, είπαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στη διαμονή(για τα δικά μας δεδομένα πάντα).

Εδώ λοιπόν έχουμε την πρώτη συμβουλή για διαμονή στη Βενετία.

Βιαστείτε να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα αλλά μην κάνετε το ίδιο με τη διαμονή.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Βενετίας βγάζουν συνεχώς εκπληκτικές προσφορές -60 η και -70% κάτω από την κανονική τιμή. Μιλάμε για 4αστερα η 5αστερα πάνω στο μεγάλο κανάλι και όχι μόνο (βρήκα -60% το excelsior στο lido όπου ειναι εκεί που μένουν οι περισσοτεροι αστερες στο φεστιβαλ κινηματογραφου της βενετιας και σκηνικο πολλων ταινιων).Χτυπαγα φυσικα το κεφαλι μου στον τοιχο.Και μιλαμε για υπερυψηλη περιοδο (αρχες ιουλιου).Υποθετω οτι αλλες περιοδους πχΝοεμβριο ,δεκεμβριο κτλ τα πραγματα θα ειναι ακομη καλυτερα.

Ποια είναι η παγίδα?
Όλες οι προσφορές είναι nonrefundable price.Δηλαδή η τιμή είναι χώμα αλλά αν δεν παραστείτε η αλλάξετε γνώμη οποτεδήποτε απλά χάνετε τα χρήματα σας. Πρέπει να είστε αρκετά σίγουροι βέβαια για την επιλογή σας εφόσον είστε όμως βουρ.

Η διαμονή στη Βενετία βέβαια δεν είναι για όλους. Και εξηγούμαι.

Αν κοντά στο ξενοδοχείο σας δεν υπάρχει στάση βαπορετου είναι δύσκολα τα πράγματα τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης γιατί πολύ απλά θα πρέπει να περπατάτε με βαλίτσες κτλ μέχρι τον τελικό προορισμο.Αν βρέχει κιόλας ακόμη δυσκολότερα τα πραγματα.Υπαρχει βέβαια και η λύση του ταξί αλλά το κόστος ανεβαίνει πολύ (90 ευρώ νομίζω one way).

Γι αυτό και τα ξενοδοχεία πάνω στις στάσεις είναι και σχετικά ακριβά.

Απο την αλλη βεβαια προκειται για μοναδικη εμπειρια κυριως τη νυχτα οπου μπορειτε να την απολαυσετε χωρις τα σμηνη των τουριστων.

Δυο αλλες λυσεις με πολλες επιλογες ειναι το Μεστρε και (εσχατως) ΤΟ Porto merghere.

Tο πρωτο απεχει 10 λεπτα οδικως απο το σταθμο ferovia (me τραινο-λεωφορειο) το δευτερο λιγοτερο (5 λεπτά).

Και στις δυο (κυριως στην πρωτη) υπαρχουν παμπολλες (και πολυ συμφερουσες) επιλογες διαμονης, αλλα ειμπαμε...χανετε τη μαγεια..................


Πριν από κάθε ταξίδι φροντίζω (όπως πολλοί) να φτιάχνω ένα πρόγραμμα σχετικά με το τι θα κάνουμε την κάθε μέρα τι θα δούμε ακόμη και το που θα φάμε, Βέβαια τις περισσότερες φορές δεν τηρείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με το που είπαμε σε συγγενείς και φίλους ότι θα πάμε και θα κάτσουμε 5 ημέρες όλοι μας την έπεσαν «θα βαρεθείτε»» όλη μέρα τα ίδια και τα ίδια θα κάνετε κτλ.» οπότε και ψιλό τρομοκρατηθήκαμε. Κατά διαβολική σύμπτωση είδα σήμερα γνωστή μου η οποία και μου είπε το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Είχαμε βάλει λοιπόν μια ημέρα (την τελευταία ) για μια κοντινή εκδρομή(στη λίμνη Κόμο η στη Φλωρεντία).

Ευτυχώς που δεν το κάναμε.

5 ημέρες είναι μια χαρά για να την περπατήσεις από άκρη εις άκρη, να αναμειχθείς με τον κόσμο να κάνεις τις εκδρομές και τις βόλτες σου. Άσε που (για εμένα τουλάχιστον) η μεγάλη ομορφιά κρύβεται και εκτός του παραδοσιακού κέντρου(θα καταλάβετε τι λέω παρακάτω).

Στο σημείο αυτό να πω το εξής. Πολλοί έχουν τη Βενετία σαν δευτερεύων προορισμό και της αφιερώνουν 1 ημέρα στα πλαίσια μονοήμερης εκδρομής. Μέγα Λάθος.

Η Βενετία αποτελεί καταπληκτική βάση για επίσκεψη στη βόρεια Ιταλία< Μιλάνο η και Φλωρεντία. Πέρα από το καταπληκτικό τοπίο και το ειδυλλιακό του πράγματος είναι ήσυχη (το βράδυ βέβαια) με σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα (πέρα από τους μικροπωλητές ίσως υπάρχουν τσαντάκηδες πορτοφολάδες κτλ. αλλά μέχρι εκεί. Το μεγάλο μείον της είναι ότι δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ νυκτερινή ζωή με τη σημασία των clubs pubs κτλ. Μόνο καφέ εστιατόρια κτλ. (και καζίνο βέβαια για όποιον είναι του αθλήματος).Άρα το θέμα είναι τι ψάχνεις. Για εμένα πάντως αποτελεί ιδανική βάση εξορμήσεων.


Και φτάνουμε στην αναχώρηση.

Με Ryan air είχα ταξιδέψει μια εβδομάδα πριν το ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους. Για καλή μας τύχη και χωρίς να το έχω προσέξει μας είχαν δώσει (χωρίς επιπλέον χρέωση ) διακεκριμένες θέσεις το οποίο και σημαίνει ότι μπήκαμε μόνοι μας σχεδόν σε ένα μικρό βαν που μας πήγε στο αεροπλάνο και εκεί κάτσαμε στις εξόδους κίνδυνου που σημαίνει μεγαλύτερος χώρος για τα πόδια για όποιον βέβαια έχει θέμα(όπως εγώ).Αυτό βοήθησε και την σύζυγο η οποία χαλάρωσε σχετικά αν και το μοιραίο δεν το αποφύγαμε. Το οποίο σημαίνει ότι κατά την απογείωση και για όσο το αεροπλάνο παίρνει ύψος(κανένα 10λεπτο) κλαίει με λυγμούς και σχεδόν της κόβεται η ανάσα με αποτέλεσμα (πέρα από το προφανές ) να αναστατώνεται και η καμπίνα από όλο αυτό, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που δεν ελέγχεται. Όταν το αεροπλάνο έλθει στα ίσια του ψιλοηρεμει. Στην προσγείωση τα ίδια μόνο όταν το αεροπλάνο ακουμπήσει και φρενάρει άρα για πιο λίγο.

Το ωραίο είναι ότι ως έφηβη είχε πάει αεροπορικώς Αυστραλία(έχει γεννηθεί εκεί) και μάλιστα το είχε καταευχαριστηθει από ότι λεει. Απλά μπήκε αργότερα σε μια εσωτερική πτήση η οποία είχε πέσει σε κακοκαιρία και έγινε το κακό.....

Τη γνώμη μου για την Ryan Την είχα σχηματίσει ήδη από το πρώτο ταξιδι. Όπως σε όλα άλλωστε ότι πληρώνεις παιρνεις. Μου φαίνεται λίγο τσίρκο η όλη φάση με τα ξυστά κτλ. ,πολύ στενοτοπιά οι θέσεις αλλά οκ κατά τα άλλα νορμάλ και ελπίζω ότι σε θέματα ασφάλειας δεν τίθεται θέμα.

Βέβαια κατά διαβολική σύμπτωση η σύζυγος είδε στο παράθυρο εσωτερικά μια πολύ μικρή ρωγμή(2 εκ περίπου) και όπως αντιλαμβάνεστε καθολη τη διάρκεια της πτήσης καθόταν σε καρφιά.

ΜΕ αυτά και αυτά φτάσαμε στον προορισμό μας (τρεβιζο).

Η Ryan για Βενετία προσγειώνεται στο τρεβιζο μια πόλη περίπου 40 με 50 λεπτα από την Βενετία. Όλες οι άλλες εταιρείες στο Marco polo που είναι 10 με 15 λεπτά περίπου από Βενετία.

Με το που βγαίνουμε από το αεροπλάνο τσουπ ο αστυνομικός με το σκύλο που έψαχνε τις βαλίτσες μας για ναρκωτικά.

Σκέφτηκα ότι η φήμη των Κρητικών ναρκωτικών πέρασαν τα σύνορα του νησιού οπότε οι Ιταλοί έπαιρναν τα μέτρα τους (και καλά έκαναν άλλωστε).

Το αεροδρόμιο αδιάφορο και μικροσκοπικό (μικρότερο από των Χανίων.

Για Βενετία υπάρχουν δυο εταιρείες με πούλμαν με τις ίδιες ακριβώς τιμές (18 ευρώ με επιστροφή).Η BARZI την οποία και πήραμε και η ATVO (η εταιρεία που έχει και το βαπορέτα).Αν πάτε στη Βενετία προτιμήστε τη δεύτερη (φτάνει ακριβώς στη Βενετία ενώ η πρώτη σε ένα παρκινγκ λίγο πριν)>.Ελέγξτε όμως και με μεγάλη προσοχή τα δρομολόγια τα οποία και διαφοροποιούνται με τη μέρα. Προσοχή γιατί υπάρχουν τα θερινά, χειμερινά κτλ.(εμείς παραλίγο να την πατήσουμε στην επιστροφή αφού κοίταγα τα χειμερινά δρομολόγια που ήταν τελείως διαφορετικά. Δείτε τι ώρα φεύγει η πτήση σας και δείτε ποιο από τα δυο σας εξυπηρετεί καλύτερα. Και κάτι ακόμη

Για μεγαλύτερη ευελιξία κόφτε one way (10 ευρώ) έτσι ώστε στην επιστροφή αν χάσετε το ένα να πάρετε το αντίστοιχο της άλλης εταιρείας.

Κόβουμε λοιπόν εισιτήριο με την πρώτη εταιρεία(ΒΑRZI) αφού δεν μας ενδιέφερε που σταθμεύει στη Βενετία εφόσον εμείς θα κατεβαίναμε πιο πριν. Έκανα το λάθος όμως και δεν κοίταξα την επιστροφή σε σχέση με την πτήση μας κάτι που παραλίγο να το πληρώσουμε ακριβά......

Το λεωφορείο ήταν παντελώς άδειο(μόνο εμείς).Το σοκ ήταν ο οδηγός. Οδηγούσε σαν τον χειρότερο Έλληνα (una fatsa una ratsaπου λενε).Πήγαινε στην εθνική σφαίρα, κόρναρε, έκανε σφήνες(με λεωφορείο θυμίζω) έβριζε κτλ. Όχι τίποτε άλλο να μη λεμέ μόνο για τους Έλληνες.

Και επαγγελματίας θυμίζω.

Τέλος πάντων μετά από κανένα μισάωρο φτάσαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό του ΜΕΣΤΡΕ οπού και μέναμε ακριβώς απέναντι.

Εδώ ξεκινάει το κεφάλαιο Διαμονή στη Βενετία.

Όπως προ είπα βγαίνουν κατά καιρούς φοβέρες προσφορές για πολύ ωραία ξενοδοχεία στη Βενετία στο έως το 1/3 της αρχικής τιμής.

Κατά σύμπτωση(μάλλον το σύμπαν συνωμοτεί υπερ. αυτού του τοπικ) χθες μου ήλθε mail για προσφορά για ένα από τα ξενοδοχεία αυτά συγκεκριμένα για αυτό

http://www.casagredohotel.com/

στις 150 λίρες. Το ίδιο το είχα βρει (αφού δυστυχώς είχα κλείσει) στα 140 ευρώ τη βραδιά.

Επειδή το είδα από κοντά έμεινα με το στόμα ανοιχτό, ήταν σαν να μπαίνω στις Βερσαλλίες. Απλά καταπληκτικό πάνω στο μεγάλο κανάλι θα μπορούσες να είσαι εκεί όλη την ημέρα και να μην φεύγεις(είχε εστιατόριο με τραπέζια πάνω στο μεγάλο κανάλι).

Μεγάλη προσοχή όμως.

Δε σημαίνει ότι όλα τα ξενοδοχεία της Βενετίας είναι καλά. Είδα πάμπολλα ξενοδοχεία ακόμη και πέριξ της πλατείας του αγίου μαρκου,4αστερα και 5αστερα, στα οποία δε θα εμένα με τίποτα. Ανήλιαγα, με μικρούς κοινοχρήστους χώρους, όχι πρόσφατα ανακαινισμένα κτλ.

Τα πιο πολλά ξενοδοχεία που είναι πάνω στο μεγάλο κανάλι είναι μια χαρά και έχουν τακτικότατη συγκοινωνία με κοντινές στάσεις. Και η περιοχή αναμεσά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στο Ριάλτο είναι οκ, αφού από οπουδήποτε στην περιοχή σε 10 λεπτά(περπάτημα) είσαι στο μεγάλο κανάλι(αν και εκεί είδα τα περισσότερα «μπουντρούμια» όπως προανέφερα).

Υπάρχουν όμως και περιοχές (όπως το caranegio) και άλλες οι οποίες όμως είναι αρκετά μακριά από κοντινό σταθμό του βαπορέτου. Και μην ξεχνάτε ότι δεν έχουν όλα τ α βαπορέτα την ιδιά συχνότητα. Επιπλέον αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προμηθευτείτε και εισιτήριο για τα βαπορέτα, που δεν είναι καθόλου φτηνό+ το γεγονός, ό,τι εποχή και να φτάσετε τη βροχή δεν τη γλιτώνετε(εμείς πήγαμε και τις δυο φορές Ιούλιο και τις δυο πέσαμε σε ολοήμερη βροχή. Κοιτάζω συχνά ακόμη και τώρα τον καιρό και βλέπω ότι βρέχει συστηματικά).Αρά μπορεί να περπατάτε επι ώρα μέσα στη βροχή, για να πατέ στο ξενοδοχείο, πράγμα όχι και τόσο ευχάριστο.

Με λίγα λογία μη παρασύρεστε από τους «ρομαντικούς»(στους οποίους ανήκω και εγώ ) οι οποίοι θέλουν να μείνουν στη Βενετία με κάθε κόστος. Ζυγίστε τα υπερ. και τα κατά κάθε επιλογής και αποφασίστε.

Εμείς όπως είπα μείναμε στο Έστρεφαν τελικά αποφασίσετε να μείνετε εκεί σας προτείνω 1 από τα 4 ξενοδοχεία που είναι ακριβές απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό. Πραγματικά δεν αξίζει να παίρνεις και δεύτερη συγκοινωνία τη στιγμή που τα ξενοδοχεία αυτά θα σας καλύψουν 100%(αν και τα υπόλοιπα είναι αρκετά φθηνότερα).Για τα δυο κυρίως που μπορώ να έχω άποψη(BOLOGNA/PLAZAοπού και μείναμε )είναι μια χαρακτοί εισιτήριο με το τρένο για βενετικά κοστίζει 1.1 ερωτάν όμως κόψετε και το διάρκειας του βαπορέτου ισχύει και για το λεωφορείο αρά το τελευταίο είναι δωρεάν(όχι όμως το τρένο).Η διάρκεια κα των δυο μέχρι την Βενετία είναι 10 λεπτά.

Αφού κατεβήκαμε και τακτοποιηθήκαμε είπαμε ν εξορμήσουμε στα κανάλια.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός, όπως όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ανά τον κόσμο που έχω τουλάχιστον δει εγώ δεν είχε τίποτα το αξιόλογο. Αντιθέτως τα βράδια μάζευε και μερικούς μυστήριους τύπους όχι τίποτα το φοβερό πάντως. είχε ένα μικρό McDonalds στο οποίο μου έκανε εντύπωση δυο πράγματα. Οι εξωφρενικές τιμές του (πχ 8 ευρώ το bigmac – 3 ευρώ το μεγάλο μπουκάλι νερό) και το ότι ήταν τίγκα στους Αμερικάνους (Αυτό θα το ξαναδώ).

 
Last edited:

Daphne 1231

Member
Μηνύματα
34
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντιν/πολη ξανα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια
Kαλημερα,καλημερα!Διαβαζω με ενδιαφερον την ιστορια σου και περιμενω την συνεχεια μιας και σε λιγες μερες θα ταξιδεψουμε και εγω με τον αντρα μου για Μιλανο αλλα σκοπευουμε να επισκεφτουμε και τη Βενετια..Μενουμε και εμεις Κρητη (Ηρακλειο ομως) και αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η τιμη των εισιτηριων που λες οτι ειναι οικονομικα...Προσωπικα τα βρηκα λιγο ακριβα αν παρουμε υποψιν οτι μιλαμε για Ryan air και μαλιστα 5 μηνες πριν..Εγω εκλεισα με Easy jet απο Ηρακλειο μολις 2 μηνες πριν (μεσα Αυγουστου) με 157e τα δυο ατομα με επιστροφη..
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Kαλημερα,καλημερα!Διαβαζω με ενδιαφερον την ιστορια σου και περιμενω την συνεχεια μιας και σε λιγες μερες θα ταξιδεψουμε και εγω με τον αντρα μου για Μιλανο αλλα σκοπευουμε να επισκεφτουμε και τη Βενετια..Μενουμε και εμεις Κρητη (Ηρακλειο ομως) και αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η τιμη των εισιτηριων που λες οτι ειναι οικονομικα...Προσωπικα τα βρηκα λιγο ακριβα αν παρουμε υποψιν οτι μιλαμε για Ryan air και μαλιστα 5 μηνες πριν..Εγω εκλεισα με Easy jet απο Ηρακλειο μολις 2 μηνες πριν (μεσα Αυγουστου) με 157e τα δυο ατομα με επιστροφη..
Καλησπερα.
Απο Χανια (και απο ολη την ελλαδα νομιζω) η μονη απευθειας πτηση για Βενετια ειναι αυτη της Ryan οποτε τσιμπαει λιγο τις τιμες.
Απο τοτε που κλεισαμε τα εισιτηρια και εξης Η τιμη ηταν απο σταθερη εως ακριβοτερη.Ακομη και χθες που κoιταξα ηταν παλι πιο ακριβη (a/r).
Απο οσο γνωριζω Για μιλανο γενικα ειναι φθηνοτερες οι πτησεις(λογω υπερπροσφορας ισως).
 

Daphne 1231

Member
Μηνύματα
34
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντιν/πολη ξανα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια
Σε διαβαζω με μεγαλο ενδιαφερον..Για να καταλαβω..εσυ ποια περιοχη προτεινεις για διαμονη;Εχω κλεισει δωματιο στο Cannaregio αλλα προλαβαινω να το ακυρωσω..Με αυτα που λες για το μακρια και τη βροχη με εχεις βαλει σε σκεψεις...
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Καλημερα.
Οπουδηποτε πανω στο μεγαλο καναλι η σε αποσταση 500 μ=- 1 χμ απο αυτο ειναι οκ.Το ιδιο ισχυει και για οπουδηποτε εχει κοντα σταση βαπορετου το οποιο ομως εχει υψηλο κοστος (ειναι το αμεσως επομενο στο οποιο θα αναφερθω).
Φροντιστε να εχει θεα σε καναλι η σε ανοικτο χωρο γιατι ειδα πολλα"τυφλα¨ξενοδοχεια (που εβλεπαν τοιχο δηλαδη).
Αν μπορειτε να ακυρωσετε περιμενε μεχρι την τελευταια στιγμη σιγουρα θα βρειτε κατι.
Οσο για τη βροχη μαλλον δεν τη γλυτωνετε(εκτος αν ειστε πολυ τυχεροι).
Εμας εβγαζε βροχη καθε μερα και καπως τη σκαπουλαραμε την τελευταια ομως δεν τη γλυτωσαμε).
Προσθετω παραυτα καποιες οδηγιες για ενοικιαζομενα διαμερισματα που μπορει να ενδιαφερουν.
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Βγάζουμε εισιτήρια στο αυτόματο μηχάνημα και ξεκινάμε. Από το συγκεκριμένο σταθμό από ότι είδα στο μηχάνημα έφευγαν τραίνα για τη μισή τουλάχιστον Ιταλία (είδα Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία κτλ.).Για αυτό είπα και προηγουμένως ότι η Βενετία αποτελεί πολύ καλή βάση για εξορμήσεις στη Βόρεια τουλάχιστον Ιταλία.

Μεγάλη προσοχή στην ακύρωση του εισιτήριου. Το ακυρωτικό μηχάνημα έχει δυο εγκοπές μια μεγάλη πάνω και μια μικρή κάτω (βγαίνουν από ότι είδα και ανάλογα με το μηχάνημα δυο ειδών εισιτήρια μικρά/μεγάλα. Αν βάλετε το μικρό στην εγκοπή του μεγάλου απλά το χάνετε (την πατήσαμε).

Η διαδρομή όπως προ είπα κρατάει ένα δεκάλεπτο και καταλήγει στο FEROVIA STATION που είναι και η έξοδος προς την Βενετία δια της θαλάσσιας οδού η δια πεζοπορίας σταθμός αρκετά ενδιαφέρων με λίγα μαγαζιά(εμπορικά ρούχων φαγάδικα κτλ.

Το θέαμα όμως μόλις βγαίνεις από το σταθμό πραγματικά σου κόβει την ανάσα. Όσο και αν έχεις ακούσει ό,τι και αν έχεις δει θα μείνεις με το στόμα ανοικτό. Είναι η πρώτη σου επαφή με τη Βενετία, με το υγρό στοιχείο, με τα κανάλια, με τον κόσμο.

Κάτι φανταστικό....

Αφού συνήλθαμε από το Σοκ στην ουρά για εισιτήριο για τα βαπορέτα.

Η ουρά ήταν τεράστια. Οι τιμές εξωφρενικές κυρίως για μια διαδρομή (7 ευρώ).

Ημερήσιο(20 ευρώ),διήμερο (30 ευρώ) τριήμερο 40 ευρώ, εβδομαδιαίο 60 ευρώ).

Να τονίσω ότι οι τιμές αλλάζουν συνεχώς(προς τα πάνω φυσικά) οπότε ελέγξτε πριν προβείτε στην αγορά τους. Εμείς πχ για το τριήμερο είχαμε δώσει 35 ευρώ άρα τσίμπησε ένα 5ευρω στο μεσοδιάστημα.

Οι τιμές για τους ντόπιους βέβαια είναι σχεδόν μηδενικές.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι συνδυασμοί(για συγκεκριμένες στάσεις, για φοιτητές ηλικιωμένους κτλ.).

Αξίζει άραγε το βαπορέτο?

Κατ’ αρχάς η Βενετία παραπετιέται άνετα. Για κάποιον όπως εγώ που νου αρέσει το περπάτημα, με ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Βέβαια θα περπατήσετε στα κεντρικά νησιά μόνο που επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες.

Όμως......

Θα χάσετε τη γοητεία του αρχιπελάγους. Δε θα πάτε απέναντι στο maggiore και κυρίως δε θα πάτε στα νησάκια του αρχιπελάγους που είναι εκπληκτικά. Θα χάσετε επίσης την ευκαιρία να περιπλανηθείτε από θαλάσσης πράγμα που δεν το συνιστώ.

Το βαπορέτο λοιπόν δεν προτείνεται μόνο αν έχετε ελάχιστο χρόνο στη διάθεση σας (μια ημέρα ας πούμε) οπότε εκ των πράγματων θα δείτε τα βασικά.

Για παραπάνω από μια μέρα όμως,προτείνεται ανεπιφύλακτα. Δείτε το σαν ευκαιρια για μικρές κρουαζιέρες.

Και κάτι ακόμη για τους τολμηρούς. Από ότι είδα (και μου ετο επιβεβαιωσε και Έλληνας που συναντήσαμε την τελευταία ημέρα) δε γίνονται σοβαροί έλεγχοι εισιτηρίων. Δηλαδή τα βαπορέτα είναι τόσο μεγάλα και οι στάσεις τόσο κοντινές που δε γίνεται να ελεγχθούν όλοι οι επιβάτες. Και στην τελική αν δείτε έλεγχο κατεβαίνετε στην επόμενη στάση. Όσες ημέρες κινηθήκαμε στα πλοιάρια μια μόνο φορά είδαμε σοβαρό έλεγχο και εκεί όμως τη γλίτωνες.

Να τονίσω ότι δεν προτείνω τα παραπάνω (άλλωστε εμείς κόψαμε κανονικά και την τελευταία ημέρα που έληξε το εισιτήριο το πήγαμε με τα πόδια)και επίσης ότι δεν ισχύει εκτός του κυρίου σώματος της Βενετίας(δηλαδή αν πάτε στα νησάκια που είναι μισή ώρα δρόμος με ελάχιστες στάσεις και γίνει έλεγχος την πατήσατε).

Και κάτι ακόμη το οποίο και θεωρώ κουφό.

Όταν πάρετε το εισιτήριο πρέπει να το επικυρώνετε ΚΑΘΕ φορά στα ακυρωτικά μηχανήματα και όχι μόνο την πρώτη (όπως θα ήταν λογικό).Παρ ολίγο να την πατήσουμε γιατί εγώ τα επικύρωσα την πρώτη φορά και για ένα διήμερο δεν τα ξαναεπικύρωσα (μετά αφού ρώτησα μου εξήγησαν τη διαδικασία).

Και κάτι τελευταίο, Στα βαπορέτα να κάθεστε η τελείως πίσω η τέρμα μπροστά οπού και η θεά είναι η καλύτερη απλά οι θέσεις είναι λίγες και όποιος προλάβει.. Μόνο όταν βρέχει δεν ενδείκνυνται οι εν λόγω θέσεις για ευνόητους λόγους.

Πάρτε και μια δόση από βαπορέτα..............


View My Video

View My Video
 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Αφού συνήλθαμε από το Σοκ στην ουρά για εισιτήριο για τα βαπορέτα.

Η ουρά ήταν τεράστια. Οι τιμές εξωφρενικές κυρίως για μια διαδρομή (6 ευρώ).
Η τιμή για εισιτήριο 60' προς μια κατεύθυνση είναι 7 ευρώ (δυστυχώς) :)
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Ευχαριστω για την επισημανση , το διορθωσα.
Παντως οι τιμες αλλαζουν συνεχως προς τα πανω.Οπως προειπα για 72 ωρες ειχαμε δωσει το καλοκαιρι 35 ευρω το ατομο, τωρα απο οτι βλεπω ειναι 40.
Αλλο ενα κινητρο για περπατημα (που ειναι και δωρεαν....).
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Την πρώτη ημέρα λοιπόν προτιμήσαμε και αφού είχαμε και το ελευθέρας με τα εισιτήρια να κάνουμε τον περίπλου του μεγάλου καναλιού να γευτούμε και να μυρίσουμε την Βενετία. Είναι ένας ακόμη κάλος λόγος για το εισιτήριο του βαπορέτου αν και ακριβό.Αφού κάναμε τον κύκλο είπαμε για πρώτη ήμερα να μην μπούμε κατευθείαν στα βαθιά με τα φουλ τουριστικά μέρη (πλατεία του αγίου μάρκου κτλ) άλλα να προτιμήσουμε για αρχή κάτι πιο ήσυχο και ήρεμο.Έτσι είπαμε να πάμε στο camposantamargherita στο dorsoduro.

http://www.tripadvisor.com.gr/Attra...ews-Campo_Santa_Margherita-Venice_Veneto.html


Καναμε πολύ καλη επιλογη.Ηταν γεματη κοσμο με πληθωρα καφε,μπαρ και πολύ κεφι.Η βενετια ευτυχως εκτως από τις αμιγως τουριστικες περιοχες, εχει και περιοχες με πολύ λιγοτερη φασαρια και κινηση, αλλα εξισου γραφικες.Καναλι βεβαια δε βλεπεις, αλλα κατά τα αλλα μια χαρα.Εκει ηταν και μια από τις καλυτερες πιτσαριες της βενετιας ,συμφωνα με συμβουλη φιλου η pizzaalvolo\

http://www.tripadvisor.com.gr/Resta...6936-Reviews-Pizza_Al_Volo-Venice_Veneto.html

ειχα προετοιμαστει να συναντησω τεραστιες ουρες, αλλα παραδοξως ηταν αδεια.Μολαταυτα δεν κατσαμε, για τον απλο λογο ότι είναι μονο takeaway, σε σημειο το μαγαζι να είναι μονο ο φουρνος, και αν θες να τη φας επιτοπου, να πρεπει να την αραξεις στα παγκακια απεναντι.Προτιμησαμε να κατσουμε σε ένα εστιατοριο το οποιο και ηταν πολύ συμπαθητικο και με πολύ καλες τιμες.

Δυο λογια για το φαγητο στη Βενετια.Αντιθετα με ότι θα περιμεναν πολλοι, στη βενετια μπορεις να βρεις φαγητο αξιοπρεπες και σε πολύ λογικες τιμες.Συνατησαμε ολη την γκαμα τιμων από εξωφρενικα ακριβες εως και φτηνες(σε εστιατορια εννοειται)>.Για ακομη φτηνοτερα βρηκαμε μεσα στη βενετια σουπερ μαρκετ, με ετοιμες μεριδες φαγητου σε πλαστικα μπολ, με ακομη χαμηλοτερες τιμες.Αρα το θεμα είναι τι θες και ποσο θελεις να το ψαξεις.

Το εν λογω εστιατοριο ειχε τη μεγαλη πιτσα 12/13 ευρω περιπου, οσο στη Γειτονια μου.Βρηκαμε και φτηνοτερο πανω στο μεγαλο Καναλι (Απεναντι από το feroviastation) με πολύ καλη ποιοτητα .Οσο αναφορα το μενου των εστιατοριων ,εννοειται ότι ειχε τα παντα (ακομη και κινεζικο ειδαμε) η συντριπτικη πλειοψηφια παντως ειχαν ιταλικα.Ως ντοπιες σπεσιαλιτε πλασαρονταν τα θαλασσινα(σουπιες,οστρακα και μαλακια γενικα ,μακαροναδες με μαυρο μελανι κτλ).Για να ειμαστε ειλικρινεις δεν τα τιμησαμε, για έναν απλουστατο λογο.Σιγουρα δεν ηταν ντοπια, αφου η θαλασσα στη βενετια (και σε μια μεγαλη αποσταση ) είναι απιστευτα μολυσμενη (μπροστά της ο Σαρωνικός είναι Παρθενα θαλασσα) και αν είναι φρεσκα θα πρεπει να ερχονται από μεγαλη αποσταση.Επισης δεν ειδαμε ψαρια Μεσαιου/μεγαλου μεγεθους μαγειρευμενα, αλλα ειτε τα προαναφερθεντα, ειτε πολύ μικρα στυλ σαρδελλες κτλ.Ειπαμε λοιπον να απεχουμε.

Ξαναλεω ότι εχει τα παντα και για όλα τα γουστα και τα βαλαντια.Απλα κλασικα ισχυει η λογικη οσο πιο μακρυα από τις τουριστικες και προβεβλημενες περιοχες τοσο πιο καλα(και φτηνα).

Αφου φαγαμε ειπαμε να κανουμε μια γρηγορη βολτα μεχρι την δυση του ηλιου στο κεντρο (στο οποιο και θα ξαναγυριζαμε πολλακις).Ολη η βενετια είναι ένα μνημειο με πολλα ενδιαφεροντα αλλα το κεντρο της (εμπορικο κτλ) αρχιζει και τελειωνει στην πλατεια του Αγιου ΜΑρκου.Σιγουρα αξιζει την επισκεψη σας.Η βασιλικη του Αγιου Μαρκου ειναι καταπληκτικη και από εξω και από μεσα.Το παλατι των Δογηδων επισης.Το ιδιο και το καμπαναριο.Θα παραλειψω την περιγραφη των τριων αυτων αξιοθεατων γιατι στην παρουσα επισκεψη μας δεν τα επισκεφτηκαμε.Τα ειχαμε επισκεφτει στην προηγουμενη επισκεψη μας στη Βενετια.Αξιζουν παντως τον κοπο.

Γυρω από την πλατεια του αγιου ΜΑρκου είναι και σχεδον όλα τα καταστηματα των οικων μοδας αλλα και πιο προσιτες επιλογες (Η&M,Sisleyκτλ).ΚΑτα συνεπεια και παλι υπαρχουν επιλογες για κάθε πορτοφολι..Εντυπωσιακα ηταν παντως δυο γεγονοτα.Αφενος οι φωτο εξω από τα καταστηματα (κυριως της LouisVuitton) των περιχαρων κυριων με τις τσαντες στα χερια, σε σημειο να γινεται το αδιαχωρητο και να κοβουν την κυκλοφορια.

Το άλλο είναι οι συμπαθεις εγχρωμοι με της μαιμου τσαντες να πουλανε την μαιμου πραματεια τους εξω από τα καατστηματα των οικων.Ετσι εβλεπες πχ την τσαντα του οικου στη βιτρινα να κανει 2000 ευρω και ακριβως από εξω την μαιμου του εγχρωμου 30 ευρω.Πολυ σουρεαλ.Η αστυνομια περνουσε κατά περιοδους μαζευαν το σεντονι εκαναν μια βολτα και παλι πισω.Οι ιδιοκτητες των καταστηματων στωικοι.Μαλλον το εχουν συνηθισει.ΠΑντως και ζητιανους ειδαμε αρκετους αλλα όχι το χαλι του Παρισιου λχ.

Εντυπωση μου εκανε ότι ακομη και καρακεντρο (πισω από την πλατεια του Αγιου ΜΑρκου και το Hard rock café) υπηρχαν και στενα εντελως ερημα,με μαγαζια κλειστα και ξενοικιαστα.Κριση και εκει ?Ισως .ΠΑντως ερημους δρομους ειδαμε αρκετους.

Παντου θα δειτε μαγαζια με σουβενιρ και αναμνηστικα και κυριως μασκες από γυψο και στολες για το καρναβαλι (κυριως Μπαροκ και ροκοκο).Για τα πρωτα θα βρειτε εκατονταδες ευκαιριες να ψωνισετε,μη βιαστειτε, γιατι θα βρειτε τα ιδια πραγματα πιο αποκεντρα σε εξευτελιστικες τιμες.Θα βρειτε βεβαια και μασκες σε εξωφρενικες τιμες επειδή είναι χειροποιητες κτλ.Οσο για τις δευτερες (στολες) μαλλον είναι μονο για χαζι, γιατι οι τιμες είναι πραγματικα εξωπραγματικες (πανω από 1000 ευρω).Η μεγαλη κινηση λογικα γινεται στο καρναβαλι οπου και ενοικιαζονται.Για να ειμαι παντως ειλικρινης η ιδεα του καρναβαλιου της Βενετιας δε με θελγει ιδιδαιτερα λογω καιρου κυριως.Μια εποχη που το ειχα ψαξει ειχα δει ότι γινονται κυριως privepartiesμε κοστος το λιγοτερο 100 ευρω ανα ατομο, αρα και παλι είναι για συγκεκριμενα βαλαντια και γουστα.
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Η επομενη ημερα για εμενα τουλαχιστον ηταν η πιο ωραια στιγμη του ταξιδιου μας.Σε πολλους οδηγους ισως να μην δειτε τις εν λογω προτασεις, αλλα πιστεψτε με αν δεν πηγαιναμε θα χαναμε πολλα.

Αποφασισαμε να επισκεφτουμε τρια από τα νησακια του αρχιπελαγους ,το murano,to burano kai to torcello (με την συγκεκριμενη σειρα).Το ελευθερας στα βαπορετα που ειχαμε καλυπτε και τα νησακια αυτά, οποτε ειπαμε να το επιχειρησουμε.

Η διαδρομη για το muranoδιαρκεσε αρκετα (κατι λιγοτερο από ωρα).Ηταν καταπληκτικη γιατι ξεφυγαμε από τα στενα καναλια της βενετιας και «ανοιχτηκαμε» στο αρχιπελαγος.
Στην πορεια ειδαμε μεταξυ αλλων και παμπολλα μικρα ναυπηγια.Ας μην ξεχναμε ότι ολες μα ολες οι μετακινησεις στη βενετια γινονται δια θαλασσης.Ταξι-βαρκα, περιπολικο-βαρκα, ασθενοφορο-βαρκα κοκ οποτε μου φανηκε λογικος ο αριθμος τους.Λιγο πριν φυγουμς ειδαμε και ναυπηγειο γι αγονδολες (θα αναφερθω σε αυτο στη συνεχεια).
Πηγαινοντας στα Νησια.
https://vid.me/jJoH

https://vid.me/x33R

https://vid.me/qoHB



Τα άλλο «αξιοθεατο της διαδρομης είναι το Νεκροταφειο της Βενετιας.Νησι και αυτό (isola di san mikele). Μακαβριο βεβαια αλλα πολύ ενδιαφερον.
Photos απο μακρια.





Και φτανουμε στο πρωτο νησακι το Murano.Οπως προειπα και τα τρια νησια τα λατρεψα (ιδιαιτερα το burano).Τοσο κοντα στη Βενετια αλλα και τοσο μακρια.Σαν να είναι άλλος κοσμος.Einai πραγματικα εκπληκτικο πως σε μια ωρα μπορεις να αλλαξεις τοσο εντονα παραστασεις.

Για αν μην μακρυγορω το Murano(το πιο μεγαλο από τα τρια)εχει σαν κυριο αξιοθεατο του την παραγωγη γυαλιου.Βεβαια μπορειτε να βρειτε τα παντα από γυαλι στη Βενετια από σκουλαρικια και δακτυλιδια μεχρι αγαλματα και πολυελαιους.Και ολοι τσακωνονται για το ποιος εχει το γνησιο Murano.Μερικοι δε εχουν και τα εργαστηρια τους σε κοινη θεα οπου μπορεις να δεις την παρασκευη ζωντανα.Στο murano επισης ειδαμε δυο τουλαχιστον πολυκαταστηματα murano -τεραστιους δηλαδη εκθεσιακους χωρους -με ότι μπορειτε να φανταστειτε από γυαλι.Μικρα καναλια διεπλεαν το νησι με καφε εστιατορια και μαγαζια εκατερωθεν.

Η επομενη σταση μας στο Burano.Κατ εμε το πιο ωραιο από όλα.Μικροσκοπικο και κουκλιστικο.Με το που σταματα το βαπορετο μπροσταμας βλεπουμε ένα μικρο καταπρασινο παρκο οπου ολοι ηταν ξαπλωμενοι και ρουφαγαν ηλιο.Οπως το Murano εχει σημα κατατεθεν τα κρυσταλλα εδώ το σημα κατατεθεν είναι η δαντελα.Υποτιθεται ότι παλιοτερα οι κατοικοι του νησιου ηταν σχεδον ολοι ναυτικοι οποτε αφενος μεν οι γυναικες τους περιμενοντας του επλεκαν και αφετερου για ν α αναγνωριζουν τα σπιτι τους οι ναυτικοι από μακρυα,το εβαφαν με εντονα χρωματα. \Το πρωτο για να ειμαι ειλικρινης δεν νομιζω ότι ισχυει πια αφου ολες οι δαντελες μας φανηκαν μηχανης (και δεν ειδα και καποια να πλεκει).Μπορειτε παντως να βρειτε τα παντα από δαντελα.
Το δευτερο όμως ισχυει και με το παραπανω,Πολυχρωμα σπιτια βαμμενα με εντονα χρωματα παντου.Κατι αντιστοιχο ειχα δει καποτε στην Ιθακη αλλα εδώ ηταν το κατι αλλο ,μικροσκοπικα κουκλιστικα σπιτακια (τα οποια κατοικουνταν βεβαιως) σε εντονα χρωματα αναμεσα σε επισης μικροσκοπικα καναλια.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.533
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom