Πήλιο πληροφορίες

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Γεια σας! Είμαστε ζευγάρι και θα πάμε Πήλιο για ένα 4ήμερο τον Οκτώβριο. Το αγαπημένο μας κομμάτι του Πηλίου είναι η μεριά του Αιγαίου, Χορευτό, Ζαγορά, Κισσός, Ανήλιο, αλλά από όσα διάβασα στο φόρουμ, για χειμώνα θα ήταν καλύτερο να μείνουμε Πορταριά ή Μακρυνίτσα για να πετύχουμε ταβέρνες ανοιχτές και λίγη ζωή (δεν θέλουμε και πολύ χαμό, αλλά όχι και να βρούμε τα πάντα κλειστά).

Θα εκτιμούσα όποιες συμβουλές έχετε όσοι έχετε ξαναμείνει στα δύο αυτά χωριά, σχετικά με εκδρομές, φαγητό και αξιοθέατα. Σκεφτόμαστε να κάνουμε, καιρού επιτρέποντος, και μια μονοήμερη εκδρομή προς τη μεριά του Αιγαίου, έτσι για να μας φύγει ο καημός, προς Χορευτό, Ζαγορά κλπ. Για Μηλιές είναι άλλη η διαδρομή; Για Χάνια; Ξέρετε απόσταση και ώρες; Χιλιομετρικά ξέρω πάνω-κάτω, αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω ώρα με τις στροφές, προσβασιμότητα κλπ.

Επίσης, από διαμονή σκεφτόμασταν ή το Αρχοντικό Ναουμίδη ή το Montagna Verde ή το Δεσποτικό στην Πορταριά. Θέλουμε να έχει ζωή το ΠΣΚ το χωριό που θα μείνουμε, γι' αυτό λέμε για Πορταριά, αλλά γραφικότερη βρίσκουμε τη Μακρυνίτσα. Έχετε μείνει σε κάποιο από τα τρία καταλύματα; Ή έχετε καμιά άλλη πρόταση, π.χ. για Μακρυνίτσα;

Γενικώς, έχουμε μια ιδέα από Πήλιο, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα ακόμα και θα εκτιμούσαμε τις συμβουλές σας! Με λίγα λόγια, ψάχνουμε: κατάλυμα, φαγητό, εκδρομές...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.385
Απο Πορταριά για Ζαγορά....περνάς και απο Χάνια ούτως η άλλως που είναι 20 λεπτά απο Πορταριά...μπορείς στην ημερήσια εκδρομή σου αυτή να συμπεριλάβεις ένα απο τα χωριά Κισσό, Αι Γιάννη και Τσαγκαράδα η όλα μαζί αλλά θα είναι πολύ φορτωμένη η μέρα σου...εγώ θα προτιμούσα Τσαγκαράδα...


d1.jpg




Απο Πορταριά για Μηλιές ....


d2.jpg




Αν τελικά πας Μηλιές για να μη γυρίζεις από τον ίδιο δρόμο μπορείς να συνεχίσεις για Βυζίτσα Πινακάτες, Αγιο Γεώργιο Νηλείας...


d3.jpg


Μπορείς επίσης εναλλακτικά να πάρεις το τρενάκι μόνο Σάββατο η Κυριακή απο Άνω Λεχώνια και να πας Μηλιές ...είναι μια ωραία γραφική διαδρομή.. http://www.ose.gr/el/Ιστορία/ΗΙστορ...ραμμέςαναψυχήςτουρισμού/ΤρενάκιτουΠηλίου.aspx
 

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Chrisbd, πολύ κατατοπιστικός! Την πρώτη εκδρομή θα την κάνουμε σίγουρα και τη δεύτερη αναλόγως προγράμματος και καιρού. Και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ!
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Εγώ έχω να προτείνω μαγαζιά!
Το Αερικό είναι must! http://www.aeriko-pelion.gr/newsite/index.html
Είναι ανάμεσα σε Πορταριά και Μακρυνίτσα και έχει κυριολεκτικά υπέροχη θέα! Μπορείτε να πάτε για καφέ, γλυκά κτλ...τα Σαββατοκύριακα μαζεύει πολύ κόσμο!!
Επίσης στις Μηλιές το Άννα να ένα Μήλο...πολύ ιδιαίτερος χώρος, πολύ ζεστός και με υπέροχα γλυκά!
https://foursquare.com/v/άννα-να-ένα-μήλο/4c0b72656071a5930349e132
Τέλος προτείνω το rock cafe Λαγήνι στην Πορταριά με ιδιαίτερη μουσική και πολύ ωραία ποτά..διαλέξτε κονιακόμελο!
http://www.laginirockcafe.com/index-gr.html
 

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Mariannak, μας ανοίγεις την όρεξη και δεν βλέπω την ώρα να πάμε!

Από καιρό, τέλη Οκτώβρη, πιστεύετε ότι θα πετύχουμε πολλή βροχή; Γιατί θέλουμε να προλάβουμε λιακάδες για βόλτες, όσες φορές πήγα Πήλιο, ήταν Φεβρουάριος και Μάρτιος και κλεινόμουν μέσα. Κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να το πετύχουμε στεγνό και ηλιόλουστο!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.484
Likes
7.962
Αν και λατρης της Τσαγκαραδας, για φθινοπωρο και χειμωνα προτιμησα κι εγω την μερια της Μακρυνιτσας/Πορταριας.

Συγκεκριμενα εμεινα στο Δεσποτικον το οποιο στο συνιστω ανεπιφύλακτα, ηταν εξαιρετικο.

Η Πορταρια δεν εχει την κοσμοσυρροή της Μακρυνιτσας αλλα δεν πιστευω ότι θα πληξεις δεδομενου κιολας ότι θα ειστε ολη μερα στη γυρα φανταζομαι.

Σε αποσταση βολης από το ξενοδοχειο, διαμεσου ενός καλντεριμιου, είναι η πλατεια του χωριου οπου σου προτείνω:

-για πεντανοστιμο φαγητο Κριτσας: http://www.hotel-kritsa.gr/cgi-bin/pages/page.pl?arlang=Greek&arcode=101129200251

-για καφε στο "ζεστο" Caffe Antico: https://www.facebook.com/CaffeAntico.Portaria?fref=photo
Ότι πρεπει για το κλεισιμο της μερας μετα από τις βολτες και τις εξερευνήσεις.

Στην Μακρυνιτσα υπαρχει ένα αρτιστικ καφε στο τελος του κεντρικου καλντεριμιου (περνας την κεντρικη πλατεια, συνεχιζεις, συνεχιζεις σε φαση που νομιζεις ότι δεν εχει πια τιποτα και βρίσκεις αυτό το καφε) με καταπληκτικη θεα, αξιζει να κατσεις με μπουφαν εξω να την απολαυσεις με ωραιο καφεδακι. Δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα, ελπιζω να υπαρχει ακομα κιολας γιατι τελευταια φορα πηγα εκει πριν 3 χρονια.

Οσον αφορα στις εκδρομες για μενα Πηλιο ισον πεζοπορια.
Μπορεις να παρεις μια ιδεα για τις περιπατητικες διαδρομες εδώ: http://www.pelion-paths.gr/Pelion-Walking.aspx
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Έχω μείνει στο αρχοντικό Ναουμίδη και το έχω ξαναγράψει ότι ήταν το καλύτερο κατάλυμμα που έχω μείνει στην Ελλάδα!Αν είστε τυχεροί κι έχει ζεστό καιρό διαθέτει πισίνα με φοβερή θέα!
Για φαγητό +1 κι απο μένα για το Κρίτσας.
 

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Εξαιρετικά τιπς. Ήδη άρχισα να σημειώνω, νομίζω ότι γεμίζετε το τριήμερό μου σιγά-σιγά! Τα καταλύματα φαίνονται και τα δύο πολύ ωραία, κρίμα να μην είναι στη Μακρυνίτσα! Μου αρέσει πολύ περισσότερο από την Πορταριά.

Είδα και τα μονοπάτια, γιατί και για μένα η πεζοπορία σε ένα τέτοιο περιβάλλον επιβάλλεται, γι' αυτό ελπίζω να πηγαίνουμε και σε σχετικά καλή εποχή. Χάνια-Κισσός είναι ενδιαφέρουσα διαδρομή, θα δούμε μήπως την περπατήσουμε, αναλόγως καιρού.

varioAthens, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου!
 

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Καλημέρα! Ανακαλύψαμε κι εμείς επιτέλους το google earth χάρη στον chrisbd και βάζοντας μια κυκλική διαδρομή του πηλίου από πορταριά-χάνια-τσαγκαράδα-μηλιές-πορταριά επιστροφή από ανατολικό πήλιο, μας τη βγάζει 87 χιλιόμετρα, 2,5 ώρες. Φυσικά, με στάσεις στα όμορφα χωριά της διαδρομής, πιστεύετε ότι για μονοήμερη είναι εφικτή;

(Δυστυχώς, όσο κι αν προσπάθησα με insert code στο φόρουμ, δεν κατάφερα να κάνω embed map για να δείτε τι εννοώ, όποιος ξέρει να μου πει τα βήματα, ας το κάνει!)
 
Last edited:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.484
Likes
7.962
Oτι γινεται γινεται αλλα θα κουραστείτε πολύ... Σκεψου ότι ναι μεν είναι 87 χιλιόμετρα αλλα σε επαρχιακο ορεινο δρομο και όχι σε εθνικη οδο, κατα πασα πιθανοτητα θα σας παρει περισσοτερο χρονο από 2,5 ωρες. Και αμα βαλεις και τις στασεις....
Γιατι δεν το σπατε ώστε μια μερα να φτασετε ως την Τσαγκαραδα μεσω Χανιων και να δειτε Ζαγορα και την άλλη μερα να πατε από την άλλη μερια Βυζιτσα, Μηλιες κλπ?
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μη λησμονήσετε αν βρεθείτε στον Κισσό να φάτε γεμιστούς κολοκυθανθούς και αν πάτε σε τσιπουράδικο στο Βόλο να ζητήσετε κολλιτσάνους. Απλά δεν υπάρχουν!
Επίσης να αγοράσετε άφοβα μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού απ' τον συνεταιρισμό γυναικών στη Ζαγορά.
Μπορείτε να κάνετε μια όμορφη βόλτα με τον "Μουτζούρη" που ξεκινάει από τα Ανω Λεχώνια και καταλήγει στις Μηλιές. http://www.trainose.gr/τουρισμός-πολιτισμός/τρένο-και-αναψυχή/θεματικό-τρένο-πηλίου/
Και μια επίσκεψη στο όμορφο χωριό του Αγιού Λαυρεντίου πιστεύω πως αξίζει.
 

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Ναι, μάλλον θα το σπάσουμε σε δύο μέρες, δεν έχει νόημα να βιαζόμαστε. Εμένα το ανατολικό Πήλιο είναι το αγαπημένο μου και θέλω να κάνω στάση και Κισσό και Ανήλιο και Χάνια, Τσαγκαράδα, Ζαγορά -εννοείται.

Οπότε για Μηλιές, Βυζίτσα και Άγιο Λαυρέντιο θα αφιερώσουμε άλλη μέρα.

Ευχαριστούμε, emouli, και για το insider tip για τους κολλιτσάνους, μιας και είμαστε λάτρεις των θαλασσινών και πρώτη φορά το ακούω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.222
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom